Breaking

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Το γαϊτανάκι των παρακολουθήσεων κρατάει από πολύ παλιά!

(ΠΑΡΑ)ΠΟΛΙΤΙΚΗ / EDITORIAL / ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ / ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ΕΥΠ-ΚΥΠ) / ΣΤΟΙΧΕΙΑ / 16 Μαρτίου 2014

ΕΡΕΥΝΑ: Τι μας κρύβει επιτέλους η ΕΥΠ, ξετυλίγοντας το κουβάρι των παρακολουθήσεων.

Αποτέλεσμα εικόνας για ντετεκτιβ

Ραγδαίες αναμαίνονται οι εξελίξεις στην υπόθεση της ΕΥΠ μετά τις διαδοχικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκαν το τελευταίο 10ημερο, αφενός στον Μιχάλη Καρχιμάκη για κατοχή εθνικά απόρρητων (του Υπ. Εθν. Άμυνας και άλλα)  εμπιστευτικού χαρακτήρα εγγράφων της Ελληνικής πολιτείας τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι του και αφετέρου σε άλλους υπαλλήλους της εθνικής υπηρεσίας ύστερα από μηνύσεις που έχει υποβάλει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Οι τελευταίες διώξεις σε  έξι υπαλλήλους της ΕΥΠ, εκείνες δηλαδή που ασκήθηκαν ύστερα από μηνύσεις και αυτό είθιστε να συμβαίνει μετά από μηνύσεις πολιτών, η διώξη δεν είναι αυτεπάγγελτη και  στην παρούσα φάση έχει βαρύνουσα σημασία ακριβώς διότι είναι σε εξέλιξη άλλες δίκες που επίσης αφορούν υπαλλήλους της ΕΥΠ. Σήμερα η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ πινάνοντας το “νήμα” των αποκαλύψεων από εκεί που το έχει αφήσει η τελευταία αποκάλυψη του GreekAmericanNewsAgency.com  με την αναφορά της υπαλλήλου της ΕΥΠ Ευγενίας Λ, συνεχίζει και συμπληρώνει το  πρωτοφανές ογκώδες  κύμα των αποκαλύψεων αναφορικά με την δραματική κατάσταση στην ΕΥ και προχωρά ακόμα πιο πέρα. Το ρεπορτάζ της συναδέλφου έρχεται να επιβεβαιώσει παλαιότερα ρεπορτάζ του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ – αλλά κυρίως  του πρακτορείου μας από το 2008- σχετικά με την επίμονη  προσπάθεια   πολιτικής αποσταθεροποίησης της Ελλάδος που κατέβαλαν ξένες μυστικές υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται -και συνεχίζουν θα προσθέσουμε εμείς σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες μας – στην Ελλάδα  ήδη από τον Δεκέμβριο του 2008(όπως είχαμε αποκαλύψει από τις πρώτες ώρες των δραματικών επεισοδίων. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΆΖ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ  / Της Βασιλικής Κόκκαλη

Στοιχεία – φωτιά για ένα ακόμη πρόσωπο με ενεργή συμμετοχή στα πολιτικά πράγματα της χώρας, αναφορικά με τον ρόλο που διαδραμάτισε στα κινηματογραφικά σκηνικά που εκτυλίχθηκαν στην Ελλάδα τη διετία 2004 – 2005 με φόντο τις τηλεφωνικές υποκλοπές μελών της τότε κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, προέκυψαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για την συγκεκριμένη υπόθεση ο 3ος τακτικός ανακριτής κ. Δημήτρης Φούκας.

Η ανακριτική έρευνα για το απίστευτο αυτό πολιτικοδικαστικό θρίλερ έχει αποκτήσει άλλη δυναμική και δεν είναι τυχαίο ότι την περασμένη Παρασκευή έγινε έφοδος σε δύο διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, χώροι για τους οποίους υπήρξαν πληροφορίες και ενδείξεις ότι υπάρχουν σημαντικά στοιχεία για όσα συνέβησαν στη χώρα τη διετία 2004 – 2005. Η έφοδος στους χώρους αυτούς έγινε με εντολή του κ. Φούκα, ο οποίος χειρίζεται τις δικογραφίες για τις υποκλοπές μελών της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και για το αποκαλούμενο «σχέδιο δολοφονίας» του Κώστα Καραμανλή.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της ανάκρισης, όπως ανέφεραν δικαστικές αρχές, προέκυψαν τελικώς στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το επίμαχο διάστημα συμφέροντα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού εξύφαναν πράγματι σχέδιο οικονομικής αποσταθεροποίησης της χώρας με στόχο (και) την ιδιωτικοποίηση συγκεκριμένων επιχειρήσεων, αλλά και εκτάσεων συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου. Το διάστημα αυτό, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, αλώνιζαν στην Αθήνα αμερικανοί, Ισραηλινοί, αλλά και Γερμανοί πράκτορες, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα.

Σύμφωνα με τις ίδιες δικαστικές πηγές, μάλιστα, έλαβε χώρα στην Αθήνα και η υλοποίηση μέρους του σχεδίου με την ονομασία «Πυθία 1», το οποίο προέβλεπε πολιτική και οικονομική αποσταθεροποίηση της χώρας με κοινωνική αναταραχή και τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά και τη δημιουργία προβλημάτων στην εξωτερική πολιτική. Μάλιστα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου αυτού έλαβε χώρα παρακολούθηση του τότε Έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, με πλέον γνωστό το σκηνικό αντιπαρακολούθησης που φέρεται ότι έγινε στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, ομάδες των πρακτόρων της ρωσικής υπηρεσίας FSB ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με μέλη άλλης ομάδας που παρακολουθούσε το αυτοκίνητο του κ. Καραμανλή στην περιοχή της Νέας Μάκρης.

Τα ντοκουμέντα, ο Άλεξ Ρόντος και ο μάρτυρας – κλειδί
Ήδη στο πλαίσιο της ανάκρισης έχουν δοθεί περισσότερες από 15 μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ έχουν συγκεντρωθεί και αδιάσειστα στοιχεία για τον ρόλο συγκεκριμένων προσώπων, όπως για παράδειγμα, φωτογραφίες από κάμερες ασφαλείας. Ο ανακριτής έχει μάλιστα ταυτοποιήσει το πρόσωπο που φέρεται να πρωτοστατεί τη διετία 2004 – 2005 στο στήσιμο των τηλεφωνικών υποκλοπών μελών της τότε κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και άλλων πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων.

Πρόκειται για τον ηθικό αυτουργό των υποκλοπών «υπερ-πράκτορα», όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν, τα στοιχεία του οποίου η ανάκριση έχει εντοπίσει, πλην όμως δεν είχε καταστεί εφικτό να ταυτοποιήσει και την εικόνα του, κάτι που τελικά έγινε πριν από λίγες εβδομάδες. Μάρτυρες αναγνώρισαν το πρόσωπο μέσα από φωτογραφίες που τους επιδείχθηκαν από τον ανακριτή ως τον άνθρωπο από τον οποίο προμηθεύονταν τα καρτοκινητά σκιές από κατάστημα στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά, ενώ επιβεβαίωσαν και τη φυσική του παρουσία στην Ελλάδα πριν αλλά και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Ώθηση στην ανάκριση για τον ρόλο του συγκεκριμένου προσώπου έδωσε μάρτυρας που εισέφερε στοιχεία για την εγκατάστασή του στην Ελλάδα από το 2003 μέχρι τα μέσα του 2007 (μέχρι τα μέσα του 2005 τουλάχιστον, διέμενε μόνιμα στη χώρα μας), δηλώνοντας άλλη ιδιότητα από την πραγματική του, όπως και ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας.

Πλέον είναι θέμα χρόνου η έκδοση διεθνούς εντάλματος για τη σύλληψή του, αν και θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη η έκδοσή του από τις ΗΠΑ στην Αθήνα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν θα πρέπει να γίνουν όλες οι ανακριτικές πράξεις που μπορεί να ρίξουν φως στο απίστευτο αυτό θρίλερ, έστω οκτώ χρόνια μετά την αποκάλυψή του.

Μεταξύ των μαρτύρων που κατέθεσαν στο πλαίσιο της ανάκρισης, η οποία πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία, ήταν κυρίως στελέχη της ΕΥΠ αλλά και ο κ. Άλεξ Ρόντος, σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας κ. Γιώργου Παπανδρέου. Ο αριθμός των κατηγορουμένων για τη συγκεκριμένη υπόθεση ανέρχεται στους τέσσερις, συμπεριλαμβανομένου και του Μ. Καρχιμάκη, ο οποίος απολογήθηκε στον ανακριτή για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας κατ’ εξακολούθηση.

Αφορμή για την εμπλοκή του Μ. Καρχιμάκη αποτέλεσε αναφορά που υπέβαλε στις 11 Απριλίου του 2013 στέλεχος της ΕΥΠ με την οποία ενημερώνει αρμοδίως τους προϊσταμένους της για διάφορα γεγονότα. Μεταξύ άλλων, αυτός που υπέγραψε την αναφορά ανέφερε το όνομα του Μ. Καρχιμάκη. «Περί τα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου 2005, ο Μ. Καρχιμάκης ζήτησε να κανονίσει συνάντηση με τους συνδικαλιστές στην Υπηρεσία. Η συνάντηση κανονίστηκε σε μαγαζί στο Κολωνάκι. Κατά τη διάρκεια εκείνης της συνεύρεσης ο Μιχάλης Καρχιμάκης απευθυνόμενος προς την Α.Π., παρόντων και άλλων συνδικαλιστών είπε: «Τι γίνεται; Δεν μου έχετε φέρει τελευταία από εκείνα τα ωραία χαρτιά», σημειώνει στην αναφορά του το στέλεχος της ΕΥΠ.

Στο πλαίσιο της έρευνας, με εντολή του κ. Φούκα, έγινε έφοδος στο σπίτι του πρώην βουλευτή, ο οποίος απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή αρνήθηκε την κατηγορία. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της καταβολής εγγύησης ύψους 1 εκατ. ευρώ.
Ο ίδιος προτίθεται, ωστόσο, να προσφύγει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ζητώντας τη μείωση της εγγυοδοσίας, δηλώνοντας ότι δεν είναι σε θέση να συγκεντρώσει και να καταβάλει αυτό το αστρονομικό ποσό.

Πηγή εφημ. «Πρώτο Θέμα»

Πηγή: Greek American News Agency

*Δημοσιεύτηκε στο Greek American News Agency στις 16.03.2014


Alexstefanopoulos ΣΠ
Previous Post

Ευγενία Λ. : Mία υπάλληλος της ΕΥΠ που γνωρίζει πάρα πολλά...

Next Post

Κύριε Δραβίλλα τολμήστε να κάνετε την ρήξη με το παρελθόν. Επανιδρύστε την ΕΥΠ. Επανασυστήστε την εκ θεμελίων.

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Ευγενία Λ. : Mία υπάλληλος της ΕΥΠ που γνωρίζει πάρα πολλά...

Τι μας κρύβει η ΕΥΠ; Γιατί ο φάκελος που ανακαλύψαμε θεωρείται "απόρρητος"; Από...

13 March 2014
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία