Breaking

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

{όλες} Οι ΕλληνοΑμερικανικές επαφές το διάστημα Μάρτιο – Μάιο 2018

Blogs & Sites / ΗΠΑ / ΘΕΜΑ ΙΙ / 25 Μαΐου 2018

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΛΥΣΗ. ΜΟΝΟ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

 • 1η με 3η Μαρτίου ο Γιώργος Τζιτζίκος επισκέπτεται την Αθήνα προσκεκλημένος του Delphi Forum και στο πλαίσιο του διεθνούς  event, το οποίο όμως στην πλειοψηφία του αποτελείται από Αμερικανούς, συναντάται με πολιτικά πρόσωπα και στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης. Επίσης συναντάται –και αυτό έχει την σημασία του- με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρυ Παϊατ. Σε αυτό το 3ημερο  παραμονής του στην Αθήνα ο Τζώρτζ Τζιτζίκος  παράλληλα  συναντάται και με άλλους πολιτικούς  παράγοντες αλλά και δημοσιογράφους με τους οποίους διατηρεί στενή φιλική σχέση όπου ενημερώνεται και για την κατάσταση στα εθνικά ζητήματα(Σκοπιανό, Κυπριακό αλλά  και τις διαρκώς επιδεινούμενες  ΕλληνοΤουρκικές σχέσεις).  Από το Μεγάλη Βρετάνια που διαμένει για μόλις λίγες ω΄ρες μέχει την αναχώρηση του για ΗΠΑ περνούν ουκ ολίγοι παράγοντες του δημοσίου βίου.
 • Σχεδόν  μια εβδομάδα μετα ξεκινά ένας μαραθώνειος επισκέψεων ανώτατων κρατικών αξιωματούχων των ΗΠΑ  στην Αθήνα αλλά  και διαβουλεύσεων στο ανώτατο δυνατό επίπεδο μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον.  Ας τις δούμε:
 • Στις 3 Μαρτίου κατά την διάρκεια του Φόρουμ στους Δελφούς, από το οποίο νωρίτερα πέρασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, επιφανή στελέχη της Ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλα στελέχη της ελάσοντος αντιπολίτευσης,   ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρυ Παϊατ επαναλαμβάνει τις ήδη διατυπωμένες δηλώσεις του από τις 29 Ιανουαρίου(2018) περί ενδεχόμενου «ατυχήματος στο Αιγαίο» ενώ παράλληλα και ενώ όσο βρίσκεται σε εξέλιξη το θρίλερ με την κράτηση και φυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιτωτικών μας,  προβαίνει σε περαιτέρω αποκαλύψεις για την ενδοσυνενόηση μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον και για αυτό το φλέγον θέμα  με την παράνομη κράτηση των δυο Ελλήνων αξιωματικών του Ε.Σ. που μόλις είχε «σκάσει» στην δημοσιότητα
 • Στις 7 Μαρτίου μεταβαίνει στο Ελληνικό Πεντάγωνο ο Τζέφρυ Πάϊατ και συναντάται εκτάκτως στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον αργηγό ΓΕΕΥΑ Ναύαρχο κ. Ευάγγελο Αποστολάκη.  Η συνάντηση πραγματοποιείται  με φόντο και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αλλά χωρίς την παρουσία του Υπουργού Πάνου Καμμένου. Επισήμως διεξάγεται στο πλαίσιο των καλών  διμερών σχέσεων, μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ που επαναβεβαιώθηκαν με το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ στις 17 Οκτωβρίου 2017 αλλά και  υπό το φως των νέων δεδομένων και εξελίξεων που καθημερινά προκύπτουν μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. Όπως προκύπτει από διαρροές μόνο από την Αθήνα   συζητείται ένα ευρύτατο φάσμα για την συνεργασία των δυο χωρών πάντα σε επίπεδο αμυντικής συνεργασίας. Επίσημες ανακοινώσεις ωστόσο δεν εκδόθηκαν παρά μόνον διαρροές για το ακριβές περιεχόμενο των διμερών συνομιλιών.
 • Στις 15 Μαρτίου έρχεται στην Αθήνα  ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις , Γουές Μίτσελ, στο πλαίσιο περιοδείας του στα Βαλκάνια και την Κύπρο.Νωρίτερα ο κ.Μίτσελ είχε επισκεφθεί ήδη την Πρίστινα, τα Σκόπια, όπου είχε αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο αμερικανικής μεσολάβησης στις διαπραγματεύσεις για το όνομα των Σκοπίων. Το Πρόγραμμα συναντήσεων του κ.Μίτσελ δεν ανακοινώθηκε συναντήθηκε όμως με τον Έλληνα Πρωθυπουργό αλλά και στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Η στάση στην Αθήνα αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον διότι γίνεται ακριβώς μετά από την αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του State Department, κ.  Μίτσελ « θα συναντηθεί με ανώτερους Έλληνες αξιωματούχους για να συζητήσουν την εμβάθυνση των αμερικανικών και ελληνικών στρατηγικών δεσμών και την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της άμυνας, της ενέργειας, του εμπορίου και των επενδύσεων».
 • Από την Αθήνα, την επομένη 16 Μαρτίου ο κ. Γουέλς συνέχισε την περιοδεία του στη Λευκωσία, όπου συναντήθηκε  με ανώτερους αξιωματούχους της Κυπριακής Δημοκρατίας για να συζητήσουν διμερή και περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενεργειακών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα συναντηθεί επίσης με ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους ηγέτες, καθώς και με εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών.
 • Στο μεσοδιάστημα που ακολουθεί, από τις 16 Μαρτίου εως και την επόμενη επίσκεψη ανώτατου Αμερικανού κρατικού αξιωματούχου στην Ελλάδα, υπάρχει ανοιχτή γραμμή μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον. Σε όλα τα επίπεδα. Υπουργείο εξωτερικών και κυρίως Μέγαρο Μαξίμου. Η γραμμή επικοινωνίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Αθήνας εξακολουθεί να υφίσται στο ανώτατο δυνατό επίπεδο
 • Ένα μήνα αργότερα στις 12 Απριλίου, στην Αθήνα συνεδριάζει στο Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η Ελληνοαμερικανική Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου (HLCC). Επικεφαλής της Αμερικανικής αντιπροσωπείας ο Thomas W. Goffus, Βοηθός Υφυπουργός Άμυνας για την Ευρωπαϊκή Πολιτική και Πολιτική του ΝΑΤΟ ενώ στην ίδια υψηλού επιπέδου διακρατική  συνάντηση  συμμετέχει  και ο Jonathan Cohen, Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις. Η συνάντηση- όπως σημειώνει η Αμερικανική Πρσβεία στην Αθήνα-  πραγματοποιείται σε σημαντική χρονική στιγμή δεδομένων των πολυάριθμων περιφερειακών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε από κοινού. Η προηγούμενη συνάντηση της HLCC πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2016 στην Ουάσιγκτον.  Ενώ τα επίσημο αμερικανικό ανακοινωθέν σημειώνει μεταξύ άλλων «Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης συζητήσαμε θέματα κοινού στρατηγικού ενδιαφέροντος όπως η σταθεροποίηση της Ανατολικής και Νότιας Πτέρυγας του ΝΑΤΟ, οι κοινές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και ευκαιρίες εμβάθυνσης της συνεργασίας στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Συζητήσαμε επίσης την Εθνική Αμυντική Στρατηγική των Η.Π.Α., τις ελληνικές απόψεις για τις προκλήσεις περιφερειακής ασφάλειας και τη συνεχή και ισχυρή διμερή αμυντική μας συνεργασία.Εκφράσαμε τη βαθύτατη εκτίμησή μας για τη δέσμευση της Ελλάδας στη διμερή μας σχέση μέσω της φιλοξενίας της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας, μιας πλατφόρμας κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη των κοινών μας στόχων για την άμυνα και ασφάλεια στην περιοχή. Επίσης ευχαριστήσαμε την Ελλάδα καθώς συνεχίζει να εκπληρώνει τη δέσμευσή της προς το ΝΑΤΟ και επενδύει τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ για άμυνα ετησίως. Συζητήσαμε ευκαιρίες για να προωθήσουμε τη διμερή αμυντική μας συνεργασία τους προσεχείς μήνες.Θεωρούμε την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή. Η υποστήριξή της είναι καθοριστική για την επίτευξη των κοινών στόχων μας εξωτερικής πολιτικής στην περιοχή» και καταλήγει «Ευχαριστούμε την ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο Άμυνας για τη φιλοξενία τους και για μια παραγωγική ανταλλαγή απόψεων». Η προηγούμενη συνάντηση της HLCC πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2016 στην Ουάσιγκτον.
 • Πολύ σύντομα, ίσως και μέσα στο Μάϊο την Ουάσιγκτον προγραμματίζεται να επισκεφθεί και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μόλις τουλάχιστον ολοκληρωθεί επισήμως και ο διορισμός του κ. Πομπέο ως Υπεξ των ΗΠΑ αφενός, και αφετέρου όταν θα έχει κλείσει ο πρώτος κύκλος της  πρώτης και καθοριστικής φάσης των διμερών συνομιλιών μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων.
 • Το ρεπορτάζ και οι πληροφορίες των Επικαίρων αναφέρουν πως πολύ σύντομα στην Αθήνα θα έχουμε και νέες αφίξεις Αμερικανών ανώτατων κρατικών ομοσπονδιακών αξιωματούχων
 • Το θέμα αυτό “έπαιξε” στο περιοδικό Επίκαιρα στο τεύχος 495 / Μάιος 2018

ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΝΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΜΕ ΑΥΤΑ :

https://www.alexstefanopoulos.gr/2018/05/25/giorgos-tzitzikos-george-gigikos-i-quot-skia-quot-kai-o-aoratos-stenos-synergatis-toy-amerikanoy-proedroy-ntonalt-tramp/

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον…

GREECE – NATIONAL INTELLIGENCE SERVICE( NIS) – ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ(ΚΥΠ-ΕΥΠ)


Alexandros Stafanopoulos
Previous Post

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Next Post

Ιωάννης Κοραντής: Ο μεγάλος εχθρός της Ελλάδος είναι η Τουρκία!

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μια  άλλη διαφορετική και σε βάθος διεισδυτική προσέγγιση των δηλώσεων ...

25 May 2018
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία