Breaking

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Προς Μιχάλη Ιγνατίου >Ουκ εξάγουσιν καρπόν οι ψευδείς λόγοι<

EDITORIAL / ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ / ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ / ΔΙΑΦΘΟΡΑ / ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ / ΛΑΜΟΓΙΑ / ΠΡΟΣΩΠΑ / 7 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 3 – περί Μιχάλη Ιγνατίου

Τω μεν γαρ αληθεί πάντα συνάδει τα υπάρχοντα, τω δε ψευδεί ταχύ διαφωνεί ταληθές.

MICHAEL (MIKE) IGNATIOU

Όμως, ποιος και γιατί είπε για τον Μιχάλη Ιγνατίου “Michael is no one’s friend, except himself”;

Τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί γνωστά (…) με αφορμή μια ακόμα κατασκευή του κ. Μιχάλη Ιγνατίου και εν προκειμένω  ο λόγος για την ψευδοδήλωση της 20ης Αυγούστου 2019 που έγινε αποκλειστικά και μόνον στον κ. Μ.Ιγνατίου.  Τα όσα ακολούθησαν υπάρχουν αναλυτικά ΕΔΩ και όσα έπονται ΕΔΩ

Στην τελευταία μας ανακοίνωση μεταξύ άλλων στο 12ο σημείο σημειώναμε και τα εξής : «Βεβαίως ο κ. Μιχάλης Ιγνατίου δεν είπε καν την τελευταία του λέξη… ακόμα…» και πράγματι πριν αλέκτωρ λαλήσει μας επιβεβαίωσε.

Τα γεγονότα.

 1. Όλες αυτές τις ημέρες που γράφει τα περί μηνύσεων ουδέν ψευδέστερο αυτού. Δεν έχει υποβάλει καμία απολύτως μήνυση! Αντιθέτως μόλις αντελήφθει ότι έχει υποβληθεί μήνυση εκ μέρους μας για μια σειρά αδικήματα (πλημελήματα & κακουργήματα), από τα τέλη ήδη Σεπτεμβρίου και αναζητείται η διεύθυνση του εξετράπει. Εντελώς. Σε χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Συκοφαντίες και λάσπη. Ξεκίνησε με τα περί «μοναστηριών και καλογαιρών» τον Άυγουστο. Συνέχισε με «αρουραίους του διαδικτύου», και άλλα φαιδρά, επανλήλθε με «άρθρο» λάπση περί «εκβιαστών του δαιδικτύου» στις 2 Νοεμβρίου ‘19 και συνέχισε στις 4 Νοεμβρίου (2019) με τα περί «εκτελεστή συμβολαίου ξένων δυνάμεων». Ω ποία αναβάθμισης!
 2. Το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ, το οποίο και εκπροσωπώ στις ΗΠΑ έχει να εκδοθεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2019 για τους γνωστούς λόγους που γνωρίζει όλος ο κόσμος με την συνεχιζόμενη κρίση που μαστίζει την Ελληνική αγορά και δει τον χώρο του Τύπου. Πράγματι ενημέρωθηκα αρμοδίως και προσωπικά από τον εκδότη και Φίλο κ. Ηλία Λιβάνη ότι σκέπτεται την αναστολή του. Το ίδιο διάστημα,(το διάστημα από τα τέλη Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου) ο κ.  Μ.Ιγνατίου τηλεφωνούσε και στον κ. Ηλία Λιβάνη να παρέμβει προς την μια πλευρά (την δική μου) για να σταματήσει αυτή  η ως μη όφειλε, και εξ αιτίας του μεταξύ μας-όχι και τόσο προσωπική- διαμάχη η οποία άνοιξε-και για άλλους πολλούς- τους ασκούς του αιόλου… Ο κ. Λιβάνης υπήρξε διακριτικός και συγκαταβατικός και προς τις δυο πλευρές. Ένα πράμα περίπου «παιδία σας παρακαλώ βρείτε τα μεταξύ σας». Από την πλευρά μου οι όροι ήσαν γνωστοί: Να παρουσιάσει στοιχεία!  Για όσα ισχυρίζεται περί δηλώσεων. Έστω παρουσία προσώπου κοινής αποδοχής.  Εν τέλει το περιοδικό Επίκαιρα, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, ανέστειλε την έκδοση του προ ημερών. Για την ακρίβεια τέλη Οκτωβρίου.
 3. Και ω του θαύματος και της σατανικής συγκυρίας, και ενώ όσο διαρκούσε αυτή η ως μη όφειλε μεταξύ μας ένταση, ενημερώθηκε  «αρμόδιως» στην Αθήνα η Αμερικανική Πρεσβεία  άμεσα… ότι το περιοδικό Επίκαιρα ανέστειλε προσωρινά την έκδοση του. Όχι βέβαια από τον εκδότη ή στελέχη του.  Και τώρα ακούστε με τι ταχύτητα ακολούθσαν τα εξής γεγονότα.
 4. Ξμερωμάτα Τρίτης 5ης Νοεμβρίου ’19 για την ακρίβεια στις 04:00 ξεμερώματα τ. ω/ Νέας Υόρκης, 11:00 ω.Ελλάδος, δέχθηκα αρμοδίως επίσημο τηλέφωνημα από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα για να ενημερωθώ «ότι το περιοδικό Επίκαιρα δεν πληρεί πλέον τις προϋποθέσεις  να έχει ανταποκριτή στις ΗΠΑ». Ουδεμία αντίρηση.  Δεκτόν.
 5. Στην συνέχεια όμως επειδή έχει υπάρξει σχετικό  προηγούμενο, το 2007 και το 2012, πάλι με «ιθύνοντα νουν» τα ίδια σκοτεινά κέντρα, διευκρινιστικά και απαντώντας σε αντίστοιχες ερωτήσεις μου στην αρμόδια αξιωματούχο της Αμερικανικής Πρεσβεία που επιφορτίστηκε να με ενημερώσει, ενημερώθηκα   και για τα εξής σημαντικά που έχουν ιδαίτερη μεγάλη σημασία:  α) «Κε Στεφανόπουλε η ενημέρωση που σας κάνουμε δεν έχει να κάμει σε τίποτα με το πρόσωπο σας». Β) «Εσείς απλώς θα πρέπει να μας φέρετε μια άλλη επιστολή-διαπιστεύσης από μια άλλη εταιρία ενός άλλου ΜΜΕ» γ) «δεν ακυρώσαμε την βίζα σας ούτε και έχουμε προβεί σε κάποια άλλη ενέργεια» δ) απαντώντας σε σχετική ερώτηση μου «πρέπει να εγκαταλείψω τις ΗΠΑ; ΑΠΑΝΤΗΣΗ : «δεν σας είπαμε ποτέ κάτι τέτοιο! Απλώς όταν έρθετε Ελλάδα (οπότε σκοπεύεται να έρθετε Ελλάδα) θα μας φέρετε μια νέα διαπίστευση για να μπορείτε να εργάζεσθε με  visa I στις ΗΠΑ αυτό μόνον θέλαμε να σας ενημέρωσουμε. Τίποτε άλλο. Τίποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο. Επαναλαμβάνουμε δεν έχει να κάμει με το πρόσωπο σας δεν σας είπαμε ότι έχει ακυρωθεί η visa σας».  Αυτά συνέβησαν ξημερώματα την Τρίτη 05 Νοεμβρίου 20119. Άμεσα έκαμα ότι έπρεπε. Ενημέρωσα αρμοδίως όσους χρειάζεται και έπραξα τα νόμιμα καθ υπόδειξη και οδηγίες νομικών. Άλλωστε δεν προεκλήθει κάποια εξέλιξη.       
 6. Τώρα, όπως έχω προαναφέρει, πάλι και πολλάκις θα εξακολουθώ να αναφέρω, η προσωπική μου στάση όπως ανέφερα κατ επανάληψη, {η οποία από αρχές Σεπτεμβρίου είχα προειδοποιήσει θα καταλήξει στις Αρμόδιες Αρχές για ουσιαστική επίλυση ή δυνατόν και αλλαγή νομικού θεσμικού πλαισίου στην Ελλάδα πιο αυστηρό σε ότι αφορά πηγές, αναφορές και παραπομπές κτλ πόσο μάλλον στην συστηματική βιομηχανική παραγωγή fake news}  διάκειται από κάποιες αρχές στην 38ετή επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Ομιλεί η ιστορία του καθενός μας.  Ασχέτως λάπσης ύβρεων και συκοφαντιών που κατ επανάληψει έχω δεχθεί στην πορεία μου αυτή. Άλλοτε απάντησα άλλοτε κατέφυγα στην Δικαιοσύνη. Όπως το αυτό πράττω και τώρα.
 7. Τονίζω δε ότι επειδή δεν πρόκειται αμειγώς για προσωπική ρήξη με τον κ. Μ.Ιγνατίου, τουναντίον τον κάλεσα, και τον προσκάλεσα, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ένεκεν μακράν προσωπικής σχέσεως,  έστω και την ύστατη στιγμή να βρεθεί μια λύση ώστε να σταματήσει αυτός ο προσωπικός του κατήφορος. Επανηλειμένα τον αναζήτησα και του εζήτησα να μπει τέλος,  με emails sms και κάθε άλλο  νόμιμο και θεμιτό δυνατό τρόπο  τον κάλεσα να τα βρούμε, ένα κοινό έδαφος,  ακόμα και να βρεθούμε να δώσουμε τα χέρια. Εις μάτειν.  Δεν μας χωρίζουν άμεσα προσωπικά ζητήματα. Υπό ένα όρο: να εμφανίσει έστω και παρουσία τρίτου προσώπου κοινής αποδοχής και εμπιστοσύνης εν προκειμένω τον Ηλία Λιβάνη ( ή άλλον της επιλογής του) και να εμφανίσει τα επίμαχα email που συστηματικώς κατ επανάληψη και κατά συρροή κάμουν αποκλειστικές δηλώσεις μόνον στον κ. Μ.Ιγνατίου κάποιοι άγνωστοι ανώνυμοι  «αξιωματούχοι» του State Department. Αυτό συμβαίνει συστηματικά! Λες και δεν υπάρχουν άλλοι  διαπιστευμένοι  συνάδελφοι στο state department! Καλούν δηλ με ραντεβού τον κ. Μ.Ιγνατίου και του κάμουν «αποκλειστικές  δηλώσεις». Αστεία πράγματα. Άντε  και ας το δεχτεί κάποιος και αυτό, πες  λόγω πολυετούς παρουσίας στην Ουάσιγκτον -αν και δεν άφησε ποτέ και κανένα να ορθοδοποδήσει (ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΚΗΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΤΣΑΣ, ΘΑΝΟΣ ΔΗΜΑΔΗΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ) και άλλοι ων ουκ έστι αριθμός όσοι έχει διαβάλλει…όλοι ειδώχθησαν. Κυνηγήθηκαν! Ανηλεώς!
 8. Μα οι δήθεν δηλώσεις που τάχα μου του κάμουν αντιστρατεύονται και είναι παντελώς αντίθετες με την επίσημη ακολουθούμενη πολιτική των ΗΠΑ και ειδικώς ως προς το θέμα της ΑΟΖ και το δίκιο της θαλάσσης. Αλλά και σε άλλα μείζονος σημασίας θέματα που κατά κόρρον παραπληροφορεί και προπαγανδίζει ρίχοντας νερό στο μύλο όντως εθνικστικών στοιχείων στην Άγκυρα και την Ελλάδα(στην Κύπρο δεν τυχγάνει ευρείας αποδοχής) Υπάρχει αναλυτική και ενδελεχής ανάλυση που προηγήθηκε με αφορμή τον Αμερικανό Υπ. Εξ. Των ΗΠΑ Μ. Πομπέο. > ΕΔΩ και όσα ειπώθηκαν και πάλι επιχειρήθηκε να διαστρεβλωθούν πάλι προς ίδιον όφελος…
 9. Τους κινδύνους που εγγυμονεί αυτή η προσωποκεντρική και ιδιοτελής τακτική συμφέροντος του κ. Μ. Ιγνατίου αντιστρατεύεται σφόδρα  τα εθνικά συμφέροντα, αμφότερα Ελλάδος και Κύπρου και σπρώχνει στα άκρα ενώ υπάρχει ο δρόμος της διπλωματίας , { προσοχή όχι το δόγμα του κατευνασμού που λανθασμένα έχει ακολουθηθεί μετά την μικρασιατική καταστροφή του 1922 από την Ελλάδα, άλλη οδός πιο αποφασιστική και αποδοτική και προς όφελος των εθνικών συμφερόντων} και φυσικά πέρα από την καταστρατήγηση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας που ακολουθεί  και την κατ επάγγελμα σύστημα κατ εξακολούθηση  παραγωγή -και αναπαραγωγή τους από άλλους ανυποψίαστους – κατασκευή fake news. Και σε ορισμένα από τα βιβλία του. Τα οποία βρίθουν ανακριβειών και ψευδών!
 10. Είναι επομένως η αντιπαράθεση ουσίας και σε βάθος  που οφείλεται και ως προς την ευθύνη του Τύπου στα ευαίσθητα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, διότι εξωτερική πολιτική, που την ασκούν οι εκλεγμένες υπεύθυνες κυβερνήσεις και όχι εξωθεσμικοί παράγοντες και  μάλιστα με εντελώς περίεργα θολά και σκοτεινά ενίοτε και με  προσωπικά, ιδιοτελή και προσωπαγή κίντητρα με απώτερο σκοπό στο τέλος το ίδιον όφελος, αφενός. Και αφετέρου,  αλλά και επί της ουσίας  στην άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και τους κανόνες που διέπεται διεθνώς και οφείλουμε όσοι είμαστε επαγγελματίες να ακολουθούμε απαρέγκλητως.
 11. Επανηλειμένα έχω μιλήσει και υποννοήσει -υπαινιχθεί την αθέμιτη και σκοτεινή πρακτική του Μιχάλη Ιγνατίου εναντίον συναδέλφων. Τα όσα ανέφερα φρονώ ήταν μόνον η αρχή…Ο κ. Μ.Ιγνατίου έχει φανερά στριμωχτεί και οδεύει σε ολισθηρό δρόμο. Το ένα λάθος οδηγεί στο επόμενο.  Ρέπει προς  την λάσπη. Στις ύβρεις.  Στις συκοφαντίες. Στις απειλές. Στα σενάρια φαντασίας και συνομωσιλογίας αντί να πράξει το απλό. Να παρουσιάσει στοιχεία. Όσο δεν το πράττει θα ακολουθείται η νομική διαδικασία που έχει αναγγελθεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι να φτάσουμε στην τελική δίκη όταν και όποτε αυτή προσδιοριστεί. Όσο και αν πεισματικά σπασμωδικά κρύβεται. Θα ανεβρεθεί και θα απολογηθεί. Ενώπιος ενωπίω.   Μέχρι αποδείξως τουναντίον εκ μέρους του. Ας έχει δίκιο και εδώ είμαστε για να επανοθρώσουμε.
 12. Θα είχαν όλα τελειώσει αν απλώς παρουσίαζε τεκμήρια από την ψευδόδηλωση της 20ης Αυγούστου ‘19 και αντίστοιχα τεκμήρια για κάθε παρόμοια ψευδόδηλωση που σκαρφίζεται και κατασκευάζει επ οφελεία δική του προσωπική και όχι της Ελλάδος ή της Κύπρου! Όσο δηλ απέδειξε ποιοι χρηματίστηκαν για το σχέδιο Αννάν, ποτέ(!) και κανένα στοιχείο δεν παρουσιάσε  για κανέναν(!)Μόνον λάσπη και ύβρεις! Κανένα στοιχείο!  Αλλο τόσο θα παρουσιάσει στοιχεία και στην εις βάρος του (ή εις βάρος μου)  δίκη, όποτε αυτή προσδιοριστεί, για τις δήθεν αποκλειστικές δηλώσεις της 20ης Αυγούστου και άλλων πολλών που εν τω μεταξύ  έχουν προηγηθεί πριν από αυτή την αποκάλυψη της ψευδοδήλλωσης  της 20ης  Αυγούστου 2019. Εξ άλλου,  εγκαίρως είχε ενημερωθεί ότι διεξάγεται έρευνα σε ότι λέει, μεταδίδει και γράφει από το 2013.  Το ευχόμαστε, να προυσάσει ικανά στοιχεία που ανατρέπουν τους εως σήμερα ισχυρισμούς μας,  και προσωπικά είμαι πρόθυμος να επανορθώσω.  Με μια διαφορά τα στοιχεία που τυχόν (και αν ποτέ  παρουσιάσει στοιχεία τεκμήρια και αποδείξεις για όσα του έχουν καταμαρτυρηθεί) θα τύχουν εξονυχιστικού και ενδελεχούς  ελέγχου από ειδική επιτροπή εμπειρογνωμώνων κοινής αποδοχής!

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ :  Φίλτατε, Μιχάλη Ιγνατίου υπάρχει ακόμα ευκαιρία ηρεμίας. Κατασιγασμού των παθών…  Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν ανάγκη από εθνική ενότητα. Ομόνοια. Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες και ακόμα οδυνειρότερες-δυσμενείς  εξελέξεις. Εμείς κάναμε το πρώτο βήμα. Καθυστερούμε την δημοσιοποίηση στοιχείων για τα πεπραγμένα σας,  το βίο και την πολιτεία σας…  Κάνε το  δεύτερο βήμα ΕΣΥ να κάνουμε εμείς το επόμενο. Step by step.  Ειδάλως τον λόγο θα έχει Δικαιοσύνη αλλά και η ιστορία που εν τέλει είναι η μόνη αδέκαστος αιώνεια και ισόβεια Δικαιαρχική  Αρχή. Και στο τέλος ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ! ΑΝ ΤΟ ΑΓΟΝΕΙΣ Ή ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ… ΑΥΤΟ ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ…


Alexandros Stafanopoulos
Previous Post

Η ενημέρωση των συντακτών του State Department της 1ης Νοεμβρίου 2019

Next Post

Ορθοδοξία ώρα μηδέν. Αιτούμενοι Ειρήνης και Ευχαριστιακής ενότητας

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Η ενημέρωση των συντακτών του State Department της 1ης Νοεμβρίου 2019

  Press Releases       Press Press Briefings off Stade Department The Office of the Spokesperson releases...

5 November 2019
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία