Breaking

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Ευχές και αλήθειες, που δεν (μας και δεν σας) λένε…

Breaking news / EDITORIAL / ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ / 1 Ιανουαρίου 2020

…για Μια Ελλάδα σκυφτή…Σκυθρωπή… Πληγωμένη… Πονεμένη… Μια Ελλάδα μισή… Διχασμένη.  Μια Ελλάδα χτυπημένη…

Συνέχεια από το προηγούμενο

Μα..  καθώς πληκτρολογώ τούτες τις ευχές για τα Χριστούγεννα του 2019 και την Πρωτοχρονιά του 2020  ο Νούς θαμπώνει…σκοτεινιάζει… και ύστερα ένα ΦΩΣ πλημυρίζει τα πάντα γύρω μου… ένα ΦΩΣ που μοιάζει να   βγαίνει και από την οθόνη του υπολογιστή μου…ένα ΦΩΣ που μοιάζει παράτερο…εκτυφλωτικό… ένα άλλο…διαφορετικό… ΦΩΣ. Γεμάτο ακτίνες που λούζουν το δωμάτιο…έρχεται… φεύγει… ένα φως  που οδηγεί σε σκοτάδι… ένα Φως θολό… αμυδρό…ισχνό…και μετά δυνατό ΦΩΣ που ακτινοβολεί… άλλοτε βαραίνει τα μάτια και άλλοτε διαστέλει τις κόρες των ματιών για να «δει» όσα ξεπροβάλλουν ως εικόνες που περνούν από μπροστά μου σαν pawer point σαν se slide show κάποιας σελίδας που έρχεται από το βαθύ και μακρινό υπέρ Πέραν… Εικόνες που συνδυάζουν το χθές… το απώτατο  ιστορικό παρελθόν… το  σήμερα και το κοντινό αύριο.. «Εικόνες» και «βίντεο» από πραγματικά αρχειακά δεδομένα αλλά και «εικόνες» που «είδα» μέσα στο λουσμένο από Φως «περιβάλλον» που μετέβειν νοερώς μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη «διαδικασία». Μια ξεχωριστή «εμπειρία» που «βίωσα» και  «έζησα»….

«Είδα» εικόνες αληθινές…εικόνες. βγαλμένες από γεγονότα… γεγονότα που συνέβησαν και γεγονότα που έρχονται… Φόρτιση συναισθηματική….Πνευματική… Όλα αυτά μαζί… συναισθήματα  ανάμεικτα. Ένα κράμα  από πληροφορίες και ρεπορτάζ… «δεμένο» άρρηκτα  από πυκνά γεγονότα…εξελίξεις…

Και σαν να μην ορίζω τα πλήκτρα… αρχίζω να πληκτρολογώ αόριστα… ήρεμα… γαλήνια… ακαθόριστα… αταίριαστα… «αμοντάριστα πλάνα»… όλα  στην σκέψη και την λογική προσπαθούν να εκλογικευθούν στο Νου  ….

Σταματώ. Διακόπτω για να βεβαιωθώ πως είμαι μόνος μέσα στο δωμάτιο… κοιτώ γύρω μου…  αφήνω το γράψιμο για μια άλλη στιγμή…για το πρωινό  με πιο καθαρό Νου… είναι περασμένα μεσάνυχτα… ήδη έχει ξημερώσει η 25η Δεκεμβρίου του…

να περιγράψω όλα αυτά που «είδα»….χωρίς  Όλα Αυτά που μοιάζει να «βιώνω» σε πραγματικό χρόνο μα  εντός και εκτός του χωροχρόνου… Μια  άλλη τόσο γνώμριμη μα και τόσο «διαφορετική» ματιά… Προσέγγιση με τα μάτια της καρδιάς και της ψυχής… Εικόνες, στιγμές…καθημερινές…από τον διπλανό μου…ταξίδια μέσα σε σπίτια που δεν έχω μπει ποτέ…  πλάνα και φρέϊμ από βίντεο που ούτε καν έχουν γυρισθεί…. Όλα μοιάζουν να     με πλησιάζουν  μια υπέρ συναισθηματική και υπερβατική  «προσέγγιση».

Μια άλλη «οθόνη» style 3D μοιάζει να  ανοίγει ενώπιον μου… δείχνει και παρουσιάζει αληθινές  εικόνες που έρχονται σαν  από αλοτινό και απόμακρο μέρος, αλλά που συνάμα είναι τόσο γνώριμες…αληθινές…  σαν απευθείας σύνδεση live… τούτο που συμβαίνει περιγράφω   χωρίς  Λογική και  χωρίς Εκλογίκευση…

«Εικόνες» και «βίντεο» που ‘ρχονται από το παρόν…το μέλλον αλλά και το παρελθόν… όσα «βλέπω»…

Πέρα από την φρικτή επικαιρότητα των ημερών, με τις δολοφονίες, τα εγκλήματα, τις ληστείες, τις κακοποιήσεις, ένθεν κακείθεν, και όλα όσα προβάλλουν τα συστημικά ΜΜΕ υπάρχει και μια άλλη ακόμα σκληρότερη πραγματικότητα. Αυτή που ο καθένας μας βιώνει. Άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο. Υπάρχουν και οι μεγάλες αλήθειες της ζωής πέρα από τα ψεύδη και την εικονική πραγματικοτήκοτητα που θέλουν να δημιουργούν τα συστημικά ΜΜΕ κρύβοντας μέσα στο γιορτινό κλίμα που δημιουργούν την πραγματικότητα της Ελλάδος. Την πραγματικότητα κάθε οικογένειας. Με ελάχιστες εξαιρέσεις που και όταν προβάλλεται μονομερώς η αλήθεια δυστυχώς και αυτή υποτάσσεται στο κομματικό και ιδεολογικό συμφέρον με την απαραίτητη κοματικό ιδεολογικό πολιτική «γαρνιτούρα»…

Υπάρχουν επομένως και οι αλήθειες που έχει μέσα του το κάθε σπιτικό. Και μιλώ για την μεγάλη πλειοψηφία κάποιοων εκατομμυρίων ανθρώπων και όχι για 300 – 400 χιλιάδες που ζουν αυτοί καλύτερα και όλοι οι υπόλοιποι ακόμα χειρότερα! Ασχέτως αν από τα συστημικά ΜΜΕ προσπαθούν να πείσουν πως κάτι αλλάζει…κάτι κινείται στην αγορά…  κρυβούν όλοι την  αλήθεια και την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει κάθε οικογένεια στην Ελλάδα!

Είναι  αλήθειες που με όλες μου τις αισθήσεις  βλέπω, ακούω, ψηλαφίζω…γεύομαι… καθημερινά γύρω μου… στα σπίτια που μπαίνω…στα καφενεία…στις πλατείες… στις παρεές… στα χωριά…στα αστικά κέντρα…  Αλήθειες κανονικές…από κανονικούς Ανθρώπους.

Μια σκέψη με τυρανά και αίφνης έχοντας ξεκινήσει να γράψω τούτες τις «καθιερωμένες»  Ευχές προς τους Έλληνες του Κόσμου, τους Έλληνες στην Ελλάδα, τους όπου γης Έλληνες  ο Νους μου πορεύεται σε άλλους οδούς… άλλους ατραπούς… και μια περίεργη  ακαθόριστη δύναμη μου ζητά να ξανά γράψω και να ευχηθώ πάνω από όλα  εθνική ενότητα!

Να υπερ τονίσω την ανάγκη για εθνική Ομοψυχία.  Σύνεση. Νηφαλιότητα.  Πολιτική διάκριση. Φρόνηση.  Ομόνοια. Αδελφοσύνη. Οι πάντες γνωρίζουν και διαισθάνονται πως κάτι πλησιάζει… κάτι έρχεται τούτη την χρονιά…την άλλη…την μεθεπόμενη χρονιά…  Πάντως κάτι έρχεται… κάποιο κακό μας πλησιάζει… Προφητείες ανάμεικτες με γεωπολιτικές αναλύσεις κάνουν το σκηνικό εκρηκτικό… Σκηνικό που απλώνει παντού  μια μαύρη σκιά… τα σύνεφα του πολέμου απλώνονται απειλητικά. Παντού γύρω μας.

Έρχονται ώρες κρίσιμες. Δύσκολες. Πολύ. Ώρες εθνικά ευμετάβλητες… ώρες  όπου όλοι θα αναμετρηθούν με όλους… και ο κάθε ένας με τον εαυτό του. Με τις δυνάμεις του. Με τις δυνατότητες του. Με το μικρό και μεγάλο κόσμο του…  Θα αναμετρηθεί με το  εγώ του.  Αυτό το Εγώ…  Το Υπέρ Εγώ του… αυτό το εγώ που τσακίζει τούτο το έθνος…από καταβολής του. Το εγώ  που διαλύει  κάθε αγνή και αληθινή προσπάθεια για κάτι άλλο… μη συστημικό… μη ελεγχόμενο… αγνό. Πόσες φορές δεν το αντιμετώπισε η Ελλάδα. Από τα χρόνια αμέσως μετά την σταδιακή απελευθέρωση από τους Τούρκους Οθωμανούς ίσαμε σήμερα. Και τι δεν είδαμε σε τούτες τις διπλές εκλογές πάλι.

Κάθε καρυδιάς καρύδι! Κάθε «σωτήρα» και «εθνοσωτήρα» «πατριώτη»! Όλοι με την προβειά του πατριώτη! Από την μια κάθε παλικαράς που προαλείφει εαυτόν να διεκδικήσει αξιώματα και να γίνει αρχηγός ( άραγε ποιανού;) και όταν συνάχθηκαν όλοι τους είχαν το νου τους στον μπερντέ! Το μαρούλι! Το χρήμα! Όλοι έλαβαν το χρήσμα από τον…εαυτό τους! όλοι ανακήρυξαν ευατόν αρχηγό! Πρόεδρο! Και στο τέλος έφαγαν τα μούτρα τους. Μερικοί δεν πήραν ούτε την ψήφο των κολητών τους! Τόσο υποτιμούν τον Ελληνικό Λαό!

Από την άλλη, όλοι θέλησαν να «κεφαλαιοποιήσουν» με τον πλέον ανήθικο πολιτικά  και κοινωνικά  απρεπή τρόπο, το ζήτημα των Σκοπίων, και μιλώ για όσους συγκυριακά και μόνον ασχολήθηκαν -ή τους επιστράτευσαν άλλοι για  να δώσουν έναν αγώνα, με ανιδιοτέλεια, χωρίς καιροσκοπισμό, χωρίς δόλο- και εκείνοι -όλοι  τους με ελάχιστες εξαιρέσεις-  πριν αλέκτωρ λαλήσει και παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις τους  στα κανάλια και τα συστημικα΄ΜΜΕ, ότι ο αγώνας τους είναι ανιδιοτελής, ότι δεν υπάρχουν προσωπικές βλέψεις ή άλλες τυχόν σκποπιμότητες εν τούτοις  όλοι τους έκαμαν και από  ένα κόμμα! Κόμματα και αποκόμματα!  Για πάρουν  τον παρά να γεμίζει ο προσωπικός κουμπαράς…μερικοί μάλιστα μυαλό δεν έβαλαν και βγάζουν και  διαδικτυακά on camera στο You Tube  διαγγέλματα υποτιμώντας τον Έλληνα Πολίτη.  Διέστρεψαν όλοι αυτοί το μήνυμα των μαζικών αγνών  συλλαλητηρίων της Θεσσαλονίκης της 21ης Ιανουαρίου 2018  και της 4ης Φεβρουαρίου  των Αθηνών 2018, όπως και της 20ης Ιανουαρίου του 2019 αλλά και τις 100αδες κινητοποιήσεις ανά την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο! Κακοποίησαν τα πάντα! Θέλησαν να εκμεταλευτούν προσωπικά έναν αγώνα ιερό. Έναν αγώνα που άλλοι κάποτε έδωκαν θυσία με την ίδια τους την ζωή. Και άλλοι, που ουδείς τους επαίνεσε yκαι εν τούτοις το σύστημα του κυνήγησε λυσαλαία και τους κηνυγάει άγρια, συνεχίζουν αθόρυβα τον ιερό  αγώνα…Ανύστακτα. Αθόρυβα… περιδιαβαίνουν όλη την Ελλάδα και διαδίδουν το μεγάλο μήνυμα!

Όλοι τους όσοι είδατε να παρελάυνουν από τους τηλεοπτικούς σας δέκτες από την επομένη της 21ης Ιανουαρίου 2018 μέχρι και το αποτυχημένο συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019 όλοι καιροσκόποι! Μηδενός εξαιρουμένου! Ελάχιστες εξαιρέσεις.

Ο κάθε ένας  εν τέλει  δούλευε για την πάρτη του! Μόνον!  Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα   έστηναν και βιομηχανία μηνύσεων και άλλων νομικών τερτύπιων μόνο και μόνο για να αυξάνουν την πελατεία στα γραφεία τους…δυστυχώς. Τούτες τις αλήθειες ποιος θα τις πει; Ο ιστορικός του μέλλοντος μας έχει πολλά να ανακαλύψει για όλα τούτα τα «φρούτα»…

Ωστόσο, πίσω και πέρα από όλα τούτα τα θλιβερά που συνοπτικά περιγράφω απολογιστικά μόνον και χωρίς τις καυτές λεπτομέριες που αν ειπωθούν θα ξεσηκώσουν τον ίδιο του λαό που τους ζητωκραύγαζε στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια εναντίον τους! Ειλικρινά όμως νιώθω πως σιωπηρά, εδώ και αρεκτό καιρό(…) πολύν καιρό…ίσως και μια δεκαετία και παραπάνω,   την Ελλάδα διαπερνά  μια αληθινή πραγματική κινητοποίηση σιωπηρή δύναμη. Μια δύναμη που μετατρέπεται σε κάθε ευκαιρία τρανή  διαμαρτυρία! Διαμαρτυρία   που φτάνει  απ  άκρη σ άκρη στην Ελλάδα.  Μια μεγάλη πανεθνικού χαρακτήρα κινητοποίηση που μοιάζει να προ ετοιμάζεται σιωπηρά… σιωπηλά… χρόνια πολλά πριν… την επόμενη ημέρα μετά την μεγάλη εθνική καταστροφή…

Την «επόμενη ημέρα»  που θα πιάνει το νήμα εκεί που το άφησε ο μακαρίτης άγρια δολοφονημένος, από ελληνικά αδελφοκτόνα χέρια μα από ξένες δυνάμεις κινημένα,  Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος Ιωάννης Καποδίστριας…

Μια μεγάλη κινητοποίηση πόρτα- πόρτα. Σπίτι – σπίτι. Μια δύναμη που όμοια της δεν μοιάζει να έχει ματαγίνει… Μια δύναμη που δείχνει να συν εργάζεται με όρους και προϋποθέσεις «φιλικής εταιρίας». Μια λαϊκή δύναμη που ευαγγελίζει το μήνυμα της μέσα στα σπίτια και μυστικές συνάξεις σαν να επρόκειτο για ένα «νέο μεγάλο κρυφό σχολείο»…

Ένα «κρυφό σχολείο» όπου προετοιμάζεται η επόμενη ημέρα…

Κινήσεις και συνάξεις σε τόπους που ο νους δε βάνει…

Σα να θέλει να ξεσηκωθεί ο σκλαβωμένος  Ρωμιός…

Εκείνος ο Ρωμιός που τότενες ξεσηκώθηκε γιατί ήξερε τον εχθρό και τον αντιμετώπισε. Όρθιος. Με θάρρος. Με τόλμη. Με ανδρεία. Με παρησία. Με θυσία. Αυτοθυσία. Με προσφορά ότι είχε και δεν είχε. Που δεν υπολόγιζε αν θα πάρει ότι έδωσε για να λευτερωθεί η Πατρίδα.  Αυτός Έλληνας,   ο ήρωας  Ορθόδοξος ρωμιός στο γένος και στην ψυχή.

Ο ψυχομένος  Ρωμιός  Έλληνας Ορθόδοξος το γένος, σήμερα μοιάζει να έχει σκύψει το κεφάλι …γιατί ο εχθρός είναι παντού!  Στο κράτος. Στην πολιτική. Στα κόμματα και τα κομματίδια που φτιάχνονται για την κρατική επιδότηση. Και ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Γέμισε ο τόπος εθνσωτήρες!

Διαφθροά παντού. Στην πολιτική. Στην  οικονομία. Στα πανεπιστήμια. Παντού!   Στην  Διοικούσα «Εκκλησία». Σήψη. Ανηθικότητα. Αποτελμάτωση. Πνευματική και ηθική και πολιτική απόπτωση.  Βρομιά και σκουπίδια. Ιδιοτέλεια. Μικροσυμφέροντα.  Καθηγητάδες που κυρήσουν πατρίδα στα κανάλια  τάχα μου και το μυαλό είναι στο χρήμα! Μόνον! Πως θα αυγατίσουν το χρήμα! Την καλοπέραση τους μόνον! Να αυξάνονται οι καταθέσεις στους λογαριασμούς τους.  Ντυμένοι με την προβιά του «πατριώτη»! ένα καινούργιο φρούτο βλέπω να γεμίζει η χώρα… Πατριώτες με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών… δυστυχώς. Ξέρω τι λέγω… μετά λόγου γνώσεως…

 

«Πατριώτες» επί αντιπαροχή και πατριώτες με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών! «Πατριώτες» που θέλουν να κάμουν αγώνα μα το μυαλό είναι μόνον στο χρήμα… ανεβάζουν τις τιμές τους και τις ταρίφες τους ανάλογα τις εμφανίσεις τους στα συστημικά ΜΜΕ… δυστυχώς. Ξέρω τι σας λέγω. Έχω συγκεκριμένες εικόνες ενώπιον μου… Πρόσωπα και άτομα που καμώνονται πως αγαπούν την πατρίδα μα το μυαλό τους είναι στο πόσα(;)  και πως (;) θα εισπράξουν είτε ως οδοιπορικά… είτες ως άλλα έξοδα… αχ δόλια Πατρίδα μου… άλλοι πάλι μπερδεύουν τον Θεό, με προφητείες με Αγίους και Οσίους  και  κάμουν «ιερή μπίζνα»…

Ο εχθρός σήμερα βρίσκεται παντού. Ολόγυρα! Στα πανεπιστήμια που αντί να μορφώνουν και να διαπαιδαγωγούν τον Έλληνα, τον παραμορφώνουν. Τον παραπληροφορούν. Τον διώκουν  άμα μιλήσει για Πατρίδα… Άμα τολμήσει να σκεφτεί. Έστω αν αντιδράσει… αν φέρει αντίρηση σε όλα τα νομοθετικά εκτρώματα που έχουν φτιάξει χρόνια τώρα…

Υπάρχει όμως ο Έλληνας  Ρωμιός Ορθόδοξος το γένος που  δεν θέλει να σκύψει το κεφάλι στον οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης. Που θέλει τα χιλιόχρονα έθιμα και τις υπέρ χιλιόχρονες παραδόσεις του. Τον ανόθευτο πολιτισμό του. Τις αξίες. Τα ιδανικά του.  Που θέλει την ζήση του την κανονική. Το φιλότιμο του που το έχουν κάμει εμπόριο. Που αποζητά Να ζήσει  με την οικογένεια του ζωντανή.  Ορθόδοξη. Ελληνική. Να κάμει τον Σταυρό του. Να μη ντρέπεται. Να μη φοβάται…  που θέλει να κρεμά την γαλανόλευκη σημαία στο μπαλκόνι του και να μη φοβάται!

Δεν ξέρω πόσοι και ποιοι? θα σταθούν να διαβάσουν ως το τέλος τούτο το κείμενο αλλά πρέπει να περιγράψω όσα βλέπω…όσα ακούω… όσα μαθαίνω… όσα πληροφορούμαι…  όσες εικόνες περνούν από μπροστά μου… Να περιγράψω την Ελλάδα όπως είναι και όχι όπως θέλουν να μας δείχνουν ότι είναι!

Μια Ελλάδα σκυφτή…Σκυθρωπή… Πληγωμένη… Πονεμένη… Μια Ελλάδα μισή… Διχασμένη.  Μια Ελλάδα χτυπημένη…

Μια Ελλάδα  που παραπατά βουρκωμένη και ζαλισμένη από το ΣΟΚ που υπέστει… όχι δέκα χρόνια τώρα,  αλλά 50 χρόνια τώρα… Λοβοτομή προσπαθούν…να κάμουν στον Έλληνα!  Επιχειρούν να ξεριζώσουν την Ψυχή του Έλληνα! Να μη μάθει Ελληνικά. Να μη ξέρει την ιστορία του… Να μη γνωρίζει τον πολιτισμό του. Τον δικό του τρις χιλιόχρονο και 4ακις χιλιοχρονο πολιτισμό. Να νιώθει φοβισμένος να πει την γνώμη του… Να μη βάζει σημαία στο σπιτικό του… Γιατί θα προσβάλει τον γείτονα του… Η Κοινωνία βρίσκεται εν βρασμώ Ψυχής…

Μια βοή διατρέχει τα πάντα. Μια βουβή βουή…

Να μιλήσω στην Ελλάδα που πονάει και πεινάει… κάθε σπίτι και Σταυρός μαρτυρίου! Κάθε οικογένεια και ένα δράμα. Δεν είναι μόνον τα χρέη. Όχι. Είναι κι άλλα πολλά. Γκρίνιες. Φτώχεια. Αυτοκτονίες που τις δηλώνουν ως αιφνίδιους θανάτους(ανακοπή, εγκεφαλικά κτλ)  ή χρησιμοποιούν  άλλα παρεμφερή ιατρικά τερτύπια…

Η χώρα έχει γίνει χώρος και αποθήκη ψυχών. Δοκιμάζεται   Σκληρά! Επώδυνα!  Οι μέρες που έρχονται μοιάζουν σκληρότερες. Η καθημερινότητα ακόμα πιο σκληρή! Η αγορά καθισμένη. Βυθισμένη. Ναυάγειο. Καμία επένδυση ουσιαστική που να δίνει δουλειές.  Οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να δοκιμάζονται. 10 απολύουν ένας προσλαμβάνεται. Εξακολουθούν  να κλείνουν. 20 επιχειρήσεις  κλείνουν  μια ανοίγει για ένα 3μηνο όσο διαρκεί το πρώτο δάνειο. Οι εμπορικοί δρόμοι στα αστικά κέντρα κάθε ημέρα μετρούν και μια επιχείρηση που κλείνει. Κεντρικοί δρόμοι παρουσιάζουν εικόνες που τρομάζουν… Η αγορά νεκρή.  Οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια μόνο, εύπεπτες, και με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και της προπαγάνδας και προ πάντων  καλοπληρωμένες διαφημίσεις και  καταχωρίσεις στα συστημικά ΜΜΕ.

Διαφημίζουν δάνεια, διευκολύνσεις… αλλά δάνεια δεν δίνουν…  Η Κοινωνία πονάει και πεινάει. Δεν έχει αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Το κάθε σπίτι κρύβει το δικό του μαρτύριο. Το δικό του προσωπικό και οικογενειακό δράμα. Η κάθε οικογένεια -εξακολουθεί να- σηκώνει τον δικό της σταυρό του μαρτυρίου με τους απλήρωτους λογαριασμούς. Τα δάνεια που το ένα καβαλάει το άλλο. Την  ΔΕΗ και τους άλλους  λογαριασμούς  που τρέχουν και πληρώνονται μόνον έναντι και με διακανονισμούς. Τα έξοδα του σπιτιού και το καθημερινό τραπέζι που πρέπει να γεμίζει μα δεν γεμίζει με την επίπλαστη εικόνα που δημιουργούν τα στρατευμένα συστημικά ΜΜΕ που παρουσιάζουν την “επικαιρότητα” λες και ένα μαγικό ραβδί τα άλλαξε όλα μετά τις τελευταίες  εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου 2019… Λες και τα τραπέζια στα σπιτικά χορταίνουν με τα ωραία προϊόντα των SUPER MARKET που προβάλουν οι ψυχροί τηλεοπτικοί δέκτες…

Υπάρχουν Παιδιά που εξακολουθούν να λυποθυμούν γιατί δεν έχουν να φάνε στο διάλειμμα… Στα νοσοκομεία υπάρχουν περιστατικά που καταγράφονται ως φυσιολογικοί θάνατοι αλλά είναι κανονικές αυτοκτονίες! Τα “πακέτα” μοιράστηκαν καταμεσής του Αυγούστου από τον Άνθρωπο της Οικογένειας…. Τώρα όλα θα παρουσιάζονται ωσάν όλα να λειτουργούν σαν σε μια ομαλή κοινωνία. Χωρίς εγκληματικότητα. Χωρίς άλλα προβλήματα που δημιουργούν άλλα κέντρα και άλλα γνωστά και “άγνωστα” παράκεντρα…Εξουσιών και παρ εξουσιών… Ενχώριων και ξένων…   Το 2020 θα είναι έτος ορόσημο  και για τα εθνικά ζητήματα της Ελλάδος και της Κύπρου.  Τα Βαλκάνια ετοιμάζονται για μια νέα μεγάλη δοκιμασία αποσταθεροποίησης. Η Ανατολική  Μεσόγειος θα γνωρίσει στιγμές έντασης με αποκορύφωμα την κρίση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Το “νέο Παλαιστινιακό κράτος” που στήνεται θα αποτελέσει την θρυαλίδα της μεγάλης φωτιάς που ετοιμάζεται να ανάψει στην περιοχή. Νέες συμμαχίες στήνονται στο σκοτεινό παρασκήνιο στο τρίγωνο Ουάσιγκτον Ισραήλ Μόσχας… Η Ελλάδα προετοιμάζεται για ένα πολύ δύσκολο 2021… Η Τουρκία όπως και το 1922, στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του 1821 έστησε την Μικρασιατική καταστροφή, έτσι και τώρα στα 200 χρόνια  στήνει μια νέα μεγάλη εθνική τραγωδία που όμοια της το έθνος δεν θα έχει ξανά ζήσει… Να μη το επιτρέψει ο Θεός… Να μη αφήσει τούτο το κακό που μοιάζει να κυκλώνει την Πατρίδα μας…

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας ; Ξένο…Απόμακρο. μοιάζει να ζει σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν… Πολιτικό προσωπικό… Συμβιβασμένο…Προ ετοιμάζει την συνδιαλαγή. Την άτακτη υποχώρηση… Την συν εκμετάλευση… “Η Τουρκία έχει μεγάλη ακτογραμμή”… μας λένε…

Και δεν υπάρχει ένας λεβέντης να τους πει : ” και η Ελλάδα μωρέ με 3200 νησιά, βραχονησίδες  και νησίδες περιμετρικά τι ακτογραμή έχει;”   Ούτε ένας;!;!; κουβέντα! Τσιμουδιά. Μόνον μισόλογα! Από την μια «δεν διαρπαγματευόμαστε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας» λένε όλοι από τον Πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο και από την άλλη «να γίνει διάλογος και μια ορθολογική διαπραγμάτευση χωρίς εκβιασμούς..εκφοβισμούς και απειλές» λένε οι ίδιοι… Όλοι μαζί.

Πλανάται  στην  ατμόσφαιρα και  στην δημόσια σφαίρα του “διαλόγου” ενός μονόπρακτου με  υπόκωφο  τίτλο ” πόλεμος και πτώματα ή  διάλογος και εκβιασμένη ή και στιγμιαία  εκχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και εν συνεχεία  συνεκεμετάλευση στο Αιγαίο” όπως προβλέπει και το μνημόνιο Νο 1;  Σαστίζω… Το μυαλό κουράζεται… Μα σαν ένας άγγελος να τραβά μια κουρτίνα από τον υπολογιστή που πληκτρολογώ  και ένα νέο σκηνικό απλώνεται εμπρός μου… Η Κύπρος…    Η Κύπρος μας θα νιώσει το ύπουλο υποδόριο χτύπημα των φίλων και “εταίρων” της Ε.Ε. Πάλι η Γερμανία και η Αγγλία…τα ίδια πάλι…

Μια σκιά που σκεπάζει όλο το γιορτινό κλίμα…Σκηνικό πολύ δύσκολο…δυσνόητο…  Οι μορφωμένοι  κληρικοί αλλά και απλοί καλοκάγαθοι παπάδες  μας, εως και ορισμένοι Μητροπολίτες και Δεσποτάδες που Άρχουν χωρίς Χριστό μονολογούν τούτες τις Άγιες ημέρες…Τούτο το Άγιο Δωδεκαήμερο…  όλοι μέσα  στις Εκκλησιές, μέσα  στα μοναστήρια, στις ενορίες, ο κόσμος μετά το αντίδωρο… όλοι  εύχονται, λες συνενοημένα,  ένα πράγμα: Να μην επιτρέψει ο καλός Θεός να γίνει πόλεμος!  Να μη δώσει… Να μην αφήσει τον Λαό Του, τους Έλληνες να ζήσουν και βιώσουν μια νέα ακόμα μεγαλύτερη εθνική καταστροφή…

Συνεχίζεται…

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2019

Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2020

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας 39 χρόνια τώρα καλοί μου φίλοι. Σας ευχαριστώ… για την υποστήριξη σας.

Σύντομα θα ξανά  αρχίσει η ενημέρωση της Σελίδας με όλα τα τελευταία άρθρα, αναλύσεις και ρεπορτάζ που έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα στην Ελλάδα και εκτός Ελλάδος. Επίσης νέες έρευνες.

Επίσης παρακαλούμε, επειδή ανανεώθηκε το mail list όσοι δεν θέλουν να λαμβάνουν ενημέρωση να αποστείλουν σχετικό mail με την έδνειξη ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ mail list στο alexstefanopoulos@alexstefanopoulos.us για να αφαιρεθεί από την σχετική λίστα η ηλεκτρονική  διεύθυνση τους.

 


Alexandros Stafanopoulos
Previous Post

Καλά Χριστούγεννα!

Next Post

Η επίσημη συνάντηση του Έλληνα ΠΘ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Καλά Χριστούγεννα!

Να περάσετε όμορφα. Ζεστά. Οικογενειακά.  Χαρούμενα. Ελληνικά!...

23 December 2019
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία