Breaking

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Τα ΜΜΕ έχουν ζημιώσει τη χώρα, καιρός για την αυτοκριτική τους

(ΠΑΡΑ)ΠΟΛΙΤΙΚΗ / EDITORIAL / ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ / ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ / ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ / ΔΙΑΦΘΟΡΑ / ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ / ΛΑΜΟΓΙΑ / ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ / ΟΜΑΔΕΣ / ΠΡΟΣΩΠΑ / ΣΚΑΝΔΑΛΑ / ΣΤΟΙΧΕΙΑ / 12 Δεκεμβρίου 2014

Γιώγος Πλειός : Τα ΜΜΕ αύξησαν σημαντικά και ουσιαστικά το χρέος της Ελλάδος. Έχουν τεράστια ευθύνη για την κατάσταση της χώρας και  οφείλουν να αναλάβουν και τις δικές τους ευθύνες!

Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Αποτέλεσμα εικόνας για γιωργος πλειοςΑίσθηση και έντονο προβληματισμό, στις τάξεις  σχεδόν όλων των παραδοσιακών αλλά και νεοφανών  εκδοτών , δημοσιογράφων, πολιτικών και φυσικά δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους κύκλους γνωστών  οικονομικών μεγαλό παραγόντων της Ελλάδος ,   προκαλούν εδώ και ημέρες, παρά την προσπάθεια αποσιώπησης από τα γνωστά συστημικά και ελεγχόμενα ελληνικά έντυπα και ηλεκτρονικά  ΜΜΕ, τα όσα  είπε (σχεδόν κατήγγειλε ) ο καθηγητής  Γιώργος Πλειός  πρόεδρος του τμήματος της σχολής ΜΜΕ   του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  κατά την διάρκεια του  ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ  και ΔΕΥΤΕΡΟΥ  ΜΕΡΟΥΣ  της αποκλειστικής συνέντευξης που μας παραχώρησε με κεντρικό θέμα ανάλυσης την κατάσταση στα Ελληνικά ΜΜΕ.  Τα όσα επισημαίνει αλλά και αποκαλύπτει  ο διακεκριμένος καθηγητής αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα εν όψει και των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που εκτυλίσσονται ώρα με την ώρα στην Ελλάδα με αφορμή την εκλογή προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και σε γκρίζο φόντο –αν όχι  πολύ σκοτεινό με όσα φαίνεται από το αόρατο βάθος του παρασκηνίου και του παρακράτους να έρχονται –  εθνικές εκλογές. Εκλογές που θα σημάνουν μια παρατεταμένη πολιτική αστάθεια με δυο ενδεχομένως και με τρεις εκλογικές  αναμετρήσεις ώστε στο  τελικό κάδρο να εμφανιστεί ως τετελεσμένο αναγκαστικό αποτέλεσμα αυτό που ήδη δρομολογείται ερήμων των πολιτών, σε ξένα κέντρα εντός και εκτός ευρωζώνης.

Ο ρόλος των ΜΜΕ σε όλη αυτή την κρίσιμη περίοδο είναι  πολύ ιδιαίτερος και ζωτικής σημασίας –γα αυτό και αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα τα όσα λέει ο καθηγητής Γιώργος Πλειός σε αυτή την συνέντευξη του. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η συνέντευξη έχει ληφθεί από τον Μάϊο του 2014  όμως για πολύ ευνόητους λόγους και όχι τυχαία  παρέμεινε στο  Hold καθώς τα όσα μας  είπε σε συνδυασμό με την ροή πληροφοριών που είχαμε από τον Απρίλιο του 2014 –όσοι κάνουν πολιτικό και  οικονομικό ρεπορτάζ ας θυμηθούν τι είχαμε τον συγκεκριμένο μήνα- είχαμε αποκαλύψει ότι   κάτω από άκρα μυστικότητα προετοιμάζονταν ο κρατικός μηχανισμός για εθνικές εκλογές  αφενός, και αφετέρου  τα όσα λέει ο Γιώργος Πλειός  σκιαγραφούν αυτή την δυσώδη και ζοφερή τραγικά καθοριστική για το μέλλον της χώρας παρέμβαση μέσω των ΜΜΕ στα πολιτικά δρώμενα, άλλων ξένων  παραγόντων προκειμένου να επηρεάζουν κάθε φορά το τελικό πολιτικό  ( και πού συχνά εκλογικό) αποτέλεσμα.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της συζήτησης –συνέντευξης ο Γιώργος Πλειός μιλάει για τις καταγγελίες που είχαν κάνει δυο πρώην πρωθυπουργοί της Ελλάδος ο Κώστας Καραμανλής αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου σχετικά με τον ρόλο γνωστών και πολύ  συγκεκριμένων εκδοτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων  που δρουν στην Ελλάδα. Τα όσα λέει επισημαίνει, και από κάποιο σημείο και μετά, αποκαλύπτει πραγματικά (θα έπρεπε τουλάχιστον στους νουνεχείς σκεπτόμενους αλλά και υποψιασμένους Πολίτες να ) προκαλούν και όχι αδικαιολόγητα ΣΟΚ!

Ο κ. Πλειός πέρα από τα όσα  αναλύει για τον θεσμικό θεμιτό ή αθέμιτο ρολο των ΜΜΕ συνδέοντας  την  εμπλεκόμενη θεσμική   διαδικασία  συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής δικαιοσύνης, αποτελούν μια κραυγή απελπισίας για το πολιτικό σύστημα για αυτό και  αναφέρεται σε αλλαγή θεμελιωδών  στοιχείων του πολιτεύματος (εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας) ώστε να γίνει ομαλά σταδιακά και με θεσμική και νομική κατοχύρωση  η απεμπλοκή από την σκοτεινή διαπλοκή.  Διαπλοκή που πάντα έριχνε την βαριά σκιά της, τουλάχιστον μετά το 1989 που σημειώθηκε αυτή  η «έκρηξη» στην πρώτης και πρώιμη φάση της η λεγόμενη ελεύθερη τηλεόραση και ραδιοφωνία.  Δείτε το τρίτο μέρος της συνέντευξης του Γιώργου Πλειού.

 

Πηγή

*Δημοσιεύτηκε στο Greek American News Agency στις 12.12.2014

 


Alexstefanopoulos ΣΠ
Previous Post

Δημοσιογράφοι-Εφοπλιστές: H αμαρτωλή σχέση της διαφθοράς

Next Post

Καλοί οι πράκτορες με τους παχυλούς μισθούς στις Βρυξέλλες, έργο όμως παράγουν;

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Δημοσιογράφοι-Εφοπλιστές: H αμαρτωλή σχέση της διαφθοράς

Οι ατεκμηρίωτες γενικεύσεις, η παραχάραξη της ιστορίας και η αλλοίωση...

2 December 2014
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία