Breaking

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Κώδικας Da Vinci και άλυτο μυστήριο το σκάνδαλο Παϊσιου. Νέες καταγγελίες ρίχνουν φως στο σκοτάδι..

EDITORIAL / 22 Νοεμβρίου 2010

ΕΡΕΥΝΑ: Ο ΠΕΠΤΩΚΩΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

«…τότε ήμουν σχεδόν 20 ετών(…) στην αρχή μου φέρθηκε σα πατέρας έτσι τον πίστεψα. Ερχόμουν πρώτη φορά στην Αμερική να σπουδάσω. Όμως μετά από λίγο καιρό τα πράγματα άλλαξαν… ήθελε να με κάνει ζευγάρι με τον Κωνσταντίνο. Μου τον είχε συστήσει ως ανιψιό του(…) στην συνέχεια όμως τα πράγματα άλλαξαν. Ήθελε να   ανεβαίνω στον τρίτο όροφο… Μου είχε πει ότι δεν είναι κακό να κάνουν οι άνθρωποι sex. Μάλιστα  για να με πείσει μου είχε πει τις εμπειρίες του και με άλλες κοπέλες…(…)   όταν αρνιόμουν ο Δεσπότης(σ.σ. ο Παϊσιος) θύμωνε…. Έβαζε τον Κωνσταντίνο να μου μιλά για σεξουαλικές σχέσεις με παπάδες. Αν μου άρεσε και αν ήθελα να δοκιμάσω μια τέτοια εμπειρία… (…) την πρώτη φορά ανεβήκαμε στο δωμάτιο του Κωνσταντίνου στον 3ο και βρεθήκαμε μαζί… (σ.σ εννοεί ως ζευγάρι με σεξουαλική συνεύρεση) ξαφνικά μπαίνει στο δωμάτιο και ο Δεσπότης… πάγωσα. Αργότερα κατάλαβα ότι ήταν προσχεδιασμένο. Μετά  άρχισαν καθημερινά  οι πιέσεις. Κάθε μέρα στο τηλέφωνο ο Δεσπότης να με ρωτά πότε θα γίνει και πότε θα γίνει; Όταν αρνιόμουν ή αντιστεκόμουν, θύμωνε. Αντιδρούσε άσχημα.  Φοβόμουν μη με διώξει. Δεν είχα πού να πάω… Την επόμενη φορά  ανέβηκα πάνω σε κακή κατάσταση… είχα πιεί τόσο πολύ ώστε να μη καταλαβαίνω τι γίνεται. Ανέβηκα στο Δωμάτιο του Δεσπότη πιωμένη. Ήμουν πάλι  με τον Κωνσταντίνο. Ήμουν λιώμα. Δεν καταλάβαινα τι έκανα. Πέσανε πάνω μου και οι δυο. Όλη την νύχτα δεν ήξερα τι γινότανε. Δεν θυμάμαι. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι  είχα πιεί ένα μπουκάλι και ξέρναγα. Μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι δεν ήξεραν πως ήμουν χάλια. Ότι είχα πιεί για να μη καταλαβαίνω τι κάνω.  Ήταν ο μόνος τρόπος για να μην αισθάνομαι τι γίνεται.(…) δεν θυμάμαι πως κατέβηκα στο δωμάτιο μου…. Μετά από καιρό είχα πάρει τις αποφάσεις μου. Έφυγα.  δεν άντεξα άλλο! Πήρα τα πράγματα μου κι έφυγα….

-όλα αυτά είσαι αποφασισμένη να τα καταθέσεις στην Πατριαρχική Εξαρχία και στην αστυνομία;

-ναι. Θέλω να τα πω όλα. Να φύγει από μέσα μου αυτό το βάρος. Δεν αντέχω άλλο. Με παίρνουν τηλέφωνο συνέχεια…» »  απόσπασμα μαρτυρίας –καταγγελίας Κωνσταντίνας. Σήμερα ετών 24.

«έμενα στο μοναστήρι. Όταν πήγα ήμουν 13 ετών.  Εργαζόμουν εκεί σε διάφορα που ήθελε η Παϊσιος. Έκανα οικοδομικά και  ότι άλλο μου ζητούσε.  Ήμουν με την αδελφή μου εκεί. Αγαπούσα την Εκκλησία. Είχα φορέσει και ράσο. Το ήθελε ο Παϊσιος. Ήθελε να με κάνει  μοναχό κι εμένα(…) την πρώτη φορά μου ζήτησε να κάνω έρωτα με μια Ελληνίδα. Ανεβήκαμε στο δωμάτιο του και κάναμε sex  στο κρεβάτι του…. το κάναμε κανονικά με την κοπέλα. Δεν την ήξερα εκείνος μου την σύστησε.  Εκείνος μας  έβλεπε στη  πολυθρόνα του… και έπαιζε με το πέος του… δεν μπορούσα να καταλάβω το γινόταν. Αργότερα συνεχίστηκε αυτή η ιστορία καμία 10αριά φορές. Μετά ήθελε να μου δίνει χρήματα όχι γιατί δούλευα εκεί αλλά για να συνεχίζω αυτά τα πράγματα… έγιναν. Πολλά… πάρα πολλά. Σηκώθηκα και έφυγα. Δεν θέλω να τον ξανά δω. Δεν ξέρω τι θα κάνω αν τον συναντήσω μπροστά μου με αυτά που μας έχει κάνει… Θα πάω στην αστυνομία να καταθέσω. Μου μίλησαν για την έρευνα σας. Όχι δεν φοβάμαι. Θα πάω να καταθέσω στην αστυνομία. Ήθελα να συναντήσω και τους παπάδες που έστειλε ο Πατριάρχης να τους τα πω αλλά δούλευα. Ήμουν εκτός περιοχής. Θα έρθω σύντομα στην Νέα Υόρκη να καταθέσω όλη την αλήθεια για αυτόν τον άνθρωπο και όσα έχει κάνει» απόσπασμα μαρτυρίας καταγγελίας  Ν. Σήμερα 27 ετών.

Αυτά και πολλά άλλα μας αποκαλύπτουν δυο νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες από καταγγελίες θυμάτων και παθόντων, τα οποία θα δούμε τα προσεχή 24ωρα αναλυτικά και εκτενώς σε προσεχή ρεπορτάζ. Σε ανάλογο ύφος και ακόμα πιο αποκαλυπτική αναμένεται να είναι και η μαρτυρία που έχουμε λάβει άλλου μυστηριώδους θύματος που βρήκαμε κατά την πορεία και εξέλιξη της έρευνας. Ένα πρόσωπο το όνομα του οποίου αν ποτέ αποκαλυπτόταν, θα γινόταν κυριολεκτικά σεισμός στην Ελληνική Κοινότητα αλλά και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο!

 

 

 

ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ. ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΛΕΙΔΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΆ…ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ…

Ένα πρόσωπο μυστήριο που ζει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα πια μακριά από όλους και όλα που γνωρίζει όμως πολλά για τον Παϊσιο και τα πάθη του… Ένα πρόσωπο που αναζητά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ήρθαμε σε επαφή και επικοινωνία μαζί του εδώ και λίγα 24ωρα. Μας επιβεβαίωσε όσα είχαμε ως πληροφορίες. Μας ζήτησε να κάνουμε υπομονή και μας υποσχέθηκε ότι θα επικοινωνήσει ο ίδιος μαζί μας. Στην ωριαία συζήτηση που είχαμε μαζί του, μας άφησε να καταλάβουμε ότι είναι αποφασισμένο να  μιλήσει και να πει τα πάντα. Να πει και να αποκαλύψει αλήθειες που όχι απλά συγκλονίζουν αλλά παγώνουν το αίμα στις φλέβες μας μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας αρρωστημένος νούς… Μας ζήτησε να μην αναφέρουμε το όνομα, ούτε τα αρχικά του. Θα έρθει ο ίδιος σε επικοινωνία μαζί μας. «παρακολουθώ την έρευνα σας και ξέρω πολλά. Μπορώ να βοηθήσω στην έρευνα σας. Υπάρχει όμως ένα ζήτημα. Θέλω να μην αποκαλυφθεί ποτέ το όνομα μου. Το γιατί θα το καταλάβετε μόλις σας μιλήσω επί της ουσίας για όσα ξέρω από τα πρώτα λεπτά. Κάντε απλά λίγο υπομονή. Είναι δύσκολη η θέση μου. Αλλά έχετε το λόγο μου ότι θα βοηθήσω στην έρευνα σας. Όσα ξέρω είναι πολύ λίγα μπροστά σε αυτά που έχετε γράψει. Τα έχω διαβάσει όλα μέχρι τελείας. Δώστε μου λίγο χρόνο. Αυτό σας ζητώ μόνο» αυτά μας είπε ο μυστηριώδης μάρτυρας και έκλεισε το τηλέφωνο. Η κλήση δεν άφηνε περιθώριο να δούμε και να μάθουμε ποιος και από πού τηλεφωνούσε. Private κλήση.  Ξανά μιλήσαμε πάλι σήμερα το πρωί. Μας επανέλαβε την απόφαση του να μιλήσει εκεί πού πρέπει την στιγμή που πρέπει. Αυτά σε ό,τι αφορά το μυστηριώδες πρόσωπο μάρτυρα και καταγγέλλοντα.

Όταν θα απομαγνητοφωνεί ο μοναχός Νικόλαος(Διονυσιάτης) Γραμματέας της Πατριαρχικής εξαρχίας και αυτές τις δυο συγκλονιστικές στο σύνολο τους αποκαλυπτικές  μαρτυρίες – καταγγελίες, προκειμένου να ολοκληρώσουν το πόρισμα τους προς την Πατριαρχική Σύνοδο, την ίδια στιγμή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο θα ακούνε και αυτά τα ηχητικά ντοκουμέντα που ήδη τους αποστείλαμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα που  έχουν λάβει εδώ και ημέρες-από τις αρχές Νοεμβρίου- από τότε που αρχίσαμε να δημοσιοποιούμε τα στοιχεία της πολύχρονης έρευνας μας.

Τα αποσπάσματα από τις παραπάνω μαρτυρίες –καταγγελίες  στείλαμε ήδη όχι μόνον στον γραμματέα της Πατριαρχικής Εξαρχίας, Μοναχό Νικόλαο (Διονυσίατη), αλλά και στον πρόεδρο της,  Σεβασμιότατο  –της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Μητροπόλεως Δαρδανελίων-  Μητροπολίτη κ. Νικήτα, καθώς και στους αρμόδιους αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου που παρακολουθούν με δικαιολογημένη αγωνία την έκβαση  αυτής της άνευ προηγουμένου σκοτεινής υπόθεσης και το τεράστιο  σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει εντός του Οικουμενικού  Πατριαρχείου για πρώτη φορά στα χρονικά της νεότερης ιστορίας του.

Moni_PaisiouΗ εικόνα που έχει σχηματίσει η Πατριαρχική Σύνοδος, αλλά και ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τα διαδραματιζόμενα, είτε εντός του οίκου Παϊσίου, είτε εκτός με φερόμενο ως πρωταγωνιστή τον ίδιο και άλλα πρόσωπα του κύκλου και του περιβάλλοντος του τότε, αλλά και συνολικά  όσα έχουν αποκαλυφθεί από το GreekAmericanNewsAgency, για το ρόλο προσώπων της ευρύτερης  και λεγόμενης «οργανωμένης  ομογένειας» δυστυχώς συνολικά και σε θεσμικό επίπεδο, δεν είναι απλά ζοφερή και δυσώδης αλλά προκαλεί θυμό και αντιδράσεις που θα δούμε στην συνέχεια με την εξέλιξη της υπόθεσης.  Για αυτό και με την  απόφαση της επερχόμενης Ιεράς Πατριαρχικής Συνόδου θα δούμε πολλά που δεν θα πιστεύουμε.

Το πρώτο και βασικό που θα διαφανεί από την Πατριαρχική απόφαση στις αρχές του Δεκέμβρη δηλαδή σε μια εβδομάδα περίπου από σήμερα, είναι η βούληση και η αποφασιστικότητα του ιδίου του Πατριάρχη να επιβάλει κάθαρση και εφαρμογή των ιερών κανόνων. Κάποιοι, που γνωρίζουν τα διαλαμβανόμενα στο Φανάρι, αλλά κυρίως αυτοί που γνωρίζουν από πρώτο χέρι και ανάγνωση το περιεχόμενο των καταγγελιών και των μαρτυριών, λένε πως “δεν υπάρχει περιθώριο ούτε μια στο ελάχιστον να μη εξαντληθεί η αυστηροτέρα των ποινών”. Ποια θα είναι αυτή; Το μυαλό όλων πάει στην καθαίρεση, αν όχι στην τάξη των λαϊκών –που θα ήταν το ορθό και επιβεβλημένο ώστε να υπάρξει πράγματι κάθαρση τουλάχιστον σε αυτή την υπόθεση- στην τάξη των μοναχών!

Η πατριαρχική απόφαση και το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου θα είναι τέτοιας –όχι διπλής αλλά ευθείας και ξεκάθαρης- ανάγνωσης που θα λύνει τα χέρια και των αστυνομικών αρχών της πολιτείας της Νέας Υόρκης! Δεν αποκλείεται δε, επειδή υπάρχουν και τέτοιες εισηγήσεις από εκείνους που γνωρίζουν σε βάθος την υπόθεση, η Πατριαρχική Εξαρχία –και αλίμονο αν δεν γινόταν κάτι τέτοιο- να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια (με πληροφορίες και άλλο υλικό)  προς τις αστυνομικές αρχές της πολιτείας της ΝΥ! Κρατώντας και διασφαλίζοντας  ωστόσο το αδιάβλητο της διαδικασίας και το απόρρητο των καταθέσεων. Δηλαδή να παράσχει μεν στοιχεία ως  εξαγόμενα  συμπεράσματα βάση των οποίων “κρίθηκε” και θα κριθεί τελικά  ο κ.  Παίσιος και του επεβλήθη η όποια ποινή-ελπίζουμε και ευχόμαστε αν αληθεύουν όλα όσα έχουν καταγγελθεί η αυστηρότερα των ποινών της Εκκλησίας-,   ώστε να μη κατηγορηθεί ποτέ και από κανέναν,  ως συνυπεύθυνο, πολύ περισσότερο ως συνένοχο  και συνεργών τυχόν –παραγραφέντων ή όχι, ουδεμία σημαία έχει για την Εκκλησία –αδικημάτων και εγκλημάτων,  το Οικουμενικό Πατριαρχείο!  

Τυχόν αδικήματα και εγκλήματα που ίσως και να έχουν διαπραχθεί από όσα καταγγέλλουν μάρτυρες και θύματα κατά τους προηγούμενους χρόνους προ της υπαγωγής τους στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το 1998 δεν θα διαλάθουν της προσοχής του Πατριαρχείου  το οποίο δρά και ενεργεί πρωτίστως  ως Εκκλησία,  Θεοϊδρυτος και Θεοσύστατος  οργανισμός, και μετά ως διοικούσα Αρχή. Οφείλει και πρέπει να λάβει τα πάντα υπόψη του και όχι μόνον με βάση τους Ιερούς Κανόνες αλλά και την συνείδηση τους. Στις συνειδήσεις των Αρχιερέων εγκλήματα όπως αυτό της παιδεραστίας ή άλλα τυχόν αδικήματα(φέρονται να έχουν διαπραχθεί)  όχι μόνο κατά τους νόμους της Πολιτείας αλλά και κατά τους κανόνες της Εκκλησίας δεν παραγράφονται ποτέ και για κανέναν λόγο!

Η Εκκλησία λειτουργεί με το δικό της Εκκλησιολογικό και νομοκανονικό Δίκαιο αλλά πάνω από όλα με την κρίση των Ιεραρχών της που οφείλουν και πρέπει να λειτουργούν Εις Τύπον και Εικόνα Χριστού ώστε να μπορεί να επινεύσει και να καταπλεύσει προς αυτούς  η  Θεία Χάρις Του  Πανάγιου Πνεύματος, και  η  Ζωοποιός Δύναμις του  Μεγαλοδύναμου, Φιλέσπλαχνου και Παντοδύναμου Κριτή Θεού, καθώς θα αποφασίζουν όχι απλά για την τύχη και  την κατά κόσμον ζωή  ενός ανθώπου( και εν προκειμένου του Παϊσίου και του Θεοφ. Επισκόπου  Βικεντίου) αλλά για την τύχη και το μέλον μια ολόκληρης κοινότητας ψυχών. Ψυχών που πόνεσαν για χρόνια πολλά βυθισμένα στην σιωπή και την απομόνωση. Ψυχών που σκανδαλίστηκαν όλο αυτό το διάστημα ακούγοντας όλα αυτά λαμβάνοντας όμως δυστυχώς  ως κριτήριο την προσωπική τους σχέση με τον κ. Παϊσιο. Ξεχνώντας, όλοι αυτοί ότι το βασικό θεμέλιο αυτής της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Πίστης της, ότι η Εκκλησία δεν είναι τα Πρόσωπα αλλά το Σώμα. Το Σώμα που συνέρχεται επί το Αυτό εν Συνόδω και εν Ευαριστηριακή Πράξη κατά την τέλεση του φρικτού Μυστηρίου των Μυστηρίων της θείας Ευχαριστίας κάθε Κυριακή και σε κάθε λατρευτική ευκαιρία. Κέντρο αυτής της μέγιστης ιερής και πανίερης  Θείας Πράξης είναι ο Επίσκοπος που εν τω προσώπω αυτού συγκεφαλαιώνεται και πραγματώνεται η Εκκλησία όταν αυτός λειτουργεί Εις Τύπον και Εικόνα Χριστού. Όταν όμως χάσει και απωλέσει αυτά όλα τα στοιχεία τότε η Εκκλησία που είπαμε ποια δυο στοιχεία την συναποτελούν, τότε η Εκκλησία έρχεται και αποφασίζει. Επιλαμβάνεται και διαλαμβάνει να θεραπεύσει και να προχωρήσει στην ίαση των πληγών αποκόπτωντας και καυτηριάζοντας την πληγή ώστε να μη απλωθεί στο υπόλοιπο Σώμα. Λειτουργεί δηλαδή ως θεραπευτική δύναμις.  Τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται η Εκκλησία όμως που είναι το Σώμα εις Κοινωνία Χριστού  μένει εις τους Αιώνες των Αιώνων. Περισσότερα επ αυτών των πράξεων και θέσεων της Εκκλησίας μας σε επόμενο σχετικό κείμενο ανάλυση.

Σε ό,τι αφορά στα όσα συνέβαιναν εντός του “οίκου Παϊσίου” μετά την υπαγωγή στο Πατριαρχείο τον Απρίλιο του 1998 πλέον οι παραβιάσεις των ιερών κανόνων (σε ό,τι αφορά στον Παϊσιο) είναι τόσες και τέτοιες που ξεπερνούν και το του Ιερού κανόνος περί μαρτυρίας τριών ατόμων προκειμένου να δικάσει ένα επισκοπικό ή εκκλησιαστικό δικαστήριο κάποιον και δη Επίσκοπον!

Από τις 60 και πλέον καταθέσεις που έχει στα χέρια της η Πατριαρχική Εξαρχία -πληροφορίες μας που έχουμε διασταυρώσει λένε ότι συνολικά οι καταθέσεις υπερβαίνουν τις 60 ίσως και 70 – εξ αυτών οι περισσότερες με στοιχεία διασταυρώνουν τα καταγγελλόμενα από άτομα που το ένα δεν γνωριζόταν με το άλλο ούτε και ποτέ είχαν συναντηθεί κατά το παρελθόν. Τούτο σημαίνει ότι πρακτικά ότι η Πατριαρχική Εξαρχία -που έχει στήσει την έδρα της κάπου πλησίον αλλά και εκτός Αγίου Όρους, πλην του Μητροπολίτη Νικήτα που έχει επιστρέψει στα καθήκοντα του και ετοιμάζεται να παρουσιασθεί ενώπιον του Πατριάρχη ίσως και εντός του Σαββατοκύριακου και πριν ακόμα καταφθάσουν όλα τα μέλη της Πατριαρχικής Εξαρχίας την προσεχή εβδομάδα και πάντως προ της ενάρξεως της Ιεράς Πατριαρχικής Συνόδου την 1η Δεκεμβρίου 2010- έχει διασφαλίσει εις το κατά το δυνατόν το αδιάβλητο της διαδικασίας με τέτοιο τρόπο, και τέτοιες μεθόδους ασφαλείας, που μόνο επαγγελματίες αστυνομικών και ανακριτικών αρχών θα  ελάμβαναν προκειμένου να “δέσουν” όπως λέμε την υπόθεση! Νομοκανονικά και νομικά σε δεύτερη φάση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι καθ όλο το διάστημα που άρχισαν το έργο τους την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου όπως είχαμε σημειώσει οι εικόνες που εκτυλίσονταν καθημερινά μέχρι και της αναχωρήσεως τους για τον προορισμό του κάθε μέλους της Πατρ. Εξαρχίας, θύμιζαν εικόνες που ξεπηδούν μέσα από αστυνομικό θρίλερ. Άτομα που φωτογράφιζαν τους πάντες που περνούσα το κατώφλι των γραφείων της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου με αντίστοιχα άτομα που διαμοιράζονταν με το ίδιο “έργο και αποστολή”  να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν όσους προσέρχονται οικειοθελώς να καταθέσουν ή ακόμα χειρότερα να καταγγείλλουν ανομολόγητα πράγματα που βιίωσαν οι ίδιοι χρόνια πριν ή στενοί του περιβάλλοντος τους του συγγενικού όπως συνέβη σε μια χαρακτηριστική περίπτωση μάρτυρος που κατέθεσε εξίσου σημαντικά και συγκλονιστικά γεγονότα για άτομο που βιώσε πράξεις ανίερες από χέρια βρόμικα και μιαρά! Αν ανατρέξετε στα ρεπορτάζ μας της πρώτης εβδομάδας στην ΝΥ της Εξαρχίας από τις 8 μέχρι και Τρίτη 16 Νοεμβρίου θα βρείτε πολλά στοιχεία και περιγραφές που παρέμπεμπαν σε τέτοια στοιχεία ταινίας αστυνομικού θρίλερ. 

Τελευταία εξέλιξη που έχουμε διασταυρώσει είναι ότι προ ολίγων 24ωρων δόθηκε(ή θα δοθεί τις προσεχείς ώρες) εντολή από τον έξαρχο Μητροπολίτη Νικήτα, στον Μητροπολίτη και ηγουμενεύοντα Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελο  να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες συμπληρωματικές του έργου της Πατριαρχικής Εξαρχίας. Ποιες ενέργειες και για ποιον αν και γνωρίζουμε δεν οφελεί να δημοσιευθούν επί του παρόντος… Σημασία έχει το γεγονός ότι το έργο της Πατριαρχικής Εξαρχίας συνεχίζεται όχι μόνον με την συγγραφή του πολυσέλιδου προίσματος που συγγράφεται φαντάζομαι μετά πολύ κόπου αν κρίνω από το μέγεθος των καταθέσεων όσων προήλθαν για να καταθέσουν στα πόδια της Πατρ. Εξ. την ψυχή τους ολόκληρη μαζί με τα βιώματα μιας ζωής. Ζωές και βιώματα ζυμωμένα με τον πόνο και το δάκρυ…Χρόνια ολόκληρα που έκρυβαν μυστικά ανείπωτα και ανήκουστα για όσα έζησαν χρόνια πριν…  

Paisios_Agia_Eirnini_2010Το Οικουμενικό Πατριαρχείο από το μέχρι τώρα υλικό που έχει στα χέρια και στα αρχεία της η Πατριαρχική Εξαρχία έχει πλήρη και σαφή εικόνα για τα διαδραματιζόμενα εντός του «οίκου Παϊσίου»  για αυτό και ήδη δρομολογούνται τέτοιες και τόσες αλλαγές στην δομή της διοίκησης αλλά και της εκκλησιολογικής υπόστασης της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβλάντου και τα μετόχια της ανά την Αμερική που θα εκπλήξουν ακόμα και αυτή την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και προσωπικά ίδιο τον κ. Δημήτριο. Ήδη δόθηκε εντολή να αφαιρεθούν από τα λειτουργικά και το «τυπικό» που εφάρμοζε επί 40ετια ο κ. Παϊσιος  ο οποίος  είχε συνθέσει (ο ίδιος) και τραγουδάκια  σε έμμετρο και άσχετο προς το βυζαντινό μέλος,  ως ύμνους κατά την ώρα του Κοινωνικού(την στιγμή της Θείας Μετάληψης) αλλά και σε άλλα σημεία άλλων ακολουθιών της Εκκλησίας που είχε εισάγει ο κ. Παϊσιος  χωρίς καμία απολύτως  άδεια από το Οικουμενικό Πατριαρχείο!

 

Τα μέτρα που ήδη εισηγούνται για την αλλαγή στην δομή αλλά και την εφαρμογή της εκκλησιολογικής τάξης τα οποία θα κληθεί να εφαρμόσει ο διάδοχος του κ. Παϊσίου προσομοιάζουν περισσότερο, έχουν περίπου ως εξής:

-σε ό,τι αφορά στην Ιερά Μονή της Παναγίας Ελευθερώτριας-γνωστός ως οίκος Παϊσίου στην λεωφόρο Ditmars  Av & 43 street-  που άλλοτε εμφάνιζε ως ιερά μονή, άλλοτε ως στέγη γερόντων και άλλοτε ως στέγη φιλοξενίας, με το τυπικό του Αγίου Όρους. Εκ τούτου εικάζεται ότι δεν αποκλείεται ο  ηγούμενος  και ενδεχομένως και εκείνος που θα ασκεί την εκκλησιαστική διοίκηση στον καθεδρικό ναό και στα ανά την Αμερική μετόχια να προέρχεται από την μοναστική ορθόδοξη ανά τον κόσμο κοινότητα. Πηγές μας κάνουν λόγο ότι έχουν αναζητηθεί άτομα με αυστηρή πνευματικότητα και προσήλωση στο Φανάρι, κάποιοι λένε  ότι έγιναν βολιδοσκοπήσεις και προς την γνωστή Ιερά Μονή του Εφραίμ στην Αριζόνα. Θανάσιμος εχθρός του Παϊσίου και αυτό δεν είναι τυχαίο, αν τυχόν το Φανάρι στραφεί σε μια τέτοια επιλογή. Άλλοι πάλι  λέγουν ότι βολιδοσκοπήσεις έγιναν και προς το Άγιο Όρος, αλλά και σε άλλες Πατριαρχικές και Σταυροπηγιακές Μονές που ησυχάζουν άτομα πλήρους πνευματικότητας και έμπλεα πίστης και προσήλωσης προς τον Θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Υπάρχει όμως και άλλη ακόμα σοβαρότερη εξέλιξη που σήμερα αποκαλύπτουμε. Ποια είναι αυτή; Υπάρχει μάρτυρας που καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια να προσέλθει ενώπιον ακόμα αυτού του ιδίου του Πατριάρχη αν όχι ενώπιον της Εξαρχίας εντός του προσεχούς Σαββατοκύριακου, το όνομα του οποίου καθώς το περιεχόμενο της κατάθεσης και των καταγγελιών αν ευσταθούν ως έχουν και όπως τα λέγει, (εμείς έχουμε πλήρη γνώση των καταγγελλόμενων), τότε το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα βρεθεί προ σοβαρού διλήμματος ως προς την αξιοποίηση της κατάθεσης και των καταγγελιών του συγκεκριμένου μάρτυρα, ο οποίος έχει ζήσει προ αρκετών ετών στον «οίκο Παϊσίου»  είχε παρενοχληθεί σεξουαλικά, κατά τα νεανικά του χρόνια, όμως  συνέχιζε –για κάποιο άλλο μυστήριο που ακόμα διερευνούμε και προσπαθούμε να διασταυρώσουμε – να έχει ακόμα σχέσεις  και επικοινωνία, χωρίς να υπαινισσόμαστε τίποτα άλλο, με τον προαναφερόμενο και καταγγελλόμενο(Παϊσιο). Τι τους ένωνε ουδείς το γνώριζε. Ήταν  κάποιο πρόσωπο κοινό προς τους δυο; Ήταν κάτι από το ζοφερό παρελθόν; Ήταν κάτι που ήξερε ο μυστηριώδης άγνωστος μέχρι σήμερα καταγγέλλων σημεία και τέρατα με στοιχεία και αποδείξεις κατά του Παϊσίου και εμείς το διερευνάμε. Το βέβαιο είναι ότι η μαρτυρία του ανδρός αυτού, σήμερα μόλις πενήντα ετών, ο οποίος βρίσκεται σε επαφή και επικοινωνία με άνθρωπο και συνεργάτη  μας στην Αθήνα από τα όσα μας έχει διηγηθεί, αν και εφόσον αληθεύουν όλα όσα καταγγέλλει, τότε θα έχουμε μεγάλες ανατροπές όχι προς το καλύτερο και υπέρ Παϊσίου. Το αντίθετο. Αν πεισθεί ο  συγκεκριμένος να προσέλθει στην Αμερικανική πρεσβεία, όπως του υποδείχθηκε από συνεργάτη μας αλλά από μένα προσωπικά που μίλησα μαζί του, τότε θα έχουμε μια ακόμα συγκλονιστική μαρτυρία που δένει όλες τις άλλες που έχει στα χέρια και τους φακέλους της η Πατριαρχική Εξαρχία.

Τα όσα σας πληροφορούμε μοιάζουν περισσότερο και παραπέμπουν όπως εξ αρχής έχουμε πει σε ταινία αστυνομικού θρίλερ παρά στην διαλεύκανση μιας απλής ηθικής παρεκτροπής ενός έστω ανώτερου κληρικού της Ορθόδοξης Εκκλησίας και δη «Αρχιερέα» του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση ο Επίσκοπος  Βικέντιος. Κινδύνεψε να χάσει την όραση του από το stress  το άγχος και την πίεση.

Για δε τον Επίσκοπο Απαμείας Βικέντιο ξέροντας τι έρχεται… «γεύση και πρόγευση» του σταυρού που σηκώνει, όπως δηλώνει σε οικείους του, έλαβε μετά από τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι ίσως κληθεί και ο ίδιος να καταθέσει ενώπιον της Πατριαρχικής εξαρχίας μετά από  καταθέσεις που τον φέρουν να έχει πρόσφατα πληροφορηθεί προ ολίγου διαστήματος,  για  ένα ακόμα μεγάλο ανθρώπινο δράμα. Πρόκειται  για ένα  πρόσωπο που έχει πέσει θύμα προ πολλών ετών του πάθους και των ορέξεων του κ. Παϊσίου σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις καταγγελίες που υπάρχουν. Πρόσωπο που έχει φύγει προ ετών από την Νέα Υόρκη και που  γνωρίζει πολύ καλά προσωπικά  ο ίδιος κ. Βικέντιος. Λέγεται ότι τα τελευταία 24ωρα από την στιγμή που πληροφορήθηκε την συγκεκριμένη υπόθεση για αυτό το πολύ προσφιλές και αγαπημένο του πρόσωπο, αυτό το μεγάλο μυστικό κατέρρευσε ψυχολογικά και ήδη προ ημερών αναγκάστηκε και πήγε επείγοντος σε νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Δίπλα του έτρεξαν ο αδελφός και συγγενείς του. Αποτέλεσμα της   ψυχολογικής πίεσης και συναισθηματικής φόρτισης που υπέστη μετά την πληροφόρηση του για αυτό το μεγάλο μυστικό που του αποκαλύφθηκε ήταν να πάθει ρήξη και πτώση οπτικών νεύρων. Η κατάσταση του φαίνεται να χειροτέρεψε μόλις πληροφορήθηκε τις τελευταίες εξελίξεις σήμερα σχετικά με εντολή που δόθηκε από τον έξαρχο προς τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελο.

Στην Αθήνα τώρα, και στην μια πλευρά και στην άλλη επικρατεί δικαίως εκνευρισμός και αναμονή. Για μεν το περιβάλλον Παϊσίου, αν ευσταθούν οι πληροφορίες μας αλλά και από όσα προκύπτουν από την συνέντευξη που ουσιαστικά ενταφίασε κάθε ελπίδα για την προσωπική πορεία και την πνευματική του ανάνηψη τα πράγματα είναι κάτι περισσότερο από θολά. Θαμπά και ξεθωριασμένα ως προς τις ευθύνες και το μέγεθος του σκανδάλου που έχει προκαλέσει η στάση και η συμπεριφορά του.

Η «συνέντευξη» Παϊσιου…

Εν τω μεταξύ στο Φανάρι η περιβόητη συνέντευξη και  οι μύδροι που εξαπέλυσε ο κ. Παϊσιος στην συνέντευξη παρωδία που παραχώρησε στον συνάδελφο κ Νίκο. Παπαχρήστου, για το amen.gr όχι μόνο τον εξέθεσαν περισσότερο αλλά εκνεύρισαν και τον ίδιο τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος είχε συστήσει και προς του δυο δια μέσω Αρχιερέων και πάντως μέσω του Μητροπολίτη Ικονίου κ. Θεόληπτου προέδρου της Πατριαρχικής Μονής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, σιωπή και καμία απολύτως δημοσιότητα προς τα ΜΜΕ.

Σε ό,τι αφορά στα όσα ανέφερε στην συνέντευξη του, που μόνον καταγέλαστο τον κατέστησαν στην συνείδηση ακόμα και των ελαχίστων υποστηριχτών του, εντός της Ιεράς Πατριαρχικής Συνόδου, όχι απλώς δεν είπε τίποτα για τα επί της ουσίας ζητήματα  –αλλά βεβαίως ούτε και ρωτήθηκε όσο έπρεπε για μείζονα θέματα που έχουν προκύψει προφανώς δεν θα το δέχθηκε, γνωρίζοντας πολύ καλά τον καλό φίλο και άξιο συνάδελφο Νίκο Παπαχρήστου, ο οποίος όπως δείχνει το κείμενο των ερωτό-απαντήσεων  μάλλον δεν επείσθη περί του αληθούς των λόγων και αστείων «επιχειρημάτων» Παϊσίου, παρουσιάζοντας   όλους, (μας)  καταγγέλλοντες, Εξαρχία, και δημοσιογράφους(σε Ελλάδα και Αμερική) που διερευνούμε την σκοτεινή αυτή υπόθεση, περίπου ως δαιμονισμένους! Πλανεμένους  και καταληφθέντες από το «νέο δαιμόνιο» που λέγεται Βικέντιος. Αν είναι δυνατόν! Η απάντηση όμως μας  δόθηκε από αρχιερέα του Φαναρίου που παρακολουθεί την υπόθεση εκ του σύνεγγυς  τονίζοντας μας ότι  «Αν  κατάφερε και υποτιμούσε, παραπλανούσε και εξαπατούσε –επαναλαμβάνουμε αν ισχύουν ως έχουν όλες αυτές οι φρικτές καταγγελίες επώνυμες και ενυπόγραφες καταγγελίες εις βάρος του-   επί 40 χρόνια, τον ίδιο τον Βικέντιο που ζούσε δίπλα του  και τους πιστούς που στρέφονταν σε εκείνον, αναζητώντας πνευματική δροσιά  και επί μια 14ετια εξαπατούσε, το ίδιο το Οικουμενικό Πατριαρχείο τότε όλα είναι δυνατά από αυτόν τον άνθρωπο»!  Παρόμοια είναι και η εκτίμηση φίλου ψυχολόγου και βαθύ γνώστη της επιστήμης της ψυχανάλυσης  λέγοντας μας ότι «περισσότερο η προσωπικότητα του προσομοιάζει με το φαινόμενο του «δόκτωρ Τζέκυλ και μίστερ Χάϊντ. Μια διχασμένη προσωπικότητα από την οποία μπορεί να περιμένει κανείς τα πάντα! Ακόμα και πράξεις που μόνον  ένα μυαλό που βρίσκεται εν πλήρη συγχύσει θα μπορούσε να συλλάβει  και να δώσει εντολή να εκτελεστούν από πειθήνια όργανα του…»

Ροή πληροφοριών και εξελίξεις που έρχονται και θα εκπλήξουν τους πάντες!

Ο καταιγισμός των γεγονότων που εξελίσσονται στο παρασκήνιο, στην Αθήνα, στην Νέα Υόρκη,  στο Φανάρι και εις τον τόπο όπου συγγράφεται το πόρισμα και απομαγνητοφωνούνται οι καταθέσεις και καταγγελίες, και η  συνεχής ροή πληροφοριών είναι τέτοια που θα μπορούσαμε να έχουμε συγγράψει ήδη ένα πολύ καλό αστυνομικό θρίλερ δίδοντας ακόμα μεγαλύτερη αξία σε πωλήσεις  και από αυτό ακόμα το διεθνές πετυχημένο  best seller «ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΤΑΒΙΝΤΣΙ» του Dan Brown.

Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί ακόμα και τα μέλη της Πατριαρχικής Εξαρχίας έχουν φοβηθεί τόσο από όσα έχουν καταγράψει στο κασετόφωνο του  ο γραμματέας της Π.Εξ Μοναχός Νικόλαος ο οποίος, παρότι  αρκετά πιστός όπως τον είδα σε αυτό το διάστημα της κατάθεσης μου ενώπιον της Πατρ. Εξ. μοιάζει να φοβάται τόσο  ακόμα και τον ίσκιο του με όσα έχει ακούσει  ειδικά τώρα που αναγκαστικά  θα απομαγνητοφωνεί όλες αυτές τις καταθέσεις, ώστε  δικαίως φαίνεται να έχει εξαφανισθεί από προσώπου γης προκειμένου να κάνει την δουλειά του. Ήσυχα. Απερίσπαστος. Χωρίς επιρροές. Χωρίς διαρροές.  Και το λέω αυτό με σιγουριά γιατί αρκετές από τις καταγγελίες και τις καταθέσεις, όπως είναι φυσιολογικό μετά από οκτώ χρόνια  συνεχούς και διακριτικής έρευνας της τόσο σκοτεινής υπόθεσης με πρωταγωνιστή τον κ. Παϊσιο, τον καταλαβαίνω (τον Μοναχό Νικόλαο) απόλυτα αν έχει καταληφθεί έστω και από κάποια ίχνη φόβου με όσα άκουσε από μάρτυρες και καταγγέλλοντες.

Θυμάμαι ότι μια  μάρτυρας το όνομα της οποίας είναι στον κατάλογο όσων καταθέσαν ότι επί ώρες έκλαιγε ενώπιον μου με δάκρυα που κυλούσαν –θα την δούμε αυτή την μαρτυρία τα προσεχή 24ωρα – σε ένα ανέκφραστο πονεμένο και βαθιά χαραγμένο πρόσωπο. Δάκρυα και πόνος που ανέβλυζε από τα βάθη της ψυχής.  Είμαι βέβαιος ότι όταν ο Πατριάρχης και οι Αρχιερείς διαβάσουν ειδικά αυτή την  συγκλονιστική μαρτυρία θα λυγίσουν ως άνθρωποι…

Τα όσα περιγράφονται στις καταθέσεις, {πλην εκείνων των ελαχίστων μετρημένων στα δάκτυλα του ενός χεριού υποστηριχτών του κ. Παϊσίου  που πήγαν κατόπιν εντολής και προτροπής με οργανωμένο σχέδιο σε   ορισμένες δε  των περιπτώσεων υπήρξε και χρηματισμός μάρτυρα προς αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών της οικογένειας(…) και αυτό είναι πλήρως διασταυρωμένο σε μια εκ των τριών περιπτώσεων που αφορά μια συγκεκριμένη κυρία στην οποία αρέσει να βάφει τα μαλλιά της ξανθά με μεγάλη και μακριά κόμη…} είναι όχι απλώς άκρως αποκαλυπτικά αλλά συγκλονιστικά!

ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΝΟΥΣ!

Είναι χαρακτηριστική η φράση μάρτυρα και καταγγέλλοντα, ο οποίος απευθυνόμενος προς την Πατριαρχική Εξαρχία κατά την ώρα της πολύωρης κατάθεσης του όπου χαρακτηριστικά  ανέφερε «το Πατριαρχείο και ο δημοσιογράφος πρόλαβε φόνους! Προλάβατε εγκλήματα! Εγκλήματα  που  αργά η γρήγορα θα γίνονταν αν δεν έβγαιναν στην φόρα όλα αυτά. Εμείς τα ακούγαμε τόσα χρόνια όλα αυτά για όσα διαδραματίζονταν στον 3ο όροφο και παλιότερα στο παλιό σπίτι της Αγίας Ειρήνης αλλά δεν τα πιστεύαμε. Όταν κάποια στιγμή η μητέρα μου την δεκαετία του 1980 ανέφερε στον Δεσπότη την περίπτωση που αποκάλυψε ο κ. Στεφανόπουλος για την ιστορία με τον Ανδρέα  Γεωργίου, μας είπε όταν πήγαμε και του το είπαμε ότι είναι τρελή η γυναίκα! Είναι δαιμονισμένη! Μην ακούτε ανοησίες. Ξαφνικά –συνέχισε ο μάρτυρας και καταγγέλλων – χάσαμε την οικογένεια αυτή από παντού. Όταν ακούσαμε εκείνο το βράδυ την συνέντευξη του στο διαδίκτυο τρελαθήκαμε! Τα χάσαμε. Η μάνα μου δεν ήξερε τι να κάνει. ήμασταν  σαν αδέλφια με τον Ανδρέα τότε. Ντυνόμασταν μαζί μια παρέα παπαδάκια. Ο Ανδρέας, εγώ και ο Γιάννης…»

Στα ίχνη αυτού του Γιάννη  ήδη βρίσκεται η ομάδα μας στην Ελλάδα και πλέον σε πολύ λίγα 24ωρα θα είμαστε σε θέση να δημοσιοποιήσουμε περισσότερα.

Κάθε κατάθεση και ένας σταυρός οικογενειακός. Ένα δράμα ανείπωτο. Μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια κοινωνική απόρριψη. Άτομα πολλά που ήξεραν πολλά. Άκουγαν αλλά δεν μιλάγανε γιατί κυριαρχούσε παντού ο φόβος. Οι ψίθυροι και οι φήμες για την δύναμη της οικογένειας Παϊσίου…  Αυτό μπορούμε να το  πούμε μετά απολύτου βεβαιότητος! Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στον κατάλογο των μαρτύρων που προσκομίσαμε προς την Πατριαρχική Εξαρχία και όλοι ένας  προς ένας εξετάστηκαν.

Υπάρχουν καταθέσεις που δόθηκαν κάτω από έντονη συναισθηματική φόρτιση και πίεση χρόνου. Πρόσωπα ανέκφραστα που γέμιζαν δάκρυα. Δάκρυα ασταμάτητα. Δάκρυα και πόνος που δεν περιγράφεται. Εικόνες και συγκινήσεις που μόνον όσοι έχουν βιώσει το δράμα έστω και λίγο κάθε οικογένειας που προσήλθε κάτω πιέσεις και απειλές για να καταθέσει μπορεί να κατανοήσει. Δράμα και πόνος που σε αρκετές των περιπτώσεων ακόμα και άτομα της Πατριαρχικής εξαρχίας δεν άντεξαν και λύγισαν. Ξέσπασαν σε δάκρυα και λυγμούς και ας μας διαψεύσει ένας μόνον εκ των τεσσάρων της Εξαρχίας. Πώς το γνωρίζουμε; Μα εκ των περισσοτέρων έχουμε λάβει μαρτυρίες και συνεντεύξεις πολύ πριν εμφανισθούν ενώπιον της Πατριαρχικής Εξαρχίας. Τα προσεχή 24ωρα θα ακούσετε και θα διαβάσετε συγκλονιστικές μαρτυρίες.

Το δράμα της οικογένειας Φιτζπάτρικ και η «πάλη» με τον εαυτό της, της νεαρής 26χρονης Σάρας.

Μαρτυρίες και δράματα, όπως αυτό που συνάντησε η Πατριαρχική Εξαρχία προσερχόμενη στο ταπεινό και φτωχικό σπίτι του πιστού Πατρός Ιακώβου. Δράμα και δάκρυα που ακόμα τρέχουν, όχι μόνο στα μάτια της νεαρής Σάρας που ακόμα  παλεύει μέσα της για την απόφαση της να αφήσει το μοναχικό σχήμα  ή να ακολουθήσει την οδό της οικογένειας και των ευλογιών και της  Χάρης  Του Θεού που θα της δώσουν μια άλλη ζωή και νέες υγιείς εμπειρίες. Με παιδιά.  Γιατί αγαπά τα παιδιά πολύ και ήταν η καλύτερη δασκάλα στο σχολείο της. Κοντινοί της που ελάχιστα μιλά μαζί τους γιατί έχει κλειστεί στον εαυτό της την βλέπουν με χαμένο το βλέμμα. Όπως τότε που αρκετές φορές, όταν ζούσε υπό το κράτος και τον φόβο του Παϊσίου χανόταν για ώρες αρκετές… Παλεύει μέσα της. Θα θυμάστε όλοι ότι το δημόσιο μήνυμα και την έκκληση μας νύχτα  7 προς 8 Νοεμβρίου  να κάνει αυτό που πάντα ήθελε μέσα της. Να πάει να πει την αλήθεια. Αυτό θα της ξανά πω και πάλι.  Η αλήθεια λυτρώνει και βοηθά. Μόνο που τώρα έχει πολλούς επί πλέον λόγους να πει την  πλήρη αλήθεια και εκεί που πρέπει γιατί αυτό επιβάλλει η θέση της και οι ευχές στο σχήμα που ουδέποτε θα φύγει από πάνω της. Να προσέλθει στην αστυνομία και χωρίς να φοβηθεί τίποτα και κανέναν να πει την αλήθεια. Έτσι και αλλιώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια πια. Όλα όσα πρέπει να ειωθούν, δεν αρκεί που ειπώθηκαν στην Πατριαρχική Εξαρχία –και ελπίζουμε να ειπώθηκε η πλήρης αλήθεια γιατί υπάρχουν και καταθέσεις που μαρτυρούν με στοιχεία, ημερομηνίες, γεγονότα, περιστατικά και καταστάσεις που επιβεβαιώνουν  πολλά και σημαντικά ως προς την «βαθύτερη»  σχέση της με τον κ.Παϊσιο- αλλά το πλέον αρμόδιο όργανο πια που οφείλει και πρέπει να πληροφορηθεί με κάθε λεπτομέρια την αλήθεια για αυτή την «βαθύτερη σχέση» τώρα πια δεν είναι άλλος από τις αστυνομικές  αρχές  της πολιτείας της ΝΥ. Η νεαρή 26χρονη Σάρα που δικαίως  ταλανίζεται –και είναι φυσιολογικό με όσα έχει ζήσει! Έχοντας  τον φόρτο και το προηγούμενο του «συναισθηματικού  δεσμού » που φαίνεται να την ένωνε με τον μύστη και «παιδαγωγό της»…Ένα συνονθύλευμα σχέσης «γέροντος και υποτακτικής» άνδρα και γυναίκας, και δη ερωτευμένης σε κάποιες στιγμές στην πορεία του κοινού και αχώριστου βίου της…  καθ ότι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις –κυρίως αυτής του Κ.Β. –  ήταν η πρώτη της «εμπειρία» με άνδρα   που φαίνεται να  είχε αναπτύξει  με τον Παϊσιο… Συχνό φαινόμενο, αυτή η ψυχική σύγχυση  λένε οι ψυχολόγοι σε άτομα που έχουν υποστεί τέτοια ψυχολογική πίεση και ψυχικό βιασμό. Θύμα και θύτης οι ρόλοι μέσα της εναλλάσσονται διαρκώς… Παλεύει μέσα της. Με πολλά. Μνήμες και θύμησες που δεν την αφήνουν να ηρεμήσει. Και αν σήμερα μετά από τόσο διάστημα –έχοντας διαφυλάξει την φιλία και την εμπιστοσύνη της – κάνουμε αυτή την εκτενή αναφορά είναι γιατί έχουμε πληροφορηθεί την ψυχολογική της κατάσταση.  Η λέξη ράκος δεν μπορεί να περιγράψει το δράμα της νεαρής Σάρας. Μια φιγούρα που μόλις που κινείται… χαμένη διαρκώς στα παλιά αλλά και σε όσα ζει σήμερα. Αυτή την περίοδο. Η Νεαρή Σάρα παλεύει μέσα της πολύ. Όχι για το αν και πού και πότε θα πει ολοκληρωτικά την αλήθεια αλλά για το τι θα πρέπει να κάνει από εδώ και στο εξής. Αν θα συνεχίσει την οδό της αφιέρωσης ή θα αλλάξει σελίδα. Να κάνει οικογένεια. Παιδιά. Να γνωρίσει την χαρά της ζωής μέσα από την οικογένεια. Η οικογένεια όταν βρίσκεται πλησίον του θεού και της Εκκλησίας είναι ήδη από μόνη της κάθε τέτοια οικογένεια μια ζωντανή Εκκλησία.  Σήμερα η 26χρονη Σάρα πονά.  Αντιδρά. Προβληματίζεται για το αν και κατά πόσο θα πρέπει να πει τα πάντα. Όλη την αλήθεια!;  «πειράζεται» ενοχλείται και κυρίως φέρεται να  απειλείται να μην μιλήσει για όσα της έχουν συμβεί, και δυστυχώς χωρίς την θέληση της… Τουλάχιστον τα πρώτα έτη της παραμονής της στην εφηβική και πάντως  προς της ενηλικιώσεως της εντός του «Οίκου Παϊσίου».

Αυτό που σίγουρα μπορούμε να πούμε είναι ότι σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πηγές μας ο ίδιος ο Πατριάρχης έχει δείξει ενδιαφέρον για την οικογένεια αυτή και πολύ σύντομα θα προσκληθούν στο Πατριαρχείο. Υπάρχει ήδη σκέψη, όπως μας εκμυστηρεύτηκε πηγή μας, να προσκληθεί πολύ σύντομα όχι μόνον η οικογένεια αυτή στο Φανάρι αλλά και να ληφθεί ειδική μέριμνα και οικονομική για την πολύτεκνη οικογένεια προκειμένου να απαλύνει ο πόνος και το φορτίο που έχουν ήδη στην πλάτη τους εδώ και πολλά χρόνια… Μάλιστα η ίδια πηγή μας ανέφερε ότι ο νέος  διάδοχος ηγούμενος και διοικητής της Ιεράς Μονής θα είναι από τα πρώτα άτομα που θα καλέσει ο π. Ιάκωβος για να του αναθέσει συγκεκριμένα καθήκοντα και θα φροντίσει να  ταχτοποιηθεί άμεσα  οικονομικώς, με μισθό   όπως αρμόζει σε ένα πολύτεκνο ιερέα και δη του Πατριαρχείου.

Η Οικογένεια Φιτζπάτρικ είναι βέβαιο ότι με όσα πληροφορούμαστε θα τεθεί υπό την προστασία και την φροντίδα του ιδίου του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου που πηγές μας τον θέλουν όχι απλά συγκλονισμένο αλλά σφόδρα αγανακτισμένο και οργισμένο με όσα έχει πληροφορηθεί από τα διαδραματιζόμενα και όσα προκύπτουν από τις καταθέσεις μαρτύρων και καταγγελλόντων…

Και στο σημείο αυτό θα επαναλάβουμε ότι οι καταθέσεις ελήφθησαν κατά τέτοιο τρόπο και με  τέτοια εξυπνάδα –κατά άλλους καλογερική πονηριά – που ταυτόχρονα διασταυρώνονταν με σημεία άλλων  καταθέσεων ακόμα και για άσχετα φαινομενικά μεταξύ τους πράγματα για πρόσωπα και καταστάσεις αλλά που το αποτέλεσμα της απάντησης στην «ερώτηση παγίδα»  διασταύρωνε κάποιο σημείο κάποιας άλλης συγκλονιστικής και χρήσιμης για το έργο και το αδιάβλητο της διαδικασίας  κατάθεση προς την Πατριαρχική Εξαρχία.

Η Πατριαρχική Εξαρχία και το έργο της. Τα πρόσωπα και τα πνευματικά  τάλαντα.

Τι θέλω να πω; Κοντολογίς. Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος – για αυτό και γράφαμε ότι- τα πρόσωπα που επέλεξε δεν είναι καθόλου τυχαία για τον ρόλο των ανακριτών και βαθιά καρδιογνωστών. Ο ένας, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Διονυσίου χρόνια πολλά εξομολόγος. Έχει δει και ακούσει πολλά για χρόνια άρα καλός ψυχαναλυτής.  Ο έτερος των καλογέρων ηγούμενος της ιεράς μονής  του Αγίου Ιωάννου στο Essex παρατηρητικός και άριστος γνώστης των κανόνων της Εκκλησίας παρόλο που ουδείς άκουσε όλες τις ημέρες την φωνή του κατά την διάρκεια της λήψης των καταθέσεων. Ο τρίτος και πρόεδρος της Πατρ. Εξαρχίας Μητροπολίτης Νικήτας,  σπουδασμένος και άριστος γνώστης των νόμων της Αμερικής. Ταχύτατος! Με βλέμμα που «κόβει και ράβει» αμέσως σα να σε έχει περάσει από ακτίνες Χ και με εμβέλεια και ευρύτητα  πνεύματος που θα ζήλευαν ακόμα και  περισπούδαστοι επιστήμονες. Όσο για τον γραμματέα της Πατρ. Εξαρχίας, τον μοναχό Νικόλαο,  αυτός  λένε οι πληροφορίες μας ότι είναι άτομο της πλήρους και απολύτου εμπιστοσύνης του ιδίου του Πατριάρχη,  και συχνά έχει χρησιμοποιηθεί και δύσκολες και μυστικές αποστολές με εντολή του ιδίου του κ. Βαρθολομαίου. Αυτή όλη η σύνθεση των  προσώπων  είναι που λέει πολλά για   την αποφασιστικότητα του ιδίου του Πατριάρχη για έρευνα εις βάθος και πλήρη διαλεύκανση της πλέον σκοτεινής υπόθεσης που έχει αναμιχθεί το Πατριαρχείο κινδυνεύοντας με μια λάθος κίνηση να εμπλακεί σε μια δίνη περιπετειών χωρίς επιστροφή θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τον ίδιο τον θεσμό αλλά και αυτές ακόμα τις σχέσεις με τον Λευκό Οίκο του ιδίου του Πατριαρχείου. Για αυτό μην εκπλαγείτε αν στην πορεία της υπόθεσης –και  έχουμε ακόμα πολύ δρόμο ίσως και χρόνια μπροστά μας- αν εμπλακούν αναγκαστικά και πρόσωπα της πολιτικής σκηνής και του δημόσιου βίου της ΕλληνοΑμερικανικής κοινότητας ακριβώς γιατί αυτή η υπόθεση ράγισε την βιτρίνα της ΕλληνοΟρθοδόξου Κοινότητας στις ΗΠΑ… κρατήστε αυτό ήδη έχουμε τα πρώτα δείγματα σύμφωνα με πληροφορίες μας άριστα διασταυρωμένες.  Για αυτό και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και προσωπικά ο ίδιος ο κ. Δημήτριος παρόλο που φαινομενικά δεν έχει αφήσει να διαρρεύσει προς τα έξω ότι ανησυχεί περισσότερο ο ίδιος για την έκβαση της υπόθεσης όχι τόσο, για τον δικαιολογημένο παραγκωνισμένου ρόλο του ως έξαρχου του Πατριάρχη στην Αμερική, όσο για το εύρος και το βάθος της υπόθεσης αυτής η οποία τον ανησυχεί μη τυχόν και λειτουργήσει ως ντόμινο effect και για άλλες υποθέσεις που αφορούν στην άμεση δική του δικαιοδοσία. 

Σίγουρα με όσα έχουν αποκαλυφθεί, μέχρι σήμερα και ειδικά με το σημερινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας,  πλήττονται πολλά και κάθε μορφής  προσωπικά και οικονομικά   συμφέροντα… Συμφέροντα που είχαν στήσει χορό, γλέντι τρικούβερτο  και πανηγύρι με τα λεφτά της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου-τα λεφτά των πιστών δηλαδή – από όπου είχαν μερίδιο στην πίτα και σίγουρα θα συνεχίσουν να δίνουν την δική τους μάχη υπερασπίζοντας τι άλλο από το Χρυσό Βαλάντιο που έπαιρναν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο κάθε ένας από όλους αυτούς που σήμερα έχουν αναλάβει άλλοι ρόλο δημόσιου  υπερασπιστή και άλλοι ρόλο –κάτω από το τραπέζι υπόγεια και θολά όπως πάντα – παραγωγής λάσπης εις βάρος μας και φυσικά δεν εννοούμε τα γνωστά παράσιτα και σκουπίδια του διαδικτύου όχι. Εννοούμε εκείνους που είχαν μεγάλο μερίδιο και μερτικό στην πίτα  που σήμερα βλέπουν να χάνουν ένα σίγουρο εισόδημα είτε από τις καταχωρήσεις στα μειωμένου έτσι και αλλιώς κύρους και εμβέλειας έντυπα και  ραδιοτηλεοπτικά  του ομογενειακού «Τύπου». Αυτοί είναι που υποσκάπτουν και προτιμούν να κρατούν στο σκοτάδι, το όποιο κοινό διαθέτουν ακόμα λαμβάνοντας άλλοτε θέση και άποψη κατά που φυσά ο αέρας και τα σχόλια της κάθε ανυποψίαστης πιστής και άλλοτε από μυθεύματα του τύπου δεν υπάρχει ποινική δίωξη ακόμα για τον Παϊσίο αφενός πανηγυρίζοντας και παραπληροφορώντας σκόπιμα και αφετέρου τονίζοντας ότι ακόμα και αν μιλάμε για κάποια αδικήματα αυτά έχουν παραγραφεί!

Συμφέροντα που τα είδαμε εν πολλοίς αυτά να εμφανίζονται από τα πρώτα 24ωρα που ξέσπασε το σκάνδαλο μετά τις αποκαλύψεις που έλαβαν μορφή χιονοστιβάδας  μετά την 1η Νοεμβρίου 2010.  Παρακολουθώντας ολόκληρο το χρονικό των αποκαλύψεων του σκανδάλου από τον «παιδικό καυγά» που είχε στήσει ο κ. Παϊσίος με αφορμή δήθεν την συνέντευξη στον Εθνικό Κήρυκα της 9ης Σεπτεμβρίου-αστεία πράγματα μόνο για αδαής και  από ανόητους θα μπορούσαν να εκληφθούν ως σοβαρά τα αίτια της έντασης, γιατί μέχρι τότε ήταν απλά μια ένταση που θα έλυνε μια μετάνοια και ένας ασπασμός αγάπης, όπως όλοι  πίστευαν και έγραφαν τότε, ανεξαρτήτως ποια εκ των δυο πλευρών υποστήριζαν  –

 

Τα προσεχή 24ωρα θα ακούσετε και θα μάθετε πολλά όχι μόνον αποκαλυπτικά αλλά και συγκλονιστικές  διηγήσεις που σε κάνουν –όπως εξ αρχής σας λέγαμε- και θυμώνεις. Αντιδράς. Θες να ξεσπάσεις.  Διηγήσεις και αναφορές. Μαρτυρίες και καταγγελίες που όχι απλά συνθέτουν το πάζλ μιας διαταραγμένης προσωπικότητας αλλά αποκαλύπτουν και το μέγεθος του μεγαλύτερου ίσως σκανδάλου –όπως δικαίως το χαρακτήρισε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας της Πολιτείας της ΝΥ που ενημερώνεται για την εξέλιξη της υπόθεσης- που έχει πλήξει την εικόνα της Ελληνικής Κοινότητας και της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική.

Αυτά που θα αποκαλύψουμε στον δεύτερο κύκλο των αποκαλύψεων δεν αφορούν μόνο τα σεξουαλικά σκάνδαλα και τις ηθικές παρεκτροπές –σύμφωνα πάντα με όσα  καταμαρτυρούν και  καταγγέλλουν εις βάρος του κ. Παϊσίου θύματα και «συμμετέχοντες» στα πάθη και τα ομαδικά όργια – αλλά κυρίως αφορούν αυτό για το οποίο ψάχνουν όλοι. Το χρήμα. Το πολύ χρήμα. Το χρυσό που έκρυβε όχι μόνο εντός του 3ου ορόφου αλλά και άλλα σημεία εντός και εκτός Νέας Υόρκης. Ήδη η Πατριαρχική Εξαρχία εντόπισε στο δωμάτιο του κ. Παϊσίου κάποιο στοιχείο που για λόγους αρχών και δέσμευσης μας προς την Π.Εξαρχία δεν θα αναφέρουμε αλλά αυτό το στοιχείο είναι μάλλον η αρχή του νήματος που θα  οδηγήσει τις αμερικανικές  αρχές  σε μια άλλη πτυχή της υπόθεσης.  Προς ποια κατεύθυνση; Η έρευνα της αστυνομίας θα δείξει. Εμείς αυτό που γνωρίζουμε είναι  ότι αυτό το στοιχείο που αποκαλύφθηκε εντός του δωματίου του κ. Παϊσίου θα προσδώσει άλλες διαστάσεις στις έρευνες των αρχών της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Είχαμε πει, αφ’ ής στιγμής έφτασε στην Νέα Υόρκη η Πατριαρχική εξαρχία ότι άρχισαν να εκτυλίσσονται εικόνες που ξεπηδούσαν μέσα από ταινία αστυνομικού θρίλερ. Άνθρωποι του στενού και οικογενειακού περιβάλλοντος του κ. Παϊσίου βρίσκονταν παντού. Φωτογράφιζαν τους πάντες και τα πάντα ως δείγμα παντοδυναμίας αλλά και εκφοβισμού  προς όσους ήθελαν να καταθέσουν. Για αυτό και όλες σχεδόν οι σημαντικές καταθέσεις και καταγγελίες όπως έχουμε αποκαλύψει λαμβάνονταν σε άσχετα μέρη προς τα γραφεία της Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου ή το πολιτιστικό κέντρο της Ιεράς Αρχ. Αμερικής στην γωνία Crescent street  & Newtown στην Αστόρια της ΝΥ.

 Ένα απίστευτο θρίλερ επι δέκα ημέρες που  καθημερινά συμπληρώνονταν  με εικόνες και σκηνές που επιβεβαιώνει  και ο Μητροπολίτης Νικήτας στον συνάδελφο Δημήτρη Ρομποτή (περιοδικό ΝΕΟ & ΡΑΔΙΟ ΝΕΟ) με τον οποίο επικοινωνήσαμε και μας επιβεβαίωσε ότι πράγματι ο Μητροπολίτης Δαρδανελίων κ. Νικήτας  του μίλησε και επιβεβαίωσε πολλά στοιχεία από το ρεπορτάζ που έχουμε καταγράψει και σας μεταφέρει όλο αυτό το διάστημα.

Θα ακούσετε και θα διαβάσετε τόσα και τέτοιας έκτασης γεγονότα και αποκαλύψεις  που αφενός θα επιβραδύνουν(ή θα επιταχύνουν) αναγκαστικά  το έργο της Πατριαρχικής εξαρχίας αφού θα πρέπει να συμπεριλάβει όλο αυτό το υλικό και τις μαρτυρίες- καταγγελίες στον φάκελο που ήδη έχει σχηματίσει με τα επισυναπτόμενα αποδεικτικά στοιχεία στο πόρισμα της, και η οποία-Πατριαρχική Εξαρχία- εσπευσμένα έχει κληθεί ενώπιον του Πατριάρχη στα τέλη της εβδομάδος, ήδη ο Μητροπολίτης Νικήτας αναχωρεί την Πέμπτη για το Φανάρι. Μέχρι την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου έχουν λάβει εντολή όλα τα μέλη της Πατριαρχικής Εξαρχίας να βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη ενώ το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις  κοινές Ιεραρχών της Συνόδου  με την Πατριαρχική Εξαρχία  εν όψει της Πατριαρχικής Ιεράς Συνόδου το 3ημερο από 1 μέχρι και 3 Δεκεμβρίου. Και αφετέρου( οι αποκαλύψεις αυτές οι σημερινές αλλά και αυτές που έρχονται) το πιθανότερο είναι ότι θα επιταχύνουν τις εξελίξεις στο έργο και την έρευνα των αστυνομικών αρχών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έχει ζητήσει να ενημερωθεί προσωπικά για τα ευρήματα της έρευνας της Πατριαρχικής Εξαρχίας ενώ πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θέλει να λάβει γνώση και των ηχητικών ντοκουμέντων που ήδη παραδώσει προς τα μέλη της Πατρ. Εξ. κατά την κατάθεση μας καθώς και εκείνα που  έχουμε αποστείλει τα τελευταία 24ωρα  και έχουν συμπεριληφθεί ήδη στον ογκοδέστατο φάκελο με το πόρισμα που θα αποτελέσει και το πρόκριμα για τις αποφάσεις της Πατριαρχικής Συνόδου στις 2 Δεκεμβρίου. 


Ο Κωνσταντίνος. Γνωστός με τα χαρακτηριστικά Κ.Β. και την κυνική όσο και αποκαλυπτική μαρτυρία του, προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο -που συνέταξε με συνεχή και επίμονη  προτροπή μας την νύχτα της 29ης Οκτωβρίου-  με τις κυνικές όσο και ωμές   περιγραφές για όσα διαδραματίζονταν στον 3ο όροφο τις τελευταίες  10ετιες με πρωταγωνιστή τον Παίσιο. Ο άνθρωπος που εκμεταλλεύτηκε επί 13 συνεχή χρόνια  ο κ. Παϊσιος και τον παρουσίαζε σε όλους ως ανιψιό του έχει δώσει μια αποκαλυπτική –την πρώτη ραδιοφωνική – στον συνάδελφο  Δημήτρη Ρομποτή για το ΝΕΟ Ραδιόφωνο η οποία θα αρχίσει να μεταδίδεται προσεχώς. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε για πρώτη φορά τον άνθρωπο  που εξ αιτίας του άρχισε να ξετυλίγεται  το νήμα στο μπερδεμένο κουβάρι της πιο  απίστευτης ιστορίας όχι μόνο για τα δεδομένα της Ελληνικής Κοινότητας των ΗΠΑ αλλά και σύσσωμης της Ορθοδόξου(Ελληνόφωνης και μη) Εκκλησίας που έχει αποκαλυφθεί ποτέ.  Η συνέντευξη που παραχώρησε στον συνάδελφο Δημήτρη Ρομποτή για το ΡΑΔΙΟ ΝΕΟ πιστέψετε μας θα σας καθηλώσει. Αποκαλύπτει για  πρώτη φορά μπροστά στο μικρόφωνο όσα έζησε και όσα βίωσε εντός του οίκου Παϊσίου.  Η συνέντευξη παραχωρήθηκε κάτω από τα γνωστά μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει εδώ και μια 2ετια από τότε που όπως ισχυρίζεται –και το έχει καταθέσει και στις αρχές αυτό ως γεγονός – επιχείρησαν  να απειλήσουν την ζωή του. Στον συνάδελφο Δημήτρη Ρομποτή μίλησαν και άλλα πρόσωπα και έκαναν αποκαλυπτικές δηλώσεις που θα ακούσουμε σε έκτακτες ειδικές εκπομπές που προγραμματίζονται. Μιλησε για λόγους δεοντολογίας φαντάζομαι και ο κ. Παϊσιος ο οποίος επανέλαβε τις γωστές δηλώσεις του περι σκευωρίας Βικεντίου… 

Η εβδομάδα που ξεκινά θα έχει έντονο ενδιαφέρον και πολλές εξελίξεις. Εξελίξεις όχι μόνο εδώ στην Νέα Υόρκη όπου θα ακουστούν και θα αποκαλυφθούν πολλά αλλά και στο Φανάρι το οποίο σχεδόν έχει έτοιμη την λύση για την μορφή της νέας διοίκησης της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Αυτό που μας διαβεβαίωσε πηγή μας είναι ότι θα αλλάξουν όλοι και όλα! Σε λίγους μήνες η Αγία Ειρήνη δεν θα θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν ούτε σε πρόσωπα ούτε σε σύστημα διοίκησης.  Θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια και θα στελεχωθεί με νέα πρόσωπα που ήδη αναζητούνται και βολιδοσκοπούνται από κάθε γωνιά του πλανήτη όπου εκτείνεται η ευθύνη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.        

 Η έρευνα και το ρεπορτάζ συνεχίζεται.

τα προσεχή 24ωρα νέες αποκαλύψεις με αποκλειστικό ρεπορτάζ  και πληροφορίες που παγώνουν το αίμα στις φλέβες…

 


Alexandros Stafanopoulos
Previous Post

Νέες κατηγορίες για τον Παΐσιο: καταγγελίες και για κλοπή!

Next Post

Νέες αποκαλύψεις που θα συνταράξουν τον Ελληνισμό της Αμερικής και το Οικουμενικό Πατριαρχείο!

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Νέες κατηγορίες για τον Παΐσιο: καταγγελίες και για κλοπή!

ΕΡΕΥΝΑ: ΠΕΠΤΩΚΩΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Όχι μόνο ασελγούσε, αλλά έκλεβε κιόλας! «Ήθελε...

21 November 2010
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία