Breaking

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

{ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ} Αυτή είναι η επίσημη πολιτική των ΗΠΑ και του State Department στο Αιγαίο, την Κύπρο (και την Κυπριακή) ΑΟΖ)

Breaking news / Slider / ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ / ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ / ΑΡΘΡΑ / ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ / ΔΙΕΘΝΗ / ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ / ΕΠΙΚΑΙΡΑ / ΗΠΑ / ΘΕΜΑ ΙΙ / ΚΟΣΜΟΣ / ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ / ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ / ΝΕΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ / ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ / ΣΤΟΙΧΕΙΑ / 7 Ιανουαρίου 2020

Το State Department διαψεύδει  επισήμως τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ STATE DEPARTMENT! Official e-mail .  

Δυο απαντήσεις του State Department αποκλειστικά στη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ έρχονται αφενός  να δώσουν τον τόνο και το πνεύμα όσων αναμένεται να επακολουθήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα, με ταχύτατες και ραγδαίες εξελίξεις που πλησιάζουν   στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και του Αιγαίου αναφορικά με την προκλητικότητα της Τουρκίας, και αφετέρου να δημιουργήσουν νέα επιταχυνομένα  πολιτικά  δεδομένα και ίσως χρειασθεί και νέα   διάνοιξη νέας διπλωματικής δραστηριότητας μεταξύ Αθήνας Λευκωσίας και Ουάσιγκτον. Ουσιαστικά πρόκειται για δήλωση βόμβα αν δεχθούμε, χωρίς θεωρείες συνωμοσίας ότι η δήλωση αυτή του αμερικανικού state department, είναι άσχετη με το προκλητικό  «μνημόνιο συνεργασίας» για την ΑΟZ που ανακοινώθηκε  μεταξύ Λιβυής και Τουρκίας, ασχέτως αν η δήλωση του εκπροσώπου του State Department, προς την ΝΣ, είχε προηγηθεί μερικά 24ωρα, όπως φαίνεται και από τα σχετικά ντοκουμέντα, προ της παράνομης και απαραδέκτου σχετικής ανακοινώσεως μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

Οι δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου του State Department  που παραθέτουμε αυτούσιες, και σε ότι αφορά την Τουρκική προκλητικότητα  στο Αιγαίο ενάντια εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος που σταδιακά αμφισβητεί η Άγκυρα  , αλλά και σε ότι αφορά την προκλητικότητα στην Κύπρο και τις παράνομες Τουρκικές  δραστηριότητες   δεν αφήνουν περιθώρειο παρερμηνείας.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ STATE DEPARTMENT

Αναφορικά με τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Κύπρου, κ.κ. Pompeo και Χριστοδουλίδη στις 18 Νοεμβρίου στην Ουάσιγκτον:

On the meeting between the Secretary of State Mr. M. Pompeo and Mr. Nikos Christodoulides of Cyprus on Nov. 18, 2019, my question is:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΩΤΗ

Με κάθε αφορμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες επισήμως δηλώνουν ότι εργάζονται για την αποτροπή και αποφυγή ενός «θερμού επεισοδίου» (μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας) με τη χρήση βίας και στρατιωτικής εμπλοκής. Ωστόσο, σε πρόσφατη δήλωση ανώτερου, πρώην διπλωμάτη στην Washington στο Delphi Forum και την Καθημερινή, ανέφερε ότι Η Ελλάδα δεν πρέπει να περιμένει την όποια βοήθεια από τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, αν υπάρξει ενδεχόμενο για τέτοιο περιστατικό να λάβει χώρα (χρήση Βίας). Υιοθετεί το State Department μια τέτοια δήλωση και τι δηλώνει επ’ αυτού;

In any occasion given, the United States officially states that is working for the deterrence and prevention of a“hot incident” (between Greece and Turkey) with the use of violence and military involvement. However, in a recent statement, made by the senior, former ambassador of the United States in Greece, N. Burns in Washington at Delphi Forum-Kathimerini, he said that Greece should not wait for any kind of help by the American President, Donald Trump, if there is a contingency of such an incident (military violence) to take place. Does State Department adopt such a statement and what it has to state on this issue?

Επιστρέψτε μου μια δεύτερη ερώτηση, που σχετίζεται με την πρώτη, δεδομένου ότι υπάρχει σύγχυση επί του θέματος.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ

Μετά τις συναντήσεις στο υψηλότερο επίπεδο σε Ελλάδα και Κύπρο με τις ηγεσίες των δύο χωρών, είναι πεπεισμένες οι ΗΠΑ και σκοπεύουν να ζητήσουν –επισήμως με δήλωση- από την Τουρκία να αποσυρθεί από τις παράνομες δραστηριότητες εξόρυξης, όχι από τα διεθνή ύδατα αλλά από την ΑΟΖ της Κύπρου;

And please allow me a second question, related to the first one, since there is a huge confusion on the issue.

Following the meetings at highest level in Greece and Cyprus with both countries’ leadership, is the United States convinced and intend to call –officially with a statement- Turkey to withdraw from illegal drilling activities, not from international waters but from EEZ of the Republic of Cyprus?

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΩΤΗ

Our policy has not changed. As we have said, Turkey and Greece have long-established diplomatic channels for addressing Aegean issues. As a matter of principle, the United States supports the sovereignty of the countries in the region, including Greece and Turkey.

 Η πολιτική μας δεν έχει αλλάξει. Όπως έχουμε πει, η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν από μακρού χρόνου (παλαιούς/μακραίωνους) διπλωματικούς διαύλους για την αντιμετώπιση των θεμάτων του Αιγαίου. Ως θέμα αρχής, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την κυριαρχία των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Τουρκίας.

ΔΕΥΤΕΡΗ

The United States has been consistent in its message with respect to drilling activities in areas Cyprus claims as its exclusive economic zone. We urge the parties to act with restraint and avoid provocative steps that raise tensions in the region. Resource development in the Eastern Mediterranean should promote cooperation and provide a foundation for durable energy security and economic prosperity throughout the region. We continue to support development of an equitable solution for sharing the benefits of Cyprus’ hydrocarbon resources between the two communities.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι συνεπείς στο μήνυμά τους όσον αφορά τις δραστηριότητες γεώτρησης σε περιοχές τις οποίες η Κύπρος ισχυρίζεται ότι είναι η αποκλειστική οικονομική της ζώνη. Καλούμε τις πλευρές να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν προκλητικά βήματα που αυξάνουν  την ένταση στην περιοχή. Η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προωθήσει τη συνεργασία και να αποτελέσει τη βάση (το θεμέλιο) για διαρκή και βιώσιμη για την  ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ανάπτυξη μιας δίκαιης λύσης για την (διανομή, μοιρασιά, καταμερισμός) κατανομή των πλεονεκτημάτων των πόρων των υδρογονανθράκων της Κύπρου μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

 

Το σημείο όμως που θα πρέπει να τύχει όμως μεγάλης προσοχής στην Κύπρο και να κινητοποιήσει    άπαντες σε Λευκωσία και Αθήνα, γιατί υποδηλεί πολλά και υποννοεί ακόμα περισσότερα, είναι  η λέξη «claims ισχυρισμοί». «Ισχυρισμούς» βλέπουν οι ΗΠΑ τις Κυπριακές αιτιάσεις    που αποδίδουν στην Κύπρο για  ολες τις διαμαρτυρίες και διπλωματικές ενστάσεις  έναντι των  Τουρκικών παραβιάσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ!

Νέα θέση που αποκτά τεράστια βαρύτητα καθώς η δημοσιοποίηση αυτής της θέσης παρ ότι εκφράζει την πάγια Αμερικανική Θέση καθώς οι ΗΠΑ πάντα κάνουν λόγο για διεθνή ήδατα (international waters) και όχι για  Κυπριακή ΑΟΖ (exclusive economic zone).

Η νέα ξεκάθαρη Αμερικανική  θέση αποκτά βαρύνουσα σημασία, καθώς έρχεται λίγα 24ωρα μετά την προκλητική ανακοίνωση της Τουρκίας και της Λυβιής για μνημόνιο ΑΟΖ μεταξύ των δυο(Τουρκίας και Λυβιής) με σειρά παρανομιών και παραβάσεων έναντι Ελλάδος και Κύπρου!

Αυτή η πολύ σοβαρή εξέλιξη με την (νέα) δεδηλωμένη ξεκάθαρη Αμερικανική θέση δίνει μια νέα διάσταση στην διπλωματική σκακίερα    εν όψει των διαδικασιών για το νέο γύρω διαπραγματεύσεων για την επίλυση του  Κυπριακού με δεδομένη   την εντεινόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας. Η νέα θέση αυτή των ΗΠΑ φαίρεται να θέτει σε ευθεία αμφισβήτηση την  Κυπριακή  ΑΟΖ  καθώς ο ανώτατος εκπρόσωπος του State Department απαντώντας στην ξεκάθαρη ερώτηση μας,  αναφορικά με τις παραβιάσεις της Κυπριακής ΑΟΖ από τους Τούρκους κάνει λόγο για «ισχυρισμούς – claims » της Κύπρου περί της Κυπριακής ΑΟΖ!  Εμμέσως πλην σαφώς με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο η Ουάσιγκτον δεν φαίνεται να συμμερίζεται την Κυπριακή άποψη για την Κυπριακή ΑΟΖ και άρα τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα που απορρέουν για την εθνικά  Ενιαία Κύπρο(!) παρ όλο που που μιλά για σιομερή κατανομή από τα οφέλη των γεωανθράκων.  Κατ αουσίαν πρόκειται για δήλωση βόμβα! Μένει να δούμε πως θα την διαχειρστούν Αθήνα και Λευκωσία.  Ανώτερος πάντως αμερικανός διπλωματης τόνιζε πάντως ότι δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής όλων των εμπλεκομενων χωρών στην Μεσόγειο ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν υπογράψει την σύμβαση του δικαίου της θαλάσσης και όλα τα σχετικά κεφάλαια περί των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών.

Σε ότι αφορά την απάντηση του εκπροσώπου του State Department για την Τουρκική προκλητικότητα (βλ σχετική ερώτηση και απάντηση) στο Αιγαίο το βέβαιο είναι ότι η Αθήνα οφείλει να κινητοποιηθεί περαιτέρω, ώστε αυτή η «πάγια  ουδετερότητα» εδώ και χρόνια,  των ΗΠΑ, πέρα από τις εκατέρωθεν φιλοφορνήσεις σε Αθήνα και Ουάσιγκτον όταν ανταλάσσονται επίσημες ή και άτυπες συναντήσεις και επισκέψεις,  να αλλάξει! Δεν δικαιολογείται η αυτή η συγκεκριμένη στάση του βαθέως κράτους της Ουάσιγκτον, όταν βρισκόμαστε ήδη στην πορεία εξέλιξης και υλοποίησης των αποτελεσμάτων του δευτέρου στρατηγικού διαλόγου που εγκαινίασε ο ίδιος ο Αμερικανός ΥΠ.Εξ στις 5 και 6 Οκτωβρίου κατά την επίσημη επίσκεψη του στην Αθήνα. Οφείλει και υποχρεούται το ελληνικό Υπ. Εξ να κινητοποιηθεί, με κάθε τρόπο μέσω των γνωστών  διπλωματικών επίσημων οδών αλλά και άλλων  δίαυλων  επικοινωνίας με την Ουάσιγκτον να εντείνει την πίεση ώστε , πέρα από τυχόν μυστικές και  άτυπες  συμφωνίες που ορθώς  έχουν γίνει μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον,  πράξεις που ούτε λέγονται ούτε δημοσιοποιούνται απλώς υλοποιούνται σε περιόδους κρίσεων,   να υπάρξει και αντίστοιχη δημόσια ρητορική υποστήριξης προς την Αθήνα και την Ελλάδα εν γένει. Κοντολογίς. Δεν αρκούν μόνον οι δημόσιες σχέσεις του όντως εξαιρετικού  και πολυπράγμωνα Αμερικανού  διπλωμάτη G. Payatt ο οποίος όμως κατά καιρούς έχει εκφράσει τους φόβους του για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Χρειάζεται και αμερικανική διοίκηση(American administration) δείξει εμφανώς και να αποδείξει την σθεναρή υποστήριξη της προς την ελλάδα αναβαθμίζοντας την από ιστορικό παραδοσιακό  εταίρο σε στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο.   ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ

OFFICIAL Ζητούμε συγγνώμη για την καθυστέρηση- σχετικά με το ζήτημα μπορούμε να σας προσφέρουμε τις ακόλουθες πληροφορίες, οι οποίες μπορούν να αποδοθούν σε εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η πολιτική μας δεν έχει αλλάξει. Όπως έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν, Τουρκία και Ελλάδα έχουν επί μακρόν εδραιωμένους διπλωματικούς διαύλους για την αντιμετώπιση των ζητημάτων του Αιγαίου. Από θέση αρχής, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την κυριαρχία των χωρών στην περιοχή, συμπεριλαμβάνοντας την Ελλάδα και την Τουρκία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μείνει αμετακίνητες[1] στο μήνυμα τους σχετικά με τις εξορυκτικές δραστηριότητες σε περιοχές που η Κύπρος αξιώνει[2] ως αποκλειστική οικονομική ζώνη. Παροτρύνουμε[3] τα μέρη (στμ: την Ελλάδα, την Τουρκία και την Κύπρο) να ενεργήσουν συγκρατημένα[4] και να αποφύγουν προκλητικές κινήσεις[5] που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή. Η ανάπτυξη πόρων[6] στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να προωθήσει τη συνεργασία και να αποτελέσει θεμέλιο για βιώσιμη ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ανάπτυξη μιας δίκαιης[7] λύσης σχετικά με την κατανομή[8] των πλεονεκτημάτων (που προσφέρουν οι πόροι) των υδρογονανθράκων της Κύπρου, μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

 

[11] [1]consistent (ουσ.): σταθερός, συνεπής, αμετάβλητος. Μπορεί να αναφερθεί σε ανθρώπους, συμπεριφορές αλλά και διαδικασίες και εκφράζει τη μη μεταβολή θέσης, συμπεριφοράς και αποτελέσματος σε μια χρονική περίοδο.

[2] claim (ρ.): αξιώνω, ισχυρίζομαι, απαιτώ, διεκδικώ. Η χρήση του ρήματος αναφέρεται σε κατάσταση κατά την οποία δηλώνεται ή βεβαιώνεται ότι κάτι συμβαίνει, συνήθως χωρίς την προσκόμιση αποδεικτικών στοιχείων ή αποδείξεων.

[3] urge (ρ.): παροτρύνω, προτρέπω, ενθαρρύνω. Αναφέρεται σε μια διαδικασία κατά την οποία κάποιος συμβουλεύει ή να προσπαθεί σκληρά να πείσει κάποιον να κάνει κάτι.

[4] restraint (oυσ.): συγκράτηση, περιορισμός, χαλίνωση. Αναφέρεται σε μια κατάσταση που κρατά κάποιον ή κάτι υπό έλεγχο ή εντός ορίων.

[5] provocative (επίθ.): προκλητικός, εμπρηστικός. Αναφέρεται σε άνθρωπο ή ενέργεια που σκόπιμα προκαλεί ενόχληση, θυμό ή άλλη έντονη αντίδραση.

[6] Resource Development (νομικός και γεωπολιτικός όρος): Αναφέρεται στις διαδικασίες εξόρυξη ορυκτών πόρων, στην εκμετάλλευση της ξυλείας, στην εξόρυξη πετρελαίου, φυσικού αερίου και γεωθερμικής ενέργεια, στην κατασκευή οδών, φραγμάτων, δεξαμενών, σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και αγωγών, στις εγκαταστάσεις και στις οδούς πρόσβασης που είναι απαραίτητες για αυτές τις διαδικασίες και την εγγειοβελτιωτική αποκατάσταση μετά από οποιαδήποτε από αυτές τις δραστηριότητες.

[7] Equitable (επίθ.): δίκαιος, έντιμος, αμερόληπτος. Ο βασισμένος στις αρχές της ισότητας.

[8] sharing (ρ.): κατανέμω, διαμοιραζομαι, χρησιμοποιώ από κοινού. Αναφέρεται στην κατάσταση κατά την οποία κάποιος έχει ένα μέρος (από κάτι) με άλλον ή άλλους.


Alexandros Stafanopoulos
Previous Post

Ολόκληρη η ατζέντα, (πίσω από τις κλειστές πόρτες) ΕΛΛΑΔΟΣ - ΗΠΑ στις συνομιλίες στον Λευκό Οίκο και στο State Department

Next Post

Νέα διάψευση από το State Department στον Μιχάλη Ιγνατίου περί "Αμερικάνικης πρωτοβουλίας"

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Ολόκληρη η ατζέντα, (πίσω από τις κλειστές πόρτες) ΕΛΛΑΔΟΣ - ΗΠΑ στις συνομιλίες στον Λευκό Οίκο και στο State Department

...υπό την σκιά των εξελίξεων στην Τεχεράνη και τα αναμενόμενα αντίποινα...

7 January 2020
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία