Breaking

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Φάκελος Καραμανλή: Νέα δεδομένα, σημαντικές εξελίξεις, απρόσμενη τροπή

(ΑΛΛΕΣ) ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ / EDITORIAL / ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΑ / ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ / ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ / ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ / ΔΙΑΦΘΟΡΑ / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ / ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ΕΥΠ-ΚΥΠ) / ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ / ΟΜΑΔΕΣ / ΣΚΑΝΔΑΛΑ / ΣΤΟΙΧΕΙΑ / 20 Ιουλίου 2014

Γερμανοί και Αμερικανοί βάζουν συνεχώς αναχώματα στη δικαστική έρευνα της εν λογω υπόθεσης.

Κάποιοι θέλουν να «θαφτεί» η έρευνα για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή και κάποιοι επιχειρούν να διεισδύσουν στον ΣΥΡΙΖΑ…

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Αποτέλεσμα εικόνας για καραμανληςΟ Όρσον Γουέλς, έστω ως κινηματογραφικός πρωταγωνιστής της εμβληματικής ταινίας του 1949 «Τρίτος άνθρωπος», δεν ήταν ο μόνος αμερικανός κατάσκοπος που δρούσε στην Βιέννη εκείνη την περίοδο. Η πρωτεύουσα της Αυστρίας, η οποία ήταν τότε χωρισμένη σε τέσσερις ζώνες επιρροής των συμμάχων – νικητών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Σοβιετική Ένωση), θεωρείτο και παγκόσμια πρωτεύουσα των κατασκόπων τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου. Είναι ενδεικτικό πως οι πρεσβείες της Ουάσινγκτον και της Μόσχας στη Βιέννη ήταν υπερβολικώς στελεχωμένες για το μέγεθος της χώρας σε σύγκριση με τις αντίστοιχες σε γειτονικά κράτη, κάνοντας πολλούς να πιστεύουν ότι οι διάφοροι «διπλωμάτες» ή «δημοσιογράφοι» που υπηρετούσαν σε αυτές δεν ήταν άλλο από πράκτορες της CIA και της KGB.

Δεν θυμηθήκαμε την μεταπολεμική Βιέννη από… αγάπη για τον κινηματογράφο και την Ιστορία, αλλά γιατί είναι αρκετοί εκείνοι που πιστεύουν-και με επιχειρήματα- πως η σύγχρονη “εκδοχή» της δεν είναι άλλη από την Αθήνα! Είναι αλήθεια ότι η ελληνική πρωτεύουσα πάντοτε προσέλκυε το ενδιαφέρον των μεγάλων και μικρότερων, όπως η Τουρκία, δυνάμεων, οι οποίες ήθελαν να ξέρουν κάθε μυστικό της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ μίας χώρας η οποία βρίσκεται σε καίριο γεωστρατηγικό σημείο, προκειμένου να την ελέγχουν καλύτερα. Μετά την είσοδο της Ελλάδας στην εποχή των Μνημονίων όμως το ενδιαφέρον έχει πολλαπλασιαστεί, σε βαθμό που να γίνεται λόγος για ανοιχτό πλέον πόλεμο κατασκόπων, στον οποίο πρωταγωνιστούν «παραδοσιακά» οι ΗΠΑ και στον οποίο έχουν δείξει τους τελευταίους μήνες ιδιαίτερη διάθεση να συμμετάσχουν και οι Γερμανοί.

Σύνδεση με «Πυθία» και υποκλοπές
Ύστερα από παλαιότερες αποκαλύψεις του αμερικανού «τεχνικού» Έντουαρντ Σνόουντεν και τις πιο πρόσφατες για διείσδυση κατασκόπων ακόμα και σε γερμανικά υπουργεία, το Βερολίνο έχει απωλέσει οριστικώς την αφέλεια που το χαρακτήριζε μέχρι πρότινος όσον αφορά στη «μυστική» συνεργασία του με την Ουάσινγκτον. Σε σημείο, μάλιστα, αντιγραφής των αμερικανικών μεθόδων κατασκοπείας, των οποίων τόσο διαπρύσιος πολέμιος είναι στις επίσημες δηλώσεις της η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η καθημαγμένη από την οικονομική γενοκτονία Ελλάδα αποτελεί το ιδανικό και «φτηνό πεδίο βολής» για να… «ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι». Αυτό αποδεικνύεται και από τις αποκαλύψεις που έχουν δει ήδη το φως της δημοσιότητας και οι οποίες βασίζονται στη δουλειάς του τρίτου ειδικού ανακριτή Δημήτρη Φούκα, ο οποίος διερευνά την υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή (Πυθία 1»), το οποίο είχαν αποκαλύψει τα «Επίκαιρα» το 2011, καθώς κι εκείνη των τηλεφωνικών υποκλοπών, πάλι με θύμα τον πρώην πρωθυπουργό. Το «ξεψάχνισμα» και η συνένωση των κρίσιμων αυτών υποθέσεων δεν άρεσαν σε κάποιους, οι οποίοι φρόντισαν να πιέσουν για το άρον-άρον κουκούλωμά τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για spy intelligenceΨάχνουν το «βαθύ λαρύγγι»
Παρότι οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, υπουργών της κυβέρνησής του, επιτελών των Σωμάτων Ασφαλείας και Ελλήνων επιχειρηματιών «στοίχειωσαν» την πολιτική ζωή, φαίνεται ότι η χώρα δεν απαλλάχθηκε από τον βραχνά του «Μεγάλου Αδερφού». Σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται το ενδεχόμενο «ενδιαφέρουσες» συνομιλίες να υποκλέπτονται, όπως στην περίπτωση των τηλεφωνημάτων ανάμεσα στον ελληνο-αμερικανό εκδότη και «λομπίστα» Άρη Καρατζά και τον Άλεξ Ρόντο, «μυστικό – ανοιχτό» σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι αντάλλασσαν πληροφορίες σχετικά με επικείμενες κινήσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος από την ελληνική κυβέρνηση. Οι συνομιλίες των δύο ανδρών, στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται και ο δικηγόρος και σύμβουλος του κ. Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου, αναδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμες σε ισραηλινές και αμερικανικές επιχειρήσεις, οι οποίες ενδιαφέρονται να απλώσουν το «χέρι» στη χώρα μας.

Εμείς, ωστόσο, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η εμπλοκή του κ. Παπασταύρου εξυπηρετεί μόνο ως προπέτασμα καπνού, καθώς υπάρχει «βαθύ λαρύγγι» στο Μαξίμου, το οποίο ενημερώνει για τις επερχόμενες κινήσεις του κ. Σαμαρά προκειμένου να μην πιάνονται εξ απήνης Ισραηλινοί και Αμερικανοί.

Ο «πρόθυμος συνεργάτης William B.» και τα εξοπλιστικά
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες, εξάλλου, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως παρακολουθήσεις «υψηλών» προσώπων συνεχίστηκαν και μετά το καλοκαίρι του 2012 και τον σχηματισμό, τότε, τις συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και σε αυτές εμπλέκονται και ξένοι πράκτορες της CIA αλλά και διάφοροι δημοσιολογούντες, οι οποίοι δεν «παίζουν» μόνο για το εθνόσημο, αλλά και για λογαριασμό επιχειρήσεων που έχουν τη βάση τους στη Μέση Ανατολή, και συγκεκριμένα, στο Ισραήλ, κι έχουν μυριστεί «αίμα» ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα μας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, έχουν, μάλιστα, ήδη εντοπιστεί σε οικία στα νότια προάστια μηχανήματα τα οποία αποδεικνύουν πως εκεί γινόταν λήψη, καθώς και αποστολή πληροφοριών στο εξωτερικό.

Με βάση ενημέρωση που διαθέτουμε, οι αμερικανοί πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να μην στείλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον ελληνοαμερικανό πράκτορα με την κωδική ονομασία «William B.», διαμέσου καρτοκινητού του οποίου ενεργοποιούνταν το σύστημα παρακολούθησης που κατέληγε στο κτίριο της NSA, στο Λάνγκλεϊ των ΗΠΑ. Για να… χρυσώσουν, μάλιστα, το χάπι στους Έλληνες οι αμερικανοί εμφανίζονται διατεθειμένοι να επιτρέψουν στον «William B.» να καταθέσει στον ανακριτή, με την ιδιότητα, ωστόσο, του «πρόθυμου συνεργάτη».

Ταυτοχρόνως, οι αμερικανοί έχουν απλώσει τα «πλοκάμια» τους ακόμα και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε μία προσπάθεια να ανιχνεύσουν ποιες είναι οι ελληνικές προθέσεις αναφορικώς με τα εξοπλιστικά προγράμματα. Γι αυτό τον λόγο επιχειρούν να προσεταιριστούν όχι μόνο πολιτικό προσωπικό, αλλά ακόμα και αξιωματικούς. Αυτό το διάστημα οι αμερικανοί επιθυμούν να τορπιλιστεί η αγορά των έξι γαλλικών φρεγατών FREMM, ευελπιστώντας πως θα το πετύχουν όπως παλαιότερα, με τη (μη τελικώς) συμπαραγωγή των ρωσικών τεθωρακισμένων μάχης BMP-3.

Αριστερόστροφο γερμανικό think – tank – Δούρειος Ίππος
Οι Γερμανοί, πάντως, δεν είναι διατεθειμένοι να βλέπουν την Ελλάδα να «αλληθωρίζει» προς τις ΗΠΑ, πόσω μάλλον όταν παρουσιάζονται ως εγγυητές της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Γι αυτό και οι μυστικές υπηρεσίες τους (BND) έχουν ενισχύσει το κλιμάκιό τους στη χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια.
Αντιλαμβανόμενο όμως το Βερολίνο την ισχυρή πιθανότητα το πολιτικό σκηνικό να αλλάξει άρδην στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, σπεύδει να απλώσει τα δίχτυα του και στο «άβατο» της Αριστεράς.

Όπως πληροφορούμαστε, η BND επιχειρεί να διεισδύσει στον ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας ως Δούρειο Ίππο το ελληνικό παράρτημα αριστερόστροφης γερμανικής δεξαμενής σκέψης (think tank), η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας από τα μέσα του 2012, διοργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων αλλά και επισκέψεων στη Γερμανία.
Υπάρχουν άνθρωποι στην αξιωματική αντιπολίτευση που μας διαβεβαιώνουν ότι προσπαθούν να εισχωρήσουν στους κόλπους της στελέχη του εν λόγω ιδρύματος, με σκοπό να στρέψουν το κόμμα στην συμβιβασμένη σοσιαλδημοκρατία και με στόχο τη συνέχιση της γερμανικής πολιτικής…

 

Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα», τεύχος 248

*Αναδημοσιεύτηκε στο Greek American News Agency στις 20.7.2014


Alexstefanopoulos ΣΠ
Previous Post

Για την τραγωδία της Κύπρου υπάρχουν ευθύνες όχι μόνο στους Αμερικανούς και Βρετανούς

Next Post

Τι δουλειά έχουν στη χώρα μας οι ξένοι πράκτορες;

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Για την τραγωδία της Κύπρου υπάρχουν ευθύνες όχι μόνο στους Αμερικανούς και Βρετανούς

αλλά και στην Κύπρο και στην...

20 July 2014
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία