Breaking

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Μύθος και πραγματικότητα της υπόθεσης «YIORGOS»

(ΑΛΛΕΣ) ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ / EDITORIAL / ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΑ / ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ / ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΣΤΟΙΧΕΙΑ / 27 Νοεμβρίου 2017

Η κατασκευή του “Papadopoulos Gate”, η ανύπαρκτη σχέση με τον Τραμπ και η ανευθυνότητα των ελληνικών ΜΜΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για papadopoulos gateΗ Επιχείρηση  «YIORGOS», ­ – όπως ονόμαζαν οι «σκιές» του υπέρ φιλόδοξου νεαρού ομογενή Γιώργου Παπαδόπουλου, δηλ, τον  άνθρωπο που παρακολουθούσαν  οι μυστικοί  πράκτορες του FBI  που  επί μήνες και για  24 ώρες το 24ωρο σχεδόν από τις  αρχές Απριλίου του 2016 είχαν γίνει η σκιά του – ουσιαστικά  έχει ξεκινήσει   από την αρχή που  έκανε την εμφάνιση του στο επιτελείο του Ντόναλτ Τράμπ.

Εκεί γύρω στις αρχές Μαρτίου 2016 όταν πια είχε κλειδώσει για τα  καλά η υποψηφιότητα Τράμπ καθώς προπορεύονταν των υπολοίπων συνυποψηφίων του.  Ο νεαρός υπέρ φιλόδοξος, σε σημείο επικινδυνότητας ακόμα και για τον ίδιο  ήταν ένα πρόσωπο που δεν ήταν δυνατόν να μη προκαλέσει την προσοχή των Αμερικανικών αρχών αφού χωρίς καμία απολύτως εξουσιοδότηση και από κανέναν(!) παρουσιάζονταν ως εκπρόσωπος – αντιπρόσωπος του ανθρώπου που έμελλε να γίνει ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ…

Το FBI ως γνωστόν μόνο φιλικά δεν διάκειταν προς τον υποψήφιο των Ρεμπουμπλικανών μεγιστάνα Ντόναλντ Τράμπ.  Ούτε και τώρα φυσικά. Όλοι θυμόμαστε τις παλινωδίες του τότε διευθυντή του Τζέϊμς Κόμεϊ με την υπόθεση των email της επίσης υποψήφιας για την Αμερικανική Προεδρεία,  Χίλαρυ Κλίντον.

Υπόθεση που ναι μεν έχει καταλήξει σε φιάσκο για το ίδιο το FBI  αλλά και που ποτέ δεν έκλεισε… «Μια γερή και καλά  «κλειδωμένη» υπόθεση(σ.σ. εννοούν από πλευράς στοιχείων πολύ καλά «δεμένη»)  που «ο Ντόναλντ Τράμπ κρατά ως γερό  άσσο τελικής νίκης στο έναντι στο σύστημα Κλίντον,   στα μανίκια του αν δει πως η ιστορία με την ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές  ξεφεύγει δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να διατάξει να ανοίξει και να την φτάσει ως το κόκαλο! Όσο βαθιά χρειασθεί και όποιος αντέξει...»  λένε ακόμα και σήμερα στενοί συνεργάτες και φίλοι του Αμερικανού Προέδρου…

Η επιχείρηση όμως «YIORGOS» ή  «G.P» όπως  ήταν η κωδική ονομασία πάνω  στους φακέλους με τα report των ανθρώπων «σκιά» για κάθε κίνηση του Γιώργου Παπαδοπουλου αλλά  και τις εντολές που έχουν δοθεί για την υπόθεση  αυτή, που ακόμα και για τους ανθρώπους που πλέον τον γνωρίζουν άριστα και πολύ καλά  και μέσα από το ψυχολογικό του profile αφού ξέρουν τα πάντα(!) για εκείνον, έχει και πολλά κενά. Σαν κομμάτια του πάζλ που λείπουν..

Και όταν λέμε τα πάντα εννοούμε τα πάντα. Ακόμα και αυτά που δεν θα δημοσιοποιηθούν ποτέ, παρά μονάχα μετά την παρέλευση 30 ετών και πλέον, και μόνον όταν απελευθερωθούν όλα , τα πλήρη αρχεία που κρατήθηκαν για την υπόθεση του…

Γνωρίζουν από τα πιο απλά καθημερινά πράγματα από το  τι τρώει; Τι του αρέσει; Τι δεν του αρέσει! Τα γούστα στο φαγητό αλλά και στις γυναίκες.  Τι ποτό πίνει και τι τον «πίνει»… Όπως φυσικά γνωρίζουν και όλες του τις επαφές, τις συναντήσεις  όπου και αν πήγε εντός ή εκτός Αμερικής. Γνωρίζουν τα πάντα για   όποιους και αν συνάντησε. Με ποιους συνομιλούσε τι έλεγε μαζί τους όταν συναντιόταν face to face αλλά και τι έλεγε μέσω mail  μέσω  sms,  μέσω social media μέσω τηλεφώνου, αν και εκεί ήταν αρκετά προσεχτικός όπως λένε αυτοί που ξέρουν περισσότερα για αυτόν τον άνθρωπο.

Αποτέλεσμα εικόνας για papadopoulos gateΤο ερώτημα που απασχολεί τους ανθρώπους του FBI είναι ποιος έδωσε το πράσινο φως στο νεαρό υπέρ φιλόδοξο Ελληνοαμερικανό να καθίσει σε εκείνο το τραπέζι με τον Πρόεδρο Τραμπ τον Μάρτιο του 2016 σε αυτή την πολυδιαφημισμένη πια φωτογραφία που είναι και μάλλον το μοναδικό στοιχείο που συνδέει τον Παπαδόπουλο με το Ντ. Τραμπ αλλά δεν «κλειδώνει» ούτε «δένει»  την υπόθεση  της ρωσικής εμπλοκής αν υπήρξε;  και ως ποιο βαθμό στις αμερικανικές εκλογές;

Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι ανώτεροι επιτελείς που διερευνούν την ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές. Υπόθεση που μοιάζει μάλλον να έχει εφευρεθεί ως αντίπαλο δέος και οιωνεί απειλή προς τον Ντόναλντ Τράμπ παρά ως ουσιαστική υπόθεση με περιεχόμενο…

Λένε οι πολύ  καλά και άριστα γνωρίζοντες, και προ πάντων εκείνοι που δρούν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας ή μάλλον για να ακριβολογώ τα αποφεύγουν ως ο διάβολος το λιβάνι, ξέρουν και   πως λειτουργεί το «βαθύ αμερικανικό κράτος» αλλά και πως να ελίσσονται μέσα σε αυτό το πολυδαίδαλο και πολυπλόκαμο σύστημα,   ειδικά όταν για την προστασία του εθνικού συμφέροντος εμπλέκονται όχι μόνον το FBI  αλλά και η CIA και αν χρειασθεί και η  NSA όπως θα αποδειχθεί στο τέλος αυτής της υπόθεσης που φαινομενικά  αφορά την έρευνα για την τυχόν εμπλοκή ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος υπέρ  του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ, αλλά ουσιαστικά αποτελεί την μεγαλύτερη ίσως επιχείρηση εμπλοκής και διαπλοκής μυστικών υπηρεσιών  στην Αμερικανική Ιστορία με στόχο την έκπτωση από το προεδρικό αξίωμα του Ντόναλντ Τράμπ.

Μια επιχείρηση στην οποία έχουν επενδυθεί πολλά δις και διεθνή συμφέροντα καθώς ο ιδιόρρυθμος και φαινομενικά αντισυστημικός Αμερικανός Πρόεδρος φαίνεται να έχει ενοχλήσει πολύ υψηλότερα από εκείνον και τα δικά του συμφέροντα.

Μια επιχείρηση που έχει σενάρια και εναλλακτικές  που φτάνουν ακόμα και στα πιο ακραία σενάρια…

Η Υπόθεση όμως του George Papadopoulos,  πάνω στην οποία επιχειρείται από όλους εκείνους – πρόσωπα, ομάδες, κόμματα αλλά και θεσμούς των ΗΠΑ που αντίκειται και αντιδρούν στην εκλογή Τράμπ και πάνω στην οποία επιχειρούν –  να στήσουν το όλο οικοδόμημα με την τυχόν εμπλοκή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016, δεν μπορεί ούτε πολύ μακριά να πάει, αν είναι μόνον αυτό που φαίνεται (…), ούτε πολύ περισσότερο και να δώσει τα πολυπόθητα στοιχεία στον  ειδικό  εισαγγελέα Robert S. Mueller III,    Είναι ο ειδικός ομοσπονδιακός εισαγγελέας  με τον οποίο συνομιλεί και συνεργάζεται ο George Papadopoulos και υπό την  στενή δικαστική επιτήρηση του οποίου πορεύεται ο νεαρός υπέρ μωρό φιλόδοξος άμυαλος Ελληνοαμερικανός ομογενής ,  και που εντέλει είναι αυτός που   διερευνά την υπόθεση της Ρωσικής εμπλοκής  στις αμερικανικές εκλογές.

«Η υπόθεση του George Papadopoulos που ΜΟΝΟΝ για τα Ελληνικά ΜΜΕ υπήρξε σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου αλλά ποτέ για κάποιο σοβαρό αμερικανικό ΜΜΕ, ακόμα και εκείνα που μάχονταν τον Ντ. Τράμπ, δεν του έδωσε βήμα ούτε του αναγνώρισε μια ιδιότητα που ποτέ δεν είχε, όπως συνέβη με όλα  τα Ελληνικά ΜΜΕ και ορισμένοι σε Νέα Υόρκη (Αστόρια) και Ουάσιγκτον βάφτισαν, ανέδειξαν   και «αναγνώρισαν»  ως «σύμβουλο για θέματα εξωτερικής πολιτικής Μέσης Ανατολής και ενέργειας» του Ντόναλτ Τράμπ , στο τέλος θα αποδειχθεί άλλο ένα φιάσκο»  λέει προς τα Ε άνθρωπος – ο πιο στενός, στενότερος δεν γίνεται,  φίλος και συνεργάτης του Αμερικανού Προέδρου.

Αναγκαία σημείωση διευκρίνιση: Πράγματι και είναι αλήθεια σχεδόν όλα ομοθυμαδόν –πλην  των Επικαίρων, της ΠΡΩΙΝΗΣ και του  GreecAmericanNewsAgency – τα Ελληνικά ΜΜΕ και σχεδόν όλοι οι ανταποκριτές μηδενός εξαιρουμένου τελικά την πάτησαν και παρουσίαζαν επί μήνες ως σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου (είτε κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είτε και για αρκετούς μήνες μετά την εκλογή του) τον νεαρό ΕλληνοΑμερικανό Ομογενή Γιώργο Παπαδόπουλο.  «Να ψάξεις να μάθεις ποιος τον έβαλε σε εκείνη την fuck συνάντηση να κάτσει στο τραπέζι με τον Πρόεδρο τον Μάρτιο του 2016 εκείνο είναι το κλειδί» μου λέει με ένταση ο άνθρωπος με τον οποίο μιλώ. «δεν ήταν τίποτα απολύτως! Αυτό το παιδί ήταν ένα ΤΙΠΟΤΑ! Ήταν απλά ένας μπελάς! Αυτό και τίποτα άλλο! Δεν είδε ποτέ τον πρόεδρο ούτε είχε  ποτέ έστω για λίγο ιδιωτική(privet) συνάντηση με τον Πρόεδρο! Ούτε πριν την εκλογή ούτε μετά! εξαρχής του είχαμε πει ευχαριστούμε δεν θα  πάρουμε αυτό που πουλάς το προϊόν σου είναι σκάρτο! Είναι ψεύτικο!  Και του δείξαμε την πόρτα! Όλοι μηδενός εξαιρουμένου… πλην εκείνου που τον έβαλε σε εκείνη την γ@μημένη συνάντηση».

Ο συνομιλητής μου, που για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτεται η ταυτότητα του και ενώ όσο διαρκεί η έρευνα  του FBI και για τον George Papadopoulo αλλά και για την ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές, δεν θέλει να έχει καμία ανάμειξη αν και ξέρει ότι θα κληθεί πολύ σύντομα να καταθέσει αφού  ήταν  -και ο Αμερικανός Πρόεδρος εξακολουθεί να τον εμπιστεύεται και μιλάει συνεχώς μαζί του – είναι χείμαρρος! Αποκαλυπτικός σε όσα μας λέει:

-και  πως εξηγείτε τα καλά λόγια του Αμερικανού προέδρου; Τα είπε δημόσια στην Ουάσιγκτον Πόστ…

– καμάν Άλεξ ξέρεις πως είναι αυτά. Είπε μια καλή κουβέντα γιατί τον ρώτησαν αυτό είναι όλο. Τότε φτιάχνονταν όλες οι ομάδες και οι επιτροπές. Μπήκε σε εκείνη την συνάντηση…κάποιος τον έφερε…

Αποτέλεσμα εικόνας για trump thinkingΤο παιδί ούτε που το ήξερε ο Ντόναλντ Τράμπ.  Εξ άλλου τα είπε εκείνη την ίδια ημέρα που μόλις τον είχε γνωρίσει. Άκου πως έγινε με αυτό το παιδί. Πέρα από όσα είπε σε εκείνη την συνάντηση τον Μάρτιο του 2016(σ.σ εννοεί την μια και μοναδική συνάντηση που έγινε στις 31 Μαρτίου  υπό τον Ντ. Τράμπ και  την γνωστή πια φωτογραφία) και τα οποία όλοι  – μα όλοι αυτό το ξέρω καλά γιατί ο πρόεδρος μου είπε εκείνο το απόγευμα «είναι τρελό αυτό το παιδί; ποιος το έφερε μέσα;»  – του είπαν πως είναι μια  πάρα πολύ κακή ιδέα αυτά όλα για τους Ρώσους! Από εκείνη την ίδια ημέρα του δείξαμε την πόρτα! Δεν είδε ποτέ και κανέναν μας. Έστελνε mail και δεν έπαιρνε απαντήσεις. ας τις δείξει; ας τις παρουσιάσει αυτός ή το FBI!

Δεν μίλησε ποτέ και με κανέναν εγώ αρνήθηκα  όχι να τον δω αλλά ούτε και να του μιλήσω στο τηλέφωνο. Είχα ρωτήσει ton    Father Alex «το ξέρεις αυτό το παιδί; Είναι καλό; Αξίζει κάτι; Να το πάρουμε μαζί μας»; Και ο πάτερ μου είχε πει  «δεν το ξέρω καθόλου δεν ξέρω ποιος είναι ούτε γιατί στη Ελλάδα τον παρουσιάζουν έτσι». Αυτό ήταν. Αυτά τα λόγια του πάτερ Αλέξανδρου ήταν για μένα οδηγός. Όπου τον έβλεπα  έδινα εντολή να μη πλησιάσει τον πρόεδρο ούτε στα 100 μέτρα!»

– αυτό πότε συνέβη; Θυμάστε;

– βεβαίως όταν μάθαμε το καλοκαίρι του 2016 είχε κατέβει στην Ελλάδα τον Ιούνιο και ούτε λίγο ούτε πολύ ήθελε να πάει εκεί που ήταν ο Πατριάρχης στην Κρήτη.(σ.σ. εννοεί την Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας που έγινε στην Κρήτη υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο)

Ότι είχε πάει στο Ελληνικό ΥΠ. Εξ. Και  ότι είχε πολλές συναντήσεις με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο αλλά και άλλους πολλούς υπουργούς και Έλληνες  πολιτικούς! Τότε νευρίασα. Ενημέρωσα τον Πρόεδρο. Αργότερα έμαθα ότι συνάντησε τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και άλλους πολλούς.  Το παιδί αυτό είχε επαφές με δικούς σας εδώ (σ.σ. εννοεί δημοσιογράφους στις ΗΠΑ) εκείνοι τον παρουσίαζαν ως σύμβουλο του προέδρου! Όχι εμείς! Εμείς του είχαμε δείξει την πόρτα αμέσως μετά τις ανοησίες που είπε σε εκείνο το τραπέζι. Μπορείς να ρωτήσεις αυτούς όλους!(σ.σ. εννοεί τους Έλληνες δημοσιογράφους σε ΗΠΑ και Ελλάδα) πως το έκαναν αυτό; Γιατί έλεγαν ψέματα; Που τον είδανε με τον πρόεδρο; πως τον παρουσίαζαν όλοι ως σύμβουλο του Αμερικανού πρόεδρου; πως του  έκαναν συνεντεύξεις με μια ιδιότητα που ποτέ δεν είχε;  Αφού όλοι γνώριζαν και ειδικά ορισμένοι, στην Ουάσιγκτον και στην Νέα Υόρκη ήξεραν πολύ καλά την αλήθεια, είχαν ρωτήσει και εμένα και τον πατέρα Αλέξανδρο και  Mike Karloutso και όλους μας εδώ που γνωριζόμαστε και σε αρκετούς λέγαμε  ότι «αυτό το παιδί δεν είναι τίποτα! Ξεχάστε το»! Άρα έλεγαν ψέματα! Κάποιοι παρασύρθηκαν το καταλαβαίνω. Αλλά δημοσιογράφος είσαι βρε διάολε σήκωσε το τηλέφωνο στείλε ένα mail και ρώτα !  Το παιδί αυτό ήταν μόνο για τους Έλληνες  στην Ελλάδα και στην Αστόρια και στο Σικάγο «σύμβουλος του προέδρου» εκείνοι τον βάφτισαν έτσι!  Για τον ίδιο τον Πρόεδρο και όσους  εργαστήκαμε και εργαζόμαστε κοντά του δεν ήταν ποτέ και τίποτα! Κατάλαβε το αυτό πολύ καλά και αυτό θα αποδειχθεί! »

Η συζήτηση με την πηγή αυτή  ήταν μακρά και εξόχως αποκαλυπτική αλλά λόγοι δεοντολογίας αλλά και ουσίας γιατί αυτά που μας αποκαλύπτει σε έντονο και οργισμένο ύφος,  με ονόματα και στοιχεία και γεγονότα  «καίνε» αρκετούς και δημοσιογράφους στην Ελλάδα αλλά και στις ΗΠΑ…

Καίνε όμως και Έλληνες «πρόθυμους πολιτικούς»  να βοηθήσουν ένα ΕλληνοΑμερικανό που νόμιζαν ότι ήταν κοντά στον Αμερικανό Πρόεδρο και έτσι θα είχαν και αυτοί κάποια έστω πρόσβαση… Ή υπολόγιζαν σε άλλα σχέδια… Εις μάτην όμως. Άνθρακες ο θησαυρός όπως αποδείχθηκε.

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 δόθηκε στο ξενοδοχείο Hilton  την 6η Λεωφόρο  ένα δείπνο προς τιμή των Καλύμνιων και της προσφοράς τους στους πρόσφυγες από το τάγμα των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα όπου και βραβεύτηκαν με το Αθηναγόρειο βραβείο  ο ψαράς Στράτος και η κυρία Καμβύση.

Σε αυτό το diner κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Ρ. Πρίμπους. Ήταν ο κεντρικός ομιλητής όπου για άλλη μια φορά μάγεψε. Καθόταν στην υψηλή στολισμένη  κεντρική εξέδρα  δίπλα στον Αρχ. Δημήτριο. Εκφώνησε την κεντρική ομιλία και καταχειροκροτήθηκε.  Από κάτω, σχεδόν απέναντι από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και τον Ρ. Πρίμπους,   στην  μεγάλη σάλα,   σε κεντρικό τραπέζι κάθονταν ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος η πρεσβυτέρα Ξανθή ο υιός Καρλούτσος Μιχάλης, ο George Stamas  και ο  George Gigkos.

Σχεδόν απέναντι στον από καθ έδρας Ρ. Πρίμπους… που παρακολουθούσε.  Τζώρτζ Τζιτζίκος και Ρ. Πρίνμπους  δεν αντάλλαξαν ούτε ένα βλέμμα… Ούτε που χαιρετήθηκαν… Ούτε καν αντάλλαξαν μια χειραψία έστω αβροφροσύνης…   Όλα αυτά μια  εβδομάδα  πριν αποκαλυφθεί, στα τέλη Οκτωβρίου η δικογραφία και η αποδοχή της ενοχής από τον νεαρό Παπαδόπουλο τα Επίκαιρα που και γνώριζαν και ερευνούσαν αυτόν τον νεαρό, θέλησαν να μάθουν περισσότερα. Και ρώτησαν. Πολλές και διαφορετικές πηγές.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ουδέποτε τα Ε τον ανέφεραν και ότι το περιοδικό αυτό ήταν που από τον Φεβρουάριο του 2016 και με συνεχή δημοσιεύματα είχε παρουσιάσει σε πρώτη δημοσίευση σχεδόν όλους τους βασικούς ελληνικής καταγωγής συνεργάτες του Ντόναλντ Τράμπ και δεν είναι και λίγοι… Είχαμε μάλιστα παρουσιάσει και τον  κατάλογο με όλους τους ελληνικής καταγωγής συνεργάτες του μετέπειτα στο Λευκό Οίκο.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος που μανιωδώς όλα τα Ελληνικά ΜΜΕ παρουσιάζονταν ως συνεργάτης και μάλιστα στενός του Αμερικανού Προέδρου δεν ήταν ποτέ σε αυτή την λίστα ούτε ποτέ το όνομα του δόθηκε από πηγές μας δίπλα στον τότε υποψήφιο για το προεδρικό αξίωμα ούτε λίγο αργότερα τον Ιανουάριο του 2017 στους εν δυνάμει έστω συνεργάτες του νέου αμερικανού Προέδρου.

Έτσι ουδέποτε αναφέρθηκε το όνομα του.  Εκείνο λοιπόν το βράδυ, στις 21 Οκτ.  μιλήσαμε και με τους δυο εκ των στενότερων συνεργατών του Αμερικανού Πρόεδρου Γιώργο Τζιτζίκο και Ρέϊνς Πρίμπους την γνώμη τους για τον George Papadopoulos . Ρωτήσαμε ευθέως και ξεκάθαρα. «υπήρξε ποτέ συνεργάτης του Προέδρου; Τον είδε  έστω για λίγο; Είπανε κάτι; Τον εμπιστεύονταν για κάτι; Τον ήξερε καλά ; λίγο; Καθόλου; Πολύ; Οι ερωτήσεις ήταν καταιγιστικές εκ μέρους μας. Η Απάντηση όμως, και όχι μόνον από τους υπ’ αριθμόν ένα και δυο εξ αριστερών και εκ δεξιών του Προέδρου, Τζιτζικου και Πρίμπους ήταν μια και κοινή σαν να ήταν συνεννοημένοι παρόλο που ούτε βλέμμα δεν είχαν ανταλλάξει…

Ούτε και πρόκειται… Γιατί ; αυτό είναι μια άλλη υπόθεση… Και οι δυο λοιπόν ήταν αρνητικοί!  «το παιδἰ αυτό δεν ήταν τίποτα! Στην Ελλάδα τον βάφτισαν έτσι,  εδώ ούτε τα αμερικανικά ΜΜΕ τον ήξεραν ούτε τον αναγνώρισαν σε κάποιο ρόλο πολύ απλά γιατί δεν είχε κανένα ρόλο»  σε αυτό συνοψίζονται και συμπυκνώνονται  όσα  μας είπανε…

Σχετική εικόναΤο ίδιο πάντα αρνητικός ως προς το δήθεν ρόλο που τον παρουσίαζαν ότι διαδραματίζει τα Ελληνικά ΜΜΕ ήταν εξ αρχής, από τον Μάρτιο του 2016 που πρωτοεμφανίστηκε και ακούστηκε το όνομα του από τον ίδιο τον Ντ. Τράμπ, και ο ισχυρός κληρικός της Ιεράς Αρχ. Αμερικής και του Οικουμενικού Πατριαρχείου πάτερ Αλέξανδρος Καρλούτσος.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως παρόλο που προσπάθησε να φτάσει ως τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και επεδίωκε συνάντηση μαζί του τελικά δεν έφτασε ποτέ. Δεν ήταν δυνατόν να φτάσει ποτέ  και να το γνωρίζει ο father Alex… δεν θα το επέτρεπε ποτέ. Ήδη επικρίθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος γιατί συναντήθηκε μαζί του παρόλο που επίσκοπος που διατηρεί άριστες και φιλικές σχέσεις με τον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο είχε ειδοποιήσει το περιβάλλον του Αρχ. Ιερωνύμου αλλά όλοι στο περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου  εκώφευσαν…

Όπως και σε άλλα ζητήματα βέβαια… Ο υπέρ φιλόδοξος Geroge Papadopoulos  μοιάζει απλά  να κατάφερε να ξεγελάσει τους πάντες και κυρίως τα επιρρεπή σε γκάφες Ελληνικά ΜΜΕ αλλά όχι τα αμερικανικά ΜΜΕ και κυρίως τις Αμερικανικές αρχές… Στα δίχτυα των οποίων έχει πέσει για τα καλά! Ή μήπως όχι;      Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;  Μήπως είναι πολύ κακό φτιαγμένο το σενάριο και απλά ο George Papadopoulos είναι ένας πολύ καλός πρωταγωνιστής στο ρόλο που του έχει ανατεθεί;

Η επιχείρηση «YIORGOS» ουσιαστικά έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2016… και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού ο νεαρός Γιώργος Παπαδόπουλος από το Σικάγο  μοιάζει όχι απλά να θέλει να ικανοποιήσει τις όποιες εφικτές ή ανέφικτες υπέρ φιλόδοξες ματαιοδοξίες του. Αν ήταν μόνο αυτό γρήγορα θα καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος. Ήταν όμως μόνο αυτό;  Ένας ανεύθυνος υπέρ φιλόδοξος μυστικοπαθής αλλά πολύ  φλύαρος σε ώρες και στιγμές που δεν  έπρεπε… Ήταν μόνο αυτό,    που με την βοήθεια και την υποστήριξη των Ελληνικών ΜΜΕ και τις ανευθυνότητας που στην πλειοψηφία τους διακρίνονται, βαφτίστηκε «σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου»; Ή μήπως ήταν και κάτι άλλο; Κάτι βαθύτερο;  Μήπως είναι κάτι πιο βαθύτερο και απλά είναι υποχείριο  όργανο στα γρανάζια μυστικών ομοσπονδιακών υπηρεσιών;

Ο George Papadopoulos μοιάζει  σαν να ήθελε όχι απλά να καταγραφεί ως σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου  αλλά σαν να ήθελε   και  να  «καταγραφεί» ως τέτοιος σαν να γνώριζε   ότι κάποιοι  τον παρακολουθούν…

Μοιάζει δηλαδή σαν να κατασκεύαζε συστηματικά  τα στοιχεία, το ένα πίσω από το άλλο, ανεπιτυχώς βεβαίως αλλά αυτό που βλέπουμε τώρα σε πρώτη φάση είναι αυτή η προσπάθεια του.  Και μάλιστα ήταν  τόσο εξόφθαλμο  αυτό,  για αυτό και  πολύ γρήγορα η ρωσική πλευρά «είδε» ότι απλώς ο Παπαδόπουλος είναι το «τυρί»  και πολύ γρήγορα έβγαλε φάκες και ποντικούς και κατασπάραξαν (εξουδετέρωσαν δηλαδή το δόλωμα) το θύμα…

Η αμερικανική υπηρεσία έχει στην διάθεση της πέρα από όσα περιλαμβάνονται  στην ηλεκτρονική του αλληλογραφία  προς  όλους και όλες, που διατηρούσε αλληλογραφία, έχουν όλες τις τηλεφωνικές  συνομιλίες του οι οποίες έχουν καταγραφεί και απομαγνητοφωνηθεί και έτσι ξέρουν πολύ περισσότερα από όσα μέχρι στιγμής έχουν δημοσιοποιηθεί… ως σήμερα.  Έχουν καταγραφεί τα πάντα από τον Μάρτιο του 2016 ως και σήμερα.

Αυτό που άφοβα, σχεδόν μετά βεβαιότητας μπορούμε να πούμε πως πολύ σύντομα αυτή η υπόθεση θα αποκτήσει και «επισήμως» ελληνικό χρώμα αφού θα βγουν και θα ακουστούν πολλά…

Συνομιλίες του George Papadopoulou  όχι  μόνον με Έλληνες Δημοσιογράφους που μάλιστα του πουλάνε και εκδούλευση – μερικοί μάλιστα εδώ στις ΗΠΑ  βιάστηκαν και  τον έριξαν πολύ γρήγορα στην πυρά …. – αλλά το ενδιαφέρον δεν είναι αυτό. αυτές οι συνομιλίες του με Έλληνες δημοσιογράφους που είναι περισσότερες από ότι θα περίμενε κάποιος ακόμα και από τις υποτιθέμενες ρωσικές επαφές που είχε ή επεδίωκε να έχει…,  αλλά στις συνομιλίες του με Έλληνα Υπουργό που  μάλιστα τον συστήνει και σε ξένες κυβερνήσεις ως σύμβουλο και  μυστικό απεσταλμένο του Αμερικανού Προέδρου σε ειδική αποστολή ειρήνευσης με άξονα την Ελλάδα…

Αν αληθεύουν όλα αυτά, και πολλά άλλα που ούτε της ώρας είναι ούτε της παρούσης να δημοσιοποιηθούν,  τότε τους επόμενους  μήνες ίσως δούμε να παρουσιάζονται ενώπιον της  Αμερικανικής γερουσίας και Έλληνας/ες Υπουργοί αλλά και δημοσιογράφοι που βρίσκονται στις ΗΠΑ είτε ως ανταποκριτές είτε ως μόνιμοι κάτοικοι…   Και αν το σενάριο φτάνει ως εκεί καλώς. Αν όχι τότε πολύ φοβάμαι από το κλίμα που εισπράττω από τους συνομιλητές μου σε όλα τα επίπεδα και τις πηγές μας εδώ στις ΗΠΑ, τα πράγματα πολύ γρήγορα, και όσο θα περιπλέκονται τα πράγματα στην προσπάθεια να εκπέσει του προεδρικού αξιώματος ο Ντόναλντ Τράμπ, τόσο θα αποκτά περισσότερο «ελληνικό χρώμα»  το «Papadopoulos Gate»! Με εμπλοκή και πολιτικών προσώπων. Και φυσικά ουδείς μπορεί να μεμφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον Αρχιεπίσκοπο  Ιερώνυμο ή άλλους φορείς και θεσμούς  που απλά έστω παρασύρθηκαν από την λαίλαπα και την ανευθυνότητα της πλειοψηφίας των Ελληνικών ΜΜΕ. Άλλο αυτό και άλλο η εμπλοκή Έλληνα Υπουργού. Η συνέχεια θα είναι μεγάλη και θα δούμε πολλά ακόμα επεισόδια. Η Ελλάδα δυστυχώς θα ξανά βρεθεί στο στόχαστρο! Κρίμα. Πολύ κρίμα…

 

Πηγή – ΕΠΙΚΑΙΡΑ


Alexstefanopoulos ΣΠ
Previous Post

«G. Papadopoulos» και «Papadopoulos Gate»: μία υπόθεση, δύο υποστάσεις

Next Post

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος: "Δεν υπάρχει ζήτημα παραίτησης"!

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

«G. Papadopoulos» και «Papadopoulos Gate»: μία υπόθεση, δύο υποστάσεις

Αναμένεται καταιγισμός αποκαλύψεων από την πολύκροτη υπόθεση του...

19 November 2017
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία