Breaking

Ανοιχτή επιστολή προς την Α.Θ.Π. Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΟΗΕ, εδώ και μια 10ετια, καλεί τα κράτη μέλη του να σεβαστούν την ιδιωτικότητα και το δικαίωμα στην ψηφιακή τεχνολογία χωρίς παρεμβάσεις και παρακολουθήσεις

Αποκάλυψη ΣΟΚ: Πόρισμα κόλαφος του ΟΗΕ καταγγέλει και αποκαλύπτει ποιοι και με ποιες μεθόδους μας παρακολουθούν

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Για 3η συνεχόμενη ημέρα η συκοφαντικη δυσφήμηση και διαστροφή της αλήθειας

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

Τα κρίσημα ερωτήματα που τίθενται από την επιστολή του Αμερικανού ΥπΕξ κ. Antony Blinken -της 12ης Οκτωβρίου '21- προς την Ελλάδα

CIA : ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ!

CIA : ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ! { NTOKOYMENTO }

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (2) Επιστολή (καταγγελία) προς τον Έλληνα Υπ. Εθνικής Άμυνας (Ευάγγελο Μεϊμαράκη)

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (2) Διαβάστε την μυνητήρια αναφορά προς τον Άρειο Πάγο για την Κυπριακή Τραγωδία

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ : Ελληνική Δημοκρατία γιατί αρνείται πεισματικά την παραπομπή των υπευθύνων της Εθνικής Τραγωδίας

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (2) : Επιστολή προς τον Έλληνα Υπ. Δικαιοσύνης (2008)

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (2) Επιστολή καταγγελία προς τον Έλληνα Υπ. Δικαιοσύνης Σωτήριο Χατζηγάκη (2008)

Έρχεται μεγάλη πείνα (!) πρωτοφανής στην ανθρώπινη ιστορία

Η δική μας μεγάλη Πατρίδα Κύριε Ερντογάν! {Open letter to Turkish President Recep Tayip Erdogan}

Αυτά που ζούμε(...) και αυτά που έρχονται... το 2021

Quō vādis AMERICA? Τι φέρνει η3η Νοεμβρίου 2020 για τις ΗΠΑ

Που πορεύονται οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής;

Η 24ης Ιουλίου ημέρα εθνικού πένθους και Ορθόδοξης περισυλλογής. Ημέρα Εθνικής Ενότητας και Ομοψυχίας.

Αν ήταν σήμερα Αρχιεπίσκοπος ο Χριστόδουλος θα σείοταν όχι μόνον η πλατεία συντάγματος αλλά ολόκληρη η Ευρώπη! Στο άκουσμα και μόνον της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί!

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Οι υπάλληλοι της ΕΥΠ αποτελούν ευαίσθητη κοινωνική ομάδα και δεν αξιολογούνται;

(ΑΛΛΕΣ) ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ / EDITORIAL / ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ / ΔΙΑΦΘΟΡΑ / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ / ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ΕΥΠ-ΚΥΠ) / ΣΚΑΝΔΑΛΑ / ΣΤΟΙΧΕΙΑ / 6 Αυγούστου 2014
Αντιδράσεις της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΟΜΕ-ΕΥΠ) για το νέο νομοσχέδιο περί αξιολόγησης. Ζητά να μην υπάρχει αξιολόγηση. 
Του Βασίλη Λαμπρόπουλου, Το ΒΗΜΑ
 Αποτέλεσμα εικόνας για αξιολογησηΚαι από τη διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων φέρεται να εξαιρούνται τα στελέχη της ΕΥΠ. Οι 1.300 υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών δεν θα ακολουθήσουν το νέο σύστημα αξιολόγησης και αντίστοιχων μισθολογικών προσαρμογών των υπολοίπων εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Κάτι που είχε συμβεί και με την εξαίρεσή τους από τα προηγούμενα μνημόνια όταν δεν είχαν υποστεί καμία περικοπή του μισθού τους.

Η «απένταξη» των «Τζέιμς Μποντ» των μυστικών υπηρεσιών από το σύστημα αξιολόγησης φέρεται να έλαβε χώρα ύστερα και από επιστολή που έστειλε προ μερικών ημερών στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά η Ομοσπονδία Εργαζομένων Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΟΜΕ-ΕΥΠ) στην οποία υπήρχαν αναφορές για τις «ιδιαιτερότητες της υπηρεσίας», ενώ ζητούσε ένα ειδικό σύστημα αξιολόγησης για τους υπαλλήλους της ΕΥΠ. Στην τροπολογία λοιπόν που κατατέθηκε για το σύστημα αξιολόγησης μνημονεύεται (παράγραφος 6) ότι θα εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης το οποίο θα καθορίζει τέτοιου είδους διαδικασία μόνο για το προσωπικό της ΕΥΠ, «σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της υπηρεσίας αυτής».

Την τελευταία πενταετία οι υπάλληλοι μυστικών υπηρεσιών τυχαίνουν ειδικής μεταχείρισης από τις κυβερνήσεις και εξαιρούνται από τα μέτρα λιτότητας, παρ’ ότι καμία σχετική ειδική ρύθμιση δεν υπάρχει για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των στελεχών της ΕΥΠ «oι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί έπαιρναν προ οικονομικής ύφεσης διαδοχικές αυξήσεις. Την τελευταία φορά που δόθηκε στα στελέχη της ΕΥΠ αύξηση ήταν με το επίδομα “υψηλής ευθύνης” σε μια προσπάθεια αναβάθμισης της υπηρεσίας μετά τη σύλληψη του Οτσαλάν στην Κένυα, στις αρχές του 1999. Το 60% των υπαλλήλων της ΕΥΠ έχουν μισθό περίπου 1.000 ευρώ, και ο μέγιστος μισθός(υπαλλήλου με 37 χρόνια υπηρεσίας) φτάνει στα 1.500 ευρώ».

Στην πρόσφατη επιστολή της ΟΜΕ-ΕΥΠ που εστάλη και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης αλλά και στους διοικούντες την ΕΥΠ για το ζήτημα της αξιολόγησης μνημονευόταν: «Η θεσμική αυτοτέλεια της ΕΥΠ αντανακλά, εξάλλου, την ιδιαιτερότητα της αποστολής της, η οποία, αν και σχετίζεται με αυτές των υπουργείων Άμυνας, Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης, διατηρεί την αυτοτέλεια που της προσδίδει το αντικείμενό της, ήτοι η συλλογή και αξιοποίηση της πληροφορίας για την προστασία της επικράτειας».

Μάλιστα οι συνδικαλιστές της ΕΥΠ ζήτησαν στη συγκεκριμένη επιστολή σειρά αλλαγών στις μυστικές υπηρεσίες που αφορούν «ένα σύγχρονο οργανόγραμμα, που θα εμπνέεται από τα βέλτιστα πρότυπα των ομοταγών υπηρεσιών των καλύτερων στρατηγικών μας εταίρων, ένα νέο πειθαρχικό δίκαιο και ένα εσωτερικό, νέο σύστημα αξιολόγησης καθώς και νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο μόνο για τους υπαλλήλους της ΕΥΠ».

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, «κουραστήκαμε να οχλούμε μόνοι εμείς προς την κατεύθυνση των ριζικών μεταρρυθμίσεων, τις οποίες χρειαζόμαστε για να επιτελέσουμε το έργο μας σε καιρούς που εμφανίζονται νέες ανάγκες και νέοι κίνδυνοι απειλούν την ασφάλεια της χώρας».

 

*Δημοσιεύτηκε στο Greek American News Agency στις 06.08.2014


Previous Post

Εξεταστική Επιτρ. Ελληνικής Βουλής : "ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ να διαβιβαστεί το πόρισμά μας στη Δικαιοσύνη..."

Next Post

Αποφασιστική παρέμβαση Κικίλια στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Εξεταστική Επιτρ. Ελληνικής Βουλής : "ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ να διαβιβαστεί το πόρισμά μας στη Δικαιοσύνη..."

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ,...

25 July 2014
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία