Breaking

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (2) Επιστολή (καταγγελία) προς τον Έλληνα Υπ. Εθνικής Άμυνας (Ευάγγελο Μεϊμαράκη)

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (2) Διαβάστε την μυνητήρια αναφορά προς τον Άρειο Πάγο για την Κυπριακή Τραγωδία

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ : Ελληνική Δημοκρατία γιατί αρνείται πεισματικά την παραπομπή των υπευθύνων της Εθνικής Τραγωδίας

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (2) : Επιστολή προς τον Έλληνα Υπ. Δικαιοσύνης (2008)

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (2) Επιστολή καταγγελία προς τον Έλληνα Υπ. Δικαιοσύνης Σωτήριο Χατζηγάκη (2008)

Έρχεται μεγάλη πείνα (!) πρωτοφανής στην ανθρώπινη ιστορία

Η δική μας μεγάλη Πατρίδα Κύριε Ερντογάν! {Open letter to Turkish President Recep Tayip Erdogan}

Αυτά που ζούμε(...) και αυτά που έρχονται... το 2021

Quō vādis AMERICA? Τι φέρνει η3η Νοεμβρίου 2020 για τις ΗΠΑ

Που πορεύονται οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής;

Η 24ης Ιουλίου ημέρα εθνικού πένθους και Ορθόδοξης περισυλλογής. Ημέρα Εθνικής Ενότητας και Ομοψυχίας.

Αν ήταν σήμερα Αρχιεπίσκοπος ο Χριστόδουλος θα σείοταν όχι μόνον η πλατεία συντάγματος αλλά ολόκληρη η Ευρώπη! Στο άκουσμα και μόνον της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί!

Μιχάλης Χαλκιάς: Άνθρωπος. Φιλάνθρωπος. Έλληνας. Φιλέλληνας. Ευεργέτης. Ευπατρίδης.

Το δίκτυο Al Jazeera αναίτια και προκλητικά ανοίγει ζήτημα στην Δυτική Θράκη!

Al Jazeera : Δυτική Θράκη, περιοχή υπό αμφισβήτηση!

Covid-19: Η εφιαλτική επόμενη ημέρα... ή ο θαυμαστός νέος κόσμος μας

State Department : Ο Amir Muhammad Sa’id Abdal-Rahman al-Mawla ο σκληρός φονικότερος διάδοχος του Abu Bakr al Baghdadi

Πατριωτισμός. Πατριώτες. Πατριώτης

Αυτό το βίντεο το έχουν δει 36.200 σε όλο τον κόσμο. Δείτε το !

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τους Λειτουργούς του Τύπου (ΕΣΗΕΑ - ΕΝ. ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ- ΕΝ. ΣΥΝ. ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ)

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Εστώ και post festum ξεδιπλώνεται το νήμα στην ΕΥΠ

(ΠΑΡΑ)ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ / ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ / ΔΙΑΦΘΟΡΑ / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ / ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ΕΥΠ-ΚΥΠ) / ΣΚΑΝΔΑΛΑ / ΣΤΟΙΧΕΙΑ / 27 Μαρτίου 2014
..από την έρευνα του 3ου τακτικού ειδικού ανακριτή Δημήτρη Φούκα…
Αποτέλεσμα εικόνας για δημητρης φουκας

Tου Κωνσταντίνου Τερζή(Ας μιλήσουμε επιτέλους) για ρεπορτάζ

του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο ΒΗΜΑ

Πραγματικά, με μεγάλη μας χαρά διαπιστώνουμε πως τον τελευταίο χρόνο η Ελληνική Δικαιοσύνη έπιασε και ακολουθεί την άκρη του νήματος διερευνώντας υποθέσεις που “φρέναραν” την Ελλάδα στον κόσμο των μυστικών υπηρεσιών και πληροφοριών ή και άλλες οι οποίες αφορούσαν κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδας με υποκλοπή άκρως απορρήτων πληροφοριών ανώτατου επιπέδου (μόνο για τον πρωθυπουργό).

Έτσι, κι ενώ βρίσκεται ήδη εδώ κι ένα χρόνο στα χέρια της Ελληνικής Δικαιοσύνης και στο γραφείο του 3ου ανακριτή κ. Φούκα, υπόθεση που αφορά υποκλοπή πληροφοριών μέσα από την ΕΥΠ, έρχεται τώρα στο φως της δημοσιότητας και μία άλλη ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση που αφορά στην απόκτηση και λειτουργία ειδικού δορυφορικού συστήματος επιτήρησης GIS, με το οποίο η ΕΥΠ θα είχε τη δυνατότητα πλήρους ελέγχου της ελληνοτουρκικής μεθορίου. Το σύστημα είχε αγοραστεί από την κυβέρνηση Καραμανλή και αχρηστεύτηκε (δεν λειτούργησε ποτέ) από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις όταν έγινε επίδειξη της λειτουργίας του (από την πλευρά μας σημειώνεται ως ένα μικρό παράδειγμα χρήσης πως η λαθρομετανάστευση, οι οδοί και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν τα δίκτυα λαθρομεταναστών θα είχαν εξουδετερωθεί πλήρως από τις ελληνικές υπηρεσίες με τη βοήθεια του συγκεκριμένου συστήματος).

Ποιοί και γιατί θέλησαν να μην λειτουργήσει αυτό το σύστημα επισύνδεσης στην Ελλάδα;

Ποιοί και γιατί όχι μόνο αχρήστευσαν το συγκεκριμένο σύστημα, αλλά επιχείρησαν να το εμφανίσουν ως σκάνδαλο και έβαλαν στο στόχαστρό τους όσους ενεπλάκησαν με τη γνωμοδότηση χρήσης και την απόκτησή του;

Ποιοί και γιατί, λειτουργώντας υπέρ ξένων συμφερόντων, έβαλαν απαγορευτικό λειτουργίας σε ένα σύστημα εξόχως χρήσιμο για τις Ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες θα αποκτούσαν την δυνατότητα συλλογής πληροφοριών χωρίς να εξαναγκάζονται σε συνεργασίες με ξένες υπηρεσίες που χωρίς αυτό θα είχαν τον “υψηλό έλεγχο” και θα γνώριζαν επακριβώς τις στοχοθετήσεις των μυστικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών ασφάλειας της Ελλάδας;

Πάνω στα ερωτήματα αυτά εργάζεται ήδη η Δικαιοσύνη και με δεδομένη την επιμονή του 3ου ανακριτή κ. Φούκα, θεωρούμε πως λίαν συντόμως θα δοθούν οι απαντήσεις, θα λάμψει μία καλά κρυμμένη αλήθεια και θα αποκαλυφθούν πρόσωπα και ρόλοι που ίσως οδηγήσουν στο εδώλιο της Δικαιοσύνης υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της πολιτικής (και όχι μόνο) σκηνής, που σήμερα είτε βρίσκονται εκτός Ελλάδας είτε συνεχίζουν να απολαμβάνουν βουλευτική ασυλία είτε έχουν κατορθώσει να βρίσκονται κάτω από ειδικό πέπλο προστασίας.

Διαβάζουμε, λοιπόν, στο Βήμα πως νέα υπόθεση κατασκοπείας αλλά και απάτης πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος της ΕΥΠ και με την εμπλοκή πρώην ισραηλινών αξιωματούχων ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, το φθινόπωρο του 2009 οι Ισραηλινοί φέρεται να πίεσαν στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου το Ισραήλ να αναλάβει την εγκατάσταση ειδικού συστήματος «δορυφορικών» προϊόντων στις μυστικές υπηρεσίες. Το οξύμωρο ωστόσο είναι ότι για την ίδια υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις εναντίον πρώην στελεχών της ΕΥΠ επειδή είχαν επιχειρήσει να προμηθευθούν το ίδιο ακριβώς σύστημα από εταιρεία ρωσικών συμφερόντων.

Η σχετική έρευνα διεξάγεται από τον 3ο ανακριτή κ. Δ. Φούκα, ο οποίος ασχολείται με μια σειρά ζητήματα με πολιτικό και οικονομικό ενδιαφέρον, όπως η υπόθεση υποκλοπών του 2004, η δραστηριότητα ενός ομογενούς από τις ΗΠΑ που ασχολείται με ερευνώμενες επενδύσεις του Ισραήλ στην Ελλάδα κτλ. Ηδη ο κ. Φούκας, όπως έχει αποκαλύψει «Το Βήμα», εντόπισε έναν ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA (με καταγωγή από την Κάρπαθο) που οργάνωσε το σύστημα υποκλοπών την περίοδο 2004-2005, ενώ έχει συγκεντρώσει στοιχεία για «αμφιλεγόμενες» επενδύσεις Ισραηλινών στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, στο Ελληνικό, στα Ναυπηγεία και αλλού.

 

Το παρασκήνιο της προμήθειας

Ενα νέο πεδίο έρευνας λοιπόν για τον δικαστικό λειτουργό φέρεται ότι είναι το παρασκήνιο μιας προμήθειας της ΕΥΠ το 2009. Πρόκειται για την προσπάθεια εγκατάστασης και λειτουργίας ενός ειδικού συστήματος ανάλυσης δορυφορικών δεδομένων στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) «Γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών διασυνοριακής ασφάλειας κατά τη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών». Οι ενέργειες απόκτησης του συστήματος ξεκίνησαν το 2005 με προβλεπόμενο κόστος 1,6 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα χρηματοδοτείτο σε ποσοστό περίπου 75% από την Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Κατά την «επίσημη» πλευρά του έργου, «θα υπήρχε η δυνατότητα ανάρτησης στο Διαδίκτυο πληροφοριών που θα εξυπηρετούσαν τους πολίτες οι οποίοι ήθελαν να περάσουν τα σύνορα, όπως η ύπαρξη κίνησης στα τελωνεία, οι καιρικές συνθήκες κτλ. Ωστόσο, σύμφωνα με δήλωση τότε υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΥΠ προς «Το Βήμα», «στόχος ήταν μέσω αυτού του δορυφορικού συστήματος να έχουμε καλύτερο έλεγχο των συνόρων αλλά και εποπτεία σε κρίσιμες ζώνες εντός και εκτός Ελλάδος».

Τον διαγωνισμό για την προμήθεια του συστήματος κέρδισε ελληνική εταιρεία που συνεργαζόταν με ρωσική φίρμα εκμετάλλευσης δορυφορικών προϊόντων. Ωστόσο το 2011 συντάχθηκε πόρισμα των ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης σύμφωνα με το οποίο εντοπίστηκε σειρά παρατυπιών στον διαγωνισμό. Ετσι, μετά τις εκλογές του φθινοπώρου του 2009, η νέα διοίκηση της ΕΥΠ ζήτησε την απένταξη του έργου από τα χρηματοδοτούμενα με κοινοτικά κονδύλια προγράμματα, ενώ προχώρησε η διαδικασία ποινικών διώξεων εναντίον των στελεχών της ΕΥΠ που προωθούσαν την αγορά του «ρωσικού συστήματος». Τότε στελέχη των μυστικών υπηρεσιών είχαν υποστηρίξει ότι «η απόρριψη του ρωσικού συστήματος έγινε ύστερα από πιέσεις αξιωματούχων της λεωφόρου Κατεχάκη και άλλων πολιτικών παραγόντων».

 

Η νέα διάσταση

Πλέον η έρευνα του 3ου ανακριτή δίνει μια νέα διάσταση στην υπόθεση. Πληροφορίες του «Βήματος» αναφέρουν ότι συγκεντρώθηκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία «η απόρριψη του ρωσικού συστήματος έγινε πιθανόν ύστερα από πιέσεις πρώην στελεχών της Μοσάντ που ήσαν σύμβουλοι της ισραηλινής κυβέρνησης και οι οποίοι είχαν σχετικές συναντήσεις στην Αθήνα με κυβερνητικούς παράγοντες». Οι Ισραηλινοί εμφανίζεται να μίλησαν για κίνδυνο κατασκοπείας από τους «ρωσικούς δορυφόρους» και ζήτησαν την προώθηση των ισραηλινών δορυφορικών καταγραφών.

Παράλληλα η ίδια ομάδα ισραηλινών αξιωματούχων φέρεται την ίδια περίοδο, το 2009, να είχε επαφές και για άλλα ζητήματα «επενδύσεων» στην Ελλάδα οι οποίες ήσαν αμφιλεγόμενες και πιθανόν γι’ αυτές να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τις συναντήσεις των Ισραηλινών ρύθμιζε και το 2009 ο προαναφερόμενος ομογενής πράκτορας από τις ΗΠΑ που οργάνωσε το σύστημα υποκλοπών την περίοδο 2004-2005. Ωστόσο ο ίδιος επεσήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης ότι «αγνοεί πλήρως τα αναφερόμενα για ενδιαφέρον των Ισραηλινών για το σύστημα της ΕΥΠ».

*Δημοσιεύτηκε στο Greek American News Agency στις 27.03.2014


Previous Post

Ο Δ.Φούκας επωμίζεται τη πολύκροτη υπόθεση της ΕΥΠ επι διοικήσεως Μπίκα-Παπαγεωργίου

Next Post

Βόλτα στην παιδική χαρά της Ελλάδας κάνουν οι πράκτορες της MIT

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Ο Δ.Φούκας επωμίζεται τη πολύκροτη υπόθεση της ΕΥΠ επι διοικήσεως Μπίκα-Παπαγεωργίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΆΖ... Διασπάθιση...

27 March 2014
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία