Breaking

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Τα χαρακτηριστικά που συμπυκνώνονται πίσω από το “σωτήρα” Αρτέμη Σώρρα

EDITORIAL / ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ / ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ / ΔΙΑΦΘΟΡΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΠΡΟΣΩΠΑ / ΠΡΟΣΩΠΑ / 14 Φεβρουαρίου 2017

Το φαινόμενο “Σώρρα” αποτελεί σύμπτωμα των παθογενειών που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία.

Η υπόθεση του «γνωστού» για πολλά «ανδραγαθήματα» Πατρινού, και με όχι ένα «ευκαταφρόνητο» ποινικό και αστικό μητρώο κ. Αρτέμη Σώρρα δεν είναι κάτι απλό. Ούτε φυσικά πρόκειται για κάποιο «φαινόμενο» ανδρός επιφανούς που το «σύστημα» τον ακυρώνει. Τον κυνηγά. Τον λασπώνει. Τον πολεμά λυσσαλέα γιατί έχει τάχα μου την δυνατότητα να προσφέρει… «την σωτηρία της χώρας από τα δεινά που επισώρευσε το χρέος και οι κακοί χειρισμοί των κακών πολιτικών…». Και άλλα πολλά και εξίσου φαιδρά που εκστομίζει καθημερινά ο Αρτέμιος Σώρρας στο -όχι και τόσο – αφελές φιλοθέαμον κοινό του… πασάροντας τα όλα αυτά τα αήθη και εκ πρώτοις όψεως χαζά, αλλά με αρκετή δόση δόλου, και φυσικά με αρκετές χιλιοπαιγμένες συνταγές συνομωσιολογίας! Λόγια δηλαδή και κυρήγματα με ολίγο από όλα μέσα. Λίγο από εθνικιστικές κορώνες και «πατριωτικές εξάρσεις» χωρίς καν γνώση των βασικών εθνικών θεμάτων και των κινδύνων που αντιμετωπίζει κατά περιόδους η χώρα και το Ελληνικό κράτος. Από συστάσεώς του. Χωρίς καν τη βασική εγκύκλιο γνώση της νεότερης ή και παλαιότερης, έστω και κουτσουρεμένη-γιατί και αυτός «παιδί» της εκσυγχρονιστικής παιδείας είναι- ιστορίας του ελληνικού έθνους.

Με ολίγον από την παγκόσμια συνομωσιολογία, λίγο από μυστικές τεχνολογίες και προχωρημένη κρυφή επιστήμη… Όχι ότι δεν υπάρχει και μυστική γνώση και μυστική επιστήμη, αλλά αυτή σίγουρα δεν την κατέχει ο Αρτέμιος. και φυσικά από το συνονθύλευμα αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει και ολίγη από επιστροφή στο πάνθεον των 12 Ολύμπιων Θεών. Πάντα λίγο από θρησκευτικό συναίσθημα βοηθά στην έξαρση του φανατισμού. Και μάλιστα πάντα στη λανθάνουσα μορφή του. Και άλλα πολλά, περιέχουν οι λόγοι και τα κηρύγματα μίσους του Αρτέμη Σώρρα που όσο τον ερευνά η δημοσιογραφική σκαπάνη, όλο και κάτι θα βρει περισσότερο. Το ίδιο αντίστοιχα πολλά στοιχεία έχει να δώσει και η παράλληλη δικαστική και εισαγγεική έρευνα. Ήδη τα στόματα έχουν ανοίξει και τα προσεχή 24ωρα και τους επόμενους μήνες θα δούμε και θα μάθουμε πολλά. Τι είναι όμως ο Αρτέμης Σώρρας; Μήπως είναι κάτι που θέλουμε να αγνούμε; Ή πολύ περισσότερο μήπως ο Αρτέμης Σώρρας είναι ένα πρόσωπο που απλά δε γίνεται δεκτό από την τοπική κοινωνία, επειδή και μόνον ξεχώρισε και διακρίθηκε και έτσι -κατά το ελληνικό σύνηθες – έκανε κάποιους να τον κακίζουν, να τον εχθρεύονται και να τον εξωστρακιζουν επειδή πρόκοψε κάπου ιδιαιτέρως και διακρίθηκε ή εναντιώθηκε σε κάποια (υπαρκτά και κανονικά ) συμφέροντα;

Όχι! Ο Αρτέμης Σώρρας δεν είναι τίποτα από όλα αυτά! Δεν αντικατοπτρίζει καν το σπάνιο και υπό εξαφάνιση είδος Ανθρώπου το οποίο κυριαρχείται από το έλλογο και ένθεο στοιχείο μέσα του. Δεν απηχεί, αν θέλετε, κάν τον τίμιο και σκληρά αγωνιζόμενο έντιμο καθημερινό βιοπαλαιστή. Τον μικρομεσαίο που αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα. Δεν εκφράζει ούτε τους μοιραία και σε απόγνωση ευρισκόμενους 100.000αδες συν Ανθρώπους μας που κρύβουν τον πόνο και την δυστυχία τους πίσω από τις πόρτες και τα ερμητικά κλειστά παράθυρα τους για να κρύψουν την ντροπή και την γύμνια τους που αισθάνονται Εκείνοι -αφού εμείς όλοι αδυνατούμε – για την κατάντια την δική μας…

Ο Αρτέμης Σώρρας δεν αντιπροσωπεύει καν, ούτε στο ελάχιστο, τους εκατοντάδες χιλιάδες καλά «κρυμένους», δυστυχώς φοβισμένους και κατατρομοκρατημένους Έλληνες Πατριώτες Ορθόδοξους κάτω από τον βούρκο και την λάσπη της πολιτικής, πνευματικής και οικονομικής ανηθικότητας.

Δεν είναι καν ένας «λαϊκός αγωνιστής» που ξεπετάχτηκε αναγκαστικά λόγω της υφιστάμενης κατάστασης που τραγικά και με τον πιο οδυνηρό τρόπο βιώνει το κράτος και το ελληνικό έθνος τα τελευταία 180 έτη. Από συστάσεώς του από τους Βαυαρούς, τους Άγγλους και τους Ρώσους.

Δεν είναι ο βιοπαλαιστής, που δούλευε τόσα χρόνια, και θυσιαζόταν για τα ιδανικά του… Δεν είναι έστω ο Πολίτης που σέβοταν το κράτος του -έστω αυτό το διεφθαρμένο και αποδομημένο κράτος – αλλά που πλήρωνε όμως τους φόρους του και όλες τις υποχρεώσεις του. Δεν είναι ο Έλληνας έστω αδιάφορος προς κάθε τι πνευματικό και ηθικό που χρεοκώπησε και στο τέλος βγήκε στο «αντάρτικο» επειδή αγανάκτησε και κάνει τον δικό του «αγώνα» ρισκάροντας! Ακόμα και την ίδια του τη ζωή!

Δεν είναι καν ο αγνός λαϊκός ή απλά -κανονικός και όχι πατριδοκάπηλος- πατριώτης επαναστάτης κανονικός που εναντιώθηκε στο σάπιο και ανήθικο πολιτικό οικονομικό διεθνές διατραπεζικό σύστημα! Και είπε: «θα τα παίξω όλα για όλα ακόμα και τη ζωή μου… για την πατρίδα… για το έθνος… για τα παιδιά μου, τα εγγόνια και τα παιδιά των παιδιών μου…».

Ο Αρτέμιος Σώρρας δεν είναι ο απλός μεροκαματιάρης που τα «είδε όλα», φούντωσε και είπε «άει σιχτίρ..άντε γ…, θα σας γ… με το δικό μου τρόπο, θα πέσω πρώτος, θα τα κάνω όλα λίμπα…!» Δεν καλεί καν σε λαϊκή εξέγερση τις ατυχείς ομάδες που τον ακολουθούν και τον πιστεύουν. Ο Αρτέμης Σώρρας δεν είναι τίποτα από όλα αυτά!

Δεν είναι ούτε καν ένας επίδοξος πολιτικός που εζήλωσεν δόξα λαμπρά των ομοίων και κατά πολύ χειρότερων του-εντός και εκτός κοινοβουλίου- και τράβηξε ίσα για την Βουλή προκειμένου και εκείνος με τη σειρά του να εξασφαλίσει -εις υγείαν των κορόιδων Ελλήνων όπως κάμουν συνειδητά πλέον εδώ και 45 έτη όλοι οι άλλοι (πρώην και νυν, με αρκετές φωτεινές εξαιρέσεις φυσικά που όμως τις έσβησε το σκότος και το έρεβος της διαφθοράς και της μίζας) που είναι μέσα εις τον «Ναό της Δημοκρατίας»- για τα προς το ζην και το ευ ζην…

Ασχέτως αν οι εξελίξεις εν τέλει θα τον οδηγήσουν στο κατώφλι της βουλής, τον ίδιο ή συνεργάτες του…
Ναι! Ο Ατέμης Σώρρας θα μπει και στο Ελληνικό κοινοβούλιο! Αν δεν τρέξουν οι αρμόδιοι και οι ελληνικές Αρχές. Άλλωστε μοιραία η πολιτική, ηθική και οντολογική πτώση και απόπτωση θα οδηγούσε τόσο -μα τόσο πολύ -χαμηλά το ελληνικό κοινοβούλιο. Και αυτό γιατί το οργανωμένο ελληνικό πολιτικό-οικονομικό σύστημα τον χρειάζεται ως άλλο «εργαλείο» επικράτησης επιβίωσης και παράτασης στο χρόνο ζωής του.

Ο Αρτέμης Σώρρας όχι δεν είναι ούτε πολιτικός. Ο Αρτέμης Σώρρας, είτε το θέλουμε είτε όχι, είτε μας αρέσει είτε μας προσβάλλει, αντικατοπτρίζει στο είδωλό του αυτόν τον σύγχρονο «νεο-Έλληνα» όπως τον έχτισαν εδώ και 45 χρόνια! Ναι, ο Αρτέμης Σώρρας είναι πολύ σαφές και πολύ αληθινό! Υπαρκτό πρόσωπο! Είναι το άλλο μας «εγώ»! Δυστυχώς είναι ο μέσος Έλληνας! Όπως τον έχτισαν! Όπως τον διαπαιδαγώγησαν! 45 χρόνια. Τον έμαθαν να κλέβει! Τις επιδοτήσεις. Το βαμβάκι να το βαφτίζει καλαμπόκι για να πάρει τις επιδοτήσεις και το πανάκριβο αυτοκίνητο δηλωμένο ως αγροτικό. Ο Αρτέμης Σώρρας είναι δυστυχώς το πιστό αντίγραφο και είδωλο της κακοποιημένης ελληνικής και εκβαρβαρισμένης κοινωνίας που έμαθε στο εύκολο χρήμα. Στο χωρίς κόπο και ιδρώτα χρήμα από το ελληνικό δημόσιο και τα ευρωπαϊκά ταμεία.

Ο Αρτέμιος Σώρρας -δυστυχώς όσο και αν πληγώνει η αλήθεια αυτή- μετουσιώνει και ενσαρκώνει το «άλλο μας εγώ»! Το «άλλο» μας «πρόσωπο». Εκείνο το πρόσωπο του Έλληνα που αρνήθηκε τα ήθη, τις παραδόσεις του και παραδόθηκε στο εύκολο χρήματα. Το χρήμα από τις πιστωτικές. Τα δάνεια για να βγάλει τα καθημερινά του έξοδα με ψεύτικα στοιχεία. Που απαρνήθηκε τα ήθη, τις παραδόσεις τα έθιμα και την πίστη αιώνων. Αρνήθηκε την Ορθοδοξία και αιτείται την επιστροφή στα είδωλα. Την διαστρεβλωμένη επιστροφή στο δωδεκάθεο! Ο Αρτέμιος Σώρρας δυστυχώς είναι πιστό αντίγραφο της μικρής ευάλωτης και ασθνικής, παραπαίουσας ελληνικής κοινωνίας μας!

Ο Αρτέμης Σώρρας δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πιστό αντίγραφο όσων είναι μέσα στην Βουλή και όσων βρίσκονται απ’ έξω και καθόμαστε -στον καναπέ μας(!) χωρίς αιδώ(!), χωρίς ντροπή, έναντι των προγόνων μας – και δεν αντιδρούμε σε τίποτα και για τίποτα! Όχι τώρα. Αλλά εδώ και 45 χρόνια, παραμένουμε απαθείς στο μέγα έγκλημα κατά του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Τελευταία μάλιστα το βλέπουμε όλο και πιο ξεκάθαρα, αυτό που επιχειρείται. Να ξεριζώσουν την ψυχή του Έλληνα! Αυτό θέλουν! Να ξεριζώσουν από τα τρίσβαθα των αιώνων τη γνήσια και ανόθευτη ψυχή του καθαρού έντιμου και τίμιου Έλληνα Ορθόδοξου Πατριώτη! Ο Αρτέμης Σώρρας είναι απλώς άλλη μια από τις πολλές εσωτερικές παθογένειες της πάσχουσας ελληνικής κοινωνίας. Από τα πιο υψηλά στρώματα και την-πολιτική πνευματική και θρησκευτική- ηγεσία της ως τα πλέον χαμηλά λαϊκά κοινωνικά στρώματα της.

Πηγή

*Δημοσιεύτηκε στη Huffington Post στις 14.02.2017.


Alexstefanopoulos ΣΠ
Previous Post

Προς πείσμα κάποιων, ο (Πρόεδρος) D. Trump είναι εδώ!

Next Post

Εξάντλησε την αυστηρότητά της η δικαιοσύνη για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Προς πείσμα κάποιων, ο (Πρόεδρος) D. Trump είναι εδώ!

Όσα δεν θα σας πουν για τις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις και τις πολιτικές...

19 January 2017
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία