Breaking

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (2) Επιστολή (καταγγελία) προς τον Έλληνα Υπ. Εθνικής Άμυνας (Ευάγγελο Μεϊμαράκη)

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (2) Διαβάστε την μυνητήρια αναφορά προς τον Άρειο Πάγο για την Κυπριακή Τραγωδία

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ : Ελληνική Δημοκρατία γιατί αρνείται πεισματικά την παραπομπή των υπευθύνων της Εθνικής Τραγωδίας

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (2) : Επιστολή προς τον Έλληνα Υπ. Δικαιοσύνης (2008)

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (2) Επιστολή καταγγελία προς τον Έλληνα Υπ. Δικαιοσύνης Σωτήριο Χατζηγάκη (2008)

Έρχεται μεγάλη πείνα (!) πρωτοφανής στην ανθρώπινη ιστορία

Η δική μας μεγάλη Πατρίδα Κύριε Ερντογάν! {Open letter to Turkish President Recep Tayip Erdogan}

Αυτά που ζούμε(...) και αυτά που έρχονται... το 2021

Quō vādis AMERICA? Τι φέρνει η3η Νοεμβρίου 2020 για τις ΗΠΑ

Που πορεύονται οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής;

Η 24ης Ιουλίου ημέρα εθνικού πένθους και Ορθόδοξης περισυλλογής. Ημέρα Εθνικής Ενότητας και Ομοψυχίας.

Αν ήταν σήμερα Αρχιεπίσκοπος ο Χριστόδουλος θα σείοταν όχι μόνον η πλατεία συντάγματος αλλά ολόκληρη η Ευρώπη! Στο άκουσμα και μόνον της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί!

Μιχάλης Χαλκιάς: Άνθρωπος. Φιλάνθρωπος. Έλληνας. Φιλέλληνας. Ευεργέτης. Ευπατρίδης.

Το δίκτυο Al Jazeera αναίτια και προκλητικά ανοίγει ζήτημα στην Δυτική Θράκη!

Al Jazeera : Δυτική Θράκη, περιοχή υπό αμφισβήτηση!

Covid-19: Η εφιαλτική επόμενη ημέρα... ή ο θαυμαστός νέος κόσμος μας

State Department : Ο Amir Muhammad Sa’id Abdal-Rahman al-Mawla ο σκληρός φονικότερος διάδοχος του Abu Bakr al Baghdadi

Πατριωτισμός. Πατριώτες. Πατριώτης

Αυτό το βίντεο το έχουν δει 36.200 σε όλο τον κόσμο. Δείτε το !

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τους Λειτουργούς του Τύπου (ΕΣΗΕΑ - ΕΝ. ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ- ΕΝ. ΣΥΝ. ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ)

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Οι βαθύτερες αιτίες των πτώσεων και μεταπτώσεων του Ελληνισμού!

EDITORIAL / Slider / ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ / ΑΡΘΡΑ / ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΘΕΜΑ Ι / 24 Ιανουαρίου 2020

Η Ελλάδα οφείλει και υποχρεούται (εκ των γεγονότων) τον 21ο αιώνα να αναθεωρήσει τα πάντα. Πολιτική. Σχεδιασμό. Γεωπολιτικό προσανατολισμό. 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ  / ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΝ

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Ελλάς λοιπόν αμέσως μετά το 1821 αλλά ειδικότερα μετά το 1827 και το το 1833 και αν θέλουμε να πάμε  ακόμα σε πιο βάθος την βαθύτερη και εσώτερη αυτοκριτική μας, και εν προκειμένω επί δεδομένων διεθνών συμφωνιών που συνδιαμόρφωσαν χάρτες και εθνικά σύνορα,   από το 1897 και εντεύθεν τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις.  Αλλά ο χειρότερος κακός σύμβουλος της είναι ο κακός συλλογικός εαυτός της.

Αν αυτό το μικρόβιο δεν κατεπολεμηθεί να υπάρξει κοινή εθνικά ενιαία στρατηγική, διαχρονικά και με κεντρικό σχεδισμό  βάθους 10ετιών, θα συνεχίσουμε να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις γύρω από την περιοχή μας. Είτε αυτά είναι τα Βαλκάνια. Είτε η Ανατολική Μεσόγειος όπως τώρα. Θυμηθείτε την 10ετια του 1990 όταν πάλι άλλαζε ο κόσμος στα Βαλκάνια και έπεφτε ο «υπαρκτός» σοσσιαλισμός. Πάλι τρέχαμε να προλάβουμε τις εξελίξεις. Όσο ομφαλοσκοπούμε και δεν κάμωμε ουσιαστική αυτοκριτική πάντα θα σκοντάφτουμε. Πάντα θα τρέχουμε να πρπλάβουμε τις εξελίξεις. Αυτή είναι η μοναδική οδυνηρή και τραγική πραγματικότητα που μπορεί να μας περιγράψει. Τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις γιατί βάζουμε μπροστά τον κακό εαυτό μας. Κατακερματιζόμαστε. Γινόμαστε κομμάτια. Κόμματα.

Αποκόματα. Κομματίδια. Και έτσι στο τέλος παραμένουμε θεατές των εξελίξεων ακριβώς γιατί λείπει ο συνεκτικός κρίκος την ψυχικής ομόνοιας. Αυτό μας το θανατηφόρο  μειονέκτημα το γνωρίζουν οι πάντες και το χρησιμοποιούν παντού. Στην πολιτική. Στην διπλωματία. Στην οικονομία. Στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Σε κάθε επίπεδο του οργανωμένου κράτους ή τέλος πάντων υβριδιακής μορφής κράτους μονίμως τρέχουμε να προλάβουμε τις εξελίξεις.

Εξελίξεις σαν αυτές που βλέπουμε εδώ και μήνες και ειδικότερα  τα τελευταία 24ωρα μετά την διάσκεψη του Βερολίνου στις 19 Ιανουαρίου 2020. Αναρωτιούνται όλοι γιατί δεν εκλήθει η Ελλάς. Και όλοι αυτοβαυκαλιζόμεθα. Αναλύσεις επί αναλύσεων. Ειδικοί διεθνολόγοι. Γυρωλόγοι. Γεωπολιτικοί.  Όλοι κάτι λέγουν μα αν είχαν διαβάσει και μελετήσει σε βάθος θα γνώριζαν την αυτονόητη αλήθεια.

Ένας είναι μόνον ο λόγος και έχει νομική βασική υπόσταση. Η Ελλάδα, μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου (βρείτε το και ξεψαχνίστε το) εκχωρεί στα υπόλοιπα 28 κράτη εταίρους βασικά εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα! Δικαιώματα που έχουν να κάνουν με την ουσία και αυτής της διάσκεψης και πολλών άλλων που επίσης δεν κλήθηκε από το 2010 ίσαμε σήμερα. Αυτή και μόνον είναι η αιτία. Βρείτε το μνημόνιο και μελετήστε το πίσω από τα ψιλά γράμματα.  Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος και όσα άλλα ως συνεπακόλουθα προϊόντος του χρόνου θα μας ακολουθούν και κάθε φορά θα πρσπαθούμε πυροβολώντας τα πόδια μας να κρύψουμε τις βαθύτερες αιτίας αυτής της συμπεριφοράς των άλλων κρατών. Πέραν βεβαίως του ηγεμοσνισμού που επιδιωκεί η Γερμανία εντός της καταρρέσουσας πια Γερμανικής  Ευρώπης!

Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στο πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα είναι παρόμοια με  όσα ζήσαν οι πρόγονοι μας στις απαρχές του 20ου αιώνα με τις συνεχείς μετεξελίξεις, και τις συνεχείς αλλαγές  των συνόρων!

Είμαστε καταδικασμένοι να  ξανά ζούμε πάλι μια από τα ίδια.  Τι μεγάλα  δώρα της ιστορίας   αλήθεια -ή αν θέλετε  του Ευεργέτη  Θεού-   όλα τούτα να επαναλαμβάνεται συχνά  η ιστορία για να θυμούνται οι παλαιότεροι.  Να πληροφορούνται οι νεότερες και οι επόμενες και μεθ επόμενες γενιές. Λαός που δεν θυμάται την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξανά ζήσει! Και να την ξανά ζήσει! Και κάθε φορά σε χειρότερη version!

Να γιατί σε τούτο το σημείο πρέπει να απευθύνω θερμό  εγκώμιο στον Λαό του Ισραήλ! Ένα Λαό, αν όχι περιούσιο όπως δικαιώς θα θέλανε -και καλά κάμουν μακάρι και εμείς να βλέπαμε έτσι διαχρονικά το μέλλον μας ως ιστορικό έθνος – ένας λαός   ο οποίος ενώ δεν είχε την ένδοξη πορεία του Ελληνισμού και τις Αυτοκρατορίες, ούτε του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή τα  1123 χρόνια  της  πάλαι ποτέ διαλαμψάσας  Βυζαντινής αυτοκρατορίας,  ταλαιπωρούνται την μια 40 χρόνια στην έρημο μετά την έξδοο του από  τους Αιγύπτιους,  και την άλλη  400 χρόνια(κεφάλαιο σχεδόν άγνωστο σε εμάς)   και συνολικά μέχρι να συστήσει επί τέλους ένα αληθινό  κράτος, όπωε αυτό που θριματίστηκε στα συντρίμια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας να ξανά στήσει με κόπους αίμα, θυσία πόνο και μόχθο  το 1948 το τελικό κράτος! Ένα κράτος για χάρι του οποίου ας μη γελιώμαστε και αυτή είναι η μοναδική και υπέρτερη αλήθεια, μετακινούνται σύνορα, λαοί και έθνοι προκειμένου να στηθεί το μεγάλο Ισραήλ!  Όλα εκεί συντείνουν!

Ένας ιστορικός Λαός και ένα μοναδικό αρχαίγονο Έθνος που αιώνες τώρα   ταλαιπωρείται,  ως οιωνεί πρόσφυγας  από κράτος σε κράτος, περιδιαβαίνοντας χώρες , κράτη,  Λαούς και Έθνη  περισσότερο από 4000 χρόνια από συτάσεως του, εν τέλει τα κατάφερε! Έστησε το κράτος του όπως αυτό το θέλει. Όπως αυτό περιγράφεται στα αρχαία κείμενα. Πως όμως ; υπάρχει ένα μεγάλο μυστικό! Η ενότητα παρά τις δικές τους αδηφάγες και εν πολλοίς αδελφοκτόνες συμπεριφορές στο τέλος έουν ένα κοινό υπέρ όπλο! Την ενότητα. Την εθνική ομοψυχία!  Την συνεργασία. Αναγνωρίζουν ότι πρέπει να τους  ενώνει ο κοινός τόπος. Ο  μέγας θείος και ιερός σκοπός!  Ποιος ήταν ο στόχος και ο ιερός σκοπός αιώνες επι αιώνες τώρα; Η επανασύσταση του Κράτους του Ισραήλ. Και τώρα πάνε για το Μεγάλο Ισραήλ. Το σχέδιο παλιό.

Αλλά έχουν σχέδιο. Κοινή Εθνική  Στρατηγική. Οι μέτριοι υποχωρούν στους καλύτερους και οι καλύτεροι παραμερίζουν ενώπιον των Αρίστων γιατί πρόταγμα, αν και το χρησιμοπιούν ως εργαλείο και μέσο, δεν είναι το χρήμα αλλά ο Ιερός Σκοπός. Να κάμουν παγκόσμιο και πανίσχυρο το ιερό κράτος του Θεο!  Ασχέτως αν κάποιος συμφωνεί ή έχει τους δικούς αντικειμενικούς ιστορικούς και άλλους υπέτερους σκοπούς διαφωνίας επί του αντικειμενικού στόχου του (παλαιού και νέου) Ισραήλ όλοι εκείνοι μάχονται για ένα μεγάλο εθνικά ενιαίο κράτος.

Ένα κράτος , που θα συν- ενών νει όλες τις  Θρησκείες και τους Πολιτισμούς που ως γενάρχης τους έχουν τον Πατριάρχη  Αβραάμ. Και θα το καταφέρουν. Δεν αργεί αυτός ο σκοπός τους να πραγματωθεί. Γιατί έχουν ιερό μυστικό σχέδιο. Έχουν κοινή εθνική στρατηγική από τα χρόνια που ήταν διασπαρμένοι στα πέρατα της οικουμένης μικρές μοιοψηφίες. Το χρήμα είναι εργαλείο. Είναι το μέσο για την επίτευξη του στόχου και του σκοπού. Του ιερού σκοπού που είναι η επανύσταση του Θείου και Ιερού Κράτους του Ισραήλ του Λαού του Θεού. Αυτό πιστεύουν  αυτό ακολουθούν και για αυτό εργάζονται νυχθημερών στα σχολειά τους. Στις συναγωγές τους.  Στα πανεπιστήμια τους. Στις σχολές τους. από την πρώτη παιδική ηλικία εως το πανεπιστήμιο και μετά από τις σχολές εως τη παραγωγική διαδικασία αυτό είναι που περνούν στις συνειδήσεις του Λαού τους. από γενιά σε γενιά. Γιατί; Απάντηση γιατί έχουν σχέδιο. Κοινή μυστική και αόρατη πολλές φορές στρατηγική. Ελίσσονται. Εξελίσσονται. Μετεξελίσσονται.

 

Ξέρουν ποια η δύναμη και ποιο  το όπλο τους  και το χρησιμοποιούν κατά το δοκούν. Για να κλείσω λοιπόν αυτή την ενότητα και να εκφράσω τον ειλικρινή θαυμασμό μου για αυτό το ιστορικό  Έθνος,  που όχι μόνον  διαφυλάσσει την ιστορική εθνική, θρησκευτική, γλωσσική   και πολιτισμική αρχαίγοννο κληρονομία του, εις τα ενδότερα του,  και εσώψυχα του,  αλλά έχει καταφέρει το ακατόρθωτο!

Κατάφερε  να επιβάλει και τους κανόνες τους σε άλλα 10αδες ιστορικά  Έθνη! Έθνη και   τεράστια μεγάλα  κράτη! Κράτη  με   αρχαίγονους προαιώνιους  Λαούς-όπως οι Έλληνες!  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…Previous Post

Η Ελλάδα υποχρεούται να αλλάξει τα πάντα! Στρατηγική. Σχέδια. Γεωπολιτικό προσανατολισμό. 

Next Post

Δυο ιστορικά Έθνη: Ελλάς - Ισραήλ. Τι κοινό δεν έχουν Ελλάδα και Ισραήλ;

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Η Ελλάδα υποχρεούται να αλλάξει τα πάντα! Στρατηγική. Σχέδια. Γεωπολιτικό προσανατολισμό. 

Η Ελλαδα οφείλει να αναθεωρήσει το αξιακό πολιτικό της σύστημα! ΚΕΦΑΛΑΙΟ...

23 January 2020
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία