Breaking

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΘΑΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΘΑΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

EDITORIAL / 1 Ιανουαρίου 2012

Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Νέα Υόρκη. Από σήμερα 1η Ιανουαρίου 2012 ξεκινάμε την δημοσίευση μιας σειράς κειμένων που συμβολικά και σημειολογικά ονομάσαμε – όχι τυχαία – «Ζητείται θαύμα για την Ελλάδα. Ζητείται θαύμα για τον Ελληνισμό». Σε ένα κόσμο, γεμάτο αντιφάσεις.  Πρόοδο και οπισθοδρόμηση ταυτόχρονα.  Υπερβολές. Υπερκαταναλωτισμό.  Απόλυτο ορθολογισμό.  Εξορθολογισμό και εκλογίκευση  των πάντων ακόμη και των συναισθημάτων. Σε ένα κόσμο πλήρους και απόλυτης αβεβαιότητας γεμάτο «εκπλήξεις» και απόπληξη από αυτά που ζούμε.  Σε ένα  νέο κόσμο γεμάτο απελπισία Χωρίς Πίστη στον Θεό και τις μεγάλες αξίες της ανθρωπότητας  που την βοήθησαν να ξεχωρίσει και να περάσει από το Άλογο στοιχείο στο Έλλογο σήμερα δυστυχώς η παρανοϊκότατα και η ξέφρενη πορεία της ανθρωπότητας  προς την προσχεδιασμένη παγκοσμιοποίηση και κατάργηση κάθε εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας για να επικρατήσει ο ολισμός και η μια παγκόσμια διακυβέρνηση με τον ένα κυβερνήτη του κόσμου –αυτό και αν είναι οπισθοδρόμηση αιώνες πίσω σε χρόνους σκοτεινούς και φοβερούς –  περνά στην  αντίπερα όχθη. Στο παράλογο! Σε αυτό το περιβάλλον η Ελλάδα κινδυνεύει    –αν δεν την έχει χάσει – να χάσει την ψυχή της.  Τον προσανατολισμό της. Την Εθνική θρησκευτική και πολιτιστική οντολογική ταυτότητα της.

 

Σε ένα κόσμο δίχως Θεό η λέξη θαύμα μοιάζει υπερβολή για να μη πω βερμπαλισμός ή κάτι ακόμα χειρότερα –για τους  «προοδευτικούς» ψευδό αριστερίζοντες –  χαζομάρα ή ακόμα χειρότερα προβάλλεται ως  θρησκοληψία από  τους εμπαθείς δήθεν Άθεους. Και όμως η Ελλάδα πάντα στην υπέρ χιλιετή ιστορία της αν προσπαθήσεις να δεις με την σημερινή απόλυτα  εξορθολογιστική και χωρίς πίστη στο Θεό ματιά,  την Πατρίδα και τις μεγάλες αξίες του Ελληνικού έθνους όπως η οικογένεια,   τις  μεγάλες   προσωπικότητες της ανθρωπότητας  όπως ο Αριστοτέλης,  ο Περικλής,  ο Πλάτων,  ο Σωκράτης, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος,   ο Αλέξανδρος και ο Δημήτριος  Υψηλάντης, ο Καποδίστριας,  ο Κολοκοτρώνης, ο Αθανάσιος Διάκος, ο Παπαφλέσσας, ο Ανδρούτσος και ο Νικηταράς,    ο Ίων Δραγούμης  ο  Ελ. Βενιζέλος, και 10αδες άλλοι που έχουν περάσει στην Αθανασία μέσα από την ιστορία, μόνον ως   παρανοϊκούς ή επί το λαϊκότερο ως  τρελούς θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις όλους αυτούς.  Γιατί; Γιατί έκαναν την μια και μοναδική υπέρβαση. Ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Έφυγαν από το εγώ τους.  Προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα. Δούλεψαν συλλογικά και υπεύθυνα για το έθνος για του «Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία». Τα έβαλαν όχι απλά με ισχυρούς αλλά πανίσχυρους ως τότε. Ανίκητους . Με αήτητους.  Σήμερα όλοι αυτοί στα μάτια των ορθολογιστών μόνον ως τρελοί προβάλλουν. Και όσοι δεν μπορούν να ερμηνεύσουν την ανδρεία. Την αρετή. Την τόλμη. Την αυτοθυσία.  Το σθένος και την μαχητικότητα τότε επιχειρούν την απαξίωση, όπως επιχειρήθηκε από την αδρά αμειβόμενη –από ξένα κέντρα και την Τουρκική Κεντρική Τράπεζα-  σειρά του ΣΚΑΙ  για την εθνεγερσία του 1821. Εις μάτην όμως. Όλη η επιχείρηση εκμαυλισμού και χυδαιότητας εναντίον της ιστορίας του γένους και των πρωταγωνιστών  της Ρωμιοσύνης έπεσε στο κενό.  Ωστόσο οι επιθέσεις αυτού του είδους στην ιστορία τον πολιτισμό τις αξίες του γένους και τις παραδόσεις μας θα συνεχισθεί. Θα ενταθεί. Θα οξυνθεί. Και στο τέλος θα αγριέψει πολύ οδηγώντας σε ακρότητες όλες τις πλευρές.

 

Σήμερα   γεγονότα  όπως  η μάχη του Μαραθώνα ,   ο Μέγας  Αλέξανδρος  , η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, Η Εθνική Παλιγγενεσία εναντίων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η μάχη στα Δαρδανέλια, η Μάχη στο Μανιάκι και σο Μεσολόγγι,  ο  πόλεμος  εναντίον του άξονα και του Χίτλερ  στο Β  παγκόσμιο πόλεμο  κτλ-  αν δεν επιχειρείται (ακόμα) η διαστρέβλωση τους υποβαθμίζονται.

Τι είναι όμως όλα αυτά τα πρόσωπα ή τα μεγάλα γεγονότα και οι καταστάσεις που  σημάδεψαν την Ελλάδα  και την  έβαλαν πρώτη των πρώτων. Την κατέταξαν ως  Κυρία των Κυρίων, Βασίλισσα των Βασιλέων και Θεά των Θεών   στο πάνθεον των αθανάτων  χωρών;

Σε μια άλλη γλώσσα. Σε μια γλώσσα που έχει μέσα της την ψυχή του Ελληνορθόδοξου έθνους και γένους την ψυχή της Μεγάλης Ρωμιοσύνης  όλα αυτά τα πρόσωπα και τα μεγάλα γεγονότα είναι το μεγάλο,  διαρκές και διαχρονικό στο ιστορικό διηνεκές  θαύμα. Το μεγάλο θαύμα που κρατά την Ελλάδα και την κάνει αθάνατη στους αιώνες έναντι άλλων πολιτισμών που πέρασαν και χάθηκαν ακόμα και τα ίχνη τους.  Τι είναι όμως  θαύμα;   Οτιδήποτε δεν μπορεί να ερμηνευθεί με την κοινή και πεζή  λογική. Οτιδήποτε δεν μπορεί να εκλογικευθεί.  Οτιδήποτε δεν μπορεί να ερμηνεύσει την Υπέρβαση από το φθαρτό και το γήινο στο άφθαρτο και το Υπερφυές. Οτιδήποτε οδηγεί στην  αυτοθυσία όχι για την ματαιοδοξία αλλά για την ουσία. Οτιδήποτε  παρακινεί στο Υπέρλογο.

Αυτό το θαύμα λοιπόν χρειάζεται το έθνος των απανταχού εκτός και εντός συνόρων  Ελλήνων κάθε ιδεολογίας και κάθε θρησκευτικής προσέγγισης. Η ταυτότητα που μας προσδιορίζει είναι πρώτα η ιστορία και ο πολιτισμός μας οι αγώνες και οι θυσίες των προπατόρων και προγόνων μας και μετά όλα τα άλλα.  Αυτή η χιλιάδων ετών πορεία είχε πολλές ένδοξες σελίδες μέσα από τις οποίες  φαίνεται και καταδεικνύεται ο αγώνας ιστορικός αγώνας προσωπικοτήτων μέσα από την θυσία. Την θυσία του Εγώ στο βωμό του Εμείς.  Αυτή οι άνθρωποι που μπόρεσαν και λειτούργησαν υπέρ των πολλών θυσιάζοντας το υπέρτατο αγαθό, την ίδια τους την ζωή, για τους πολλούς. Για το Εμείς σήμερα στην εποχή της απόλυτης εξατομίκευσης μόνον ως τρελοί φαντάζουν. Άλλοι τους  είπαν ήρωες. Θεούς και ημίθεους.  Αυτοί όμως έκαναν την μεγάλη διαφορά. Αυτοί μας ενέταξαν σε αυτό το πάνθεον των αθανάτων χωρών. Αυτοί οι «τρελοί»  έδωσαν τα πάντα  για την πατρίδα τις αξίες τα οράματα  και την ευημερία της. Για τα παιδιά τους. Για τους απογόνους τους. Για εμάς. Για όλους μας.

Έναν τέτοιον, «τρελό»  που τάβαλε με Τούρκους και ασκέρια Οθωμανών  και Γερμανών  όπως οι παραπάνω  προπάτορες και προγονοί μας,  ή μια χούφτα σαν αυτούς που τα έβαλαν με αυτοκρατορίες και νίκησαν  χρειάζεται   το έθνος. Χρειάζεται η Ελλάδα. Αναζητά η πατρίδα για να κάνει την υπέρβαση και να δώσει την ευκαιρία στην γενιά μας και τις γενιές που έρχονται να ζήσουν το νέο μεγάλο θαύμα που θα κάνει την Ελλάδα και πάλι έθνος ισχυρών και δυνατών. Και το έθνος δεν έχει όρια ούτε σύνορα εκτείνεται όπου υπάρχουν οι υπήκοοι του. Οι πολίτες του γιατί οι Έλληνες είναι αυτοί οι πρώτοι που δημιούργησαν και έχτισαν μέσα από τις αντιθέσεις των πολιτισμών δημιούργησαν συνθέσεις και ένα νέο μεγάλο πολιτισμό. Έναν  πολιτισμό που  όμως σέβονταν τις ιδιαιτερότητες και την θρησκευτικότητα κάθε λαού. Δεν θέλησαν να τον  πολτοποιήσουν  ή να αφανίσουν κανέναν πολιτισμό.

Η διαφορά αυτής της σημερινής δικής μας εποχής, με όλες  τις προηγούμενες που έφεραν την Ελλάδα τόσο ψηλά,   είναι ότι αυτή την φορά ο Έλληνας. Ο κάθε έλληνας στην Ελλάδα και στον κόσμο, αυτή την φορά, στην πραγματικότητα που  είναι και το βασικό  βαθύτερο αίτιο αυτής  πρωτοφανούς κρίσης που βιώνει όχι μόνον ο γηγενής Έλληνας αλλά και εκείνος εκτός των συνόρων, είναι ότι σήμερα    δεν έχει απέναντι του αυτοκρατορίες  όπως εκείνες του παρελθόντος αλλά τον ένα και μοναδικό  χειρότερο εχθρό του. Τον ίδιο του τον εαυτό ! Με αυτόν πρέπει και οφείλει να  πρώτα να αναμετρηθεί.

Και όταν νικήσει αυτό το μικρόβιο που λέγεται ΕΓΩ και από το ΕΓΩ περάσει στο ΕΜΕΙΣ και στην  διασυλλογική εθνική  συλλογικότητα,   τότε πράγματι περιβάλλεται, γιατί έτσι του έχει δοθεί, με μια αήτητη νοητή  πανοπλία. Και τότε είναι Παν Έτοιμος να αντιμετωπίσει τους πάντες! Να δώσει μάχες και να κερδίσει πολέμους!  Να τα βάλει με θεούς και δαίμονες! Πραγματικούς και νοητούς.  Και  εν προκειμένω, αυτή την φορά, στα χρόνια που ζούμε και βιώνουμε απίστευτες καταστάσεις ενός ακήρυχτου πολέμου –στην ουσία του Γ παγκόσμιου αλλά οικονομικού πολέμου με εκατομμύρια θύματα καθημερινά –   μπροστά μας  δεν έχουμε απλώς μια  στρατιά δαιμόνων!  Αλλά λεγεώνες ολόκληρες που δίνουν την δική τους μάχη επικράτησης στο  φθαρτό βασίλειο των ανθρώπων.

Μάχη επιγόνων που αναμετρώνται ο κάθε ένας με το δικό του στρατό και τα δικά του όπλα-άλλοι με τις τράπεζες τους τόκους και τα πανωτόκια  και άλλοι με τις μυστικές και υπόγειες πολιτικές διασυνδέσεις τους (βλ. Bilderberg , τριμερή κτλ)  στον ένα και μεγάλο πόλεμο.

Τον πόλεμο  για την  παγκόσμια  επιρροή κυριαρχίας και τελικής  επικράτησης  ενός διευθυντηρίου μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης  επί των ανθρώπων.  Πόλεμος λυσσαλέος και  μανιώδης.  Πόλεμος που κρατά αιώνες τώρα με τελικό στόχο την εγκαθίδρυση της δικής   τους παγκόσμιας βασιλείας και επικυριαρχίας  στην ανθρωπότητα ολόκληρη με τον ένα  παγκόσμιο ηγέτη μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης που προετοιμάζουν εδώ και πολλά χρόνια… Εκείνοι που πιστεύουν πως είναι ο ένας. Ο εκλεκτός και περιούσιος λαός του Θεού.

Αυτές οι δυνάμεις επιχειρούν με κάθε μέσο να εγκαθιδρύσουν μια παγκόσμια διακυβέρνηση με  έναν παγκόσμιο ηγέτη.  Το ερώτημα είναι θα το καταφέρουν; Η απάντηση είναι ναι! Γιατί έτσι η νίκη θα γίνει μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη.

Όταν   ο Έλληνας, ο κάθε Έλληνας καταφέρει να καταπολεμήσει αυτό τα σαρκοβόρο   ιογενές  μικρόβιο το ΕΓΩ του τότε μόνον ,μπορεί να καταπολεμήσει αυτόν   τον μεταδοτικό  θανατηφόρο ιό που λέγεται διχόνοια.  Τότε και μόνον τότε  όλοι οι αληθινοί και πραγματικοί εχθροί της σημερινής ανθρωπότητας,  άρα  εχθροί και της Ελλάδος, οι οποίοι με πρόσχημα την Ελλάδα και το «μεγάλο πείραμα»  εις βάρος της, -που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη –  σε ένα άνευ προηγουμένου crash test  προκειμένου να  επιβάλλουν   με άγριο, βάρβαρο  και αιματηρό τρόπο,  την λεγομένη παγκοσμιοποίηση, θα πάρουν την απάντηση τους εμπράκτως. Με πράξεις. Με αγώνες. Με νέες θυσίες αλλά και αίμα. Πολύ αίμα….

Αίμα θυσία στο βωμό  της  « Νέα  Τάξης πραγμάτων»  (που δεν είναι καθόλου νέα αντιθέτως μετρά χιλιετηρίδες )  όπως την οραματίστηκαν  κάποιοι  άλλοι(….) Χιλιάδες χρόνια πριν προκειμένου να επιβάλλουν όχι απλώς την παγκόσμια κυριαρχία  τους….  Αλλά τον ένα και μοναδικό αναμενόμενο ως «Μεσσία» θρησκευτικό και πολιτικό  ηγέτη!  Έναν «ηγέτη»  κάτω από την μια και μοναδική παγκόσμια διακυβέρνηση. Όσο και αν όλα αυτά μοιάζουν με συνομωσιολογία τελικά   εκεί μοιάζουν να  οδηγούν οι επερχόμενες  εξελίξεις με μαθηματικό τρόπο.

Αφού πρώτα επιχείρησαν να επιβάλλουν τις θελήσεις τους βάση ενός μυστικού σχεδίου, που εκτελείται κατά γράμμα,    κάνοντας χρήση όλων των οικονομικοπολιτικών συστημάτων που επινόησαν από τον  Κουμμουνισμό,  τον  Σοσιαλισμό,  εθνικοσοσιαλισμό και τον   Ναζισμό,  τον   Φιλελευθερισμό και αλόγιστο άκρατο Πανφιλελευθερισμό μέχρι την σημερινή  απόλυτα και πλήρως ελεγχόμενη, παγκόσμια οικονομική κρίση,   σήμερα προχωρούν στην απόλυτη απαξίωση του παγκόσμιου πολιτικού συστήματος.

Το σχέδιο καλά δομημένο. Μια μεγάλη κρίση. Παγκόσμια. Κρίση οικονομική. Κρίση πολιτική. Ώστε έτσι να εμφανισθεί ως κενό και να προτείνουν μια παγκόσμια διακυβέρνηση. Το είδαμε και το διαβάσαμε από την πρόταση του Βατικανού που σχεδόν πέρασε απαρατήρητη πριν δυο μήνες…

Η οικονομία είναι κοινό στοιχείο στην σημερινή ανθρωπότητα.  Επέλεξαν λοιπόν όχι τυχαία το  «μεγάλο πείραμα»  του απόλυτου ελέγχου της ανθρωπότητας να ξεκινήσει όχι τυχαία από την Ελλάδα. Λαός απείθαρχος. Που δεν σηκώνει ζυγό. Που δεν υπομένει δεσμά. Οδηγός τους ήταν η ιστορία μας. Φρόντισαν όμως αυτή την φορά και  πρώτα διασφάλισαν  τις προϋποθέσεις για τον απόλυτο έλεγχο…  Νωρίτερα σκόρπισαν  τον απόλυτο τρόμο,  εξαπολύοντας τον πιο δυνατό τους όπλο ταχέως  αναπτυσσόμενο  και ισχυρό «μυστικό σύμμαχο». Το ριζοσπαστικό  Ισλάμ!  Έβαλαν σε εφαρμογή αυτά που οι ίδιοι έλεγαν  και προέβαλαν ως  «αναγκαία  εργαλεία»  για τον απόλυτο έλεγχο  της ανθρωπότητας κάτω από μια μεγάλη παγκόσμια διακυβέρνηση και έναν  παγκόσμιο κυβερνήτη.

Επαναλαμβάνω  αν σας μοιάζουν συνωμοσιολογικά όλα αυτά, σκεφθείτε ποιοι θέλουν να επιβάλλουν στην ανθρωπότητα αιώνες τώρα την δική τους θέληση; Την δύναμη τους.  Ποιοι θέλουν να κυριαρχήσουν; Ποιοι περιμένουν το έναν και μοναδικό Μεσσία; Ποιοι δουλεύουν για ένα και μόνο σκοπό εδώ και χιλιάδες χρόνια πιστεύοντας πως είναι ο εκλεκτός περιούσιος λαός του Θεού;  Ποιοι έχουν κατορθώσει να κυριαρχούν μέσω του ελέγχου της παγκόσμιας οικονομίας;   Ποιοι έχουν στο χέρι αυτές τις πέντε δέκα το πολύ δεκαπέντε οικογένειες που κρατούν το χρήμα που εκείνοι τυπώνουν που πάει να πει φούσκες;

Τι εθνικότητος  είναι και τι πιστεύουν συνολικά αιώνες τώρα;  Ποιος είναι ο ένας και μοναδικός αιώνιος εχθρός τους;  Ποιον και γιατί  τον πολεμάνε με λύσσα και αρρωστημένη θρησκόληπτη   μανία;

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα δυστυχώς όσο και δεν θέλουμε να το πιστεύουμε. Όσο και αν όλα αυτά, που είναι αλήθειες που εξακριβώνονται και πιστοποιούνται μέσα από τα γεγονότα, κάποτε φάνταζαν ως υπερβολικές αρρωστημένες φαντασιοπληξίες θρησκόληπτων και φανατικών σήμερα είναι εδώ. Είναι η αλήθεια. Είναι τα γεγονότα που μας κατατρέχουν και μας αναγκάζουν να αφυπνισθούμε. Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση ο έλληνας, ο ελληνισμός οφείλει να οπλιστεί. Να ετοιμασθεί. Να αφυπνισθεί. Να βρίσκεται σε εγρήγορση.  Να προετοιμασθεί για όσα έρχονται… Και αυτά που έρχονται είναι πολλά και δύσκολα. Το 2012 θα σημαδέψει την ανθρωπότητα από γεγονότα που θα αλλάξουν δραστικά την ζωή του. Την καθημερινότητα του. Την ίδια του την ύπαρξη.  Το 2012 θα είναι η απαρχή μιας σειράς αλυσιδωτών γεγονότων που θα επηρεάσουν ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Το λιγότερο είναι η άτακτη  πτώχευση της Ελλάδος  που έρχεται ολοταχώς. Στα διεθνή φόρα πλέον το γνωρίζουν πολύ καλά. Είναι θέμα απλώς χρόνου και του κατάλληλου teeming…  η ανακοίνωση.

Η καταστροφολογία που συνοδεύει τυχόν αναγκαστική επιστροφή  στην δραχμή  και αναπροσαρμογή σε ένα πιο ευέλικτο υποβαθμισμένο  εσωτερικό εθνό euro για τις χώρες της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας στην ευρωζώνη θα διαδεχθεί μια άλλη ρητορική.  Τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν από τον πρώτο μήνα κιόλας αυτού του έτους θα σημαδέψουν για τα καλά, όχι μόνον την πορεία και το μέλλον της Ελλάδας  αλλά την πανανθρώπινη  την ιστορία,  όχι μόνον έρχονται ταχέως αλλά πολλά εξ αυτών έχουν προγραμματισθεί.

Σε επόμενες (άλλες αιφνιδιαστικές και άλλες προγραμματισμένες ) αναρτήσεις  και δημοσιεύσεις μας θα καταλάβετε πολύ καλά που στηρίζουμε την σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα όσων λέμε…  Άλλωστε από αυτό εδώ το βήμα από τα τέλη του 2010 μιλήσαμε πρώτοι  και σχεδόν προαναγγείλαμε μια  κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, και φυσικά ουδείς λόγος για αυτό το έκτρωμα που έδωσαν στο τεχνοκράτη κ.  Λουκά Παπαδήμο να διαχειρισθεί, αλλά μια κυβέρνηση  πραγματικής εθνικής ανάγκης με πρόσωπα εκτός πολιτικής που εν τέλει στην κατάλληλη στιγμή και όταν το πολιτικό σύστημα θα έχει πλήρως αποσαθρωθεί και αποδομηθεί η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε μια τέτοια λύση εθνικής ανάγκης.

Αν εμβαθύνουμε λίγο  περισσότερο στις προσεγγίσεις,  τις ερμηνείες και τις  αναλύσεις  διεθνών οίκων αλλά και ανεξάρτητων οικονομολόγων υψηλού κύρους θα δούμε πολλά και θα καταλάβουμε ακόμα περισσότερα για όσα έρχονται. Αν μάλιστα κάνουμε έναν  συνδυασμό και σύγκριση  όλων αυτών των έγκυρων αναλύσεων με  μια σειρά  πληροφοριών – που άλλες δημοσιεύονται άλλες όχι και άλλες βγαίνουν προς τα έξω  «φιλτραρισμένες» , είτε μέσα από την προσωπική ατζέντα κάποιων είτε μέσα από τα οικονομικά και πολιτικά  συμφέροντα-  όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες του Δεκέμβρη του 2011  και όσων θα δούμε τα προσεχή πρώτα  24ωρα του 2012  { σε σχέση πάντα  με τις διαπραγματεύσεις για το PSI (απομείωση ελληνικού δημόσιου χρέους) την συνάρτηση τους με το IMF και την κεντρική τράπεζα της Ευρώπης  άρα με δυο λόγια και τις οδηγίες  της περίφημης τρόϊκας από την οποία εξαρτάται η μεγάλη οικονομική ανάσα των 89δις euros και συνολικά των 130 δις που αναμένουμε να μπουν στα ταμεία του ελληνικού κράτους}   τότε  αυτά που έρχονται και είναι αδύνατον να περιγραφούν καθ οιονδήποτε τρόπο!  Κινδυνεύοντας αν δημοσιοποιήσουμε όσα τουλάχιστον εμείς γνωρίζουμε και έχουν περιέλθει εις γνώση μας με στοιχεία και ντοκουμέντα πολλές από αυτές τις πληροφορίες,  να κατηγορηθούμε ότι υποσκάπτουμε την εθνική προσπάθεια ,  τότε  οι εικόνες που θα ζήσει η Ελλάδα δεν θα έχουν ιστορικό  προηγούμενο. Η λέξη λαϊκή  εξέγερση,  επανάσταση, και  Αργεντινή  είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν όσα έρχονται…

Εκεί βαδίζουμε δυστυχώς και υπάρχουν πολιτικοί και υψηλοί οικονομικοί και κοινωνικοί  παράγοντες  στην    Ελλάδα οι οποίοι το γνωρίζουν για αυτό και κάνουν τις ανάλογες κινήσεις φοβούμενοι τις εις βάρος τους ενέργειες του λαού. Γέμισε η Νέα Υόρκη από νέους Έλληνες. Στο Σόχο της ΝΥ έχουν γεμίσει και κρατηθεί ξενοδοχεία ή νοικιάζονται Loft από Έλληνες καλά οικονομημένους. Έλληνες κάθε ιδιότητας…  Οι Αμερικανικές τράπεζες Citi,   Chance, American Bank  και άλλες που έχουν ξεφυτρώσει για να υποδέχονται τέτοιους λογαριασμούς έχουν γεμίσει με κωδικούς από Ελλάδα και Ελβετία με έλληνες ιδιοκτήτες ως κατόχους αυτών των λογαριασμών. Το ίδιο και οι ελληνικές τράπεζες με έλληνες ομογενείς ιδιοκτήτες είτε στην Νέα Υόρκη είτε στο Σικάγο.

 

Το προσεχές διάστημα θα δούμε πολλά από αυτά τα στοιχεία με ρεπορτάζ και αποκαλύψεις σχετικές.

Και αυτή την φορά, όσα θα συμβούν με τον κόσμο να εκδηλώνει την οργή του  στους δρόμους,   δεν θα είναι κατευθυνόμενα και ελεγχόμενα από κάποιο κόμμα όπως το Μάϊο του 2011 με το δήθεν κίνημα των αγανακτισμένων που δεν ήταν τίποτα άλλο από μια καμουφλαρισμένη κινητοποίηση δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ελέγξουν τους ανεξάρτητους και να απορροφήσουν  τους κοινωνικούς κραδασμούς αλλά πραγματική αντίδραση και αληθινή οργή και αγανάκτηση. Η Ελλάδα από στιγμή σε στιγμή θα  βρίσκεται – και το 2012- στο μάτι του κυκλώνα  όχι απλά με την άτακτη πτώχευση και τα συνεπόμενα της αλλά με όσα θα επακολουθήσουν…   ως πράξεις τις λαϊκής αντίδρασης.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση πράγματι η Ελλάδα αναζητά το δικό της θαύμα. Ένα θαύμα που θα την λυτρώσει. Θα την αναγεννήσει μέσα από τις στάχτες της όπως  το μυθικό πουλί ο  φοίνικας που αναγεννάται μέσα από τις στάχτες του.  Στάχτες  όμως χωρίς φωτιά δεν υπάρχουν ,  και φωτιά χωρίς καταστροφή δεν γίνεται.   Η κρίση φαινομενικά είναι οικονομική στο βάθος της είναι κρίση υπαρξιακή και οντολογική κρίση ταυτότητας του  έθνους.

Ένα έθνος που δείχνει να έχει χάσει τον προσανατολισμό του. Την εθνική και πνευματική πυξίδα του. Έχει χάσεις τις αξίες τα οράματα και τα ιδανικά του. Αξίες οράματα και ιδανικά  η προάσπιση των οποίων πότισε το δένδρο του έθνους  με τόνους αίμα. Θυσίες ανείπωτες. Μια κρίση τόσο βαθιά που μέσα από τα 100αδες αρνητικά της έχει και πολλά θετικά. Αρχίζουμε και ανακαλύπτουμε  την επικοινωνία που είχαμε χάσει μέσα στα ιδιωτικά προσωπικά κλουβιά μας και ας μένουμε ο ένας δίπλα ή καλύτερα πάνω στον άλλο εν τούτοις θριάμβευσε η εξατομίκευση. Ο εγωκεντρισμός. Η αποξένωση. Γίναμε ξένοι ακόμα και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Μιλάμε μόνο με sms, skype, FaceBook  & twitter.   Γονείς και παιδιά. Φίλοι και συνεργάτες. Χάθηκε η έννοια της συντροφικότητας και της προσωπικής επικοινωνίας. Κρυφτήκαμε πίσω από τον υπολογιστή  μας.

Αυτή η συγκεκριμένη  κρίση,  το βάθος και το  εύρος  της οποίας,  ακόμα ούτε το έχουμε δει ούτε καν το έχουμε διανοηθεί ή πολύ περισσότερο φανταστεί,  στο τέλος της θα φέρει και πολλά καλά. Γιατί μετά τον θάνατο (πνευματικό ή πραγματικό ) έρχεται και η  πνευματική ανάσταση. Η  κοινωνική και συλλογική  ανάταση.

Εύχομαι ένα από αυτά, τα λίγα αλλά ουσιαστικά που θα επιφέρει ως απόρροια αυτής της εθνικής τραγωδίας που ζει και βιώνει το έθνος μας,   να είναι η πολυπόθητη ενότητα. Η συνεργασία. Ο σχεδιασμός.  Η ομόνοια. Η συλλογικότητα. Η εθνική διασυλλογική σκέψη. Η επιστροφή στη  προσωπική μετάνοια και το πέρασμα από το ΕΓΩ στο ΕΜΕΙΣ. Συλλογική προσπάθεια με εγωκεντρική διάθεση και πρόθεση δεν μπορεί να υπάρξει.

Το ίδιο όμως και ο απανταχού Ελληνισμός  αποζητά το δικό του θαύμα.  Γιατί μόνο με ένα θαύμα μπορεί να εξισωθεί αυτό που θα επακολουθήσει την μεγάλη άνευ ιστορικού προηγούμενου  εθνική καταστροφή που έρχεται. Μια καταστροφή που έρχεται σύντομα… πολύ σύντομα.

Καταστροφή απόρροια και αποτέλεσμα της εθνικής σήψης. Της απώλειας εθνικής συλλογικής σκέψης.

Συνέπεια της ανηθικότητας και της βρομιάς. Του βόρβορου και της δυσωδίας που αναδύεται  από τους υπονόμους της πολιτικής αλλά και της  αποσαθρωμένης και αποδομημένης ελληνικής κοινωνίας. Μια κοινωνία χωρίς Θεό. Χωρίς πίστη σε οράματα και αξίες που στάθηκαν δάδα αναμμένη στην πορεία του Έθνους.  Έτσι όπως η Ελλάδα κατρακυλά   -χωρίς ακόμα να έχει σπάσει ο πάτος του βαρελιού- στο χάος που την οδήγησαν οι πολιτικοί της , όλων των τάσεων των αποχρώσεων δεξιών γαλάζιων πράσινων και κόκκινων ,και κυρίως οι «ταγοί» της δήθεν  αριστερής και  προοδευτικής  «διανόησης»,   οι οποίοι κατέστρεψαν με λύσσα και μανία ότι υπήρχε από αξίες. Οικογένεια. Ορθοδοξία. Έθνος. Πατρίδα.

Αυτοί κυβέρνησαν επί 37 χρόνια ας μη γελιόμαστε.  Είτε μέσα από τις κυβερνητικές θέσεις που βρέθηκαν μετά το 1981 είτε μέσα από τις συνδικαλιστικές πράσινες και κόκκινες  οργανώσεις που εν τέλει κατέστρεψαν και διέρρηξαν τον κοινωνικό ιστό.  Και συνεχίζουν να καταστρέφουν την οικονομία με πρόσχημα την διάσωση των οικονομικών προνομίων και κεκτημένων  που τους έδωσε αφειδώς το κράτος του ΠΑΣΟΚ-από τα δανεικά και αγύριστα της ΕΟΚ –  από το 1981 και εντεύθεν.

Αυτή είναι η αλήθεια! Αυτοί όλοι Πέταξαν την ελληνική γλώσσα από τα σχολεία. Τα αρχαία δεν υπάρχουν πια. Απαξίωσαν την Εκκλησία ως θεσμό. Τον θεσμό της οικογένειας είτε τον γελοιοποίησαν είτε τον εξομοίωσαν με ότι πιο κατώτερο υπάρχει.

Ο καθρέπτης αυτής της πραγματικότητας αντανακλά και στο εξωτερικό, στους έλληνες της διασποράς ευτυχώς με ορισμένες φωτεινές αχτίδες. Κεράκια μοναχά που και αυτά αργοσβήνουν αν δεν προκάμουν να κάνουν κάτι…  τα ίδια και ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα με την γενέτειρα έχει και ο απανταχού ελληνισμός. Διαλυμένος. Σκορπισμένος. Διχασμένος.  Σκοτωμένοι μεταξύ τους οι αυτοναναγορευθέντες σε «σωτήρες και ηγέτες» –ειδικά στις ΗΠΑ. Αταίριαστα συμφέροντα άλλοτε προσωπικά και άλλοτε των ομάδων και φατριών με την λογική των οποίων λειτουργούν πια ορισμένοι ψυχορραγούντες –ειδικά δευτεροβάθμιοι και τριτοβάθμιοι  βλ. ΣΑΕ κτλ- οργανισμοί . ανύπαρκτοι εντελώς.  Και Ελληνισμός λοιπόν χρειάζεται το δικό του θαύμα. Την δική του προσπάθεια  εθνικής και θρησκευτικής αναγέννησης.

Με αυτές τις σκέψεις τους συλλογισμούς και τον βαθύτατο προβληματισμό σας καλούμε να μελετήσετε –και όπου εσείς κρίνεται  να διαδώσετε- αυτή  την  σειρά κειμένων άρθρων αναλύσεων αλλά και αποκαλυπτικών ρεπορτάζ που εντάσσονται στην σειρά «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΘΑΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΘΑΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ».

Πρόκειται για μια σειρά κείμενα που είτε γράφτηκαν ειδικά για αυτό το μεγάλο αφιέρωμα,  είτε για  μια σειρά επιλεγμένων κειμένων(άρθρων αναλύσεων και ρεπορτάζ)  που έχουμε εντάξει σε αυτό το αφιέρωμα. Κείμενα  τα οποία μας στέλνουν φίλοι, συνεργάτες και αναγνώστες μας για αυτό και σας ευχαριστούμε.  Κείμενα που στο τέλος αυτής της διαδρομής θα εκδοθούν σε έναν ειδικό  τόμο από γνωστό εκδοτικό οίκο με τον οποίο ήδη έχουμε συμφωνήσει την παραχώρηση τους.

Σας καλωσορίζουμε όλους λοιπόν όσους ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα αυτό  και την ειδική  πρόσκληση αλλά  και όσους δύνασθε να συμβάλετε και εσείς με το δικό σας προσωπικό πόνημα. Λιθαράκι μικρό αλλά θα θέλαμε θεμελιώδους σημασίας  στο οικοδόμημα της πατρίδος  και σπόρος καρποφόρος ελπίζουμε σε γόνιμο έδαφος,   και όχι ένας ακόμα  κόκκος  άμμου  στην απέραντη έρημο που διανύει το  ταλαίπωρο έθνος μας.

Στο τέλος όμως κάθε ερήμου υπάρχει η όαση. Εκεί που θα σταθείς να ξεδιψάσεις. Να ξαποστάσεις για να συνεχίσεις την μεγάλη διαδρομή στο ταξίδι του χρόνου και της ζωής. Όαση για να παραδώσεις την σκυτάλη στον επόμενο και εκείνος με την σειρά του στους επόμενους  και όλοι μαζί να ποτίζουμε το δένδρο της μεγάλης Ελλάδας με ιδρώτα, θυσίες,  μόχθο, κόπο,  αίμα  και δάκρυα.

Μιας Ελλάδας με  πολλών αιώνων  ιστορία, και που μόνο μια μικρή  στιγμή,  στο ταξίδι αυτό της μακράς  ιστορίας  και αιωνιότητας  της έχασε τον προσανατολισμό και την πυξίδα της. Πρόσκαιρα μόνο. Ο Έλληνας είναι πάντα έλληνας! Και όσο υπάρχουν Έλληνες θα υπάρχουν και οι μεγάλες πανανθρώπινες  αξίες της ανθρωπότητας που θα διαιωνίζουν την ανθρωπότητα και θα την αναγεννούν και θα την εμποτίζουν  με αξίες, οράματα, ιδανικά, αξίες μεγάλες  και πίστη στον Άνθρωπο και την δύναμη του. Μια δύναμη όμως που και όρια πρέπει να έχει και μέση και τέλος.

Ευχαριστούμε όλους σας που ανταποκριθήκατε. Να είστε καλά. Περιμένουμε τα κείμενα όλων σας. Να είστε καλά. Καλή και ευλογημένη χρονιά. Να έχετε όλοι. Κάθε καλό στα σπίτια τις οικογένειες και γαλήνη. Πρόοδο και ευημερία στις δουλειές σας με υγεία και πολύ-  πολύ δύναμη για όλους και για τον κάθε έναν  ξεχωριστά, τις οικογένειες και τους φίλους σας.  Α.Σ.

 

Υστερόγραφο – Απάντηση : σε όλους εσάς που στέλνετε email με εικασίες ή ερωτήσεις  σχετικά με την σιωπή μου όλο αυτό το διάστημα. Υπήρχε και υπάρχει  λόγος που αποφύγαμε εντάσεις με αποκαλύψεις ή τυχόν ρεπορτάζ, στοιχεία ή ντοκουμέντα για θέματα και υποθέσεις  που μας έχετε στείλει και έχουν παραμείνει αδημοσίευτα.  Όχι για πολύ ακόμα. Θα δημοσιευθούν όλα στην  ώρα τους και στο κατάλληλο timing.   Επανερχόμαστε σύντομα. Στο εξής πολλές  πιο προσωπικές σκέψεις μου  θα διαβάζετε στο νέο προσωπικό μου Blog.  Όσο για την συγκεκριμένη στήλη(editorial) επανέρχεται δριμύτερη και με πολλές αποκαλύψεις…Λίγο υπομονή ακόμα άλλοστε υπάρχουν καθημερινά 10αδες άρθρα συνεργατών φίλων και αναγνωστών που αναρτώνται που σίγουρα είναι ελάχιστο ζήτημα η δική μου “απουσία”. Είμαι πάντοτε παρών  στα γεγονότα και τις εξελίξεις.   Για  όλα τα άλλα υπάρχει εκτός από το κεντρικό portal που είστε τώρα  , η στήλη του  «μικρού ασβού» με καυτά σχόλια, χιούμορ, καυτά κορμιά για τους απαιτητικούς  και μικρές, ενίοτε και μεγάλες αποκαλύψεις, η κόκκινη γραμμή άμυνας που φέτος θα ανάψει κυριολεκτικά λόγω πολλών εξελίξεων που έχουν συμβεί ,  και φυσικά το ομώνυμο Blog GreekAmericanNewsagency.blogspot.com που επικεντρώνεται σε πιο εσωτερικά ζητήματα της Ελληνικής Κοινότητας στις ΗΠΑ. 


Alexandros Stafanopoulos
Previous Post

Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου... Αχ Ελλάδα μου πόσο σε αγαπώ; Για αυτό δεν θα σ αφήσουμε...Γιατί ο Έλληνας δημιουργήθηκε την 8η ημέρα...με του Θεού το Θέλημα...

Next Post

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΘΑΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΘΑΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου... Αχ Ελλάδα μου πόσο σε αγαπώ; Για αυτό δεν θα σ αφήσουμε...Γιατί ο Έλληνας δημιουργήθηκε την 8η ημέρα...με του Θεού το Θέλημα...

Νέα Υόρκη Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο Από σήμερα, επανέρχομαι εις...

27 October 2011
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία