Breaking

Ανοιχτή επιστολή προς την Α.Θ.Π. Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΟΗΕ, εδώ και μια 10ετια, καλεί τα κράτη μέλη του να σεβαστούν την ιδιωτικότητα και το δικαίωμα στην ψηφιακή τεχνολογία χωρίς παρεμβάσεις και παρακολουθήσεις

Αποκάλυψη ΣΟΚ: Πόρισμα κόλαφος του ΟΗΕ καταγγέλει και αποκαλύπτει ποιοι και με ποιες μεθόδους μας παρακολουθούν

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Για 3η συνεχόμενη ημέρα η συκοφαντικη δυσφήμηση και διαστροφή της αλήθειας

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

Τα κρίσημα ερωτήματα που τίθενται από την επιστολή του Αμερικανού ΥπΕξ κ. Antony Blinken -της 12ης Οκτωβρίου '21- προς την Ελλάδα

CIA : ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ!

CIA : ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ! { NTOKOYMENTO }

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (2) Επιστολή (καταγγελία) προς τον Έλληνα Υπ. Εθνικής Άμυνας (Ευάγγελο Μεϊμαράκη)

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (2) Διαβάστε την μυνητήρια αναφορά προς τον Άρειο Πάγο για την Κυπριακή Τραγωδία

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ : Ελληνική Δημοκρατία γιατί αρνείται πεισματικά την παραπομπή των υπευθύνων της Εθνικής Τραγωδίας

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (2) : Επιστολή προς τον Έλληνα Υπ. Δικαιοσύνης (2008)

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (2) Επιστολή καταγγελία προς τον Έλληνα Υπ. Δικαιοσύνης Σωτήριο Χατζηγάκη (2008)

Έρχεται μεγάλη πείνα (!) πρωτοφανής στην ανθρώπινη ιστορία

Η δική μας μεγάλη Πατρίδα Κύριε Ερντογάν! {Open letter to Turkish President Recep Tayip Erdogan}

Αυτά που ζούμε(...) και αυτά που έρχονται... το 2021

Quō vādis AMERICA? Τι φέρνει η3η Νοεμβρίου 2020 για τις ΗΠΑ

Που πορεύονται οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής;

Η 24ης Ιουλίου ημέρα εθνικού πένθους και Ορθόδοξης περισυλλογής. Ημέρα Εθνικής Ενότητας και Ομοψυχίας.

Αν ήταν σήμερα Αρχιεπίσκοπος ο Χριστόδουλος θα σείοταν όχι μόνον η πλατεία συντάγματος αλλά ολόκληρη η Ευρώπη! Στο άκουσμα και μόνον της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί!

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

«Το Ελληνικό Πολεμικό ναυτικό είναι πανέτοιμο ανά πάσα ώρα και κάθε στιγμή να αντιμετωπίσει και να απαντήσει σε οποιαδήποτε επιβουλή από όπου και αν προέλθει»

EDITORIAL / 22 Μαΐου 2013

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ / ΒΙΝΤΕΟ 

Του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου

Μπορεί η χώρα να αντιμετωπίζει τεράστιες  οικονομικές δυσκολίες, με μια σειρά από  σοβαρές παρενέργειες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, όχι στο έμψυχο υλικό και το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας,  το οποίο είναι κάτι παραπάνω από ακμαίο και πάντα πανέτοιμο και άγρυπνος φρουρός, αλλά στην παρακολούθηση και αναβάθμιση και ανανέωση  της υλικοτεχνικής υποδοχής που δυστυχώς λόγω μείωσης δαπανών έχει αρχίσει να δέχεται σοβαρά πλήγματα σε μια περίοδο που καθιστά την χώρα ευάλωτη έναντι κάθε επιβουλής.

Απάντηση σε κάθε τέτοια προσπάθεια επιβουλής είναι το αξιόμαχο  και η ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων μας παρά τις στερήσεις, τις μειώσεις μισθών και άλλα  δυσάρεστα  συνεπακόλουθα της ύφεσης και των περιστολών κρατικών δαπανών.

Ωστόσο  όπως μας διαβεβαίωσαν ανώτεροι αξιωματικοί του Ελληνικού πολεμικού ναυτικού  «είμαστε πάντα έτοιμοι να απαντήσουμε αποφασιστικά σε οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια από όπου και αν προέλθει» όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο επίτιμος αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος ε.α. Κωνσταντίνος Μαζαράκης  σε συνάντηση που είχαμε προ καιρού μαζί του.  Το ίδιο σθένος και την ίδια αποφασιστικότητα μας εξέπεμψαν και  οι κ. Σπυρίδων Κονιδάρης Δ/της Φρεγατών (Σεπτέμβριος 2012) και φυσικά ο Πλοίαρχος  Σουλιώτης Παναγιώτης κυβερνήτης της Φ/Γ «Σπέτσαι» (Σεπτέμβριος 2012)

Στο βίντεο που ακολουθεί και αποτελεί ένα μοναδικό  σπάνιο ντοκουμέντο μέσα από την πολεμική Φ/Γ «ΣΠΕΤΣΑΙ»  απεικονίζεται ξεκάθαρα η ετοιμότητα. Η αποφασιστικότητα. Η τόλμη και η ανδρεία που είναι έτοιμοι να επιδείξουν οι άνδρες μας στο πολεμικό ναυτικό αν τολμήσει ο οποιοσδήποτε να προβεί σε ενέργεια που θα απειλήσει την εθνική κυριαρχία  και την ναυτική υπεροχή της Ελλάδος στην περιοχή, όχι μόνον του Αιγαίου, αλλά και στην Μεσόγειο. Μεσόγειο η οποία δυστυχώς λόγω των επερχόμενων αλλαγών στην μείζονα ευρύτερη περιοχή της Νέας Μέσης Ανατολής αναγκάζει την Ελλάδα να κοιτάζει και να έχει άγρυπνες περιπολίες και σε αυτή την ευαίσθητη εύφλεκτη περιοχή.  Κατά την διάρκεια της παραμονής μέσα στο πολεμικό  πλοίο μια από τις πολλές κανονιοφόρους που καθημερινά οργώνουν το Αιγαίο, το Κρητικό Πέλαγος,   το Ιόνιο και φυσικά  την Μεσόγειο, είχαμε την δυνατότητα να μιλήσουμε αρκετά με τους αξιωματικούς μας, να δειπνήσουμε και να πιούμε καφέ  μαζί τους. Να ακούσουμε τις αγωνίες τους. Τα προβλήματα τους αλλά και τις πιο προσωπικές απόψεις τους για τα διαδραματιζόμενα στην χώρα. Να αφουγκραστούμε τους χτύπους της καρδιάς τους. Να δούμε το βάθος της Ελληνικής Ψυχής. Να σφίξουμε το χέρι Άξιων Ανδρών. Άξιων συνεχιστών του Θεμιστοκλή και των άλλων μεγάλων αγωνιστών  που έχυσαν το αίμα τους στο διάβα των αιώνων και πότισαν με το αίμα της ζωής του τα Αγιασμένα Ιερά Χώματα της Ελλάδος. Τέτοιοι άνδρες, σας διαβεβαιώνω, πλαισιώνουν από τον πρώτο ως τον τελευταίο στρατιώτη φύλακα της πατρίδας σήμερα το έμψυχο δυναμικό της χώρας. Μακάρι να ήσαν αντάξιοι τους και οι της σημερινής πολιτικής ηγεσίας. Όσες ώρες μιλήσαμε μαζί τους. Όσο τους έβλεπα. Όσο τους άκουγα. Όσο συζητούσαμε μαζί τους τόσο περισσότερο βεβαιωνόμουν για την πίστη και την ετοιμότητα τους. Τόσο έπαιρνα περισσότερη  δύναμη για τα δύσκολα που έρχονται…    

Άνδρες  με ήθος. Με ετοιμότητα. Με αποφασιστικότητα. Με ανδρεία. Με σθένος. Άνθρωποι που πέρα και πάνω από όλα βάζουν την πατρίδα. Λένε την λέξη Ελλάδα και  τα μάτια δακρύζουν. Δάκρυα που ξεπλένουν  και θα μπορούσαν  ίσως να εξαγνίζουν τις πράξεις εθνικής μειοδοσίας αρκετών πολιτικών. Και είναι πράξη εθνικής μειοδοσίας όταν γνωρίζεις ότι το πρώτο μέλημα της πατρίδας είναι τουλάχιστον αν μη τι άλλο να μη θίγεται η αξιοπρέπεια του Έλληνα. Να μην απαξιώνεται η εθνική υπερηφάνεια. Να μην χάνεται η δυναμικότητα των ανδρών μας οι οποίοι αναγκάζονται να ζουν τις οικογένειες τους με ελάχιστα χρήματα. Με ψίχουλα. Κυριολεκτικά.   Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον επίτιμο Αρχηγό Στόλου σήμερα Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Μαζαράκη ο οποίος μας βοήθησε να πραγματοποιήσουμε αυτό το μικρό ντοκιμαντέρ ( του οποίου εσείς με αυτή την δημοσίευση βλέπετε το Α Μέρος) τον     κ. Σπύρο Κονιδάρη Δ/τη Φρεγατών (Σεπτέμβριος 2012) και τον πλοίαρχο της πολεμικής φρεγάτας «Σπέτσαι».

Το υλικό που  χωρίς την δική τους συνδρομή δεν θα μπορούσαμε να έχουμε και να το κάνουμε και δικό σας κτήμα,  το  αποκτήσαμε και θα το  δημοσιοποιήσουμε, και με επόμενες σχετικές  δημοσιεύσεις  πάντα προς ενίσχυση και καθημερινή  επιβεβαίωση ότι  οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας από αέρος, ξηράς, και θάλασσας είναι πάντα έτοιμες. Πανέτοιμες.  

Είναι αφιερωμένο σε κάθε Πολίτη. Με ένα μήνυμα.  «…Η Ελλάδα δεν θα χαθεί. Αυτό το γένος δεν μπορεί να χαθεί. Δεν θα χαθεί. Αυτό το γένος θα αναστηθεί. Αλλά χρειάζεται να είμαστε όλοι. Ενωμένοι. Να μην ξεχνάμε ότι πάνω από όλα είμαστε αδέλφια…»

Η Ελλάδα θα αναστηθεί όπως πολύ χαρακτηριστικά ανέφερε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην ιστορικής σημασίας με βαθιά σημειολογικές και συμβολικές  αναφορές  κατά την διάρκεια της  Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που  τελέσθηκε στον Ιερό καθεδρικό Ναό της Αγίας Τράδος στο Manhattan, στο κέντρο δηλαδή της χώρας όπου λαμβάνονται οι σημαντικότερες των αποφάσεων –και για την τύχη αυτής της χώρας – και από εκεί διάλεξε να εκπέμψει αυτό το μεγάλο μήνυμα ελπίδας και ζωής. Σε επόμενο κείμενο ανάλυση θα αναφερθούμε ειδικότερα στο βάθος της  ιστορικής  σημασίας αυτής της πρώτης (σχεδόν) επίσημης  επίσκεψης στην Νέα Υόρκη και την Βοστώνη.  

Η Ελλάδα δεν μπορεί να χαθεί και δεν θα χαθεί.  Η Ελλάδα είναι χώρα ευλογημένη από τον Θεό. Είναι η χώρα που έδωσε την γλώσσα της για να γραφτούν τα Ευαγγέλια. Είναι η χώρα που δόξασε το ανθρώπινο είδος. Που εξύψωσε τον Άνθρωπο. Αυτή είναι η Ελλάδα που το κέντρο της μπορεί να  βρίσκεται μέσα στα στενά όρια της σημερινής γεωπολιτικής ασφυκτικής που όρισαν συμφέροντα, συνθήκες-που αντί μελάνης χρησιμοποιήθηκε αίμα για την υπογραφή τους- αλλά οι άνθρωποι της απλώνονται στα πέρατα της οικουμένης σχηματίζοντας την Ελλάδα των πέντε Ηπείρων και των πέντε θαλασσών. Σε αυτή την Ελλάδα πιστεύουμε αυτή την Ελλάδα υπηρετούμε. Και όσο θα υπάρχουν αξιωματικοί όπως αυτοί που έχουμε σήμερα και αυτούς που συναντήσαμε τόσο θα βαθαίνει και θα ριζώνει  μέσα στην ψυχή κάθε Έλληνα η πεποίθηση ότι αυτό το μικρό κέντρο κοιτίδας πολιτισμού θα αποτελεί πάντα Φάρο που θα ακτινοβολεί στα πέρατα της Οικουμένης. Επιλέξαμε να δημοσιοποιήσουμε ένα πρώτο μέρος με αφορμή και την επέτειο από το κίνημα του ναυτικού το 1973.      

ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΑΖΑΡΑΚΗ, ΕΠΙΤΙΜΟ ΑΡΧΗΓΟ ΣΤΟΛΟΥ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΟΝΙΔΑΡΗ, Δ/ΤΗ ΦΡΕΓΑΤΩΝ  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

{youtube}e1UT09zXjEA{/youtube}   Previous Post

Ή άλλη (η σκοτεινή) πλευρά της Ελλάδος. Αυτή που επιμελώς κρύβουν... Της Ελλάδος που έρχεται...

Next Post

" Άνθρωποι στην Ελλάδα του 2013" Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που πρέπει όλοι να δουν. Δείξτε το στον Έλληνα Πρωθυπουργό!

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Ή άλλη (η σκοτεινή) πλευρά της Ελλάδος. Αυτή που επιμελώς κρύβουν... Της Ελλάδος που έρχεται...

Αυτή που δεν δείχνει και...

14 May 2013
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία