Breaking

Ανοιχτή επιστολή προς την Α.Θ.Π. Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΟΗΕ, εδώ και μια 10ετια, καλεί τα κράτη μέλη του να σεβαστούν την ιδιωτικότητα και το δικαίωμα στην ψηφιακή τεχνολογία χωρίς παρεμβάσεις και παρακολουθήσεις

Αποκάλυψη ΣΟΚ: Πόρισμα κόλαφος του ΟΗΕ καταγγέλει και αποκαλύπτει ποιοι και με ποιες μεθόδους μας παρακολουθούν

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Για 3η συνεχόμενη ημέρα η συκοφαντικη δυσφήμηση και διαστροφή της αλήθειας

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

Τα κρίσημα ερωτήματα που τίθενται από την επιστολή του Αμερικανού ΥπΕξ κ. Antony Blinken -της 12ης Οκτωβρίου '21- προς την Ελλάδα

CIA : ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ!

CIA : ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ! { NTOKOYMENTO }

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (2) Επιστολή (καταγγελία) προς τον Έλληνα Υπ. Εθνικής Άμυνας (Ευάγγελο Μεϊμαράκη)

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (2) Διαβάστε την μυνητήρια αναφορά προς τον Άρειο Πάγο για την Κυπριακή Τραγωδία

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ : Ελληνική Δημοκρατία γιατί αρνείται πεισματικά την παραπομπή των υπευθύνων της Εθνικής Τραγωδίας

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (2) : Επιστολή προς τον Έλληνα Υπ. Δικαιοσύνης (2008)

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (2) Επιστολή καταγγελία προς τον Έλληνα Υπ. Δικαιοσύνης Σωτήριο Χατζηγάκη (2008)

Έρχεται μεγάλη πείνα (!) πρωτοφανής στην ανθρώπινη ιστορία

Η δική μας μεγάλη Πατρίδα Κύριε Ερντογάν! {Open letter to Turkish President Recep Tayip Erdogan}

Αυτά που ζούμε(...) και αυτά που έρχονται... το 2021

Quō vādis AMERICA? Τι φέρνει η3η Νοεμβρίου 2020 για τις ΗΠΑ

Που πορεύονται οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής;

Η 24ης Ιουλίου ημέρα εθνικού πένθους και Ορθόδοξης περισυλλογής. Ημέρα Εθνικής Ενότητας και Ομοψυχίας.

Αν ήταν σήμερα Αρχιεπίσκοπος ο Χριστόδουλος θα σείοταν όχι μόνον η πλατεία συντάγματος αλλά ολόκληρη η Ευρώπη! Στο άκουσμα και μόνον της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί!

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Σκληρή (και άδικη) επίθεση στην Ελλάδα από τους New York Times

Blogs & Sites / Slider / ΑΝΑΦΟΡΕΣ τρίτων / ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ / ΑΡΘΡΑ / ΒΑΛΚΑΝΙΑ / ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΙΕΘΝΗ / ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΥΡΩΠΗ / ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ / ΘΕΜΑ Ι / ΚΟΣΜΟΣ / ΚΡΙΣΕΙΣ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΣΧΟΛΙΑ / 11 Μαρτίου 2020

Το άρθρο υπογράφουν οι Matina Stevis-Gridneff, Patrick Kingsley, Haley Willis and Sarah Almukhtar

Άδικη, αν όχι και  προκλητικά πολύ σκληρή επίθεση εξαπολύουν προς την Ελλάδα  οι New York Times, με νέο άρθρο της 10ης Μαρτίου (2020).  Το άρθρο συνυπογράφουν οι  Matina Stevis-Gridneff, Patrick Kingsley, Haley Willis και Sarah Almukhtar.  Το άρθρο με τίτλο «είμαστε σαν τα ζώα» σε μυστική τοποθεσία για τους μετανάστες στην Ελλάδα» προβάλλει επίσης χάρτες και βίντεο που έχει προβάλλει η τουρκική προπαγάνδα εδώ και 24ωρα στα τουρκικά ΜΜΕ αλλά και στα διεθνή social media παρουσιάζοντας την ελληνική πλευρά πολύ σκληρή,  ενώ με βίντεο που προς ημερών έχει κάνει το γύρo του διαδικτύου μέσω των τουρκικών ΜΜΕ δείχνει και (το ελληνικό λιμενικό) να  πυροβολεί βάρκα με μετανάστες.  Μάλιστα η εφημερίδα  χρησημοποιεί και  ειδικά graphics  ανάλυσης καρέ καρέ, προκειμένου  να δείξει τις σφαίρες που ρίχνονται όμως στην θάλασσα και όχι εναντίον των ανθρώπων που επιβαίνουν στην βάρκα παρά τους ισχυρισμούς της τουρκικής προπαγάνδας.    Η εφημερίδα με τα όσα υποστηρίζει μοιάζει να υιοθετεί και  σχεδόν απροκάλυπτα την Τουρκική προπαγάνδα, προβάλλοντας και “αναλύοντας” μάλιστα καρέ – καρέ βίντεο της Τουρκικής πλευράς, σύμφωνα με τα οποία υποστηρίζεται ότι υπάρχουν νεκροί μετανάστες από ελληνικά πυρά. Το δημοσίευμα παρουσιάζει απόψεις «προφύγων- μεταναστών», οι οποίοι κατηγορούν και καταγγέλουν την Ελληνική κυβέρνηση για σχεδόν βάναυση και απάνθρωπη συμπεριφορά που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο περί προσφύγων.  Κατηγορούν την Ελλάδα ότι όσοι συλλαμβάνονται δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε δικηγόρους,  ενώ, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, και δηλώσεις ειδικών στους οποίους καταφεύγουν οι υπογράφοντες, στο πολύ σκληρό και άδικο δημοσίευμα κατά της Ελλάδος, γινεται λόγος και  σχεδόν απάνθρωπη συμπεριφορά εκ μέρους των ελληνικών αρχών… ή και εκ  μέρους  αυτόκλητων  ατόμων (ομάδων) από  την Ελληνική πλευρά, όπως ισχυρίζεται το ρεπορτάζ των «The New York Times».

Η εφημερίδα ισχυρίζεται πως «μέσω ενός συνδυασμού επιτόπιων  αναφορών και δικαστικής ανάλυσης δορυφορικών εικόνων, οι Times επιβεβαίωσαν  την ύπαρξη και μυστικού κέντρου κράτησης  στη βορειοανατολική Ελλάδα». Μάλιστα επικαλείται μαρτυρία – δήλωση του  «François Crépeau, πρώην ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών,  – ο οποίος  φέρεται- να δήλωσε με τα διαγράμματα του τόπου και την  περιγραφή των δραστηριοτήτων, ότι είναι αυτή η μυστική τοποθεσία στην οποία αναφέρεται η εφημερίδα μοιάζει « ισοδύναμη με μια  «μαύρη τόποθεσία», δεδομένου ότι οι κρατούμενοι κρατούνται μυστικά και χωρίς πρόσβαση σε νομική εκπροσώπηση.  Μάλιστα η εφημερίδα κάνει λόγο και για ύπαρξη νεκρών όπως ισχυρίζονται οι τουρκικές αρχές.

Η έγκριτη όμως κατά τα άλλα και ιστορική Αμερικάνικη  εφημερίδα,  περνά σχεδόν απαρατήρητο το γεγονός της Τουρκικής  πλευράς που εργαλειοποιεί τον ανθρώπινο πόνο, ενώ συν τοις άλλοις  μοιάζει να ηρωποιεί τους τούρκους κρατικούς (και παρακρατικούς ) αξιωματούχους, στρατό και αστυνομία που συντονισμένα επιχειρούν και με πυρά, όπως αναφέρει επιτόπιο ρεπορτάζ ελλήνων δημοσιογράφων, να παραβιάσουν τα ελληνικά σύνορα και την  ελληνική εδαφική κυριαρχία, είτε με ρίψη δακρυγόνων, είτε ακόμα και πυρά που ρίχνονται προς την Ελληνική πλευρά.

Το άξιο προσοχής  πάντως είναι πως και στο συγκεκριμένο άρθρο που  υπογράφει  μεταξύ των άλλων  και η συνάδελφος δημοσιογράφος   Matina Stevis-Gridneff ,  το οποίο προστίθεται σε μια σειρά προηγούμενων  άλλων άρθρων με σαφέστατη μεροληπτική διάθεση  φαίνεται να έχει πολύ  συγκεκριμένη άποψη για το ζήτημα των μεταναστών και προσφύγων  που συντονισμένα και προ σχεδιασμένα κατευθύνονται προς την Ελλάδα… όχι ως ενδιάμεσο σταθμό με προορισμό την Ευρώπη, αλλά για να μείνουν, όπως και το δημοσιεύμα σχεδόν παραδέχεται.   Άποψη που μάλλον μοιάζει  αφενός να  ταυτίζεται με την τουρκική προπαγάνδα και αφετέρου να συγκλίνει απόλυτα με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ…  Θέσεις που είναι προφανές πως ενισχύουν την Τουρκική πλευρά και την προπαγάνδα που έχουν εξαπολύσει οι Τούρκοι εδώ και ένα 10ημερο από τις 29 Φεβρουαρίου 2020.

Θα άξιζε με αφορμή αυτό το δημοσίευμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση των Ελλήνων της Αμερικής, οργανωμένα και συντονισμένα και όχι ασύντακτα ως συνήθως, για αυτό και αναποτελεσματικά όλα όσα αποσπασματικά λαμβάνουν χώρα εδώ και τρεις  10ετιες από το δήθεν και στην πραγματικότητα ανύπαρκτο “Greek Lobby”. Μια αντίδραση χρειάζεται όμως και απαιτείται εκ μέρους και της ελληνικής κυβέρνησης προς την εφημερίδα με επιστολή ή και άρθρο που να παρουσιάζει με τεκμήρια και αποδείξεις όπως αυτές που παρουσιάστηκαν στους Ευρωπαίους αξιωματούχους για τις θηριωδίες της Τουρκικής πλευράς εις βάρος των Προφύγων και μεταναστών.

Να σημειώσουμε ωστόσο (και μάλλον καθόλου τυχαία) ότι δυο ημέρες πριν από το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, το προτζεκτ “RESPOND”, ΄πενα κοσόρτιουμ από 14 εταίρους από χώρες, οι οποίες αποτελούν την αφετηρία, το πέρασμα ή τον χώρο άφιξης των μεταναστών, υπήρξε σχετικό δημοσίευμα για τον Πόρο, υπό τον τίτλο HIDDEN INFRASTRUCTURES OF THE EUROPEAN BORDER REGIME: THE POROS DETENTION FACILITY IN EVROS, GREECE.

 Previous Post

Πατριωτισμός. Πατριώτες. Πατριώτης

Next Post

«Αυτή η πλάκα με την Θεία Κοινωνία πρέπει να σταματήσει αμέσως: Να ανασταλεί μέχρι να περάσει η λαίλαπα» είπαν βλάσφημα και ανίερα χείλη!

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Πατριωτισμός. Πατριώτες. Πατριώτης

ΑΝΑΛΥΣΗ : ΑΡΘΡΟ ΓΝΩΜΗΣ / ΜΕΡΟΣ Α  Το λοιπόν, με αφορμή κάποιες τελευταίες...

27 February 2020
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία