Breaking

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον…

EDITORIAL / ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΛΛΑΔΑ / ΗΠΑ / ΘΕΜΑ Ι / ΚΟΣΜΟΣ / ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ / ΝΕΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ / ΡΕΠΟΡΤΑΖ / ΤΟ ΘΕΜΑ / 25 Μαΐου 2018

Μια  άλλη διαφορετική και σε βάθος διεισδυτική προσέγγιση των δηλώσεων  του Αμερικανού Πρέσβη κ. Τζέφρυ Παϊατ… Οι ραγδαίες εξελίξεις και οι αλλαγές που πλησιάζουν…

ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ  

Ένα πολυ επίπεδο σκληρό παιχνίδι στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα με επίκεντρο την Νέα Μέση Ανατολή

Οι εξελίξεις στην γεωπολιτική σκακίερα, της υπό διαμόρφωσης Νέας Μέσης Ανατολής, ειδικά μετά το τριπλό(ΗΠΑ – ΓΑΛΛΙΑΣ – Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ) πυραυλικό -μη- χτύπημα στην Συρία, δεν είναι καθόλου άσχετες με τις τρέχουσες , και μάλιστα με απρόβλεπτα  μεγάλη ταχύτητα , εξελίξεις στο Αιγαίο, και σε πολύ λίγο,τις επερχόμενες και εσωτερικές πολιτικές (από κάποιο χρονικό σημείο) ραγδαίες  εξελίξεις  και στην Ευρύτερη Μεσόγειο.

Τα όσα θα δούμε, πολύ σύντομα να εξελίσσονται μεταξύ Ιράν και Ισραήλ με ενδιάμεσο θέατρο στρατιωτικών επιχειρήσεων,  την Συρία(βλ. Ρωσία) και όχι μόνον,  συνδέονται άμεσα και με τα όσα συμβαίνουν στην Ουάσιγκτον αυτή την περίοδο…

Από την μια, η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην γειτονική Τουρκία για τις 23 Ιουνίου του 2018 δεν έπεσαν στην Αθήνα, ούτε και στην Ουάσιγκτον, ως κεραυνός εν αιθρία. Όλοι , όσοι παρακολουθούν τα διαδραμτιζόμενα τις περίμεναν. Κάποιοι μάλιστα ήξεραν. Γνώριζαν πολύ καλά και στην Αθήνα ότι ήταν θέμα χρόνου η προκήρυξη τους ένα χρόνο πριν…

Η ημερομηνία όμως  που από την πλευρά του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει τεθεί ως «μυστικό ορόσημο» και τρέχει τα γεγονότα που ο ίδιος μπορεί να ελέγξει και να δρομολογήσει δεν είναι η 23 Ιουνίου του 2018 αλλά  η 24η Ιουλίου του…2023!

Είναι η χρονιά που η «συνθήκη της Λωζάνης» κλείνει τα 100 χρόνια από την υπογραφή της στην Λωζάνη της Ελβετίας!  Η 24η Ιουλίου 1923 όπου από την μια πλευρά ο φυσικός διάδοχος της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,  η Νέα Τουρκία, αυτή του Κεμάλ Ατατούρκ, αυτός που σήμερα λίγο ως πολύ λοιδορείται από τον Ερντογάν και ξορκίζεται περίπου ως προδότης της Τουρκίας, και από την άλλη πλευρά επτά χώρες, Η ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, Η ΓΑΛΛΙΑ, Η ΙΤΑΛΙΑ, Η ΙΑΠΩΝΙΑ, Η ΕΛΛΑΣ, Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ, και ΤΟ ΣΕΡΒΟ-ΚΡΟΑΤΟ-ΣΛΟΒΕΝΙΚΟΝ ΚΡΑΤΟΣ υπέγραφαν και επισφράγιζαν τα νέα σύνορα που είχαν διαμορφωθεί από τον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο και από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1919-1922.

Αυτή την ημερομηνία, την 24η Ιουλίου 2023   φαίνεται να έχει θέσει ως ιστορικό  στόχο για την, πάση δυνάμει και με κάθε μέσο και τρόπο,-και με πόλεμο το απέδειξε η επίχειρηση στο Αφρίν- ανατροπή του  Γεωπολιτικού status qvo της ευρύτερης  περιοχής αλλά και της αλλαγής  των συνόρων που περιέβαλλαν και καθόριζαν τα σύνορα της παλαιάς  Τουρκίας με την συνθήκη της Λωζάνης.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν θα βγει ενισχυμένος από τις Τουρκικές εκλογές της 24ης Ιουνίου 2018.

Ο Τούρκος Πρόεδρος  Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος στις περισσότερες αναλύσεις και εκτιμήσεις στον δημόσιο λόγο της χώρας  στην Ελλάδα –μόνον- μοιάζει να υποτιμάται έχει σχέδιο που ξετυλίγεται. Στρατηγική προ σχεδιασμένη. Που εξελίσσεται.  Επιθυμεί, πάση θυσία, μέχρι το ιστορικό ορόσημο που έχει ο ίδιος μαζί με σειρά στενών –στενότατων – μυστικών συμβούλων του προδιαγράψει και  θέσει να έχουν χαραχθεί νέα σύνορα! Σαφώς προς όφελος της Τουρκίας!  Για να γίνει όλο αυτό το μυστικό σχέδιο όμως του Ερντογάν πράξη, με νέες συνθήκες, νέες υπογραφές, νέα σύνορα κτλ, χρειάζεται πριν από όλα να τεθούν σε εφαρμογή μια σειρά άλλες παράλληλες  δράσεις. Ψυχολογικές. Πόλεμος προπαγάνδας! Αλλά… Δράσεις κυρίως στρατιωτικές. Επιχειρησιακές. Η επιχείρηση στο Αφρίν το απέδειξε. Η συνέχεια τους θα το επισφραγίσει.  Όσο εμείς, από την μια πλευρά του Αιγαίου συνεχίζουμε να υποτιμάμαι τον Ερντογάν, και να αποδίδουμε σε «εσωτερική κατανάλωση» όλη αυτή την καθόλου τυχαία  υψηλή ρητορική έντασης, η οποία όμως ρητορική συνάδει και ταυτίζεται με πράξεις σε κάθε επίπεδο εκ μέρους της Τουρκίας,   τόσο εκείνος βρίσκει το πεδίο ελεύθερο να σχεδιάζει –σχεδόν ανενόχλητος-  τα επόμενα βήματα του με βάση πάντα αυτό το μυστικό ιστορικής σημασίας για τον ίδιο και την Τουρκία, ορόσημο.   

Όλα αυτά, και όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή μας-Αιγαίο, Μέση Ανατολή, Συρία, Ισραήλ- , περιοχή ουαστικών ζωτικών συμφερόντων και των ΗΠΑ και όχι μόνο φυσικών  κοιτασμάτων αλλά  και για λόγους γεωπολιτικούς και επιρροής ,  όπως προσημειώσαμε αρχικά, πέρα από  αυτό καθ αυτό το αμερικανικό κράτος και τις υπηρεσίες του που εμπλέκονται άμεσα(Υπ.Εξ των ΗΠΑ και Πεντάγωνο και άλλες κρατικές μυστικές υπηρεσίες )  υπάρχει και  ένα  άλλο «άγρυπνο μάτι» στην Ουάσιγκτον που τα παρακολουθεί… Άγρυπνα!

Από την άλλη, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, και πιο συγκεκριμένα στην  Ουάσιγκτον, στην Λεωφόρο Πενσυλβάνιας στο νούμερο 1600, στην οικεία του Αμερικανού Προέδρου, στο Λευκό Οίκο,  μοιάζει  να  υπάρχει ένα  σχεδόν «αόρατο μυστικό team» που για λογαριασμό του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλτ Τράμπ,  φαίνεται όχι μόνον να  να παρακολουθεί, ανεξαρτήτως από τις κρατικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ, όλες τις εξελίξεις και ειδικά στην Μεσόγειο αλλά και το Αιγαίο.   

Μια είδηση που  αποκαλύφθηκε στα αμερικανικά ΜΜΕ προ ημερών έρχεται να επιβεβαιώσει αυτή την «μυστική αόρατη ομάδα»  που φαίνεται αφενός να ενημερώνει για τα πάσης φύσεως  (εξωτερικά κυρίως) ζητήματα τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντ. Τράμπ αλλά από την άλλη να δρα – και  πάντα υπό τις δικές του αυστηρές οδηγίες –  με  απόλυτη και άκρα μυστικότητα.  Μακριά από το βαθύ  μοσπονδιακό κράτος! Η είδηση δεν είναι άλλη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας για την μυστική συνάντηση του υποψήφιου ΥπΕΞ των ΗΠΑ,  Μ. Πομπέο με τον Β. Κορεάτη ηγέτη στην οποία φαίνεται να καθορίστηκαν οι λεπτομέριες για την επικείμενη  συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου Ντ. Τράμπ με τον Κιμ Γιουνκ Ουν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τράμπ φέρεται να ανησυχεί έντονα για όσα διαδραματίζονται στο Αιγαίο αλλά και γενικότερα για την ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Ένταση που δεν αποκλείεται μετά τις Τουρκικές εκλογές και την ενδυνάμωση Ερντογάν, να εξελιχθεί, όχι απλά σε ένα θερμό επεισόδιο αλλά ενδεχομένως και σε πολεμική σύρραξη! Άποψη που όλο και περισσότερο εμφανίζεται να παγιώνεται και σε διεθνή αλλά και αμερικάνικα ΜΜΕ(Foreign Policy, global research ktl ).

Τα Επίκαιρα, αποκαλύπτουν πως η ύπαρξη αυτή της «μικρής κλειστής ολιγομελούς  ομάδος» –δεν μιλάμε για κέντρο γιατί οι συνειρμοί θα παρέμπαν αλλού- κρίθηκε αναγκαία ακριβώς για να μπορέσει ο Αμερικανός Πρόεδρος  να έχει, την δυνατότερη πληρέστερη  εικόνα για το τι συμβαίνει στον κόσμο και στα σημεία που έχουν ζωτικά συμφέροντα  οι ΗΠΑ. Περιοχές  όπως η Νέα Μέση Ανατολή, Τα Νέα Βαλκάνια, η Μεσόγειος αλλά και το Αιγαίο,   ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντ. Τράμπ έχει ζητήσει να ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις που τρέχουν!

Αυτό είπε στα επίκαιρα πηγή που εμπιστευόμαστε!  Ακριβώς διότι ο ίδιος αισθάνεται, με όσα διαλαμβάνονται στο εσωτερικό της χώρας και τον αφορούν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο,  δεν του επιτρέπουν να έχει την δυαντότητα να ασκήσει άμεση και αποτελεσματική  εξουσία με βάση το Αμερικάνικο Σύνταγμα!  «Άμεσα. Αποτελσματικά! Μακριά απο γραφειοκρατεία» Αυτό που λέγεται δηλ να ασκεί «πλήρη και νόμιμη διακυβέρνηση της χώρας»! Δεν του επιτρέπουν δηλ να προασπίσει τα ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ σύμφωνα με το Αμερικανκό Σύνταγμα και με όσα αυτό επιτάσσει.

Από την άλλη, τα παγκόσμια συμφέροντα που διακυβεύονται και απειλούνται μετά την εκλογή Ντ. Τράμπ, είναι τεράστια(!) επομένως   ο φόβος της ανατροπής του με οποιδήποτε και καθ οιονδήποτε  τρόπο, μπορεί να φτάσουν  ακόμα και  στον σχεδιασμό από κέντρα εξουσίας που δεν μπορεί –ακόμα- να ελέγξει,  ενός ανεξελεγκτου  πολέμου με την Ρωσία ή  στην Μεσόγειο και πολύ περισσότερο  το Αιγαίο. Το τελευταίο αυτό σενάριο, με επίκεντρο το Αιγαίο  φαίνεται να έχουν κινητοποιήσει αυτό το κλειστό team που ενημερώνει τον Αμερικανό Πρόεδρο!

Ο μεγάλος του αντίπαλος, του Ντόναλτ Τράμπ,  το βαθύ αμερικάνικο κράτος στο οποίο δεν δείχνει καμία απολύτως εμπιστοσύνη αφενός και αφετέρου είναι όλο αυτό το βαθύ κράτος που παράλληλα με το παγκόσμιο  -και οικονομικό mediακό- σύστημα με το οποίο δείχνει να είναι αντιμέτωπος καθημερινά (και με δηλώσεις του) τον αναγκάζει να καταφύγει σε παλαιές, σχεδόν αρχαίες μεθόδους άσκησης εξουσίας με αιχμή την μυστική διπλωματική ενίοτε και επιχειρησιακή δράση.

Χωρίς να δώσουμε πολλές λεπτομέριες για την ομάδα αυτή που φαίνεται να πλαισιώνει τον Αμερικανό Πρόεδρο, και προκύπτει από τις σκιώδεις δράσεις αλλά που όλοι βλέπουν τα ορατά αποτελέσματα,  θα δώσουμε ορισμένα αδιαμφησβήτητα δεδομένα στοιχεία που φαίνεται να ανάγκασαν τον Ντόναλτ Τράμπ να οργανώσει αυτό το «μυστικό team» δράσης.

Πριν δώσουμε κάποια από τα  δεδομένα θα πρέπει να τονισθεί, επειδή δεν είναι απαραίτητο να το γνωρίζει η πλειοψηφία της κοινής γνώμης –τουλάχιστον στην Ελλάδα – ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν τα εξής παράλληλα  κέντρα παραγωγής πολιτικής και άρα  άσκησης εξουσίας.  Ο Λευκός Οίκος. Το Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ(  Statedeparment). Το Υπ. Εθ. Άμυνας των ΗΠΑ(Πεντάγωνο) και το Κογκρέσο(μεικτό σώμα Γερουσίας και Πολιτειακής Βουλής). Αυτοί οι τέσσερις(4) πυλώνες εξουσίας των ΗΠΑ είναι που φαίνεται να μην ελέγχει σε κανένα βαθμό ο Αμερικανός Πρόεδρος.   

Μια ουσιαστική λεπτομέρια. Δεν είναι τυχαίο όχι παρόλο που έχει αναλάβει τα ηνία της εξουσίας από τα τέλη του Ιανουαρίου του 2017 ο βασικός κορμός εξουσίας στο Πεντάγωνο και το Υπ. Εξ των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει!  Οι αποχωρήσεις στελεχών ανώτατων δικής του αυστηρής προσωπικής  επιλογής, που είτε εξανάγκαστικαν είτε ωθήθηκαν σε έξοδο ακόμα και από τον ίδιο σε παραίτηση,  το αποδεικνύει.

Δεν έχουν αλλάξει ουτε κάν οι Πρέσβεις σε κομβικές χώρες σημασίας για τα ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Από τους 188 χώρες που διατηρούν  Πρεσβείες οι ΗΠΑ έχουν αλλάξει –μετ εμποδίων – οι 72!

Και από αυτούς διπλωμάτες καριέρας δικής του επιλογής δηλ.  είναι μόνον σε ποσοστό από 27 εως 37,5 % ενώ το υπόλοιπο 45-62,5% είναι πολιτικοί διορισμοί με βάση το σύστημα(όχι απαραίτητα την επετειρίδα) κυρίως δηλ επιλογές της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας(Χίλαρυ Κλίντον)!

Για την ακρίβεια στην  E.E  που είναι κομβικής σημασίας για τα συμφέροντα των ΗΠΑ η θέση είναι ακόμα κενή!  Αναφέρουμε όμως και κάποιες άλλες επίσης  ενδεικτικές θέσεις πρέσβεων  για τα ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Στη Τουρκία δεν έχει αλλάξει ο Πρέσβης παραμένει ο ίδιος! (επιλογή Κλίντον δηλ) Το ίδιο και στο Κατάρ και την Σαουδική Αραβία. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το ίδιο και στον  ΟΟΣΑ. Στην Αίγυπτο επίσης. Δεν έχουν σταλλεί επίσης  Πρέσβεις των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη στην Γενεύη! Θέσεις κομβικής  και ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα των ΗΠΑ.  Ένα κοντινό μας παράδειγμα.

Οι συνεχείς επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα είναι σαν κάτι να γνωρίζει…και να μη μας το λέει… Γνωρίζει πράγματι κάτι;

Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρυ Παϊατ, πιστός συνεργάτης της Βικτώριας Νούλαντ και αυστηρή προσωπική  επιλογή της, αλλά  και στενότατη συνεργάτιδα  της Χίλαρη Κλίντον, βρίσκεται στην Αθήνα από τον Σεπτέμβριο του 2016. Η έντονη αυτή υπέρ δραστηριότητα του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα Τζ. Πάϊατ, όπως λένε όσοι γνωρίζουν πολύ καλά αυτό το βαθύ κράτος της Ουάσιγκτον πόσο μάλλον και ειδκότερα τον τρόπο και τους ρυθμούς που λειτουργεί η μηχανή του State Department, αναφέρουν, πάντα σε σύγκριση με τους προκατόχους του, τουλάχιστον από την 10ετια του 1980, κρίνεται ως ιδιαίτερα υπέρ δραστήρια και μάλλον αρκετά αισθητά  έξω από την μέχρι τώρα ακολουθούμενη  πολιτική  γραμμή και κατεύθυνση του  μητροπολιτικού κέντρου στην Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ.       

Οι συνεχείς δηλώσεις και «προειδοποιήσεις»  του  του Αμερικανού Πρέσβη Τζ. Πάϊατ στην Αθήνα  περί «ενδεχόμενου ατυχήματος στο Αιγαίο  με την Τουρκία» δηλ.  μιας ενδεχομένως  πολεμικής σύρραξης με την γειτονική χώρα,  με αποκορύφωμα τις ξεκάθαρες δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ στη συνάδελφο Σία Κοσιώνη στις 29 Ιανουαρίου. Δηλώσεις και υπέρ δραστηριότητα  με συνεχείς αναγωγές σε  πανομοιότυπες και επαναλαμβανόμενες δηλώσεις σε συνεντεύξεις, άρθρα  ή ομιλίες του  φαίνεται να άναψαν αυτό που λένε alert όχι μόνο στην Ουάσιγκτον, στο βαθύ ομοσπονδιακό κράτος  αλλά και σε αυτή την «μυστική ομάδα»  η οποία φαίνεται να  ενεγροποιήθηκε, με την «αποστολή» στην Αθήνα των  κατάλληλων  ανθρώπων  και μάλιστα   των  πιο έμπιστων  στον Αμερικανό Πρόεδρο…

Δήλωση για φόβους   σύγκρουσης και ατυχήματος στο Αιγαίο  που ο κ. Πάϊατ επανέλαβε     και στις 3 Μαρτίου, και μάλιστα παρουσία του George Gigicou στο forum των Δελφών… Του πλέον έμπιστου συνεργάτη του Αμερικανού Προέδρου.

Μάλιστα, κύκλοι  έμπειρων  αναλυτών σε Αθήνα αλλά και Ουάσιγκτον, προβληματίζονται και αναρωτιούνται για  το βάθος αλλά την σκοπιμότητα των συγκεκριμένων δηλώσεων του Αμερικανού Πρέσβη Τζ. Παϊατ  καθώς η άλλη πλευρά του Αιγαίου,-και όχι μόνον- στην Τουρκία, η ανάγνωση αυτών των δηλώσεων μοιάζει μάλλον ενθαρυντική, παρά ως δηλώσεις αποτροπής και αποθάρυνησης  ενός τέτοιου ατυχούς πολύ πιθανού ενδεχομένου πολεμικού ατυχήματος…

Στην Ουάσιγκτον κύκλοι που πρόσκεινται στον Αμερικανό Πρόεδρο, αλλά και πηγές από το το βαθύ λεγόμενο ομοσπονδιακό κράτος, μπορεί σε μια σειρά ζητημάτων να διαφωνούν εξ ορισμού  και εκ  φύσεως σε ένα δεδομένο συμφωνούν και ταυτίζονται απολύτως! Και οι δυο  αυτοί  πόλοι εξουσίας, αλλά  και ο ίδιος Ντ. Τράμπ αλλά και οι αντίπαλοι του, αλλά με κοινό παρανομαστή τα ζωτικά  συμφέροντα των ΗΠΑ  σε ένα πράγμα συνηγορούν: πως το αμέσως προσεχές  διάστημα κρίνεται ιδιαίτερα κρίσημο  και καυτό,  γεμάτο εξελίξεις. Εξελίξεις  και  για την Αθήνα αλλά και για την Αγκυρα.

Και τούτο διότι ούτε στην Τουρκία είναι διασφαλσιμένη η κυβερνητική  σταθερότητα αφενός,  και αφετέρου  παγιώνεται η πεποίηθηση πως όσο εδραιώνεται η εξουσία του Ρ.Τ. Ερντογάν που τον καθιστά απόλτυο και μοναδικίο κυρίαρχο της εξουσίας του η οποία παράλληλα  πλαισιώνεται από την νέα θεοκρατική βαθιά ισλαμική  νεοθωμανική ιδεολογική αντίληψη τόσο η πορεία της Τουρκίας απομακρύνεται από το  κοσμικό κράτος και την   ευρωπαϊκή,  και δυτική της πορεία. Οι ίδιοι κύκλοι όμως επισημαίνουν   με την ίδια ανησυχία πως  ούτε και η Αθήνα μπορεί να παραμένει ήσυχη όσο ο Ερντογάν νιώθει να απειλείται είτε ο ίδιος είτε η εξουσία του…

Μέρος του κειμένου δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Επίκαιρα / Τεύχος 494. Μάϊος 2018

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : όλα τα παραπάνω που αναρτώνται δεν είναι καθόλου  άσχετα με προηγούμενη ανάλυση μας περί ΕΥΠ, Ιωάννη Ρουμπάτη και (επερχόμενης) αποσταθεροποίησης…


Alexandros Stafanopoulos
Previous Post

GREECE - NATIONAL INTELLIGENCE SERVICE( NIS) - ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ(ΚΥΠ-ΕΥΠ)

Next Post

{όλες} Οι ΕλληνοΑμερικανικές επαφές το διάστημα Μάρτιο - Μάιο 2018

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

GREECE - NATIONAL INTELLIGENCE SERVICE( NIS) - ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ(ΚΥΠ-ΕΥΠ)

ΕΡΕΥΝΑ . ΕΙΣΑΓΩΓΗ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι. (ΚΥΚΛΟΣ ΤΡΙΤΟΣ).   Στο βίντεο που ακολουθεί,...

20 May 2018
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία