Breaking

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Μητροπολίτης Παϊσιος: επιστρατεύει κάθε μέσο την υπεράσπισή του

EDITORIAL / ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ / ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ / ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν.Υ. / ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ / ΣΚΑΝΔΑΛΑ / 1 Νοεμβρίου 2010

ΕΡΕΥΝΑ: ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ…

Τα τελευταία όπλα στη φαρέτρα του Μητροπολίτη: εκφοβισμοί και απειλές.

Αποτέλεσμα εικόνας για μητροπολιτης παισιος

Βουβή… Αμίλητη… Στέκεται εκεί μαρμάρινη και πλαισιωμένη με χρυσό…. Η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου που κάποτε νεαρή έδωσε την δική της μαρτυρία για την πίστη στον Χριστό και τον τριαδικό θεό… Στέκεται εκεί εδώ από το 1973 που την έφεραν… Στέκεται βουβή.   Χωρίς δάκρυα πια γιατί στέγνωσαν… παρακολουθεί τα διαδραματιζόμενα η πάλαι ποτέ θαυματουργή εικόνα της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης… Για χρόνια αυτή η εικόνα παρακολουθεί τα πάντα… Ξέρει τα πάντα και ως μεσίτρια παρακαλώ τον Θεό ικέτιδα και προστάτιδα του έργου που έστησαν οι πιστοί που πίστεψαν με δύναμη  σε εκείνη και τις θαυματουργές ιδιότητες της… Μέρες τώρα πάλι μέσα στον ιερό ναό που συγκλονίζεται το ποίμνιο της από τα όσα γίνονται  ακούει μυστικά και  δακρύζει… εξομολογήσεις… νέων και ηλικιωμένων… πονεμένων και πληγωμένων…  Σήμερα   κάτω από την εικόνα της ένας νεαρός εξομολογείται στον ασπρομάλλη σεβάσμιο κληρικό πατέρα Ιάκωβο…  ανήκουστα πράγματα ακούει η εικόνα της Αγίας Ειρήνης και νοητά  δάκρυα αρχίζουν να κυλάνε στο πρόσωπο της…Τέτοια δάκρυα που δεν φέρνουν κόσμο για να γεμίζουν τα παγκάρια… δεν φέρνουν δολάρια… είναι δάκρυα πόνου  και συγκλονισμού για όσα βλέπει ακούει και ξέρει για χρόνια τώρα που την  έβαλαν εκεί μπροστά ως προστάτιδα του έργου αυτού… Σήμερα η εικόνα της Αγίας ειρήνης με όσα έβλεπε έμοιαζε να «λάμπει» θαμπά… με όσα είδε και όσα βλέπει και ακούει χρόνια τώρα από τις μυστικές εξομολογήσεις κοριτσιών που έστεκαν μπρός της… κλαίγοντας… δακρύζοντας με δάκρυα νοητά… δάκρυα που δεν φέρνουν χρήμα και δολάρια… Δάκρυα αληθινά ορατά μόνο στις ψυχές εκείνες που πονάνε… Δάκρυα που μιλάνε μόνο σε εκείνα τα κορίτσια και τα αγόρια  που πληγώθηκαν από πράξεις και έργα που δεν έχουν καμία μα καμία απολύτως σχέση με την Εκκλησία του Χριστού… Σήμερα η εικόνα της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου θάμπωσε όχι γιατί δάκρυσε για κάποιο θαύμα αλλά για όσα είδε και άκουσε  στον περίπλαμπρο ναό που της έχτισαν και της αφιέρωσαν…

Απρόσμενες, απροσδόκητες  και δυστυχώς πολύ  δυσάρεστες εξελίξεις με απρόβλεπτες διαστάσεις  έλαβαν χώρα σήμερα λίγο μετά τις 4 το απόγευμα…  Με  γεγονότα που εκθέτουν ανεπανόρθωτα  προσωπικά τον ίδιο τον Μητροπολίτη Παϊσιο ο οποίος έντρομος από τις αποκαλύψεις καταφεύγει  σε άθλιες μεθόδους και τραμπουκισμούς. Εκτίθεται προσωπικά ο ίδιος  από ενέργειες  θερμόαιμων «πρωτοπαλίκαρων»  του στενού περιβάλλοντος του   οι οποίοι ενεργώντας προφανώς    κατόπιν εντολών του ιδίου εντείνουν το κλίμα και  την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα . Συμπεριφορές  που μόνο σε επιτρόπους Ιερού Ναού  Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν συνάδουν  ως συμπεριφορά.   Πάμε στα γεγονότα με την σειρά που έλαβαν χώρα σήμερα.

Βρισκόμουν  σήμερα(31 10 2010)  για τις ανάγκες του ρεπορτάζ στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης,   από τις 15:30 το μεσημέρι σε ιδιωτική συνάντηση με  κληρικό της ιεράς πατριαρχικής μονής…. Μια συνάντηση πολύ κρίσιμη για την έκβαση της  υπόθεσης η οποία σχετίζεται με τις καταγγελίες που έχουν γίνει και εμπλέκουν    άτομο του στενού συγγενικού του περιβάλλοντος.   Για αυτή όμως την   συνάντηση μετά από δέσμευση μας και θερμότατη παράκληση του ιδίου του κληρικού  δεν μπορούμε  ούτε να γράψουμε  αλλά  ούτε να κάνουμε οποιαδήποτε  αναφορά σε περισσότερες  λεπτομέρειες.  Σεβόμενοι την προσωπική θερμή παράκληση του να μην γραφτεί ή δημοσιοποιηθεί τίποτα απολύτως από  αυτή την  ευαίσθητη  σε περιεχόμενο  συζήτηση μας.

Το μόνο που μπορεί να γραφεί είναι ότι ο ίδιος κληρικός  μετά τα όσα πληροφορήθηκε  μας δήλωσε πως θα ενεργήσει όπως εκείνος νομίζει ως πατέρας και κληρικός….

Νωρίτερα  με τον  κληρικό αυτό είχε   συνάντηση νεαρός-τα στοιχεία του οποίου  είναι στην διάθεση μας ωστόσο δεν αποκαλύπτονται για ευνόητους λόγους σεβασμού προς το ιερό μυστήριο- ο οποίος κατά την διάρκεια της εξομολόγησης    του αποκάλυψε φρικτά και τρομερά πράγματα για όσα έχουν καταγγελθεί ότι γίνονταν στο Μοναστήρι με πρωταγωνιστή τον Μητροπολίτη  Παϊσιο…

Ο κληρικός εμβρόντητος,   φανερά καταβεβλημένος, διαλυμένος στην κυριολεξία με τα  άκουσε και όσα πληροφορήθηκε για πρώτη φορά…  ένιωθε να χάνει τον κόσμο από τα πόδια του «με τα όσα τρομερά πράγματα  έμαθα… δεν ξέρω τι να κάνω; Πώς να αντιμετωπίσω το κακό που μας βρήκε… που βρισκόμουν… τόσα χρόνια..τι έκανα… δεν έβλεπα… δεν άκουγα… τώρα κατάλαβα γιατί η πρεσβυτέρα είχε αυτή την συμπεριφορά… γιατί  ήθελε να φύγουν από εκεί… τα παιδιά…  » αναφωνώντας μέσα στο ιερό ικετευτικά γεμάτος δάκρυα   «Θεέ μου Θεέ  μου μην με εγκαταλείπεις τώρα… σας παρακαλώ μη γράψετε για αυτό το ζήτημα…»

Με πλησίασε ζήτησε να με δει και μετά αρχίσαμε να συζητάμε… «θα κάνω αυτό που πρέπει… σας παρακαλώ όμως μη γράψετε τίποτα… σας ικετεύω… η κόρη μου είναι ευαίσθητο πλάσμα θα μιλήσω με την πρεσβυτέρα πρώτα και θα δούμε τι θα κάνουμε…»  Αυτά μας είπε και υποσχεθήκαμε ότι δεν θα κάνουμε καμία αναφορά σε λεπτομέρειες  που αφορούν  στην ευαίσθητη   αυτή υπόθεση που σχετίζεται με την κόρη του.

Ωστόσο στην  πόρτα της Εκκλησίας καθώς βγαίναμε για να αποχωρήσουμε μας περίμενε μια απροσδόκητη «έκπληξη»…  Κατέφθανε αυτοκίνητο της Ιεράς Μονής με  οδηγό την μοναχή Χριστονύμφη   και δυο κυρίους μέσα μαζί με την κυρία Ειρήνη Κ. αμέσως μόλις με είδαν έκαναν τηλέφωνο στον Μητροπολίτη Παϊσιο –όπως εκ των υστέρων πληροφορηθήκαμε – και λίγα λεπτά αργότερα αφού μας επιτέθηκαν φραστικά κάλεσαν την αστυνομία!  Μου ζήτησαν να περιμένω. Τους ρώτησα για ποιο λόγο; Μου είπαν «μπορείς να περιμένεις  μέχρι να έρθει η αστυνομία ; η κυριά αυτή λέει ότι την παρενοχλείς και την παρακολουθείς εδώ και ημέρες…  έχεις να φοβηθείς κάτι;  Αν όχι μείνε να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση γιατί είσαι συνέχεια εδώ και βγάζεις φωτογραφίες στο μοναστήρι..ενοχλείς την κυρία-ούτε την ξέραμε την κυρία που έδειχνε – αν δεν έχεις να φοβηθείς μείνε αλλιώς θα στείλουμε την αστυνομία εκεί που μένεις… θα έχουμε συνέπειες πολλές… να δούμε ποιος είσαι και τι κάνεις… τι είναι αυτά που γράφεις και γιατί τα γράφεις… »

-δεν έχω να φοβηθώ κάτι, κάντε ότι θέλετε εσείς την δουλειά σας και εγώ κάνω την δική μου. Την κυρία – η οποία ωρυόταν και έλεγε διάφορα πράγματα φυσικά ούτε την γνώριζα ούτε είχαμε μιλήσει ποτέ μαζί – βεβαίως και  να μείνω. Κανένα πρόβλημα» αποκρίθηκα.

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας μας αυτή με  τον παραπάνω  κύριο με κυπριακή προφορά-τα στοιχεία και των άλλων δυο με την προκλητικότατη και απαράδεκτη συμπεριφορά είναι ήδη στην διάθεση μας- ο άλλος κύριος συνομιλούσε στο τηλέφωνο με τον Μητροπολίτη Παϊσιο όπως μας αποκάλυψε κάποιος κύριος εν συνεχεία  λέγοντας μας πως «εμείς εντολές εκτελούμε…»

Σε λιγότερο από πέντε λεπτά ήρθε πράγματι η αστυνομία και τότε άρχισε το ρεσιτάλ….

nypdΗ κυρία άρχισε να φωνάζει στα αγγλικά –χωρίς να γνωρίζει ότι την καταγράφουμε  μαζί με τον γκριζομάλλη «κύριο» αναπαράγοντας και λέγοντας και προς τους αστυνομικούς  τι νομίζετε; Τις συκοφαντίες του κυρίου Λυκομήτρου! Ναι όπως τα ακούτε!   Χωρίς να υποψιάζονται τι θα επακολουθούσε και νομίζοντας ότι όλα όσα έλεγαν στους αστυνομικούς αν  είναι αλήθεια συνέχιζαν να απαιτούν την σύλληψη μου! Καθόλη τη διάρκεια του στημένου επεισοδίου είχαμε ανοίξει το κασετόφωνο και καταγράφαμε τα ψεύδη που μάλλον κάποιος από τους γνωστούς κύκλους   τους είχε υπαγορεύσει να καταγγείλουν στους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί αφού τους εξήγησαν ότι όλα αυτά δεν είναι δική τους αρμοδιότητα  ρωτούσαν επίμονα αν είχαν προκληθεί επεισόδια ή αν είχαν κάτι πιο συγκεκριμένο να καταγγείλουν εις βάρος μου.  Το μόνο που έλεγε η κυρία ήταν ότι την ακολουθούσα συνεχώς.  Αλλά έπεφτε σε αντιφάσεις γιατί  άλλα έλεγε αρχικά και άλλα εν συνεχεία.  «Πηγαίνετε στο δικαστήριο» ακούστηκε να της λέει ο ένας εκ των δυο αστυνομικών…

Κατασκευασμένα ψέματα  που επαναλαμβάνε στους αστυνομικούς  ενώ ο γκριζομάλλης κύριος έλεγε «ξέρουμε το βιογραφικό σου (σ.σ. υπονοώντας τα όσα αναφέρει ο  Γιώργος Λυκομήτρος στην ιστοσελίδα του)    τώρα θα δεις τι θα πάθεις… θα σε φτιάξουμε εμείς καλά… περίμενε να δεις για αυτά που γράφεις τι έχεις να πάθεις εδώ είναι Αμερική…»

Τον άκουγα εμβρόντητος και δεν απαντούσα είχα καταλάβει πολύ καλά τι είχε γίνει και τι είχε στηθεί…

Ευγενέστατα ο ένας εκ των δυο αστυνομικών με πλησιάζει μου ζητά ταυτότητα και ότι χαρτιά διαθέτω. Του τα δίνω και όση ώρα οι κύριοι μαζί με την κυρία Ειρήνη Κ. απαιτούσαν την σύλληψη μου για «παρενόχληση»   του δίνω να μιλήσει στο τηλέφωνο  με τον Μητροπολίτη  Ικονίου και πρόεδρο της ιεράς Πατριαρχικής μονής κ. Θεόληπτο και τον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Απαμείας.

Μίλησαν για αρκετά λεπτά και οι αστυνομικοί αφού μου ζήτησαν συγνώμη μου είπανε «αυτοί οι κύριοι με την κυρία  μας κάλεσαν λέγοντας μας πράγματα που δεν επιβεβαίωσε κανείς εκ των επισκόπων που μιλήσαμε σας ζητούμε συγνώμη είστε ελεύθερος απλά αφήστε τους τώρα να ησυχάσουν καταλάβαμε περί τίνος πρόκειται(σ.σ η μια εκ των δυο αστυνομικός ήταν κοπέλα και μάλιστα ελληνίδα…)

Νωρίτερα ο ένας εκ των δυο αστυνομικών έδωσε το ακουστικό σε έναν εκ των ανθρώπων που φαίνεται πως  είχαν οργανώσει την σύλληψη μας για να διαπιστωθεί αν γνώριζαν ποιος ήταν στο ακουστικό του τηλεφώνου που τους έδωσα να μιλήσουν.  Αμέσως οι κύριοι τα έχασαν… πάγωσαν…  δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν και απολογούταν τηλεφωνικά  στον Μητροπολίτη Θεόληπτο και στον Επίσκοπο Απαμείας Βικέντιο…

Ο Κύριος με την κυπριακή προφορά μίλησε για αρκετά λεπτά με τον Μητροπολίτη Ικονίου κ. Θεόληπτο στον οποίο καταφύγαμε για να καταγγείλουμε αυτή την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά  ρωτώντας αν είχαν άδεια από κάποιον για αυτή την ενέργεια από τους κυρίους που ως ιδιότητα μας δήλωσαν επίτροποι της εκκλησίας.  Ο ίδιος κύριος   ζήτησε συγνώμη από τους αστυνομικούς λέγοντας πως «έγινε λάθος»… και παρακάλεσε «να  μην δοθεί έκταση στο περιστατικό ήταν ένα λάθος δικό μας  και δεν θέλουμε ούτε report να γίνει»…

Όταν τους δήλωσα ότι έχω καταγράψει όλα αυτά που έλεγαν πλησίασαν τους αστυνομικούς και απαιτούσαν   να μου πάρουν το κασετόφωνο. Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν και με ρώτησαν αν θέλω να κάνω report!  Τους είπα ότι δεν με ενόχλησε η συμπεριφορά τους και τους ευχαρίστησα!

Αγνοούσαν οι κύριοι ότι οι αστυνομικοί προστατεύουν και αναλαμβάνουν δράση αν και εφόσον υπάρχει ποινικό αδίκημα με βάση τους νόμους της πολιτείας και δεν είναι υπάλληλοι οι μπράβοι κανενός για να τρομοκρατούν και μάλιστα ειδικά δημοσιογράφους διαπιστευμένους σε διεθνείς οργανισμούς όπως εξήγησαν αναλυτικά σε  αυτούς που τους κάλεσαν…

Στο ακουστικό στην κλήση μου προς τον Μητροπολίτη  Ικονίου Θεόληπτο  όμως εμφανίστηκε και επίσκοπος Απαμείας κ. Βικέντιος  που εκείνη την ώρα  βρισκόταν  σε μακρά σύσκεψη ενημέρωσης-την οποία δικόψαμε με το άθλιο περιστατικό που είχαν μεθοδεύσει οι μπράβοι του κ. Παϊσίου- με  τον Μητροπολίτη Ικονίου κ. Θεόληπτο  εν όψει της αυριανής  συνεδρίασης της επιτροπής πατριαρχικών  ιδρυμάτων ενώπιον της οποίας έχουν κληθεί οι δυο αλληλοκατηγορούμενοι αρχιερείς να δώσουν πλέον εξηγήσεις υπό το πρίσμα των  ραγδαίων εξελίξεων και υπό το φως των συνεχών αποκαλύψεων…

Mitr_Paisios_San_iriniΣτο τηλέφωνο συνομίλησε για αρκετά λεπτά με τους φερόμενους ως επιτρόπους – ένας εκ των οποίων ο γκριζομάλλης  μάλλον ως μπράβος φέρονταν παρά ως άνθρωπος της εκκλησίας –  ο Μητροπολίτης Ικονίου Θεόληπτος αλλά και ο Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος ο οποίος ήλεγξε αυστηρά και τους δυο «κυρίους»  για αυτή την συμπεριφορά ρωτώντας τους  «με ποιανού  άδεια και εντολή κάλεσαν την αστυνομία στον δημοσιογράφο; Πως και γιατί εκθέτετε την εκκλησία μας έτσι; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα ; τι έχουμε να φοβηθούμε ή να κρύψουμε ; αυτός κάνει την δουλειά του και εμείς την δική μας δουλειά του είναι να ρωτάει και αν θέλουμε απαντάμε; Ποιον ενόχλησε; Ποιος έδωσε αυτή την εντολή; Τι έχουμε να φοβηθούμε και καλούμε αστυνομία στους δημοσιογράφους; Αυτό είναι η εκκλησία; Αυτό σας μάθαμε εμείς τόσα χρόνια εκεί που θέλουμε να βοηθάμε και να στηρίζουμε τους πάντες. Σας ανακαλώ στην τάξη. Θέλω απαιτώ να μάθω ποιον ρωτήσατε για αυτή την συμπεριφορά σας;  » σύμφωνα με όσα μας δήλωσε αμέσως μετά ο επίσκοπος Απαμείας κ. Βικέντιος ο οποίος μας ενημέρωσε και μας  ζήτησε «συγνώμη για αυτή την συμπεριφορά που μας εκθέτει ανεπανόρθωτα… ως εκκλησία…  Σας ζητώ συγνώμη εγώ εκ μέρους της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής … θέλω να καταλάβετε τις ώρες που περνάμε… είναι δύσκολες ώρες… παρακαλώ πολύ κύριε Στεφανόπουλε  μη τους παρεξηγήσετε και μη δώσετε έκταση  σε αυτό το θλιβερό επεισόδιο… είναι απλοί άνθρωποι  και αυτοί επηρεασμένοι  από την όλη κατάσταση και το όλο κλίμα δεν υπήρξε εκ μέρους μας καμία πρόθεση να σας προσβάλουμε ενήργησαν μόνοι τους και αυτοβούλως…τι άλλο να σας πω; Δείξτε λίγο κατανόηση… δεν είχαν άδεια ούτε ευλογία από το Πατριαρχείο να προβούν σε μια τέτοια ενέργεια ούτε μας παραπονέθηκαν οι κληρικοί που είναι στον ναό αυτή την ώρα… εναντίον σας… τι άλλο να πω… σας παρακαλώ προσωπικά μη δώσετε έκταση»

Ανάλογη  προσωπική έκκληση μας απηύθυνε και ο Μητροπολίτης Ικονίου  κ. Θεόληπτος ο οποίος «με συντριβή  καρδιάς –όπως χαρακτηριστικά  μας είπε- παρακολουθεί τα διαγενόμενα και προσεύχεται να υπάρξει ειρήνη,  καταλλαγή και αγάπη  για το καλό της Εκκλησίας και την αποφυγή του σκανδαλισμού των πιστών… αύριο έχουμε μια δύσκολη ημέρα για εμάς εδώ στο Πατριαρχείο αν θέλετε να βοηθήσετε  αγνοήστε το περιστατικό αυτό και κάντε την δουλειά σας εσείς και η εκκλησία έχει το δικό της χώρο και τόπο τους νόμους και τους κανόνες της να πορευτεί σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται υπάρχει πάντα λύση. Λύση αγάπης αρκεί να μην  έχουν παραβιασθεί κανόνες και θέσμια της Εκκλησίας μας… σας ευχαριστώ πολύ και παρακαλώ δείξετε καταννόηση οι άνθρωποι και αυτοί είναι επηρεασμένοι και φορτισμένοι συναισθηματικά εκείνοι έχουν κάμει αγώνες για αυτή την κοινότητα και αυτή την Εκκλησία εκεί και πρέπει να τους καταλάβετε…να έχετε ήσυχη και ήρεμη νύχτα ο Θεός μαζί σας» Αυτά μας είπε ο Μητροπολίτης Θεόληπτος φανερά ενοχλημένος με την δυσάρεστη εξέλιξη που πια ήταν ολοφάνερο και από αυτά που προφανώς του είπαν οι «επίτροποι» με τους οποίους συνομιλούσε για αρκετά λεπτά(..) με ποιου εντολές και με ποιο προφανή στόχο –την σύλληψη μου – ενεργούσαν…

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν ενώ η κυρία με τις ψευδείς καταγγελίες  είχε ήδη εξαφανισθεί προς άγνωστη κατεύθυνση.  Με ρώτησαν αν θέλω να κάνω εγώ   report για αυτό το συμβάν αφού το πρόβλημα «το δημιούργησαν οι κύριοι και όχι εσείς που είχατε άδεια να είστε εδώ»… Πράγματι νωρίτερα,  και  αυτό που δεν είχαν φανταστεί,  για αυτό και  την «πάτησαν» κοινώς πήγανε για μαλλί και βγήκανε κουρεμένοι όσοι έστησαν και μεθόδευσαν  αυτή την άθλια κατάσταση εις βάρος  προς εκφοβισμό και τρομοκρατία για τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είναι ότι νωρίτερα  είχα επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Ικονίου ενημερώνοντας τον ότι θα βρεθώ  στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλλάντου προκειμένου να συνομιλήσω με τον πατέρα Ιάκωβο…

Εν συνεχεία κι αφού αναχώρησε το περιπολικό με τους δυο αστυνομικούς  ακολούθησε συζήτηση  στα σκαλιά του Ιερού Ναού με τους κυρίους «επιτρόπους» και άλλους πιστούς που πατρακολουθούσαν εμβρόντητοι…  Φανερά εκτεθειμένοι και ολίγον προκλητικοί ειδικά ο γκριζομάλης «κύριος» συνοδός δίκην μπράβου της νεαρής μοναχής,    άρχισαν να «απολογούνται» για το θλιβερό συμβάν που τους γύρισε μπούμερανκ …

Νιώθοντας πιεσμένοι βρισκόμενοι εν μέσω μιας μεγάλης κρίσης έχοντας πάρει οι μεν το μέρος του Μητροπολίτη Παϊσίου –αυτοί που είχαν στήσει την όλη επιχείρηση  εις βάρος μας συντονισμένα όμως και με άλλους κύκλους όπως διεφάνη και από την μεταξύ μας  συζήτηση που ακολούθησε- οι δε με το πλευρά Βικεντίου ζητώντας και αυτοί συγνώμη μας εξηγούσαν …τα ανεξήγητα εκ μέρους τους.

Άρχισαν τις δικαιολογίες  για την αχαρακτήριστη εκ μέρους τους συμπεριφορά και την στημένη επιχείρηση εις βάρος μας προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να καλύψουν τον Μητροπολίτη Παϊσιο λέγοντας μας ότι εμείς πήραμε μόνοι μας τηλέφωνο την αστυνομία δεν ευθύνεται ο γέροντας Παϊσιος…». Φυσικά αν δεν βλέπαμε, εκεί ήμουν συνέχεια πριν έρθει στο  περιπολικό της αστυνομίας συνομιλούσαν με τον Μητροπολίτη Παϊσιο. Απλά δεν είχαν φαντασθεί την εξέλιξη η οποία τους εξέθεσε και τους ενέπλεξε σε μια περιπέτεια διότι αν προσωπικά ήθελα όταν με ρώτησαν οι αστυνομικοί αν θέλω να κάνω report γιατί εν τω μεταξύ είχε αποκαλυφθεί η όλη πλεκτάνη και είχε φανεί ότι δεν είχαν την άδεια κανενός να ειδοποιήσουν αστυνομία αφού δεν προκλήθηκε κανένα εκ μέρους μας επεισόδιο ή οποιαδήποτε άλλη ενόχληση!  Το μόνο που επαναλάμβαναν διαρκώς και σε μένα και στους αστυνομικούς αλλά και στους κ. Θεόληπτο και Βικέντιο ήταν ότι είχα πάει αρκετές φορές στο Μοναστήρι να βγάλω φωτογραφίες και χτύπησα το  κουδούνι για να συναντήσω  την αδελφή Χριστονύμφη…

Σύμφωνα με πληροφορίες μας αλλά και με αυτά που είδαμε ιδίοις όμμασι αυτό που έγινε σαφές και φάνηκε ήταν ότι ο Μητροπολίτης Παίσιος έχει  «θωρακίσει»  για να μη χρησιμοποιήσουμε άλλη βαρύτερη λέξη την νεαρή μοναχή Χριστονύμφη σκορπώντας τον τρόμο και τον πανικό προκειμένου να της κλείσει το στόμα ή να μη την πλησιάσουμε….

Πάντως κάποιος αφού έφυγαν οι θερμόαιμοι μετά την «συζήτηση» μας  που έμοιαζε να ξέρει πρόσωπα και πράγματα σε βάθος  καθώς έφευγα με  φώναξε και μου είπε… «κύριε Στεφανόπουλε τι ρωτάς  αυτούς; Αυτοί είναι μπράβοι του Παϊσίου; Αυτοί τρώνε εδώ μέσα χρόνια. Τι ρεπορτάζ κάνει; Για ψάξε τους (και μου έδωσε τα ονόματα τους)  Δεν τους κατάλαβες ακόμα; Δεν κατάλαβες γιατί φυλάνε   νύχτα μέρα την  αδελφή Χριστονύμφη από τότε που έγιναν οι αποκαλύψεις δεν την αφήνουν ρούπι να κάμει; Η αδελφή είναι τρομοκρατημένη… φοβάται… δεν την βλέπεις… » μου ζήτησε, ο μέχρι σήμερα άγνωστος σε εμένα,  να συναντηθούμε αύριο του είπα που και ώρα και θα δούμε τι άλλο θα έρθει στο φως της δημοσιότητας…

Τελευταία Εξέλιξη: Ο Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος βρίσκεται από σήμερα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, συνοδευόμενος από τον αδελφό του και τον ανηψιό του, καθώς και τον π. Δωρόθεο (Τζεβελάκο) από την Φλόριδα. Προσήλθε στο Φανάρι μέσα σε βαρύτατο κλίμα υποδοχής και εν γνώση του ότι ήδη το Οικουμενικό Πατριαρχείο φαίρεται ήδη σύμφωνα με πληροφορίες μας να έχει κάνει αποδεκτή την παραίτηση του όμως η υπόθεση πια δεν είναι αν θα γίνει όχι όχι αποδεκτή  η παραίτηση του αλλά οι σοβαρότατες  καταγγελίες που καταφθάνουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο  εις βάρος του. Καταγγελίες που πλέον  η διερεύνηση τους ανήκει στην  δικαιοσύνη. Ήδη στα χέρια του ο Μητροπολίτης Ικονιου καθώς και αρχιερείς  του Θρόνου έχουν παραλάβει και διαβάσει όσα φρικτά έχει καταγγείλει και γραπτώς πλέον ο Κ.Β.  την συγκλονιστική μαρτυρία του οποίου ήδη έχουμε αποκαλύψει.  {Α.Σ.}

Πηγή

*Δημοσιεύτηκε στο Greek American News Agency στις 01.11.2010


Alexstefanopoulos ΣΠ
Previous Post

Το Γόρδιο δεσμό λύνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Next Post

Ερχεται Αρμαγεδώνας αποκαλύψεων εναντίον του Μητροπολίτη Παϊσίου για ομαδικό SEX ασέλγειες και όργια

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Το Γόρδιο δεσμό λύνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΕΡΕΥΝΑ: ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ Όλα κρέμονται...

31 October 2010
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία