Breaking

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Έργα και ημέρες της 62ης συνεδρίασης της λέσχης των ελίτ

(ΠΑΡΑ)ΠΟΛΙΤΙΚΗ / BILDERBEG / EDITORIAL / ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ / ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ / ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ / ΟΜΑΔΕΣ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / 31 Μαΐου 2014

Η παγκόσμια μακροοικονομική πολιτική χαράσσεται φέτος στη Κοπεγχάγη. Όλα τα βλέμματα πάνω του συγκεντρώνει ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Β.Πούτιν.

Σε πλήρη εξέλιξη στην Κοπενχάγη της Δανίας  βρίσκονται (από την Πέμπτη 29 Μαϊου και την Κυριακή 1 Ιουνίου  αναμένεται να ολοκληρωθούν)   οι εργασίες της 62ης συνάντησης των μελών της Λέσχης  Bilderberg.   Όπως ήδη έχουμε γράψει  από την Κυριακή 25 Μαϊου (2014) με εκτενή έρευνα και σχετικό ρεπορτάζ   που δημοσιοποιήσαμε αποκαλύπτοντας πολλά νέα στοιχεία-για το ελληνικό αναγνωστικό κοινό- με  αληθινές  «μαρτυρίες- ντοκουμέντο  από μέσα»…  πρόκειται για την 62η κατά σειρά συνεδρίαση της περίφημης Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

140 κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων και τραπεζών, πολιτικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι μυστικών υπηρεσιών, ΜΜΕ, ακαδημαϊκοί  από 22 χώρες του κόσμου θα πάρουν μέρος στις εργασίας της συνόδου, στο ξενοδοχείο “Marriott Hotel”. Η περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο όπως μεταδίδουν όσοι βρίσκονται ήδη από ημέρες εκεί, έχει μετατραπεί σε απόρθητο φρούριο όπως συμβαίνει κάθε φορά σε κάθε χώρα που συνεδριάζουν οι ισχυροί της γης στο πλαίσιο των εργασιών της λέσχης Bilderberg.

Σε αυτή την συνάντηση από την Ελλάδα τελικά θα παραβρίσκονται  οι Λουκάς Τσούκαλης(μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδος την τελευταία 10ετια oοποίος παρέλαβε από τον εφοπλιστή Κώστα Καρά και τον Γιώργο Δαυίδ) ,  ο Γιώργος  Ζανιάς και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη πρόεδρος της Action Aid Hellas

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η κρίση της Ουκρανίας, το μέλλον της Μέσης Ανατολής, οι αλλαγές στην αγορά εργασίας σε σχέση με τις τεχνολογικές εξελίξεις, η οικονομική και πολιτική επέλαση της Κίνας, το μέλλον των δημοκρατικών θεσμών, αλλά και ο ρόλος της Ρωσίας στην ουκρανική κρίση και στην αγορά φυσικού αερίου.

Όλα αυτά βάσει της επίσημης ατζέντας που έχει ανακοινωθεί.

The key topics for discussion this year include:

 • Is the economic recovery sustainable?
 • Who will pay for the demographics?
 • Does privacy exist?
 • How special is the relationship in intelligence sharing?
 • Big shifts in technology and jobs
 • The future of democracy and the middle class trap
 • China’s political and economic outlook
 • The new architecture of the Middle East
 • Ukraine
 • What next for Europe?
 • Current events

Οι συμμετέχοντες θα προβληματιστούν, θα  συζητήσουν, θα ανταλλάξουν απόψεις και πληροφορίες  επίσης και για  θέματα όπως το αν είναι  “είναι βιώσιμη η οικονομική ανάκαμψη;” “Οι μεγάλες μεταβολές των τεχνολογιών και της απασχόλησης” και για το αν τελικά μπορεί να  “υπάρχει πράγματι ιδιωτική ζωή;”.Μεταξύ άλλων, ένα ακόμα θέμα που αναμένεται να συζητηθεί, είναι το κύμα ευρωσκεπτικισμού που σαρώνει την Ευρώπη  και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Βασικό όμως ζήτημα που αναμένεται να προβληματίσει είναι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Ι. Πούτιν  και οι «επεκτατικές» δράσεις του στην μείζονα περιοχή της ανατολικής Ευρώπης.

Το ζήτημα  Πούτιν αναμένεται να είναι το κυρίως menuστις  κατ ιδίαν συζητήσεις αλλά και στις εισηγήσεις που έχουν αναλάβει να κάνουν  τα μόνιμα μέλη –του διευθυντηρίου-  αλλά και εκτάκτως ειδικοί προσκεκλημένοι.  Ειδικοί  αναλυτές, (κυρίως  αμερικανικών και δυτικών thinktankτα ονόματα των οποίων, για ευνόητους λόγους δεν ανακοινώνονται αφού ήδη έτσι και αλλιώς ακόμα και αυτά  τα δειλά  βήματα-stepbystep- ανοιχτότητας και «διαφάνειας» για τις εργασίες της λέσχης με τις επίσημες ανακοινώσεις της θεματολογίας αλλά και της επίσημης τελικής λίστας των προσκεκλημένων από παλαιά μέλη ήδη θεωρούνται «αρκετά προχωρημένες δράσεις» για τα δεδομένα και τον μυστικό άγραφο-κώδικα δεοντολογίας  ενώ αρκετοί μιλούν και για επίσημο πια   κανονισμό που διέπει την λειτουργία της λέσχης αλλά και τους όρους και τις προϋποθέσεις -για τα μη μόνιμα εκτάκτως- προσκεκλημένα μέλη κατ’ έτος) θα επιχειρήσουν μια εις βάθος ενδοσκόπηση  των σχεδίων Πούτιν.  Αναλύσεις και ανταλλαγή πληροφοριών για το που το πάει ο Πούτιν και ποια τα βαθύτερα σχέδια του. Πληροφορίες  που σχεδόν ποτέ  δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας-  με βάση πάντα πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών  ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας,  Ισραήλ,  Γερμανίας, Ολλανδίας  και Γαλλίας.    Η ανησυχία των ΗΠΑ για τα βαθύτερα σχέδια της Ρωσίας και ειδικά για τον νέο μεγάλο Τσάρο της Ρωσίας όπως ονομάζουν  τον Πούτιν, είναι έκδηλη και καταγράφεται πια  σε κάθε επίπεδο (διπλωματικό πολιτικό οικονομικό).

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, -όπως ήδη έχουμε σημειώσει-  για τους συμμετέχοντες στις συνεδριάσεις αλλά κυρίως για αυτούς που κινούν τα νήματα της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, αρχίζει να θεωρείται πια ο ίδιος, τα οράματα  και οι  βλέψεις του, επικίνδυνος για τους οικονομικά ισχυρούς της δύσης. Οι ανησυχίες εντείνονται μετά την υπογραφή της ιδρυτικής διακήρυξης για την ερευασιατική ένωση που υπεγράφη μόλις πριν από ελάχιστα 24ωρα στο Καζακιστάν(Αστάνα).

Ως προς το θέμα της ανοιχτότητας των συνεδριάσεων της λέσχης Bilderbergθα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη χρονιά που αποκαλύπτονται οι προσκεκλημένοι και κυρίως η ατζέντα  των υπό συζήτηση θεμάτων. Ωστόσο εκείνοι που γνωρίζουν τα άδυτα των αδύτων της λέσχης ισχυρίζονται πως τελευταία με την επίσημη δημοσιοποίηση της αντζέντας στόχο έχουν να παραπληροφορήσουν για τα πραγματικά ζητήματα αλλά και τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

Και σε αυτή την 62η συνεδρίαση όπως πάντα εκτός από τους μόνιμους ισχυρούς της Δύσης  αλλά και το διευθυντήριο {παρακάτω θα δούμε όλα τα ονόματα } συμμετέχουν πολιτικοί υψηλού και διεθνούς κύρους , πανεπιστημιακοί και διευθυντικά στελέχη μεγάλων πολυεθνικών  επιχειρήσεων απ’ όλον τον κόσμο.

Επικεφαλής της ομάδας –αυτή την περίοδο –  είναι ο Γάλλος Ανρί ντε Καστρίς, ο διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας AXA.

Στον κατάλογο των προσκεκλημένων, που αναρτήθηκε στον επίσημο  ιστότοπο της Ομάδας, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, η πριγκίπισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ισπανίας και της Σουηδίας, Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία-Μαργάγιο και Καρλ Μπιλτ, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν και ο πρόεδρος του Google Έρικ Σμιτ.

Η Γαλλία εκπροσωπείται στη συνάντηση αυτή, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, από την υφυπουργό Εξωτερικού Εμπορίου Φλερ Πελερέν και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα της γαλλικής προεδρίας Εμανουέλ Μακρόν.

Όλοι οι προσκεκλημένοι της Ομάδας, σκοπός της οποίας είναι “να ενισχύσει το διάλογο μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής”, είναι Αμερικανοί, Καναδοί, Ευρωπαίοι και Τούρκοι, υπάρχουν όμως και δύο Κινέζοι: ένας υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων με βαθμό υπουργού, ο Λιου Χε και ο καθηγητής οικονομικών Γιπίνγκ Χουάνγκ.

Μικρό ιστορικό της Λέσχης Bilderberg. Περισσότερα ΕΔΩ

Η Ομάδα Μπίλντερμπεργκ ιδρύθηκε το 1954 σε ένα ξενοδοχείο στην Ολλανδία, από το οποίο πήρε και το όνομά της. Γύρω από τη δράση της έχουν αναπτυχθεί πολλές θεωρίες συνωμοσίας, κυρίως λόγω της πλήρους απουσίας ενημέρωσης για τα διαμειβόμενα στις συγκεντρώσεις της.

Απόρρητες συζητήσεις

Η ατζέντα της Λέσχης, θεωρητικά είναι κρυφή. Ακόμα και για τη φετινή συνεδρία στο Γκρόουβ, η πρόσβαση στους δημοσιογράφους απαγορεύεται ρητά. Η μυστικότητα των συναντήσεων έχει καλλιεργήσει και τις ιστορίες για συσχετισμούς της με θεωρίες συνωμοσίας.

Στους κατ’ έτος προσκεκλημένους περιλαμβάνονται κεντρικοί τραπεζίτες, ειδικοί της αμυντικής βιομηχανίας, δημοσιογράφοι και βαρώνοι του Τύπου, υπουργοί, πρωθυπουργοί, εστεμμένοι και χρηματιστές από την Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική.

Θεωρίες συνωμοσίας ή αλήθειες που τρομάζουν;  

Συνοψίζοντας, για πολλούς λοιπόν η Λέσχη Bilderberg:

-Προωθεί τις καριέρες των πολιτικών εκείνων που συντάσσονται με τα συμφέροντά της, που δεν είναι άλλα από τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των υπέρμαχων της Παγκοσμιοποίησης.

-Προσπαθεί να διαλύσει τα έθνη- κράτη, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ,{χτυπώντας τις δομές τα ήθη, τα έθιμα, τις τοπικές παραδόσεις,  τον πολιτισμό και κυρίως  τις θρησκείες τους) με σκοπό τη δημιουργία μιας παγκόσμιας υπερεθνικής δομής στο πρότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Λειτουργεί μυστικά άτυπα  ως Παγκόσμια Κυβέρνηση που με τις αποφάσεις τους καθορίζουν τις τύχες και την πορεία του πλανήτη.

Το  απόκρυφο και μυστικό τρίπτυχο της λέσχης Bilderberg

-Προωθεί ως βασικό τρίπτυχο α) την ιδέα μιας παγκόσμιας (δια) κυβέρνησης-μέσω του ΟΗΕ β) μιας παγκόσμιας θρησκείας και γ)  ενός παγκόσμιου κυβερνήτη όλων  των λαών και των  εθνών.

-και για να επιτευχθούν όλα αυτά επιβάλλεται με κάθε μέσο ο  σταδιακά απόλυτος και με κάθε μέσο έλεγχος των μαζών και προσωπικά του κάθε ανθρώπου μέσω πολλαπλών  και πολύπλοκων διαδικασιών σε κάθε επίπεδο της ζωής του Ανθρώπου.

Η επίσημη(official) εκδοχή της Λέσχης

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ή Ομάδα Μπίλντερμπεργκ, είναι μια ανεπίσημη ετήσια διάσκεψη 130 περίπου ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άτομα επιρροής στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Η συμμετοχή γίνεται μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Αυτή η ελίτ ομάδα συνεδριάζει κάθε χρόνο σε πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα σε όλο τον κόσμο – συνήθως στην Ευρώπη – και μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Καναδά. Η διάσκεψη του 2008 έγινε στο Σαντιγί (ΗΠΑ) της Βιρτζίνια και του 2009 στην Αθήνα (14-16 Μαΐου).

Η αρχική διάσκεψη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Μπίλντερμπεργκ, κοντά στο Άρνεμ της Ολλανδίας, από τις 29 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 1954, από  όπου και σημειολογικά αντλεί το όνομα της η παγκόσμια  ομάδα διαχείρισης των συμφερόντων του δυτικού κόσμου.   Ξεκίνησε σαν ιδέα από διάφορα άτομα, μεταξύ των οποίων ο Γιόζεφ Ρέτινγκερ, από την ανησυχία τους για την ανάπτυξη του αντι-αμερικανισμού στη Δυτική Ευρώπη και τον φόβο επέκτασης  της πάλαι ποτέ κουμουνιστικής Ρωσίας.

Ο Ρέτινγκερ πρότεινε μια διεθνή διάσκεψη, κατά την οποία οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών και των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να συγκεντρωθούν και να συνεδριάσουν, με στόχο την προώθηση της κατανόησης μεταξύ των πολιτισμών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης.

Και η  φετινή 62η  συνεδρίασή της λέσχης, στο ξενοδοχείο JW Marriot της Κοπεγχάγης, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Δανία, κυρίως για τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την προστασία των προσκεκλημένων.  Κάθε χρόνο, έτσι και  αυτή την χρονιά (το 2014), «εναντίον» των συνεδριάσεων της λέσχης κινητοποιείται ένας ολόκληρος κόσμος που αντιτίθεται στην επιβολή της Νέας Παγκόσμιας Τάξης στην πιο χαρακτηριστική της έκφραση που είναι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις συνεδριάσεις της, πάλαι ποτέ μυστικής  λέσχης Bilderberg.

Μάλιστα το ευρωσκεπτικιστικό, αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Κόμμα, που κέρδισε τις πρόσφατες ευρωεκλογές, ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το κόστος των μέτρων.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες αναμένεται να είναι και πάλι (ως μόνιμος θαμώνας) ο Χένρι Κίσινγκερ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Άσμουσεν, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο Γιόζεφ Άκερμαν πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank, ο Γιεργκ Άσμουσεν σήμερα υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, ο Έρικ Σμιντ της Google, ο Ρόμπερτ Ζέλικ της Goldman Sachs, υπουργοί διάφορων χωρών, αξιωματούχοι της ΕΕ, εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων κτλ

Η επίσημη τελική (final) λίστα των συμμετεχόντων όπως αυτή διαμορφώθηκε και  δόθηκε για πρώτη φορά στην δημοσιότητα προ λίγων ωρών αποτελείται από τους εξής :

Final list of Participants 

Copenhagen, Denmark 29 May – 1 June 2014

 

Chairman

FRA Castries, Henri de Chairman and CEO, AXA Group
DEU Achleitner, Paul M. Chairman of the Supervisory Board, Deutsche Bank AG
DEU Ackermann, Josef Former CEO, Deutsche Bank AG
GBR Agius, Marcus Non-Executive Chairman, PA Consulting Group
FIN Alahuhta, Matti Member of the Board, KONE; Chairman, Aalto University Foundation
GBR Alexander, Helen Chairman, UBM plc
USA Alexander, Keith B. Former Commander, U.S. Cyber Command; Former Director, National Security Agency
USA Altman, Roger C. Executive Chairman, Evercore
FIN Apunen, Matti Director, Finnish Business and Policy Forum EVA
DEU Asmussen, Jörg State Secretary of Labour and Social Affairs
HUN Bajnai, Gordon Former Prime Minister; Party Leader, Together 2014
GBR Balls, Edward M. Shadow Chancellor of the Exchequer
PRT Balsemão, Francisco Pinto Chairman, Impresa SGPS
FRA Baroin, François Member of Parliament (UMP); Mayor of Troyes
FRA Baverez, Nicolas Partner, Gibson, Dunn & Crutcher LLP
USA Berggruen, Nicolas Chairman, Berggruen Institute on Governance
ITA Bernabè, Franco Chairman, FB Group SRL
DNK Besenbacher, Flemming Chairman, The Carlsberg Group
NLD Beurden, Ben van CEO, Royal Dutch Shell plc
SWE Bildt, Carl Minister for Foreign Affairs
NOR Brandtzæg, Svein Richard President and CEO, Norsk Hydro ASA
INT Breedlove, Philip M. Supreme Allied Commander Europe
AUT Bronner, Oscar Publisher, Der STANDARD Verlagsgesellschaft m.b.H.
SWE Buskhe, Håkan President and CEO, Saab AB
TUR Çandar, Cengiz Senior Columnist, Al Monitor and Radikal
ESP Cebrián, Juan Luis Executive Chairman, Grupo PRISA
FRA Chalendar, Pierre-André de Chairman and CEO, Saint-Gobain
CAN Clark, W. Edmund Group President and CEO, TD Bank Group
INT Coeuré, Benoît Member of the Executive Board, European Central Bank
IRL Coveney, Simon Minister for Agriculture, Food and the Marine
GBR Cowper-Coles, Sherard Senior Adviser to the Group Chairman and Group CEO, HSBC Holdings plc
BEL Davignon, Etienne Minister of State
USA Donilon, Thomas E. Senior Partner, O’Melveny and Myers; Former U.S. National Security Advisor
DEU Döpfner, Mathias CEO, Axel Springer SE
GBR Dudley, Robert Group Chief Executive, BP plc
FIN Ehrnrooth, Henrik Chairman, Caverion Corporation, Otava and Pöyry PLC
ITA Elkann, John Chairman, Fiat S.p.A.
DEU Enders, Thomas CEO, Airbus Group
DNK Federspiel, Ulrik Executive Vice President, Haldor Topsøe A/S
USA Feldstein, Martin S. Professor of Economics, Harvard University; President Emeritus, NBER
CAN Ferguson, Brian President and CEO, Cenovus Energy Inc.
GBR Flint, Douglas J. Group Chairman, HSBC Holdings plc
ESP García-Margallo, José Manuel Minister of Foreign Affairs and Cooperation
USA Gfoeller, Michael Independent Consultant
TUR Göle, Nilüfer Professor of Sociology, École des Hautes Études en Sciences Sociales
USA Greenberg, Evan G. Chairman and CEO, ACE Group
GBR Greening, Justine Secretary of State for International Development
NLD Halberstadt, Victor Professor of Economics, Leiden University
USA Hockfield, Susan President Emerita, Massachusetts Institute of Technology
NOR Høegh, Leif O. Chairman, Höegh Autoliners AS
NOR Høegh, Westye Senior Advisor, Höegh Autoliners AS
USA Hoffman, Reid Co-Founder and Executive Chairman, LinkedIn
CHN Huang, Yiping Professor of Economics, National School of Development, Peking University
USA Jackson, Shirley Ann President, Rensselaer Polytechnic Institute
USA Jacobs, Kenneth M. Chairman and CEO, Lazard
USA Johnson, James A. Chairman, Johnson Capital Partners
USA Karp, Alex CEO, Palantir Technologies
USA Katz, Bruce J. Vice President and Co-Director, Metropolitan Policy Program, The Brookings Institution
CAN Kenney, Jason T. Minister of Employment and Social Development
GBR Kerr, John Deputy Chairman, Scottish Power
USA Kissinger, Henry A. Chairman, Kissinger Associates, Inc.
USA Kleinfeld, Klaus Chairman and CEO, Alcoa
TUR Koç, Mustafa Chairman, Koç Holding A.S.
DNK Kragh, Steffen President and CEO, Egmont
USA Kravis, Henry R. Co-Chairman and Co-CEO, Kohlberg Kravis Roberts & Co.
USA Kravis, Marie-Josée Senior Fellow and Vice Chair, Hudson Institute
CHE Kudelski, André Chairman and CEO, Kudelski Group
INT Lagarde, Christine Managing Director, International Monetary Fund
BEL Leysen, Thomas Chairman of the Board of Directors, KBC Group
USA Li, Cheng Director, John L.Thornton China Center,The Brookings Institution
SWE Lifvendahl, Tove Political Editor in Chief, Svenska Dagbladet
CHN Liu, He Minister, Office of the Central Leading Group on Financial and Economic Affairs
PRT Macedo, Paulo Minister of Health
FRA Macron, Emmanuel Deputy Secretary General of the Presidency
ITA Maggioni, Monica Editor-in-Chief, Rainews24, RAI TV
GBR Mandelson, Peter Chairman, Global Counsel LLP
USA McAfee, Andrew Principal Research Scientist, Massachusetts Institute of Technology
PRT Medeiros, Inês de Member of Parliament, Socialist Party
GBR Micklethwait, John Editor-in-Chief, The Economist
GRC Mitsotaki, Alexandra Chair, ActionAid Hellas
ITA Monti, Mario Senator-for-life; President, Bocconi University
USA Mundie, Craig J. Senior Advisor to the CEO, Microsoft Corporation
CAN Munroe-Blum, Heather Professor of Medicine and Principal (President) Emerita, McGill University
USA Murray, Charles A. W.H. Brady Scholar, American Enterprise Institute for Public Policy Research
NLD Netherlands, H.R.H. Princess Beatrix of the
ESP Nin Génova, Juan María Deputy Chairman and CEO, CaixaBank
FRA Nougayrède, Natalie Former Director and Executive Editor, Le Monde
DNK Olesen, Søren-Peter Professor; Member of the Board of Directors, The Carlsberg Foundation
FIN Ollila, Jorma Chairman, Royal Dutch Shell, plc; Chairman, Outokumpu Plc
TUR Oran, Umut Deputy Chairman, Republican People’s Party (CHP)
GBR Osborne, George Chancellor of the Exchequer
FRA Pellerin, Fleur State Secretary for Foreign Trade
USA Perle, Richard N. Resident Fellow, American Enterprise Institute
USA Petraeus, David H. Chairman, KKR Global Institute
CAN Poloz, Stephen S. Governor, Bank of Canada
INT Rasmussen, Anders Fogh Secretary General, NATO
DNK Rasmussen, Jørgen Huno Chairman of the Board of Trustees, The Lundbeck Foundation
INT Reding, Viviane Vice President and Commissioner for Justice, Fundamental Rights and Citizenship, European Commission
USA Reed, Kasim Mayor of Atlanta
CAN Reisman, Heather M. Chair and CEO, Indigo Books & Music Inc.
NOR Reiten, Eivind Chairman, Klaveness Marine Holding AS
DEU Röttgen, Norbert Chairman, Foreign Affairs Committee, German Bundestag
USA Rubin, Robert E. Co-Chair, Council on Foreign Relations; Former Secretary of the Treasury
USA Rumer, Eugene Senior Associate and Director, Russia and Eurasia Program, Carnegie Endowment for International Peace
NOR Rynning-Tønnesen, Christian President and CEO, Statkraft AS
NLD Samsom, Diederik M. Parliamentary Leader PvdA (Labour Party)
GBR Sawers, John Chief, Secret Intelligence Service
NLD Scheffer, Paul J. Author; Professor of European Studies, Tilburg University
NLD Schippers, Edith Minister of Health, Welfare and Sport
USA Schmidt, Eric E. Executive Chairman, Google Inc.
AUT Scholten, Rudolf CEO, Oesterreichische Kontrollbank AG
USA Shih, Clara CEO and Founder, Hearsay Social
FIN Siilasmaa, Risto K. Chairman of the Board of Directors and Interim CEO, Nokia Corporation
ESP Spain, H.M. the Queen of
USA Spence, A. Michael Professor of Economics, New York University
FIN Stadigh, Kari President and CEO, Sampo plc
USA Summers, Lawrence H. Charles W. Eliot University Professor, Harvard University
IRL Sutherland, Peter D. Chairman, Goldman Sachs International; UN Special Representative for Migration
SWE Svanberg, Carl-Henric Chairman, Volvo AB and BP plc
TUR Taftalı, A. Ümit Member of the Board, Suna and Inan Kiraç Foundation
USA Thiel, Peter A. President, Thiel Capital
DNK Topsøe, Henrik Chairman, Haldor Topsøe A/S
GRC Tsoukalis, Loukas President, Hellenic Foundation for European and Foreign Policy
NOR Ulltveit-Moe, Jens Founder and CEO, Umoe AS
INT Üzümcü, Ahmet Director-General, Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons
CHE Vasella, Daniel L. Honorary Chairman, Novartis International
DNK Vestager, Margrethe Deputy Prime Minister and Minister for Economic Affairs and the Interior
FIN Wahlroos, Björn Chairman, Sampo plc
SWE Wallenberg, Jacob Chairman, Investor AB
SWE Wallenberg, Marcus Chairman of the Board of Directors, Skandinaviska Enskilda Banken AB
USA Warsh, Kevin M. Distinguished Visiting Fellow and Lecturer, Stanford University
GBR Wolf, Martin H. Chief Economics Commentator, The Financial Times
USA Wolfensohn, James D. Chairman and CEO, Wolfensohn and Company
NLD Zalm, Gerrit Chairman of the Managing Board, ABN-AMRO Bank N.V.
GRC Zanias, George Chairman of the Board, National Bank of Greece
USA Zoellick, Robert B. Chairman, Board of International Advisors, The Goldman Sachs Group

 

Όπως σημειώνεται και στην ιστοσελίδα της λέσχης Μπίλντερμπεργκη ετήσια συνεδρίαση αποτελεί ένα φόρουμ ανεπίσημων συζητήσεων που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που έλαβαν χωρίς όμως να αναφέρουν την ταυτότητα του ανθρώπου που τις έδωσε. Δεν βγαίνει κάποιο τελικό συμπέρασμα, δεν τίθενται θέματα σε ψηφοφορία.

Οι Έλληνες πολιτικοί και επιχειρηματίες  που κατά καιρούς έχουν λάβει μέρος, είναι οι:

Κώστας Καρράς, Γιάγκος Πεσμαζόγλου, Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, Στέφανος Μάνος, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Γεράσιμος Αρσένης, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Αντώνης Σαμαράς, Θεόδωρος Πάγκαλος,  Γιώργος Παπανδρέου, Κώστας Καραμανλής, Γιάννος Κρανιδιώτης, Γιώργος Αλογοσκούφης, Άννα Διαμαντοπούλου, Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Παπαπαλεξόπουλος,  ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου και 10αδες άλλοι από το 1954.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ BILDERBEG- ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑT’ ΕΤΟΣ

Η μόνιμη ομάδα –διευθυντήριο –αυτή την περίοδο- που από το 1954  οργανώνει τις συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg  αποτελείται από τους εξής :

Chairman

Henri de Castries

Chairman and CEO, AXA Group

DEU Ackermann, Josef Former CEO, Deutsche Bank AG
GBR Agius, Marcus Non-Executive Chairman, PA Consulting Group
USA Altman, Roger C. Executive Chairman, Evercore
FIN Apunen, Matti Director, Finnish Business and Policy Forum EVA
PRT Balsemão, Francisco Pinto Chairman, Impresa SGPS
FRA Baverez, Nicolas Partner, Gibson, Dunn & Crutcher LLP
ITA Bernabè, Franco Chairman, FB Group SRL
NOR Brandtzæg, Svein Richard President and CEO, Norsk Hydro ASA
ESP Cebrián, Juan Luis Executive Chairman, Grupo PRISA
CAN Clark, W. Edmund Group President and CEO, TD Bank Group
BEL Davignon, Etienne Minister of State
DEU Enders, Thomas CEO, Airbus Group
DNK Federspiel, Ulrik Executive Vice President, Haldor Topsøe A/S
NLD Halberstadt, Victor Professor of Public Economics, Leiden University
USA Jacobs, Kenneth M. Chairman and CEO, Lazard
USA Johnson, James A. Chairman, Johnson Capital Partners
GBR Kerr, John Deputy Chairman, Scottish Power
USA Kleinfeld, Klaus Chairman and CEO, Alcoa
TUR Koç, Mustafa V. Chairman, Koç Holding A.S.
USA Kravis, Marie-Josée Senior Fellow and Vice Chair, Hudson Institute
CHE Kudelski, André Chairman and CEO, Kudelski Group
USA Mathews, Jessica T. President, Carnegie Endowment for International Peace
ITA Monti, Mario Senator-for-life; President, Bocconi University
USA Mundie, Craig J. Senior Advisor to the CEO, Microsoft Corporation
USA Perle, Richard N. Resident Fellow, American Enterprise Institute
CAN Reisman, Heather M. Chair and CEO, Indigo Books & Music Inc.
AUT Scholten, Rudolf CEO, Oesterreichische Kontrollbank AG
IRL Sutherland, Peter D. Chairman, Goldman Sachs International
USA Thiel, Peter A. President, Thiel Capital
INT Trichet, Jean-Claude Honorary Governor, Banque de France; Former President, European Central Bank
GRC Tsoukalis, Loukas President, ELIAMEP
SWE Wallenberg, Jacob Chairman, Investor AB
USA Zoellick, Robert B. Chairman, Board of International Advisors, The Goldman Sachs Group

Member Advisory Group

USA David Rockefeller

 

Οι προηγούμενοι εκπρόσωποι – αντιπρόσωποι πριν από αυτούς που έχουν αυτή την περίοδο(μετά το 2010)  την ευθύνη διαχείρισης και οργάνωσης των συνεδριάσεων της λέσχης   ήταν οι

Former Steering Committee Members

Chairmen

NLD Bernhard of the Netherlands
GBR Alec Home of the Hirsel
DEU Walter Scheel
GBR Eric Roll of Ipsden
GBR Peter Carrington
BEL Etienne Davignon

Honorary Secretaries General

USA John S. Coleman
BEL Paul van Zeeland
GBR Joseph H. Retinger
USA Joseph E. Johnson
NLD Arnold Th. Lamping (Deputy)
NLD Ernst H. van der Beugel
USA William P. Bundy
USA Paul B. Finney
USA Theodore L. Eliot, Jr.
USA Casimir A. Yost
NLD Victor Halberstadt
GBR J. Martin Taylor

 

 

Members

ITA Agnelli, Giovanni CHE Krauer, Alex
ITA Agnelli, Umberto FRA Ladreit de Lacharrière, Marc
GBR Airey, Terence BEL Lambert, Léon J.G.
USA Allaire, Paul A. FRA Lévy-Lang, André
DNK Andersen, Tage USA Lord, Winston
AUT Androsch, Hannes SWE Lundvall, Björn
GRC Arliotis, Charles C. CHE Lütolf, Franz J.
USA Ball, George W. CAN Macdonald, Donald S.
SWE Barnevik, Percy USA MacLaurey, Bruce K.
FRA Baumgartner, Wilfrid S. USA Mathias, Charles McC.
GBR Bennett, Sir Frederic M. GBR Maudling, Reginald
USA Bennett, Jack. F. NLD Meynen, Johannes
INT/DEU Bertram, Christoph USA Mitchell, George J.
TUR Beyazit, Selahattin FRA Montbrial, Thierry de
TUR Birgi, Nuri USA Moyers, Bill D.
CAN Black, Conrad M. USA Murphy, Robert D.
CHE Boveri, Walter E. NOR Myklebust, Egil
USA Brady, Nicholas F. DEU Nass, Matthias
GRC Carras, Costa DNK Nφrlund, Nils
ESP Carvajal Urquijo, Jaime FIN Ollila, Jorma
USA Cary, Frank T. NLD Oort, Conrad J.
GBR Cavendish-Bentinck, Victor F.W. INT/ITA Padoa-Schioppa, Tommaso
DNK Christiansen, Hakon USA Perkins, James A.
ITA Cittadini Cesi, Gian G. GRC Pesmazoglu, John S.
GBR Clarke, Kenneth ITA Prodi, Romano
USA Collado, Emilio CHE Pury, David de
FRA Collomb, Bertrand USA Ridgway, Rozanne L.
USA Corzine, Jon S. NLD Rijkens, Paul
USA Dam, Kenneth W. USA Rockefeller, David
GRC David, George M. USA Rockefeller, Sharon Percy
USA Dean, Arthur H. ESP Rodriguez Inciarte, Matias
DNK Deleuran, Aage GBR Roll of Ipsden, Lord
USA Donilon, Thomas E. FRA Rothschild, Edmond de
NLD Duisenberg, Willem F. ITA Ruggiero, Renato
CAN Duncan, James S. GBR Sainsbury, John
DNK Eldrup, Anders ITA Saraceno, Pasquale
USA Finley, Murray H. DEU Schrempp, Jürgen E.
GBR Frame, Alistair INT Schwab, Klaus
GBR Franks, Oliver DNK Seidenfaden, Tφger
CAN Frum, David FRA Seillière, Ernest-Antoine
GBR Gaitskell, Hugh T.N. USA Sheinkman, Jack
USA Gerstner, Louis V. ITA Silvestri, Stefano
USA Getchell, Charles GBR Smith, John
CAN Griffin, Anthony G.S. BEL Snoy et d’Oppuers, Jean C.
GBR Gubbins, Colin DEU Sommer, Theo
SWE Gustafsson, Sten USA Stone, Shepard
ICE Hallgrimsson, Geir USA Summers, Lawrence H.
USA Hauge, Gabriel GBR Taverne, Dick
NOR Hauge, Jens USA Taylor, Arthur R.
GBR Healey, Denis W. GBR Taylor, J. Martin
USA Heinz, Henry J. DNK Terkelsen, Terkel M.
DEU Herrhausen, Alfred NOR Tidemand, Otto Grieg
NOR Höegh, Leif CHE Umbricht, Victor H.
NOR Höegh, Westye ITA Valetta, Vittorio
USA Holbrooke, Richard C. CHE Vasella, Daniel L.
USA Hubbard, Allan B. AUT Vranitzky, Franz
AUT Igler, Hans SWE Wallenberg, Marcus
FIN Iloniemi, Jaakko USA Warsh, Kevin M.
AUT Jankowitsch, Peter NOR Werring, Niels
BEL Janssen, Daniel E. USA Whitehead, John C.
USA Jordan, Jr., Vernon E. USA Whitman, Marina von Neumann
NLD Karsten, C. Frits USA Williams, Joseph H.
TUR Kiraç, Suna USA Williams, Lynn R.
USA Kissinger, Henry A. DEU Wischnewski, Hans-Jürgen
GBR Knight, Andrew USA Wolfensohn, James D.
INT Kohnstamm, Max DEU Wolff von Amerongen, Otto
DEU Kopper, Hilmar USA/INT  Wolfowitz, Paul
NLD Korteweg, Pieter USA  Yost, Casimir A
AUT Kothbauer, Max  ITA  Zannoni, Paolo

 

Η διαδικασία επιλογής του κάθε αντιπροσώπου –εκπροσώπου για κάθε χώρα καταρχήν εξαρτάται από τον προκάτοχο του. Τα κριτήρια επιλογής  κάθε φορά  είναι υποκειμενικά και οι «υποψήφιοι» επιλέγονται πάντα   με βάση τα συμφέροντα της λέσχης,  τους όρους τις προϋποθέσεις αλλά κυρίως τις αρχές, την  ιδεολογία που πρέπει να διέπει τους μετέχοντες  με βάση πάντα τις αρχικές στοχεύσεις και διακηρύξεις από το  1954 μέχρι και το 1969 που η λέσχη , διασπάστηκε και σε μια ακόμα ομάδα πιο κλειστή, την τριμερή επιτροπή,  που  διαμόρφωνε τους στόχους ύπαρξης και λειτουργίας της.

Αρχικά η στόχευση, της λέσχης Bilderberg,   ήταν η αντιμετώπιση του κινδύνου του κουμμουνισμού, στην συνέχεια μετά την 10ετια του 1990 τα ενδιαφέροντα απλώθηκαν στον απόλυτο έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας και η επιβολή της νέας παγκόσμιας κυριαρχίας μέσω της παγκοσμιοποίησης ενώ,  από το 2010 και εντεύθεν κατά ένα μυστηριώδη τρόπο, αλλά αυτή την φορά ανάποδα και εντελώς διαφορετικά η στόχευση είναι και  πάλι ο κίνδυνος της Ρωσίας και οι επεκτατικές βλέψεις του Πούτιν.

Ο κάθε υποψήφιος  παραλαμβάνοντας την  σκυτάλη, ο κάθε ένας δηλαδή  εξ αυτών,  με απόλυτη μυστικότητα αφού πρώτα έχουν διασφαλισθεί η απόλυτη εχεμύθεια, ο σεβασμός και η προσήλωση στις αρχές(τον διεθνισμό), τα οράματα(τον πλήρη και απόλυτο έλεγχο από μια και μόνη παγκόσμια διακυβέρνηση) και τις αξίες της- όχι και τόσο πια-   μυστικής οργάνωσης. Βασική αρχή της λέσχης είναι να προωθούνται παντού –κυρίως στχις χώρες της Δύσης –  οι αποφάσεις που πρέπει να λαμβάνονται από τις  εθνικές κυβερνήσεις  των κρατών ώστε  κατά βάση να υλοποιούνται και να επιβάλλονται  οι αποφάσεις τους επί του υπολοίπου κόσμου. Αποφάσεις που ουσιαστικά οφείλουν να εξυπηρετούν τα διεθνή οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα  των 20 (περίπου) διεθνών οικονομικά ισχυρών οικογενειών της δύσης. Στόχος; ακόμα μεγαλύτερος οικονομικός και πολιτικός έλεγχος  του πλανήτη και της παγκόσμιας οικονομίας.

Πηγή

*Δημοσιεύτηκε στο Greek American News Agency στις 31.05.2014


Alexstefanopoulos ΣΠ
Previous Post

Ο νευραλγικός ρόλος του Πούτιν στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Next Post

Θα έρθει η ώρα που δεν θα πιστεύετε σε αυτά που θα ακούτε..θα βλέπετε και αυτά που θα διαβάζετε...(στο μέλλον)

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Ο νευραλγικός ρόλος του Πούτιν στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Υπ' ατμόν η λέσχη Bilderberg; 29 Μαϊου με 1η Ιουνίου στην Κοπενχάγη της Δανίας...

25 May 2014
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία