Breaking

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Ενθρόνιση Ελπιδοφόρου: Βυζάντιο, λάμψη, χόλυγουντ, Λευκός Οίκος, φαντασμαγορική τελετή

ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΑ / ΘΕΜΑ ΙΙ / ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ / ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ / ΠΡΟΣΩΠΑ / ΠΡΟΣΩΠΑ / 21 Ιουνίου 2019

…αλλά με γκρίζες και μαύρες  σκιές από το πρόσφατο ακανθώδες παρελθόν…  ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ (τεύχος Ιουνίου 2019)*

Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 στις 11:00 το πρωί, έχει προγραμματιστεί στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στους 74 δρόμους στο Manhattan της Νέας Υόρκης η ενθρόνιση του 7ου    κατά σειρά Αρχιεπισκόπου Αμερικής όπως ήδη  έχει αποκαλύψει το περιοδικό Ε(τεύχος Μαϊου).

Τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, εκ μέρους του Λευκού Οίκου και του Αμερικανού Προέδρου θα προσφωνήσει ο Αμερικανός δεύτερης γενιάς Συρόρθοδόξος στην Καταγωγή  Alex Michael Azar II,  United States Deputy Secretary of Health and Human Services, προσωπική επιλογή του π. Αλέξανδρου Καρλούτσου καθώς είναι Ορθόδοξος στο θρήσκευμα και μάλιστα ιδιαίτερα ευαίσθητος σε ζητήματα θρησκευτικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο κ. Azar αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μεταφέρει όχι μόνο την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη  του Λευκού Οίκου και του Αμερικανού Προέδρου στο πρόσωπο του νέου Ιεράρχη αλλά και πρόσκληση να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο το αμέσως προσεχές διάστημα*.

Ο νέος Αρχ. Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης έφτασε στην ΝΥ στο διεθνές αεροδρόμιο του JFK  την Τετάρτη 19 Ιουνίου  προερχόμενος εκ Κωνσταντινουπόλεως συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Ατλάντας κ. Αλέξιο.  Την Πέμπτη 20 Ιουνίου θα γίνει τελετή δοξολογίας στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Αρχ. Αμερικής στο Μέγαρο της 79ης οδού και αμέσως μετά η επίσημη υποδοχή του από τον τοπικό κλήρο και τους βοηθούς επίσκοπους, τους τοπικούς εκπροσώπους της Ελληνικής κοινότητας και των επίσημων εθνικοτοπικών φορέων της,  τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην ΝΥ κ. Ι. Κούτρα καθώς και το προσωπικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Αμέσως μετά το πρόγραμμα επακολούθησε  σύσκεψη τυπικής (αλλά όχι και ουσιαστικής ) ενημέρωσης  με όλους τους επικεφαλείς όλων των τμημάτων του οργανισμού διοίκησης της Ιεράς Αρχ. Αμερικής και κυρίως με εκείνους που χειρίζονται τα οικονομικά της ιεράς Αρχ.. Αμερικής.

Την  επομένη ημέρα Παρασκευή 21 Ιουνίου ο κ. Ελπιδοφόρος είχε προγραμματίσει συνέντευξη τύπου για τα τοπικά, αμερικανικά  αλλά και ελληνικά ΜΜΕ η πολυπληθείς  παρουσία των οποίων ήδη προκαλεί εντονότατες  τριβές…

Την επομένη ημέρα,  το Σάββατο  από το πρωί, εν μέσω της Θείας Λειτουργίας   θα τελεστεί η Ενθρόνιση του κ. Ελπιδοφόρου  η οποία θα ξεκινήσει ακριβώς στις 11 00 πμ και θα τελεσθεί  με κάθε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια,  παρουσία 10αδων Αρχιερέων, τουλάχιστον οκτώ από την τοπική Επαρχιακή Ιερά Σύνοδο της Ελληνορθόδοξης Αρχ. Αμερικής, αν και φημολογούνται κάποιες ενδεικτικές απουσίες που θα βαρύνουν ακόμα περισσότερο το ήδη βαρύ κλίμα.  Κατά την τελετή ενθρόνισης ο κ. Ελπιδοφόρος κατά την διάρκεια του ενθρονιστήριου Λόγου του που αναμένεται να ξεπεράσει τα 45 λεπτά θα αναφερθεί σε όλα τα καίρια ζητήματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής αλλά και εκείνα τα καυτά προβλήματα της Ελληνικής κοινότητας που χρονίοζουν  εδώ και 10ετιες.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ελπιδοφόρος  είναι ένας ακόμα γνήσιος γόνος καθαρά  Κωνσταντινουπολίτικης καταγωγής, φύση και θέση, αλλά και Τουρκικής υποκοότητας. Τούτο σημαίνει πως αυτό και μόνον του αποστερεί πολλά προνόμια στην ελεύθερη  και απρόσκοπτη  άσκηση  των καθηκόντων του γιατί αφενός  δεν θα πάψει ποτέ να είναι πολίτης Τουρκικής καταγωγής αλλά ιθαγνένειας με ότι αυτό σημαίνει… Παρ όλο που τυπικά φέρεται να  έχει ήδη λάβει μέσω των γνωστών νομικών διαδικασιών και την αμερικανική υπηκοότητα, εν τούτοις   δεν είναι λίγοι, μάλλον πάρα πολλοί είναι  εκείνοι που ήδη ασκούν εντονότατη κριτική εστιάζοντας ακριβώς σε αυτή την σκληρή και αδυσώπητη  πραγματικότητα καθώς πάντα θα προσρκούρει η θέληση και προσωπική  του βούληση  να ηγηθεί ως πραγματικός με εθναρχικό ρόλο ηγέτης της τοπικής Ελληνικής Ορθόδοξης  Εκκλησίας αλλά πάντα θα τον ανακόπτει η Τουρκική καταγωγή του και η φυσική πολιτογράφιση του πρώτα  ως Τούρκου Πολίτη…

Επίσημος εκπρόσωπος της Ελλαδικής Εκκλησίας  και αυτός με συνοδική απόφαση είναι ο  Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας στενός  και προσωπικός φίλος του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου,  ενώ αναμένεται να παραστεί στην ενθρόνιση και ένας  επίσης  τουλάχιστον  των εν Αμερικής Ορθοδόξων  Ουκρανών  της «νέας» υπό τον Επιφάνειο  ενιαίας κρατικής  Ουκρανικής Ορθόδοξης , αλλά ωστόσο μη αναγνωρισμένης από καμία άλλη εκ των 13  Αυτοκεφάλων Εκκλησίων στους κόλπους της παγκόσμιας Ορθοδοξίας. Από εκεί και πέρα ξεκινά το διπλωματικό και εκκλησιαστικό  θρίλερ για τις παρουσίες όσο γίνεται περισσότερων ιεραρχών της Εν Αμερικής Ορθοδόξου Εκκλησίας ή έστω και απεσταλμένων εκπροσώπων από τις άλλες 14  Αυτοκέφαλες Εκκλησίες  και Πατριαρχεία, Πρεσβυγενή και νεότερα.

Αυτό που είναι βέβαιον πως εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει ανακοινωθεί πως το Πατριαρχείο και προσωπικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος  θα εκπροσωπηθεί από τον Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνο, εξετάζεται όμως και το σενάριο από το Φανάρι, αν δεν ικανοποιεί ο αριθμός της προσέλευσης των Ιεραρχών  στην τελετή της ενθρόνισης προκειμένου να δοθεί στην τελετή αυτή μια μεγάλη αίγλη αλλά και να ερμηνευθεί ως αποδοχή των αποφάσεων της Πρωτόθρονης Εκκλησίας η οποία από τον περασμέμνο Οκτώβριο(2018) έχει μπει σε μια μεγάλη περίοδο εσωστρέφειας και απομόνωσης μετά την παράνομικη και αντικανονική  (κατά την πλειοψηφία των υπολοίπων 13 Αυτοκεφάλων Εκκλησιών) απόφαση του να  παραχώρησει Τόμο αυτοκφαλίας σε ομάδα σχισματικών στην Ουκρναία δημιουργώντας και νέο μεγάλο -ίσως το μεγαλύτερο όλων των εποχών στην Ορθοδοξία- Σχίσμα. Στο  Φανάρι λοιπόν  ειστιάζουν στην πολυπληθή παρουσία  Ορθδόξων Ιεραρχών και εκροσωπήσεων έστω και αν απομονωθεί αυτό καθ αυτό το γεγονός της εκλογής του νέου Αρχ. Αμερικής, και διαχωρισθεί από όλο το υπόλοιπο άσχημο και εντελώς αρνητικό κλίμα ως τυχόν αυξημένη παρουσία Ιεραρχών άλλων  τοπικών εθνικών ορθοδόξων Εκκλησιών αρκετοί ιεράρχες άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών φοβούνται πως ακόμα και να θέλανε να εκφράσουν την ενότητα, φοβούνται πως μια τέτοια κίνηση εκ μέρους  των υπολοίπων τοπικών εν Αμερική Ορθοδόξων Εκκλησιών θα ερμηνευθεί εκ μέρους της Κωνσταντινουπόλεως ως      αποδοχή των αποφάσεων του Πατριαρχείου και στο ζήτημα της Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης  το 2016, αλλά και στο ζήτημα της Ουκρανίας. Θέματα που βάθυναν το χάσμα αφενός  μεταξύ Κωνσταινουπόλεως και Μόσχας και αφεταίρου μεταξύ Φαναρίου και των λοιπών εθνικών Ορθοδόξων Εκκλησιών. Έτσι με δεδομένη αυτή την βαριά ατμόσφαιρα εξετάζεται ακόμα και το σενάριο    ο κ. Βαρθολομαίος να εκποσωπηθεί προσωπικά από άλλον Ιεράρχη της Ιεραρχίας  του Θρόνου.

Ωστόσο, έχουν προσκληθεί και αρχιερείς από τους εν Αμερική Ομοδόξους Ορθοδόξους σχεδόν από όλες τις Εθνικές Ορθόδοξες κοινότητες στις ΗΠΑ αλλά ακόμα, μέχρι αυτή την στιγμή που γράφεται αυτό το ρεπορτάζ, ακόμα  δεν είναι βέβαιον αν και ποιοι θα υπερπηδήσουν τα ορατά εμπόδια που δημιουργείσει  το de facto  μέγα σχίσμα στους κόλπους της παγκόσμιας Ορθοδοξίας μετά την εκχώρηση Τόμου Αυτοκεφαλίας σε ομάδες μέχρι πρότινος σχισμαρτικών ομάδων στην Ουκρανία, εαν   θα προσέλθουν στην τελετή ενθρόνισης. Μέχρι τώρα τα μηνύματα για αυτές τις προσελεύσεις  τουλάχιστον για τους εκπροσώπους των πέντε Πρεσβυγενών Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων  Εκκλησιών είναι μάλλον απογοητευτικά. Δηλ δεν πρόκειται να προσέλθουν, αν και έχουν προκληθεί,  οι εκπρόσωποι της εν Αμερική Ορθόδοξης Εκκλησίας των Ρώσων, των Σέρβων, των Βουλγάρων, των Αλβανών, των Αντιοχειανών και ίσως και  της Σιωνίτιδος Εκκλησίας των Ιεροσολύμων.

Μέχρι και την  τελευταία στιγμή της τελετής της ενθρόνισης του κ Ελπιδοφόρου,  ουδείς μπορεί να γνωρίζει το  τελικό αποτέλεσμα των συνεχών  παρασκηνιακών και απευθείας  διαβουλεύσεων μεταξύ Φαναρίου,  και εκπροσώπων των εν Αμερική  Εθνικών τοπικών Ορθδόξων Εκκλησιών, και τους καρπούς που θα μπορούσε να δώσει με παρουσίες Ιεραρχών των τοπικών ηγεσιών της Συνόδου των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων  στις ΗΠΑ (Assembly of Canonical Orthodox Bishops of the United States of America). Μέχρι στιγμής  δεν έχει εκδοθεί ούτε καν επίσημη ανακοίνωση για την εκλογή του κ. Ελπιδοφόρου από τις  11 Μαϊου 2019.  Τηρείται απόλυτη σιγή ιχθύος παρά το γεγονός ότι η Σύνοδος των κανονικών Ορθοδόξων  επισκόπων συνεχίζει κανονικότατα όλες τις δραστηριότητες της με τελευταία αυτή που έλαβε χώρα 28 με 31 Μαϊου για τον συνεχιζόμενο διάλογο μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών στις ΗΠΑ της ομάδος του Αγίου Ειρηναίου και σε αυτή την συνάντηση συμπροήδευσαν εκ μέρους της Ορθοδόξου Εκκλησίας στις ΗΠΑ ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος και από την πλευρά των Καθολικών ο Καρδινάλιος Ιωσήφ Τόμπιν (His Eminence Cardinal Joseph W. Tobin).

Η Τελετή ενθρόνισης πέρα από το  έντονα  Βυζαντινό χρώμα που θα λάβει με τις 10αδες αρχιερατικές στολές να λαμπυρίζουν παραπέμποντας σε άλλες μεγάλες εποχές και μεγαλεία της Ορθοδοξίας, τις μήτρες και τις πατερίτσες, την  χλιδή και το δέος που θα παραπέπει σε Βυζάντιο αλλά και Κωνσταντινούπολη , γνήσιος γόνος παιδί όθεν,  της οποίας είναι ο κ. Ελπιδοφόρος,   θα έχει και αρκετά έντονα αμερικανικό χρώμα με χρήση και δυνατότητες της νέας τεχνολογίας σε κάθε επίπεδο με ζωντανή live μετάδοση όχι μόνον τα τοπικά (μικρά) ιδιωτικά ομογενειακά κανάλια και την ΕΡΤ3(ή την ΕΤ2)  αλλά και με συνεχή ροή live streaming σε ειδικό κανάλι που έχει ανοιχτεί στο you tube, και άλλα μεγάλα και γνωστά social media.

Ανάλογη θα είναι και η διάταξη μέσα στον ναό για τους επίσημους  προσκεκλημένους από ΗΠΑ αλλά και από Ελλάδα την οποία θα εκπροσωπήσει επισήμως ο Έλλην Υπουργός Εξωτερικών Γεώργιος Κατρούγκαλος ενώ σχεδόν όλα τα Ελληνικά  κόμματα (πλην Χρυσής Αυγής) θα εκπροωπηθούν με εκπροσώπους τους.  Ανάλογη επίσημη παρουσία αναμένεται να δοθεί και από την πλευρά των Αμερικανών καθώς ο father Alex Karloutsos που έχει αναλάβει το βάρος της διοργάνωσης ολόκληρης της επίσημης τελετής έχει φροντίσει να παραστεί, έστω και για λίγο ο πρώην Αμερικανός Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν (προσωπικός φίλος της οικογένειας Καρλούτσου) και η ανώτατη δυνατή εκπροσώπηση εκ μέρους του Αμερικανού Προέδρου και του Stade Department. Επίσης αρκετοί Φιλλέληνες Γερουσιαστές και Πολιτειακοί Βουλευτές με πρώτη στην σειρά των πρώτων καθισμάτων την Καρολίνα Μαλόνι, τον Μπομπ Μενέντεζ και 10αδες άλλους και ελληνικής καταγωγής Πρώην Γερουσιαστές όπως ο Πωλ αλλά και υιός νεότερος Σαρμπάνης, ο Μιχάλης Γιάνναρης, η Αραβέλα Σιμωτά, και πλήθος άλλων αμερικακών πολιτικών.  Τα μέτρα ασφαλείας δρακόντεια και ως εκ τούτου περιορισμένη η πρόσβαση των απλών πιστών στον Ναό ο οποίος θα έχει μετατραπεί σε φρούριο καθώς πολλές και διαφορετικές υπηρεσίες έχουν αναλάβει την περιφρούριση του.

Ανάλογα και επίσης «λαμπερά» θα είναι και τα ονόματα των προσκεκλημένων από την λεγόμενη υψηλή κοινωνία της Ελληνικής κοινότητας καθώς έχουν λάβει πρόσκληση σχεδόν όλη η ηγετική τάξη των πλουσίων που στηρίζουν οικονομικά εδώ και 10ετίες το οικοδόμημα της Ιεράς Αρχ. Αμερικής, δηλ περισσότερα από 1500 άτομα αλλά σε ελάχιστους εξ αυτών διασφαλίζεται ότι θα εισέλθουν στον ιερό ναό.  Στο επίσημο γεύμα που έχιε προγραμματισθεί αμέσως μετά την πρωτοφανή σε μέτρα αλλά και  διοργάνωση Ενθρόνιση του κ. Ελπιδοφόρου, έχουν προσκληθεί περί τα 1800 εως  2000 άτομα με 250$ το άτομο.

*Υπενθυμίζεται ότι ήδη εκκρεμεί πρόσκληση του Αμερικανού Υπουργού των Εξωτερικών Μάϊκ Πομπέο προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο από τον περασμένο Απρίλιο, προκειμένου να μιλήσει σε ειδικό κύκλο υψηλών προσκεκλημένων για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα και της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας. Το ταξίδι επρόκειτο να γίνει τον Ιούνιο αλλά νεότερες συννεοήσεις μεταξύ Φαναρίου και Υπ. Εξ, των ΗΠΑ( πάντα μέσω του father Alex Karloutsou) η επίσκεψη αυτή  της Α.Θ.Π. Αρχιεπισκόπου Κων/Πολεως  στην Ουάσιγκτον, τελικώς προετοιμάζεται πάντα  εκτός απροόπτου για τον προσεχή Οκτώβριο του 2019. Η νέα αυτή πρόσκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο από το State Department ήρθε αμέσως μετά την «αναγνώριση» της «νέας ενωμένης κρατικής Ορθόδοξης Ουκρανικής Εκκλησίας» υπό τον Επιφάνειο…Τον οποίο όμως καμία από τις υπόλοιπες Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες αλλά και Πρεσβυγενή και νεότερα Πατριαρχεία έχουν αναγνωρίσει με αποτέλεσμα το χάσμα μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών να βαθαίνει και το Σχίσμα να γίνεται όλο και βαθύτερο ως πληγή χαίνουσα στους κόλπους σύμπασας της Ορθοδοξίας.

ΑΠΟΒΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Πρωτοφανής για τα δεδομένα της Ιεράς Αρχ. Αμερικής ακόμα και στα χρυσά χρόνια, και εξ απόψεως οικονομικών την περίοδο των παχέων αγελάδων,  επί ποιμαντορίας Κυρού ιακώβου όπουν το χρήμα κυριολεκτικά έτρεχε αφειδώς, η προσέλευση δημοσιογράφων από την Ελλάδα.  Υπολογίζεται πως, σύμφωνα με την ΠΡΩΙΝΗ (της Νέας Υόρκης) φέρονται να  έχουν προσκληθεί από την Ελλάδα  με προσωπική ευθύνη και προτροπή  του ιδίου του κ. Ελπιδοφόρου περισσότεροι από 70 δημοσιογράφοι! Ενώ μεγάλος είναι και ο αρθιμός των τεχνικών και φωτορεπόρτερ.

Την  δημοσιογραφική αποστολή από την Αθήνα  έχει αναλάβει και οργάνωσε  ο διευθυντής της Ιεράς Αρχ. Αθηνών κ. Χάρης Κονιδάρης,  στενός προσωπικός φίλος του νέου αρχιεπισκόπου Αμερικής,  προς το παρών υπό την «απλή ιδιότητα» του φίλου και τίποτα περισσότερο, ενώ δεν αποκλείεται ο κ. Κονδιάρης στο άμεσο ορατό μέλλον να διαδραματίσει και ρόλο ειδικού  συμβούλου στο πλευρό του νέου Αρχ. Αμερικής.  Η δημοσιογραφική αποστολή αναχωρείσε  από την Αθήνα και έφτασε με τρεις διαφορετικές εταιρίες  στο New  Jersey (Newark)  , και  στην Νέα Υόρκη  στο διεθνές αεροδρόμιο (JFK). Η πολυπληθής  ομάδα δημοσιογράφων (τεχνικών φωτορεπόρτερ οπερατέρ)  από Ελλάδα, αναχωρεί από Αθήνα την Πέμπτη 20 Ιουνίου και    εν συνεχεία φτάνουν  στην ΝΥ αργά το βράδυ όπου οι περισσότεροι εξ αυτών  θα καταλύσουν στο  ξενοδοχείο Hayat στο Manhattan    ενώ  αναχωρεί με επιστροφή  για Αθήνα  το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουνίου.

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 11:00 το πρωί ο κ. Ελπιδοφόρος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στους Έλληνες και Αμερικανούς Δημοσιογράφους ενώ και η συνέντευξη αυτή θα μεταδοθεί live streaming

Το συνολο των δημοσιογράφων επισήμως  φέρεται να  αριθμεί περί τα 40 με 50 άτομα, αλλά εν τέλει ξεπερνά τα 80 άτομα και σε αυτούς περιλαμβάνεται για πρώτη φορά  η πλειονότητα των (παλαιών και νεότερων) εκκλησιαστικών συντακτών από όλες τις γνωστές ορθόδοξες (γνωστές και λιγότερο γνωστές)   εκκλησιαστικές σελίδες  και φυσικά  σχεδόν όλα τα συστημικά ΜΜΕ.  Μάλιστα το πρωτοφανές «ενδιαφέρον» για την κάλυψη του γεγονότος, φαίνεται να σχολιάζεται ήδη εντονότατα, σε πολλούς κύκλους σε Αθήνα και Νέα Υόρκη, καθώς στον μακροσκελή κατάλογο οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που προσέρχονται  στην Νέα Υόρκη, δεν έχουν καμία -μα καμία -απολύτως σχέση με το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ, ούτε το έχουν καλύψει ποτέ, ενώ δεν γνωρίζουν ούτε από  ωρολογίες και πρωτόκολο,  και κάτι που προκάλεσε αρνητική εντύπωση είναι το γεγονός πως  η πλειονότητα εξ αυτών δεν απάντησε ποτέ  στα συνεχή mail ενημέρωσης που έλαβαν από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Αρχ. Αμερικής (Σταύρος Παπαγερμανός).  Μάλιστα υπάρχουν εκδοτικά  συγκρότηματα που στέλνουν τρεις ξεχωριστούς δημοσιογράφους!

Η όλη διοργάνωση και αποστολή αντιμετώπισε πληθώρα προβλημάτων, παρά την καλή διάθεση που επέδειξαν εξ αρχής και το γραφείο που ανέλαβε την έκδοση των εισητηρίων αλλά  οι ειδικώς εντεταλμένοι από τον ίδιο τον κ. Ελπιδοφόρο, κ. Χάρης Κονιδάρης και Χρόνης Τσιανάκας. Χαρακτηριστικό της χαοτικής  κατάστασης, που επεκράτησε λόγω του πρωτοφανούς ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε, επισημαίνεται, προτροπή του κ. Ελπιδοφόρου και γνωστού ιεράρχη της Ελλαδικής Εκκλησίας, στενότατου φίλου του κ. Ελπιδοφόρου,    είναι ότι αρκετοί δημοσιογράφοι, σχεδόν  παραμονές   της αποστολής στην ΝΥ,   έλαβαν από το γραφείο  ταξιδίων, στις 13 Ιουνίου, δηλ μόλις 7 ημέρες πριν την αναχώριση, που ανέλαβε να εκδόσει τα εισητήρια όλων των προσκεκλημένων στη Νέα Υόρκη   το εξής εμαιλ : «Προσοχή! Οι δημοσιογράφοι που επιθυμούν να καλύψουν το γεγονός σύμφωνα με τη νομοθεσία των Η.Π.Α., δεν καλύπτονται από την τουριστική ESTA και θα πρέπει να εκδώσουν μία visa τύπου “Ι”. Αυτοί που προτίθενται να γράψουν κάποιο άρθρο και να καλύψουν δημοσιογραφικά την ενθρόνιση και όχι μόνο να παρευρίσκονται στην εκδήλωση, τότε πρέπει να εκδώσουν τη συγκεκριμένη visa. Εάν επιθυμούν την έκδοσή της θα πρέπει να το αιτηθούν ηλεκτρονικά ΣΗΜΕΡΑ και να στείλουν και ένα email σε εμάς usagreece2019@….  για να ενημερώσουμε την πρεσβεία να επισπεύσει τη διαδικασία. Για να κάνετε την αίτηση δείτε περισσότερα εδώ…»

Το εμαιλ αυτό εύλογα  προκάλεσε τις εντονότατες διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων καθώς αφενός, ενώ ήταν γνωστό ότι ήδη από τις 15 Μαϊου, λίγες ημέρες μετά την  εκλογή του νέου Αρχ. Αμερικής  στις 11 Μαϊου, θα κληθούν να καλύψουν το γεγονός όλα τα ελληνικά ΜΜΕ μηδενός εξαιρουμένου(!), δηλ οι πάντες ώστε να λάβει την απαιτούμενη προβολή που θέλει ο ίδιος ο κ. Ελπιδοφόρος αλλά και το Φανάρι, εν τούτοις το μαιλ αυτό ήρθε μόλις 7 ημέρες προ αναχωρήσεως, το όντως σωστό μαιλ αντί να σταλεί εξ αρχής ωστε να διερευνηθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους των ΜΜΕ, αφετέρου αρκετοί την τελευταία στιγμή κλήθηκαν να καλύψουν ιδίοις εξόδοις καθως πολλά ΜΜΕ αρνήθηκαν  να κατάβαλουν το παράβολο που χρειάζεται η Πρεσβεία για την έκδοση προσωρινής Βίζας (Ι) και έτσι πολλοί δημοσιογράφοι   κλήθηκαν να πληρώσων εξ ιδίων τα 160$ προκειμένου να εκδοθεί το παράβολο για την βίζα Ι που απαιτείται προκειμένου να εισέλθουν απρόσκοπτα στην χώρα για να καλύψουν το γεγονός.

ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ για την ενθρόνιση Ελπιδοφόρου…

Ζήτημα αναμένεται να προκληθεί και από την προσέλευση αρκετών Τουρκικών ΜΜΕ, με ανάλογη αισθητή παρουσία Τούρκων δημοσιογράφων καθώς τα περισσότερα Τουρκικά ΜΜΕ υποδέχθηκαν την εκλογή  του κ. Ελπιδοφόρου Λαμπρυνιάδη με την βασική και ουσιαστική βασική επισήμανση πως ο νέος Ιεράρχης της Ελληνορθόδοξης Αρχ. Αμερικής είναι ο πρώτος Τούρκος Πολίτης και Τουρκικής καταγωγής(Hurriyet News paper 14 Jun)     που ηγείται των Ελλήνων Ορθοδόξων(Ρωμιών) όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στον Τουρκικό Τύπο.

Η ΤΕΛΕΤΗ…

Οι δημοσιογράφοι δεν θα εισέλθουν όλοι στον Ναό και όσοι εισέλθουν θα παρακολουθήσουν την τελετή από  τον εξώστη (γυναικωνίτη) όπου θα βρίσκεται , η πολυμελής χωροδία της Ιεράς Αρχ. Αμερικήςκαθώς και  το σύνολο των τηλεοπτικών συνεργείων, πλην ΕΡΤ από το κύκλωμα της οποίας θα λαμβάνει και η εταιρία που θα μεταδίδει την ενθρόνιση  live streaming.

Πέραν αυτών στην τελετή προσωπική πρόσκληση από  τον ίδιο τον Αρχ. Αμερικής φέρονται να έχουν λάβει, και δημοσιογράφοι όπως η Ελλη Στάη, ο Αλέξης Παπαχελάς, Αντώνης Φουρλής,  και μια σειρά άλλων «VIPs» δημοσιογράφων τα έξοδα των οποίων καλύπτονται από άλλο «ταμείο», άγνωστο ποιο(;) κάποιων φίλων του κ. Ελπιδοφόρου αλλά επισήμως τα έξοδα και αυτής της ομάδος λέγεται ότι καλύπτονται εξ ιδίων… Πράγμα μάλλον αδύνατον γνωρίζοντας τα οικονομικά των ελληνικών ΜΜΕ…

Τα έξοδα της δημοσιογραφικής αποστολής συνολικά   που αναμένεται να υπερβούν μαζί με εισητήρια διαμονή τέσσερα  24ωρα τις 170.000 ευρώ(plus) και το ρεπορτάζ  αναφέρει ότι έχουν αναλάβει να καλύψουν στενοί  φίλοι του νέου Ιεράρχη καθώς ο ισχυρός κληρικός π. Αλέξανδρος Καρλούτσος έχει διαμηνύσει και προς τον νέο Αρχ. Ελπιδοφόρο  ότι δεν υπάρχει τέτοιο  beget  , γιατί δεν υπάρχουν τέτοια ποσά  ούτε δολάριο από τα ταμεία της Ι. Αρχ. Αμερικής αλλά ούτε και από άλλα ταμεία ( «Leadership 100», «τάγμα αρχόντων του Αγίου Ανδρέα», ίδρυμα  «PISTIS & ORTODOXIA» ktl) για κάτι τέτοιο.

Τα χρήματα που έχουν εξασφαλισθεί αφορούν μόνο την τελετή της ενθρόνισης και το επίσημο γεύμα που θα παρατεθεί στην  συνέχεια στο ξενοδοχείο Hilton. Συνολικά έχουν προσκληθεί περισσότεροι από 1500 και από αυτούς οι 300(+) έρχονται από Ελλάδα.  Στους προσκεκλημένους όπως αποκάλυψαν τα Επίκαιρα στο τεύχος που κυκλοφορεί, συγκαταλέγονται διπλωμάτες, εκπρόσωποι χριστιανικών ομολογικών και άλλων  θρησκευτικών δογμάτων, ενώ πρόσκληση έχουν λάβει και 10αδες ισχυροί οικονομικοί παράγοντες  και από Ελλάδα!

 

Στον ναό μέσα η διάταξη θα είναι πολύ αυστηρή και στο κέντρο του ναού αλλά και στους εξώστες το σύνολο δεν θα υπερβαίνει τα 476 άτομα. Όλοι οι υπόλοιποι θα παρακολουθούν από τον εξωτερικό περίβολο του Ναού και από  αλλους χώρους της Αγίας Τριάδος (πολιτιστικό κέντρο)  που θα διαμορφωθούν καταλλήλως  για τις ανάγκες της τελετής.  Στην ενθρόνιση προσκλήθηκε και ο Μακαριότατος Αρχ. Αθηνών κ. Ιερώνυμος αλλά διακρικά και με νόημα ο κ. Ιερώνυμος αρνήθηκε να παραστεί.

Η τελετή ενθρόνισης καθώς και το κόστος της έχουν ήδη προκαλέσει πονοκέφαλο στους οικονομικούς παράγοντες της Ιεράς Αρχ. Αμερικής καθώς και στον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο ο οποίος έχει δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να καλυφθούν τα έξοδα για την τελετή της ενθρόνισης και όλα τα παράγωγα αυτής, δηλ μέτρα ασφαλείας από ιδιωτική εταιρία, οθόνες για την μετάδοση της τελετής, τα έξοδα για την τεχνική υποστήριξη σε κάθε επίπεδο και φυσικά το επίσημο γεύμα το οποίο θα ακολουθήσει δυο ώρες αργότερα στο πολυτελές ξενοδοχείο Χίλτον

Είναι η πρώτη φορά,  από τις τελευταίες δυο βίαιες αποχωρήσεις – απομακρύνσεις Αρχιεπισκόπων Αμερικής, του Αρχ. Δημητρίου(Τρακατέλη) τον Σεπτέμβριο του 1999 και τον Σεπτέμβριο του 1996 του Αρχ. Σπυρίδωνα(Παπαγεωργίου)  που  εκ μέρυς της Ιεράς Αρχ. Αμερικής(δηλ από τον νέο Ιεράρχη και όχι τον οργανσιμό διοίκησης της Ιεράς Αρχ. Δηλ Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο κτλ)  δίδεται τόση δημοσιότητα και έμφαση στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχ. Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.

Η τελευταία μεγάλη δημοσιογραφική αποστολή από Ελλάδα  ήταν αυτή στην Κληρικολαϊκή του Ορλάντο το 1998 επί Αρχ. Αμερικής Σπυρίδωνα και με σαφώς πολύ περιοσιμένο αριθμό δημοσιογράφων και αυστηρά και μόνον οι ελάχιστοι τότε Εκκλησιαστικοί συντάκτες δηλ 16 άτομα μόνον και αυτηρά δημοσιογράφοι του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ!

Το γεγονός της τόσο μεγάλης ελληνικής παρουσίας Ελλήνικών ΜΜΕ, μάλιστα υπάρχουν ελληνικά ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) που προσέρχονται με δυο και τρεις εκπροσώπους!

Το γεγονός ήδη προκαλεί εντονότατες τριβές στους κόλπους και της Επαρχικής τοπικής Συνόδου της Εν Αμερικής Ελληνορθόδοξης Αρχ. Αμερικής αλλά και στις τάξεις των ηγετικών οικονομικών κύκλων της Ιεράς Αρχ. Αμερικής καθώς είναι ήδη γνωστό πως η Ιερά Αρχ. Αμερικής όχι μόνο διάγει περίοδο ισχνών -ισχνώτατων- αγελάδων αλλά εισήμως  ήδη βρίσκεται υπό καθεστώς πτώχευσης ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2017 και το σκάνδαλο με τα «χαμένα» χρήματα της ανέγερσης του Αγίου Νικολάου να είναι σε πλήρη εξέλιξη κινητοποιόντας τις αμερικανικές αρχές (IRS, FBI, οικονομικό εισαγγελέα της πολιτείας της ΝΥ κτλ)

Γηραιοί Αρχιερείς και από το Φανάρι αλλά και από άλλες επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου καθώς και όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, σχολιάζουν ήδη με μελανά χρώματα και πικρά  σχόλια, ειδικώς για την τεράστια και πρωτοφανή παρουσία των  Ελληνικών  ΜΜΕ και το δυσανάλογα με το γεγονός και  εντόνοτατο ενδιαφέρον τους, λόγω καλυψης δωρεάν εξόδων,  καθώς αντοστοίχως για το μεγαλύτερο εδώ και 1200 έτη γεγονός της Σύγκλησης της Μεγάλης Συνόδου δεν υπήρξε παρά ισχνότατη ελληνική παρουσια με ελάχιστους  Έλληνες δημοσιογράφους  έναντι εκείνων των Καθολικών και άλλων χριστιανικών δογμάτων και φυσικά των ρωσικών ΜΜΕ που και πάλι μετά την  άρνηση της Ρωσικής Εκκλησίας και όλων των σλαβόφωνων εκκλησιών στην Σύνοδο του Κολυμπαρίου τον Ιούνιο του 2016 στην Κρήτη

Εν μέσω ταραχών, έντασης, αμφισβίτησης  και σκιών 

Ο κ. Ελπιδοφόρος προσέρχεται εν μέσω τεταμένου ήδη κλίματος, και μέσα σε πολύ βαριά ατμόσφαιρα, παρά την περί του αντιθέτου ατμόσφαιρα που επιχειρείται να δημιουργηθεί και από πλειάδα συστημικών ΜΜΕ, έτσι εξηγείται και η σκανδαλώδης πρωτοφανής  κάθοδος των μυρίων δημοσιογράφων & ΜΜΕ,   στους κόλπους και της τοπικής επαρχιακής Συνόδου. Κλίμα  που αναμένεται να  διαφανεί  αμέσως  μόλις σβύσουν τα φώτα και οι προβολείς της δημοσιόττας και έρθει αντιμέτωπος με την σκληρότατη πραγματικότητα και τα καυτά και ζωτικά προβλήματα του κεντρικού οργανισμού διοίκησης της Ιεράς Αρχ. Αμερικής. Οργανισμό  τον οποίον παραλαμβάνει με ένα τεράστιο εσωτερικό αλλά και εξωτερικό χρέος άνω των 15.000.000$ και με σχεδόν υποθηκευμένο το μεγαλύτερο μέρος της κτηριακής του υποδομής.

Βρίσκει σε μεγάλο αναβρασμό την Ελληνική κοινότητα η οποία όχι μόνον δεν αναμένεται να στρώσει δάφνες για αυτή την υποδοχή του, εξ ου και οι θολές ανακοινώσεις για τα περί υποδοχής του,  αλλά από την Δευτέρα 24 Ιουνίου θα έρθει αντιμέτωπος με τις πρώτες αγωγές που αμφισβητούν την εγκυρότητα της εκλογής του από ομάδες Πιστών στις ΗΠΑ διάσπαρτους σε όλες τις Πολιτείες αλλά και στις Οκτώ διαφορετικές Μητροπόλεις. Επισήμως  ως υπογράφοντες των αγωγών αυτών δεν εμφανίζονται οι Οκτώ Ιεράρχες αναμέοντας τις πρώτες αντιδράσεις του κ. Ελπιδοφόρου αλλά και το πως θα αντιμετωπίσει όλο αυτό κύμα αντιδράσεων και άρνησης αναγνώρισης της εκλογής του.

Οι πρώτες  αγωγές, βασίζονται στην κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 13 του καταστατικού χάρτη της τοπικής Ελληνορθόδοξης  Εκκλησίας των ΗΠΑ, ο οποίος αναγνωρίζεται ως νόμος της εκάστοτε Πολιτείας με μικρό αλλαγές, ανάλογα την κάθε πολιτεία από τις οκτώ που έχουν έδρα η κάθε μια εκ των οκτώ Μητροπόλεων του συνόλου της Ιεράς Αρχ. Αμερικής που απαρτίζουν το Σώμα της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής.

Σύμφωνα με το άρθρο αυτού του επικαιροποιημένου καταστατικού επί τέσσερις συνεχείς φορές σε τέσσερις ισάριθμες αντίτοιχες κληροκλαϊκές συνελεύσεις(2018, 2016, 2014, 2012) με τελευταία εκείνη  την θυελώδη του Ιουλίου του 2018 και με την επισφράγιση μάλιστα τεσσάρων εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου , για να είναι νόμιμη η εκλογή του εκάστοτε αρχ. Αμερικής, αν και ουδέποτε ετηρήθη, είτε αυτό ως τροποποιημένο και βελτιωμένο το άρθρο αυτό είτε τα προηγούμενα από αυτό, προβλέπεται έκτακτη σύγκληση της Κληρικολαϊκής συνελεύσεως η οποία επέχει ρόλο εισηγητικό και συμβουλευτικό προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προτείνει πέντε Ιεράρχες πέντε πρόσωπα από τον κατάλογο των Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τουλάχιστον ένα ή και δυο εκ των πέντε να προέρχονται από την τοπική επαρχιακή Σύνοδο της Ελληνορθόδοξης Αρχ. Αμερικής η τοπική  Επαρχική Σύνοδος προκρίνει το τριπρόσωπο και αυτό αποστέλλεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο υποχρεούται από αυτά τα τρία πρόσωπα να επιλέξει τον νέο Αρχ. Αμερικής.  Αυτό δεν συνέβη. Ωστόσο το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο απέστειλε επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στης 9 Μαϊου και ζητούσε περιθώρειο 30 ημερών προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία.

Ο κ. Βαρθολομαίος δεν έδωσε τέτοιο περιθώρειο στο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο, και αμέσως μετά την έγγραφη παραίτηση του κ. Δημητρίου στις 09 Μαϊου, και  παρά τις συνεχείς  υποσχέσεις του, προς τους Αρχιερείς της Επαρχιακής Συνόδου της Ιεράς Αρχ. Αμερικής,  τις οποίες επικαλούνται μεταξύ αυτών και ο απελθών  Αρχ.   Δημήτριος,  προχώρησε την εκλογή του κ. Ελπιδοφόρου στις 11 Μαϊου, παραθεωρώντας το καταστατικό της Ι.Α. Αμερικής και προτάσσοντας το νομοκανονικό δίκαιο από την Κανονική Δικαιοδοσία και τους ιερούς κανόνες, -αν και εδώ υπάρχει μέγας και σοβαρόςς αντίλογος με νομοκανονικά επιχειρήματα- καθώς η Αρχ. Αμερικής ανήκει στην πνευματική και διοικητική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μέσα σε ένα τέτοιο έντονα τεταμένο και φορτισμένο κλίμα έχει οργανωθεί ίσως η πιο λαμπερή τελετή όλων των εποχών στα χρονικά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής από το 1929 που συνεστήθει και επισήμως η εταιρία ( in corporation) του οργανισμού διοιήκησης των Εν Αμερική ΕλληνΟρθόδοξων εως σήμερα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ!!

από το θλιβερό παρελθόν με φόντο το σκάνδαλο παιδεραστίας ασέλγιας κατά ανηλίκων και βιασμών κατά συρροή και κατ επάγγελμα, του καθαιρεμένου Παϊσίου Λουλουργά (στενού φίλου του Ελπιδοφόρου)!

Αυτό που είναι βέβαιον  είναι πως ο κυκεώνας προβλημάτων για τον κ. Ελπιδοφόρο  δεν σταματά εδώ καθώς όπως ήδη έχουν αποκαλύψει τα επίκαιρα από το προηγούμενο τεύχος(Μαϊου 2019) το χειρότερο από τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει είναι η έντονη  «εμπλοκή»  του στο Σκάνδαλο παιδεραστίας του  κατ συρροή και κατ  επάγγελμα κακοποίησης, ασέλγειας και βιασμών  ανηλίκων από τον ήδη καθηραιμένο από την Πατριαρχική Σύνοδο  τον Μάρτιο του 2012  στις τάξεις των μοναχών και αναγνωρίζεται   πλέον μόνον με το κοσμικό του όνομα,  Εμμανουήλ Λουλουργά (πρώην Μητροπολίτη Τυάνων  Παϊσιο)  και του Βικεντίου Μαλαματένιου πρώην βοηθού επισκόπου Απαμείας  του Οικ. Πατριάρχη.

Εμπλοκή που εξανάγκασε τότε, {τον Μάρτιο του 2011 και εν όσο ήταν σε πλήρη εξέλιξη οι ανακρίσεις της Πατριαρχικής εξαρχείας και Πατριαρχικο Έξαρχο τον τότε επίσκοπο Δαρδανελίων και νυν νεοεκλεγέντα  Αρχιεπίσκοπο Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα (Λούλα)}    τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να απομακρύνει τον κ. Ελπιδοφόρο από την θέση του Αρχιγραμματέα της Πατριαρχικής Συνόδου στην οποία είχε εκλεγεί και προαχθεί από το 2005… Ένα χρόνο αργότερα, μετά την απομάκρυνση του το 2001, την επόμενη χρονιά το 2012 εξελέγει Μητροπολίτης Προύσης και λίγο αργότερα  ανέλαβε την ευθύνη διοίκησης και διαχείρισης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Αυτό που θα κάνει το κλίμα ακόμα πιο έντονα  φορτισμένο είναι η αποκάλυψη των Επικαίρων(τεύχος Ιουνίου) πως την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019,  κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Ζώνης καλογρέζας, στην Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, της οποίας προϊστατο ο ίδιος και άλλοι αρχιερείς προσκεκλημένοι του Οικείου  Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ.  Γαβριήλ,  και με την παρουσία 10αδων επισήμων στον  Νάρθηκα, μπροστά από την ωραία πύλη,  στο ιερό και τη ανοχή (αν οχι τη προσκλήσει…) εθεάθει σε κεντρικό σημείο του Ιερού ως γξκρίζα σκιά από το ζοφερό παρελθόν,  ο καθαιρεθείς, για βαρύτατα αδικήματα-παιδεραστίας ανηλίκων, κακοποίησης και ασλεγειας και συνεχείς βιασμούς –    πρώην Μητροπολίτης Παϊσιος, σχεδόν ως μόνιμη σκιά, στο πλευρό του κ. Ελπιδοφόρου! Βλέπετε σχετικό φωτό στιγμιότυπο  ντοκουμέντο!

με φόντο και σκιά τον Εμμανουήλ (καθαιρεμένο Παϊσιο) Λουλουργά

ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ – ΜΗΤΡ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ,ΜΕ ΓΚΡΙΖΑ ΣΚΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΚΑΘΗΡΑΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΠΡΩΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΥΑΝΩΝ  ΠΑΪΣΙΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΟΥΛΟΥΡΓΑ

 


Alexandros Stafanopoulos
Previous Post

Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ  7ου ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΕΚΘΡΟΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

Next Post

Ποιος είναι στην πραγματικότητα ο Ελπιδοφόρος (κατά κόσμον Ιωάννης) Λαμπρυνιάδης

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ  7ου ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΕΚΘΡΟΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ (ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ 2019) Το Σάββατο  22 Ιουνίου, όπου έχει προγραμματιστεί...

21 June 2019
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία