Breaking

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αποφασισμένες οι ΗΠΑ να κλείσουν το “Μακεδονικό”

EDITORIAL / ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ / ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ / 8 Μαρτίου 2018

Διακαώς επιθυμούν ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Προτάσσεται ως ζητούμενο η σταθερότητα στην περιοχή ενώ παράλληλα υιοθετούνται αμφίβολες επιστημονικά παραδοχές

ΝΑΤΟ: Η ένταξη των Σκοπίων στη συμμαχία περνάει από την ΕλλάδαΗ έντονη κινητικότητα που άρχισε να παρουσιάζει το ζήτημα των Σκοπίων αμέσως μετά την επιστροφή του Έλληνα Πρωθυπουργού και της Ελληνικής Αποστολής στις ΗΠΑ τον περασμένο Οκτώβριο(2017) έχει και βάθος χρόνου σε διεργασίες και έντονο-εντονότατο- διπλωματικό παρασκήνιο όπως αποκαλύπτουν  σήμερα τα Επίκαιρα.

Η πάση «θυσία και πάση δυνάμη» εισδοχή των Σκοπίων στους κόλπους της Ευρωτλαντικής συμμαχίας δεν είναι άσχετη ούτε με την αυξανόμενη ένταση στο Αιγαίο, ούτε με τα πρόσφατα  επεισόδια στα Σκόπια για τον κατευνασμό των οποίων χρειάστηκε Αμερικανική παρέμβαση,  ούτε βέβαια  και με τον νέο επανασχεδιασμό δυνάμεων και συνόρων, που επιχειρείται –είτε δια της βίας είτε δια της διπλωματικής οδού-  στην περιοχή των Βαλκανίων. Πολύ περισσότερο δε περισσότερο δεν  είναι άσχετα με τα όσα θα επακολουθήσουν την προσεχή 3ετια στην χερσόνησο του Αίμου.

Στις 102 σελίδες, των πρακτικών των συνεδριάσεων της υποεπιτροπής με θέμα «THE BALKANS:THREATS TO PEACE AND STABILITY» (Βαλκάνια: απειλές για την ειρήνη και την σταθερότητα) που φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα «Ε» φαίνεται πως  εκεί βρίσκεται όλο το μυστικό της εντατικοποίησης των διπλωματικών δράσεων για την λύση της εκκρεμότητας της εισόδου στο ΝΑΤΟ των Σκοπίων έστω και αν αρνηθεί με οποιαδήποτε διαδικασία η Ελλάδα. Ο Ιούλιος του 2018 που συνεδριάζει η ολομέλεια της Ευρωατλαντικής συμμαχίας δεν θα μοιάζει σε τίποτα με τη αντίστοιχη συνεδρίαση του 2008…  Αν μελετήσει κάποιος τα πρακτικά της εν λόγω υποεπιτροπής  θα διαπιστώσει πως οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει, -οριστικά και αμετάκλητα να κλείσει αυτή η 25ετης εκκρεμότητα-  αποδεχόμενες συγκεκριμένες (πολιτικές και επιστημονικές ελεγχόμενες)  – εισηγήσεις εδώ και πολλά χρόνια. Διεργασίες και ασκήσεις ,με σενάρια επί χάρτου που πάνε πίσω  σε βάθος 15ετιας δείχνουν   πως, για τις ΗΠΑ πλέον  επιβάλλεται,  αφενός  «για την σταθερότητα της περιοχής τα Σκόπια να μπουν στην ευρωατλαντική συμμαχία  και να καμφθεί η Ελλάδα στις όποιες  αντιδράσεις της ακόμα και αν χρειασθεί να τεθεί η (όποια) πολιτική ηγεσία της ενώπιον των ευθυνών της»…  Και αφετέρου, τα Σκόπια πρέπει να μπουν με οποιοδήποτε τρόπο και υπό οποιαδήποτε καθεστώς ακόμα και με την ιδιότητα του παρατηρητή,  για να αναχαιτισθεί «πάση δύναμη και θυσία» η βαθιά διείσδυση και ο έλεγχος  της Μόσχας στην ευρύτερη και μείζονα περιοχή των Βαλκανίων.

Τα όσα διαμείβονται στις συνεδριάσεις της συγκεκριμένης υποεπιτροπής μεταξύ των τακτικών και έκτακτων μελών της με τους ειδικού βάρους  προσκεκλημένους «συνεντευξιαζόμενους»  είναι άκρως αποκαλυπτικά. Και ακόμα πιο αποκαλυπτικά είναι τα όσα προτείνουν ορισμένοι εξ αυτών όπως καθηγητής στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Johns Hopkins, Daniel Serwer.  Ας δούμε λοιπόν τι συνέβη πέντε μήνες ακριβώς, πριν την επίσημη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον  σε μια από τις αίθουσες του Καπιτώλειου…

Βαλκάνια: Απειλές για την ειρήνη και την σταθερότητα

Αποτέλεσμα εικόνας για THE BALKANS:THREATS TO PEACE AND STABILITYΤην Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 στην αίθουσα 2200 του Rayburn House στο Καπιτώλιο, η προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι ακρόαση της υπό-επιτροπής, αρμόδιας για την «Ευρώπη, Ευρασία & τις αναδυόμενες απειλές» της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, αφορούσε τα «Βαλκάνια και τις απειλές για την ειρήνη και τη σταθερότητα».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν με τις εισαγωγικές τοποθετήσεις του ο πρόεδρος της υπο-επιτροπής, ο ρεπουμπλικάνος από την πολιτεία της Καλιφόρνια, Dana Rohrabacher, ο δημοκρατικός από την πολιτεία της Νέας Υόρκης, Gregory Meeks και ο επίσης Δημοκρατικός από το Rhode Island, David Cicilline, ο οποίος έχοντας μόλις επιστρέψει από ταξίδι με άλλα μέλη της δικαστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων σε Αλβανία, Βοσνία, Κόσοβο και FYROM, επικαλούμενος τα λεγόμενα του W. Churchill ότι «τα Βαλκάνια παράγουν περισσότερη ιστορία, από αυτή που μπορούν να καταναλώσουν», επισημαίνει ότι: «Τα Βαλκάνια διάγουν μια εύθραυστη ειρήνη», και υπογραμμίζει ότι «είναι προς το συμφέρον εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, να συνεχίσουν να στηρίζουν τη μεταρρύθμιση, την ανάπτυξη, την ομόνοια (συμφιλίωση) και τη διατήρηση της ειρήνης στα Βαλκάνια, και ότι δεν είναι ώρα για υποχώρηση με τον οποιονδήποτε τρόπο”. Επισημαίνοντας στην κατακλείδα της εισηγήσεως του  πως  «Είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να συνεχίσουν να αντιλαμβάνονται την σημασία της περιοχής, τη σημασία της εταιρικής σχέσης με τους συμμάχους μας στην περιοχή και τον κίνδυνο της δημιουργίας χώρου για άλλους με λιγότερους ηθικούς στόχους».

Οι συμμετέχοντες με καταθέσεις στην εν λόγω συνεδρίαση της υπό-επιτροπής  ήταν οι Hoyt Brian Yee, αναπληρωτής βοηθός ΥΠΕΞ, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιανικές υποθέσεις, ο Gordon N. Bardos, πρόεδρος της συμβουλευτικής εταιρείας «South East European Research and Consulting», ο πρώην βουλευτής και νυν πρόεδρος της Αλβανο-Αμερικανικής Κοινωνικής Ένωσης, (Albanian American Civic League) και ο Daniel Serwer, Διευθυντής στο τμήμα Διαχείρισης Συγκρούσεων στη σχολή Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Να θυμίσουμε ότι: την περίοδο που έλαβε χώρα η συνεδρίαση της υποεπιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων (17 Μαΐου), στα Σκόπια επικρατούσε αστάθεια και πολιτικό αδιέξοδο από την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου 2016  και τα όσα επακολούθησαν μέχρι τελικά ο Ζόραν Ζάεφ  να σχηματίσει κυβέρνηση με τη συμμετοχή των Αλβανών.

Αποτέλεσμα εικόνας για Hoyt Brian Yee τσιπρασΟ Hoyt Brian Yee, αναπληρωτής βοηθός ΥΠΕΞ, στην εισαγωγική τοποθέτησή του αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε χώρα ξεχωριστά (Μαυροβούνιο, Κροατία, Αλβανία, Βοσνία, Σερβία, Κόσοβο, πΓΔΜ), ενώ αναφορικά με τις προκλήσεις συνολικά για την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων ανέφερε ότι: «οι προκλήσεις για τα αμερικανικά συμφέροντα είναι σοβαρές και αυξανόμενες. Η περιοχή στο σύνολό της είναι οικονομικά αδύναμη και πολιτικά ασταθής. Χωρίς τη δική μας και την ευρωπαϊκή βοήθεια και την προσοχή μας στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να αυξηθούν οι εντάσεις, πυροδοτώντας συγκρούσεις» ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει «πρέπει να στηρίξουμε τις προσπάθειες των κυβερνήσεων για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Μεγάλο ενδιαφέρον  ωστόσο παρουσιάζουν τα όσα είπε ο Daniel Serwer, Διευθυντής στο τμήμα Διαχείρισης Συγκρούσεων στη σχολή Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας, ο Αμερικανός καθηγητής στην προφορική εισήγησή του αναφέρει τα εξής: «Στην πΓΔΜ, Ευρώπη και ΗΠΑ πρέπει να πουν στην Ελλάδα ότι (τα Σκόπια) θα προσκληθούν στο ΝΑΤΟ, μόλις επαναεγκαθιδρύσουν μια διαφανή και υπεύθυνη δημοκρατική διακυβέρνηση». Πιο αναλυτικά στην γραπτή –πολύ ενδιαφέρουσα συνολικά- εισήγησή του που κατατέθηκε στα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης ο Daniel Serwer ως προς τις μελλοντικές επιλογές που έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες –συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος της ονομασίας προτείνει μεταξύ άλλων:

-επιτάχυνση της ένταξης σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Washington και Βρυξέλλες μπορούν είτε να διώξουν τα εμπόδια, προκειμένου να επιταχύνουν την πρόοδο για ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, είτε να βρουν άλλους τρόπους να αυξήσουν την επιρροή τους στην συμπεριφορά των Βαλκανίων

-ανάπτυξη και καλύτερη χρήση της τακτικής «Μαστίγιο και καρότο». Ενώ η ΕΕ έχει εξαντλήσει πολλά από τα καρότα της, οι ΗΠΑ δεν έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο. Θα μπορούσαν να εξετάσουν –ως επιβράβευση-  διμερείς εμπορικές συμφωνίες με χώρες που πληρούν τις απαιτήσεις για ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.  Ή η Washington θα μπορούσε να φτιάξει μια περιοχή ελεύθερου εμπορίου σε αυτές τις χώρες, η οποία με τη σειρά της θα διαπραγματευόταν μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ

– ενίσχυση των δραστηριοτήτων του ΟΟΣΑ

-βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των εθνοτήτων (εθνικών ομάδων) των Βαλκανίων

-ενίσχυση των αμερικανικών διπλωματικών προσπαθειών

στην «Μακεδονία»*, η διαμάχη για την ονομασία με την Ελλάδα έχει προκαλέσει αύξηση της εθνοτικής έντασης μεταξύ Αλβανών και «Μακεδόνων». Η αμερικανική πίεση σε Ελλάδα και «Μακεδονία» {σ.σ. πρέπει να ενταθεί} προκειμένου να επιτραπεί στην Μακεδονία να μπει στο ΝΑΤΟ ως ΠΓΔΜ (όπως δίδεται από την Ενδιάμεση συμφωνία του 1995 και επικυρώθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο το 2011) ή ως Δημοκρατία της Μακεδονίας (με το συνταγματικό της όνομα) θα χρειαστεί εμπλοκή σε επίπεδο προέδρων (σ.σ. ανώτατο πολιτικό επίπεδο). Άλλη πιθανότητα είναι ο τερματισμός της προσπάθειας διαμεσολάβησης από τον ΟΗΕ, η οποία έχει διαρκέσει πάνω από 20 χρόνια και έχει γίνει αντιπαραγωγική, ενθαρρύνοντας ως εκ τούτου τα Σκόπια και Αθήνα για απευθείας διαπραγμάτευση.

Στις προτάσεις-συστάσεις που κάνει ο Αμερικανός καθηγητής σημειώνει ότι «δεν υπάρχει βιώσιμη εναλλακτική στην ευρωατλαντική ένταξη για τα Βαλκάνια. Οι ΗΠΑ πρέπει να δράσουν άμεσα για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, στηριζόμενες στην ΕΕ, ως εταίρο ζωτικής σημασίας στην συγκεκριμένη προσπάθεια. Από κοινού πρέπει να κάνουν τα εξής»:

Και προτείνει:

-να αναπτύξουν ένα σετ μαστίγιο και καρότου για τις χώρες των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένων διμερών συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ, επιτάχυνση της ένταξης στην ΕΕ, και πιο αποτελεσματικών ευρωπαϊκών διαδικασιών για την παρεμπόδιση ατόμων να ταξιδεύουν στην ΕΕ ή να χρησιμοποιούν τα οικονομικά συστήματά της.

-από κοινού να κατονομάσουν τους ηγέτες των Βαλκανίων που απειλούν την δημοκρατία, την ειρήνη και στην ασφάλεια.

-προσπάθεια για ανάπτυξη κατανόησης με τη Ρωσία, η οποία θα μειώσει την παρέμβαση της Μόσχας

-να διατυπωθεί δημόσια μια σχεδιασμένη από κοινού απάντηση στο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας

-προσπάθεια αλήθειας και συμφιλίωσης σε ολόκληρη την περιοχή που στόχο έχουν την κοινή κατανόηση του τι συνέβη στις συγκρούσεις της δεκαετίας του 1990, καθώς επίσης και αποζημιώσεις για τα θύματα

-Ενίσχυση των πηγών εκδημοκρατισμού και δραστηριοτήτων του ΟΟΣΑ

-να εξεταστεί η ανάπτυξη αμερικανικών και ευρωπαϊκών στρατευμάτων για μεγιστοποίηση της προσπάθειας αποτροπής.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να τοποθετήσουν ειδικό απεσταλμένο για τα Βαλκάνια, ο οποίος θα πρέπει να επιδιώκει την επίλυση –σε στενή διαβούλευση με τους ευρωπαίους- συγκεκριμένα θέματα», αναφέρει στην εισήγησή του ο Daniel Serwer, απαριθμώντας τα. Μεταξύ αυτών λέει για το ζήτημα της πΓΔΜ:

-«Στην Μακεδονία, μια διαφανής και υπεύθυνη κυβέρνηση, ως πρελούδιο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ για την FYROM στην επόμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

 

*σε όλες τις συνεδριάσεις Αμερικανικών θεσμών αλλά και διεθνών οργανισμών τα Σκόπια αναφέρονται ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

 

Ρεπορτάζ  –  κείμενο: Αλέξανδρος Στεφανόπουλος

Τεκμηρίωση – Διασταύρωση : Δέσποινα Συριοπούλου

 

Πηγή: περιοδικό Επίκαιρα, τ. 391

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΩΝ ΗΠΑ

 • EDWARD R. ROYCE, California, Chairman
 • CHRISTOPHER H. SMITH, New Jersey
 • ILEANA ROS-LEHTINEN, Florida
 • DANA ROHRABACHER, California
 • STEVE CHABOT, Ohio
 • JOE WILSON, South Carolina
 • MICHAEL T. MCCAUL, Texas
 • TED POE, Texas
 • DARRELL E. ISSA, California
 • TOM MARINO, Pennsylvania
 • JEFF DUNCAN, South Carolina
 • MO BROOKS, Alabama
 • PAUL COOK, California
 • SCOTT PERRY, Pennsylvania
 • RON DESANTIS, Florida
 • MARK MEADOWS, North Carolina
 • TED S. YOHO, Florida
 • ADAM KINZINGER, Illinois
 • LEE M. ZELDIN, New York
 • DANIEL M. DONOVAN, JR., New York
 • JAMES SENSENBRENNER, JR., Wisconsin
 • ANN WAGNER, Missouri
 • BRIAN J. MAST, Florida
 • FRANCIS ROONEY, Florida
 • BRIAN K. FITZPATRICK, Pennsylvania
 • THOMAS A. GARRETT, JR., Virginia
 • ELIOT L. ENGEL, New York
 • BRAD SHERMAN, California
 • GREGORY W. MEEKS, New York
 • ALBIO SIRES, New Jersey
 • GERALD E. CONNOLLY, Virginia
 • THEODORE E. DEUTCH, Florida
 • KAREN BASS, California
 • WILLIAM R. KEATING, Massachusetts
 • DAVID N. CICILLINE, Rhode Island
 • AMI BERA, California
 • LOIS FRANKEL, Florida
 • TULSI GABBARD, Hawaii
 • JOAQUIN CASTRO, Texas
 • ROBIN L. KELLY, Illinois
 • BRENDAN F. BOYLE, Pennsylvania
 • DINA TITUS, Nevada
 • NORMA J. TORRES, California
 • BRADLEY SCOTT SCHNEIDER, Illinois
 • THOMAS R. SUOZZI, New York
 • ADRIANO ESPAILLAT, New York
 • TED LIEU, California
 • AMY PORTER, Chief of Staff THOMAS SHEEHY, Staff Director
 • JASON STEINBAUM, Democratic Staff Director

 

ΥΠΟ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΕΥΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

 • DANA ROHRABACHER, California, Chairman
 • JOE WILSON, South Carolina
 • TED POE, Texas
 • TOM MARINO, Pennsylvania
 • JEFF DUNCAN, South Carolina
 • JAMES SENSENBRENNER, JR., Wisconsin
 • FRANCIS ROONEY, Florida
 • BRIAN K. FITZPATRICK, Pennsylvania
 • GREGORY W. MEEKS, New York
 • BRAD SHERMAN, California
 • ALBIO SIRES, New Jersey
 • WILLIAM R. KEATING, Massachusetts
 • DAVID N. CICILLINE, Rhode Island
 • ROBIN L. KELLY, Illinois

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Daniel SerwerΟ Daniel Serwer είναι Καθηγητής της Πρακτικής Διαχείρισης Συγκρούσεων, διευθυντής του Προγράμματος Διαχείρισης Συγκρούσεων και ανώτερος συνεργάτης του Κέντρου Διατλαντικών Σχέσεων στη Σχολή Διεθνών Σπουδών Johns Hopkins. Ο Serwer είναι επίσης ερευνητικός επιστήμονας στο Ινστιτούτο Μέσης Ανατολής στην Washington DC

Υπηρέτησε ως σύμβουλος υπουργός  στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Διετέλεσε αναπληρωτής επικεφαλής της διπλωματικής  αποστολής και υπεύθυνος της αμερικανικής πρεσβείας της Ρώμης από το 1990 έως το 1993 και από το 1994 έως το 1996, επίσης  ειδικός απεσταλμένος και συντονιστής της βοσνιακής ομοσπονδίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής, ο Serwer είχε διαμεσολαβητικό ρίολο μεταξύ των Κροατών και των Μουσουλμάνων και ήταν ο διαπραγματευτής ο οποίος συμετείχε στην πρώτη συμφωνία που επετεύχθη στις ειρηνευτικές συνομιλίες του Ντέιτον.

Από το 1998 έως το 2010 ο Serwer ήταν αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ειρήνης των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος υπηρετούσε για ένα μόνο έτος από τη θητεία του ως αντιπρόεδρος για τις επιχειρήσεις ειρήνης και σταθερότητας στο United States Institute of Peace (USIP). Κατά το διάστημα αυτό, ηγήθηκε της προσπάθειας οικοδόμησης της ειρήνης από το USIP για το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Σουδάν και τα Βαλκάνια. Στο USIP, ο Serwer ειδικεύτηκε στην πρόληψη των διαθρησκευτικών και θρησκευτικών συγκρούσεων. Ήταν επίσης ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ομάδας Μελέτης Hamilton / Baker IraqΟ Serwer είναι ο συγγραφέας του «δικαιώμα στην ισορροπία: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε στην προστασία της Αμερικής» (Potomac, 2013)  και συντάκτης με τον David Smock του «Facilitation of Dialogue» (USIP, 2012). Συχνά χρησιμοποιεί ιστολόγια για την εξωτερική πολιτική με συχνή αρθογραφία  στο www.peacefare.net.

 


Alexstefanopoulos ΣΠ
Previous Post

Τελετάρχης στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης ο Μίκης Θεοδωράκης!

Next Post

Η επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Τελετάρχης στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης ο Μίκης Θεοδωράκης!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ!...

24 February 2018
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία