Breaking

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Είπαν ναι στο Ισλαμικό κέντρο(στο Ground Zero) Λένε; Όχι για τον Ορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου

EDITORIAL / 19 Αυγούστου 2010

Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ    –         ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Νέα Υόρκη. Την ώρα που γίνεται τεράστιος θόρυβος σε ολόκληρη την Αμερική εδώ και δυο μήνες, με δηλώσεις και αντιδηλώσεις εκατέρωθεν, για το αν θα ανοίξει το ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο(με ενεργό Τζαμί εντός του και χωρητικότητα 500 θέσεων) στην Πολιτεία της  Νέας Υόρκης πλησίον της περιοχής (World Trade Center) που επλήγη θανάσιμα την 11 Σεπτεμβρίου 2001 από την Αλ Καϊντα, με χιλιάδες ανυποψίαστα θύματα, ανέμεσα τους και ΕλληνοΑμερικανοί, και την ίδια στιγμή τον αμερικανό πρόεδρο Barack Obama να τοποθετείται υπέρ  της λειτουργίας του Ισλαμικού κέντρου (Τζαμιού) μιας ενέργειας δηλαδή που αν μη τι άλλο προσβάλλει την μνήμη των νεκρών-σύμφωνα με την πλειοψηφία των Αμερικανών, την ίδια ώρα σιωπηρά  και με την  ΕλληνοΟθρόδοξη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής  να τηρεί ένοχην ισγήν ιθύος, αποφασίζεται να μην λειτουργήσει(!) -όπως είχε προαναγγελθεί και υποσχεθεί από το σύνολο των πολιτειακών και ομοσπονδιακών αρχών- ο ιστορικός ιερός ναός του Αγίου Νικολάου που βρισκόταν στο σημείο 0(Ground Zero). Εδώ και λίγες ώρες επιβεβαιώθηκε η είδηση, και ήδη σε λίγο θα κάνει το γύρο του παγκόσμιου διαδικτύου. Χαρακτηριστικό της ακατανόητης εκ μέρους της Ιεράς Αρχ. Αμερικής  και του Αρχ. Δημητρίου,  αλλά και των υπευθύνων της επιτροπής που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό και  έχουν συλλέξει -για την ανέγερση του ιστορικού ιερού ναού- περί τα 20.000.000$(κατά άλλους 40.000.000$) είναι η απόλυτη σιγή του επίσημου site του ιερού ναού  του Αγίου Νικολάου που φτιάχτηκε το 2001 προκειμένου να υποστηριχτεί η οικονομική εκστρατεία για την ανέγερση του και το οποίο έχει να ενημερωθεί από το 2008!
Η μοναδική πληροφοριακή ανακοίνωση-ΟΧΙ ΕΠΊΣΗΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ο οποίος ακόμα τηρεί σιγήν ιθύος…- που εκδόθηκε σήμερα 19 Αυγούστου(010) δυο 24ωρα αφότου έγινε γνωστή η πρόθεση των Αμερικανικών αρχών, είναι από το γραφείο Τύπου και τον κ. Σταύρο Παπαγερμανό είναι αυτή εδώ. Διαβάστε την για να καταλάβετε… Ο ίδιος ο Αρχ. Δημήτριος ακόμα δεν έχει μιλήσει… Το GreekAmericanNewsAgency με την συνδρομή την δική σας, και την στήριξη των Ελλήνων της Αμερικής αλλά και όλου του κόσμου αναλαμβάνει σχετική πρωτοβουλία ενημέρωσης -αφύπνισης – εγρήγορσης αλλά και διεκδίκησης του δίκαιου αιτήματος όλων των Ορθοδόξων της Αμερικής για την τήρηση των υποσχέσεων εκ μέρους των Αμερικανικών αρχών!
Την  στιγμή μάλιστα που ήδη έχει αποφασιστεί η ανέγερση στο “σημείο μηδέν”, εκεί δηλαδή που  έπεσαν οι περισσότεροι στην πλειοψηφία τους χριστιανοί όλων των Ομολογιών από τον Ισλαμικό φανατισμό, τα θύματα του οποίου προσβάλλονται με αυτή την ακατανόητη στο όνομα των θρησκευτικών ελευθεριών ανέγερση ουσιαστικά Τζαμιού με βιτρίνα το Ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο! Εν τω μεταξύ οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές κατηγορούν εμμέσως πλην σαφώς την Ι.Αρχ. Αμερικής ότι ζητά διαρκώς οικονομική ενίσχυση χωρίς να υπάρχει διαφάνεια  για το που πάνε αυτά τα χρήματα σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.  Όμως παρ όλ αυτά οφείλουμε όλοι  ενωμένοι να αντιδράσουμε και να κινητοποιηθούμε μπροστά σε αυτή την κατάσταση. Καλούμε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και τους συν Αυτώ “ηγέτες” της Ελληνικής Κοινότητας στις ΗΠΑ να πάρει  άμεσα και δημόσια θέση πάνω στο θέμα εκφράζοντας το σύνολο των Ορθοδόξων. Να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες φτάνοντας ακόμα και στον Λευκό Οίκο να ζητήσει να τηρηθούν οι υποσχέσεις και οι συμφωνίες! Αυτός είναι ο ρόλος του Ηγέτη μιας εθναρχικής Εκκλησίας, όπως θέλουν κάποιοι να αποκαλούν την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής! Να εκφράζει τον Λαό και το Ποίιμνιο Της! Αυτός είναι ο ρόλος του  “Εθνάρχη”   Έλληνα Ορθόδοξου Εκκλησιαστικού Ιεράρχη και  εθνικού  ηγέτη της ελληνικής κοινότητας! Αν θέλει να είναι πράγματι ηγέτης!  Αυτή είναι η  στιγμή  να παρέμβουν άμεσα όλοι με κάθε μέσο και κάθε τρόπο! Όλοι μαζί! Να απαιτήσουν και τα δικά μας δικαιώματα! Οι Μουσουλμάνοι όλου του κόσμου το έκαναν και το πέτυχαν! Να ανοίξει Τζαμί στο σημείο που έπεσαν τα θύματα από  τον  ισλαμικό ριζοσπαστικό φανατισμό! 
Υπάρχουν τρόποι αντίδρασης και τους γνωρίζει πολύ καλά ο Σεβασμιότατος Αμερικής κ. Δημήτριος. Θα έπρεπε ήδη να έχει σγκαλέσει την Σύνοδο των Ορθόξων Επισκόπων (SCOBA), το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο και την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο προκειμένου να λάβει σχετικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες μπροστά σε αυτή την κατάφωρη παραβίαση- των  δικών μας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των  θρησκευτικών ελευθεριών των Ορθοδόξων της Αμερικής- των συμπεφωνημένων αλλά και όσων δημόσια από το 2001 έχουν  υποσχεθεί διαδοχικά οι Αμερικανικές αρχές από τον πρώην Αμερικανό Πρόεδρο Bush, τον πρώην κυβερνήτη της ΝΥ G. Pataki, τον πρώην δήμαρχο Ρ. Τζουλιάνι και όσους τους διαδέχθηκαν αλλά  και τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, ο οποίος επανειλημμένα  έχει κάνει σχετικές δηλώσεις υπέρ της ανέγερσης του ιστορικού ιερού ναού. Επίσης όλοι οι ΕλληνοΑμερικανοί αλλά και κάθε ένας που έχει προσφέρει  για την ανέγερση του ιερού ναού απαιτεί να μάθει άμεσα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ για τα ακριβή ποσά που έχουν περισυλλεγεί για την ανέγερση του Ιερού Ναού, καθώς και πλήρη οικονομικό απολογισμό πεπραγμένων δωρεών και προσφορών ώστε να σταματήσει ο διασυρμός της  Ορθοδοξης  Εκκλησίας στην Αμερική από τα σχόλια τις φήμες και τις διαδόσεις για τα ποσά που έχουν περισυλλεγεί  αποκλειστικά και μόνον για τον σκοπό αυτό χωρίς ουδείς να γνωρίζει επακριβώς την αλήθεια για το ύψος του τελικού ποσού που απαιτείται για ένα τέτοιο έργο. Δηλαδή την ανέγερση στο ίδιο ή παρακείμενο σημείο του ορθόδοξου ιστορικού ναού όπως είχαν αρχικά υποσχεθεί.
“ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ! ΕΚ ΜΕΡΟΥς ΤΗς ΙΕΡΑΣ ΑΡΧ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ” ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ…
Διαβάστε τι λέει ο εκπρόσωπος των Λιμενικών Αρχών Νέας Υόρκης Νέας Ιερσέης κ. Stephen Sigmund

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των λιμενικών αρχών σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: ο Αγ. Νικόλαος είχε και εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα να ξαναχτιστεί στο μέρος όπου ήταν. Το ερώτημα ήταν αν το δημόσιο χρήμα θα χρησιμοποιείτο να χτιστεί μια μεγαλύτερη  εκκλησία σε άλλη τοποθεσία, με την εξασφάλιση ότι η κατασκευή της δεν θα καθυστερήσει περαιτέρω την κατασκευή του WTC. Με αυτό το ερώτημα, συνεχίζει η δήλωση του εκπροσώπου, εργαστήκαμε για πάρα πολλά χρόνια να φτάσουμε σε συμφωνία και προσφέραμε πάνω από 60 εκατομμύρια δολάρια δημοσίου χρήματος για να φτιαχτεί αυτή η μεγαλύτερος ναός(σ.σ.λατρευτικό κέντρο κατά τους αμερικανούς). Αφότου φτάσαμε-συνεχίζει ο κ. Stephen Sigmund– σε αυτό που θεωρούσαμε συμφωνία το 2008, οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας (σ.σ. της Ιεράς Αρχ. Αμερικής)ήθελαν ακόμη περισσότερες δημόσιες δεσμεύσεις, όπως απαράδεκτες εγκρίσεις για ένα κέντρο ασφάλειας οχημάτων (γεγονός που θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο την κατασκευή του WTC) ή την προοπτική για την έγκριση ακόμα 20 εκατομμυρίων δημοσίου χρήματος. Ο εκπρόσωπος είπε ότι η τελευταία προσφορά έγινε πέρυσι και περιελάμβανε 60 εκατομμύρια, με τους εκπροσώπους της αρχιεπισκοπής να απορρίπτουν την προσφορά.

Σε επόμενες αναρτήσεις μας θα ακολουθήσει πλήρες αναλυτικό και αποκλειστικό ρεπορτάζ. Συνεχής ενημέρωση.  Μείνετε εδώ. Κινητοποιηθείτε! Ενημερώστε όλες τις ορθόδοξες κοινότητες των ΗΠΑ. Στείλτε email προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στείλτε email στην Πολιτεία της ΝΥ, στείλτε  email στο Δημαρχείο της ΝΥ. Αντιδράστε!    
Προς το παρόν διαβάστε τι μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ και από αυτά που θα διαβάσετε θα κατανοήσετε τις ευθύνες της Ιεράς αρχιεπισκοπής Αμερικής η οποία κατηγορείται σχεδόν από το σύνολο του αμερικανικού Τύπου ότι τελικά “αυτό που ενδιέφερε τους υπευθύνους  της Εκκλησίας είναι η απορρόφηση και άλλων κονδυλίων από τα δημόσια ταμεία”  όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ. 

Alexandros Stafanopoulos
Previous Post

Στηρίζουμε την Ελλάδα. Μιλάμε για την Ελλάδα! Πάμε στην Ελλάδα!

Next Post

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΦΙΛΟΥΣ, ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΨΙΜΟΥΣ "ΕΧΘΡΟΥΣ" με ένα μήνυμα...

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Στηρίζουμε την Ελλάδα. Μιλάμε για την Ελλάδα! Πάμε στην Ελλάδα!

INTERNATIONAL CAMPAIGN SUPPORTING GREECE – ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...

1 August 2010
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία