Breaking

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Covid-19: Η εφιαλτική επόμενη ημέρα… ή ο θαυμαστός νέος κόσμος μας

Blogs & Sites / Breaking news / EDITORIAL / EXTREAM / Slider / X-FILES / ΘΕΜΑ Ι / 29 Μαρτίου 2020

Το τέλος ή αρχή της παγκοσμιοποίησης; δείτε σε τίτλους τις 50 μεγαλύτερες  αλλαγές στην ζωή μας. Αναθεώρηση των Πάντων και όσων γνωρίζαμε. Τι αλλάζει στην ανθρωπότητα;

«Ο Θεός θάνατον ουκ εποίησεν ουδέ τέρπεται επ’ απωλεία ζώντων. Έκτισε γαρ εις το είναι τα πάντα, και σωτήριοι αι γενέσεις του κόσμου, και ουκ έστιν εν αυταίς φάρμακον ολέθρου ούτε άδου βασίλειον επί της γης…δικαιοσύνη γαρ αθάνατος εστίν». { Σοφ. Σολ. Α’, 13-25}

Στο  αμέσως προηγούμενο σημείωμα μας, με αφορμή την πρωτόγνωρη για ολόκληρη  την ανθρωπότητα  νέα μεγάλη δοκιμασία με την πανδημία του COVID-19, δώσαμε μια συνοπτική περιγραφή σε «μικρογραφία», όσων έχουν προηγηθεί  σχεδόν τα τελευταία 30 χρόνια, από την δεκαετία του 1990, που η ανθρωπότητα εισήλθε στον αστερισμό της παγκοσμιοποίησης / Globalization  με όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς, και τα κορυφαία, σημειολογικής και ιστορικής σημασίας, γεγονότα.

Οι εικόνες με τα στρατιωτικά ρέο φορτηγά να μεταφέρουν τις σορούς από τις εκατόμβες θυμάτων από τον COVID-19 στην Ιταλία να μετρά προς το παρόν  10.000 προκαλούν σόκ και δέος! Οι Εκκλησίες γεμάτες με τις σορούς  και την Ισπανία να πενθεί με τα θύματα να ξεπερνούν  τις 6.000 -προς το παρόν- δημιουργούν τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για πολύ μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές  αναταράξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά ειδικά στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, το οποίο και απροετοίμαστο βρέθηκε και ασυμόρφωτο από την προηγούμενη μεγάλη οικονομική δοκιμασία(ειδικά για τις χώρες του Νότου, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία κτλ)  ήδη να τρίζει. Έτοιμο προς ολική  κατάρρευση.  Ενώ  η Μητρόπολη του Κόσμου «νέα Μεγάλη Βαβυλώνα,  Νέα Υόρκη προετοιμάζονται, με τα λευκά ψυγεία έξω από τα νοσοκοομεία που στήνονται ως πρόχειρα νεκροτομεία προκειμένου να δεχθούν περισσότερους από 100.000 μόνον  το πρώτο 3μηνο από την κήρυξη της πανδημίας! Αυτά -και ακόμα δεν είδαμε τίποτα υποστηρίζουν οι ειδικοί εμπλεκόμενοι επιστήμονες – είναι τα πρώτα τρομακτικά αποτελέσματα από το σάρωμα του δολοφονικού ιού.  Εφιάλτης δίχως τέλος. Εικόνες που μοιάζει να ξεπηδούν από τις σελίδες της Αποκάλυψης του Ιωάννη… Και ακόμα είμαστε στην αρχή λένε οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο.  Μοιάζει σαν να έχει ανοίξει το «φρέαρ της Αβύσσου»…

Το ερώτημα αμείλικτο: ήρθε το τέλος της παγκοσμιοποίησης ή μήπως η εφιαλτική αρχή του «θαυμαστού νέου κόσμου της Παγκοσμιοποίησης»  μόλις τώρα ξεκινάει;    

Η συζήτηση έχει εκκίνησει εδώ και σχεδόν μια 30ετια. Οι θιασώτες της παγκοσμιοποίησης  σε όλο τον κόσμο οι πιο γνωστοί διαπρύσιοι ιερό κήρυκες της.

Από τότε που ο Σάμιουελ Χάντικτον, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1990,  στο σκοτεινό σχεδόν ανήλιαγο γραφείο στην  Νέα Υόρκη έγραφε  για την «σύγκρουση των πολιτισμών και των θρησκειών»   έθετε τις βάσεις και τα θεμέλια και τα δεδομένα για το τελικό σχέδιο που θα οδηγούσε την ανθρωπότητα στον προθάλαμο της μιας ενιαίας παγκόσμιας Αρχής που θα διακυβερνά -σε «συνεργασία» με τους κατά τόπους  εντολοδόχους, -εν είδει πρωθυπουργών ή προέδρων και αρχηγών κρατών.

Η συζήτηση και ο προβληματισμός μόλις τώρα αρχίζει. Σε όλο τον κόσμο.  Δυναμικά. Ήδη το άρθρο του Yuval Noah  Harari (Γιουβάλ Νώε Χαράρι)  στους  Financial Times έχει επαναφέρει δυναμικά στο παγκόσμιο προσκήνιο την αναγκαιότητα συγκρότησης μιας ενιαίας παγκόσμιας Αρχής. Μιας  Παγκόσμιας διακυβέρνησης. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον παρακολούθησαν στην σκέψη του. Συνηγορούν και επαυξάνουν. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιώργος Παπανδρέου σε τελευταίο μήνυμα του που κάνει λόγο για την «ανάγκη μιας παγκόσμια διακυβέρνησης», αν και τα έλεγε εδώ και δυο δεκαετίες άρτι αφιχθείς από τις ΗΠΑ.

Συζήτηση μεγάλη. Σύνθετη. Με σπορά λόγου και διαλόγου αλλά και ισχυρότατο αντίλογο σε όλο τον κόσμο με πρώτο τον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump που μάχεται το θέσφατον της Παγκοσμιοποίησης αν και ο ίδιος  αποτελεί γνήσιο τέκνο της..   «γέννημα και έχιδνα» της Παγκοσμιοποίησης.

Τα διάφορα ευρωπαϊκά και παγκόσμια ιατρικά και διαγνωστικά κέτρα, πανεπιστήμια αλλά και ειδικά ερευνητικά κέντρα προσπαθούν με μαθηματικά μοντέλα να διαγνώσουν την ξέφρενη  πορεία αυτού του μονοκύταρου δολοφόνου επί της ανθρωπότητας.

Εν τω μεταξύ, φεύγοντας από την μεγάλη παγκόσμια συζήτηση αλλά και τον μεταφυσικό κόσμο που, μας εισάγουν αυτές οι εικόνες ζόφου και ολέθρου, πανικού και τρόμου στο πλανήτη, η καθημερινή πραγματικότητα  μοιραία και αναπόφευκτα  σε προσγειώνουν.

Αυτές οι ζοφερές  εικόνες του θανάτου που λες και σκεπάζει τον πλανήτη «η άχλη και η ομίχλη του φρέατος της Αβύσσου», που δορυφορικά μεταδίδονται και αναπαράγονται με «ταχύτητα φωτός» μέσω διαδικτύου σε  μεταφέρουν θέλοντας και μη σε περιβάλλον μεταφυσικής…

Οι ζοφερές εικόνες της σκληρής πραγματικότητας σε όλο τον πλανήτη, όσο και αν σε ταξιδεύει σε περίεργες ατραπούς της φιλοσοφίας, της  σκέψης και της θρησκεύουσας  διανόησης,  ο ορθολογισμός, και η καθημερινότητα γύρω μας με τα sms  στο 13033 και τις άδειες εξόδου από τις οικείες μας  επιβάλλει  στην ανώμαλη προσγείωση στην δυσώδη οσμή του θανάτου…  Τα νούμερα και οι αριθμοί αμείλικτοι!

Έτσι λοιπόν, αν  αναζητήσεις στην μηχανή της ελληνικής  google το λήμμα COVID 19 θα σου εμφανίσει -μέχρι σήμερα 30 Μαρτίου 2020- σχεδόν 5.800.000.000 λήμματα.

Τα υπέρ διπλάσια εμφανίζονται αν αναζητήσεις το ίδιο λήμμα αν βρίσκεσαι σε άλλη ήπειρο ή άλλη χώρα.  Θέλω να πω, πως γράφτηκαν και θα εγγραφούν στο ίδιο λήμμα εκατομμύρια λήμματα(άρθρα, ρεπορτάζ, αναλύσεις, δημοσιεύσεις μελετών, δεδομένων, στοιχείων κτλ) μέχρι να -και όποτε εν τέλει- σημάνει η λήξη αυτού του παγκόσμιου συναγερμού…

Αντίστοιχα είναι τα στοιχεία με κατακόρυφή άνοδο και στην καμπύλη της αναζήτησης στο λήμμα pandemic  το οποίο επίσης μέχρι σήμερα εμφανίζει περί τα 370.000.000 λήμματα στην αναζήτηση!

Το κόστος σε ανθρώπινες ζωές προς το παρόν ανυπολόγιστο. Τα σενάρια που αναλύονται τρομακτικά και μόνο σε τίτλους. Σκορπούν τον φόβο. Τρομοκρατούν…Σοκάρουν οι προβλέψεις.  Όσα μοντέλα και αν σχηματισθούν το μέγεθος των απωλειών αδύνατον να συν υπολογισθεί.

Αυτό που συνάγεται ως πρώτο αρχικό συμπέρασμα είναι η επόμενη ημέρα μετά την λήξη της γενικής πανδημίας, είναι ότι η ζωή μας, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, αλλάζει. Οριστικά και αμετάκλητα! Αρχίζει μια νέα διαφορετική ζωή. Ξένη και απόμακρη με ότι γνωρίζαμε ίσαμε σήμερα. Σταδιακά θα αλλάζουν όλα! Το λιγότερο σε μια 5ετια ο κόσμος θα είναι εντελώς διαφορετικός. ο Εμβολιασμός, κατά την έκδοση των ταυτοτήτων με μια ουσία (Χ), ως προληπτικό μέτρο κατά των πανδημιών (sic)…θα θεωρείται κάτι υποχρεωτικό! Τα όσα αναφέρονται όμως για αυτή την άγνωστη ουσία (Χ) που θα εκχέεται στον ανθρώπινο οργανισμό ως προληπτικό μέτρο προς το παρόν είναι πολύ λίγα. Η δε βιβλιογραφία, αν και πυκνή εν τούτοις, πολύ λίγα μπορεί να αντληθούν ως τελικά συμπεράσματα.

Δεν θα ήθελα να αναφέρω αριθμούς, και τα μοντέλα που έχουν αναπτυχθεί για την επικείμενη θνησιμότητα στον πλανήτη το αμέσως προσεχές 6μηνο, που συνάντησα στο διάστημα της έρευνας και της μελέτης μας επί του φαινομένου COVID-19.

Άλλωστε κάθε απόπειρα και μόνον πέφτει στο κενό το αμέσως επόμενο λεπτό! Οι δείκτες κρουσμάτων τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Το ίδιο και ο αριθμός των νεκρών.  Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, πάντα εκτός απρόοπτου βέβαια, είναι ότι τα στοιχεία που έχουμε βρει αναζητώντας το ιστορικό βάθος αυτού του φαινομένου αλλά που οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα. Θα αναφερθούν εν συντομία. Σε τίτλους.

Πριν αρχίσουμε όμως  να δημοσιοποιούμε, σε λίγα 24ωρα από σήμερα,   επίσημα στοιχεία και άκρως  απόρρητα έγγραφα 100ΑΔΕς ΣΕΛΊΔΕς  -εκθέσεις και μοντέλα – για αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο COVID-19, φαινόμενο  με πρωτόγνωρες διαστάσεις,( και κρατήστε το αυτό,  ακόμα είμαστε στην αρχή της εκδήλωσης του) και με διαφαινόμενες  ακόμα δυσκολότερες επιπτώσεις σε παγκόσμιο  επίπεδο.

Επιπτώσεις σε κάθε έκφανση της ανθρώπινης λειτουργίας και διαλειτουργικότητας. Με ένα ασφαλές και παράλληλο εφιαλτικό συμπέρασμα! Τα ευρήματα της δημοσιογραφικής, και συνάμα με επιστημονικά κριτήρια και δεδομένα, έρευνας, μπορούν να περιγραφούν με μια λέξη μόνον: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ!

Δεν θα αναφερθούμε αυτή την στιγμή σε αυτά τα στοιχεία και αυτά τα δεδομένα, που προς το παρόν έχουμε συλλέξει, μελετάμε, διασταυρώνουμε  και συγκρατήσει, (αρχειοθετώντας τα στα αρχεία μας σχηματίζοντας έναν ειδικό θεματικό  φάκελο, με παρατηθέμενη σχεδόν ολόκληρη την  ηλεκτρονική  βιβλιογραφία, πλην  ελαχίστων που μας απαγορεύτηκε, -και δεν θα το κάναμε έτσι και αλλιώς – να δημοσιοποιήσουμε την προέλευση και την πηγή), το υλικό  που θα αναρτηθεί και θα λάβετε γνώση  με  αυτή την δημοσιογραφική έρευνα, είναι όχι απλώς πολύ χρήσιμο για αρχειοθέτηση αλλά και για περαιτέρω έρευνα και μελέτη.. Εμείς απλώς θέτουμε τους προβληματισμούς, και  την βασική  αρχική ατζέντα στην δημοσιογραφική, επιστημονική και ιστορική έρευνα, τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στο αυτεξούσιο του κάθε ενός. Στην προσωπική βούληση.  Ανήκουν στην προσωπική – ατομική,  ή και διασυλλογική  ευθύνη, αν έχουμε να κάμουμε με συγκροτημένες  ομάδες (φοιτητών, ερευνητών, δημοσιογράφων κτλ).

Αυτό που προ εισαγωγικά μπορούμε με βεβαιότητα και να καταθέσουμε είναι ότι τα ευρήματα της δημοσιογραφικής έρευνας,  είναι τέτοια που ξεπερνούν ακόμα και την πιο νοσηρή συνομωσιολογία!

Έτσι και αλλιώς η εμπειρία που βιώνει μαζικά η ανθρωπότητα, πράγματι  είναι πρωτόγνωρη, σε «καιρό ειρήνης»  όχι τόσο ως προς το οριζόντιο ισοζύγιο εύρος της θνησιμότητας και το τελικό κόστος των θυμάτων σε ανθρώπινες ζωές  αυτής της πανδημικής  έκρηξης,  καθώς στο χρονικό του θανάτου των πανδημιών έχει ξαναεγγραφεί αρκετές φορές και με ακόμα χειρότερες περιπτώσεις στην ιστορία του ανθρώπου, απλώς  αυτή η δολοφονική πανδημία θα αποτελέσει ένα ακόμα σταθμό στην νεότερη ιστορία μας.   Ο 20ος αιώνας ουσιαστικά τώρα, με 20 χρόνια «ημερολογιακή καθυστέρηση» παραδίδει την σκυτάλη στον 21ο αιώνα!

Τα όσα μέλει να καταγραφούν και μάλιστα με ραγδαία επιτάχυνση γεγονότων  στην ανθρωπότητα, ο ανθρώπινος νους προς το παρόν αδυνατεί να συλάβει, καθώς η «νέα εποχή» που ξεκινά, -κατά άλλους η εποχή του Υδροχόου-  μόνον με ημέρες χάους και βαβέλ (σύγχυση) θα μπορούσε να συγκριθεί…

Εμπειρίες που θα  βιώνονται, θα συντελούνται και  θα μπορούν να κατανοηθούν μόνο στην μεταφυσική και αποκαλυπτική (προφητική) τους διάσταση. Τα γεγονότα θα συντρέχουν το ένα το άλλο σαν να εκπληρώνουν ένα μεγαλύτερο σχέδιο…

Τα νέα δεδομένα λοιπόν που πλησιάζουν θα είναι τόσα  και τέτοιας έκτασης  όχι τόσο ως προς τον τελικό αριθμό των νεκρών που θα αφήσει πίσω του αυτός ο δολοφονικός «αγνώστου ταυτότητος»  ιός,  όσο , ως προς το μέγεθος, αλλά και το εύρος, ως προς  τα νέα, διαφορετικά και πολλά,  δεδομένα που καταγράφονται να έρχονται με ταχύτητα στο «νέο κόσμο» που σχεδόν βίαια αναδύεται και εισέρχεται στην καθημερινότητα μας με «νέα δεδομένα»  με αυτή την πανδημία.

«Δεδομένα» που έρχονται να προστεθούν στις νέες μεγάλες τεραστιών διαστάσεων, αλλαγές. Αλλαγές ροής και επιρροής,  στην απλή αλλά και την σύνθετη και πολυποίκιλη  καθημερινότητα του Ανθρώπου. Νέα  δεδομένα και στοιχεία  που ανασυνθέτουν με τον δικό τους δυναμικό-σχεδόν βίαιο- τρόπο με τις  επικείμενες και επερχόμενες μεγάλες αλλαγές που έρχονται. Αλλαγές που έρχονται με απίστευτα τρομακτικά ταχύτατους ρυθμούς. Τρελές ταχύτητες. Κάθε ημέρα. Παντού. Αλλαγές παντού! Σε όλα τα επίπεδα. Στις κοινωνίες. Στις διαπροσωπικές σχέσεις.  Στην εργασία. Στην καθημερινότητα. Στις προσωπικές σχέσεις.  Στην  τέχνη. Στον πολιτισμό. Στην πολιτική. Στα μαθηματικά. Στις επιστήμες. Στην φιλοσοφία.  Στην ιατρική. Στην βιοηθική. Στις επιστήμες σε  κάθε τομέα. Θετικές και θεωρητικές. Αλλαγές στην νέα υψηλής διανοητκής δορυφορικής και ηλεκτρονικής μορφής τεχνολογία. Αλλαγές στην τεχνολογία υψηλής  ανεπτυγμένης νοημοσύνης. Αλλαγές στην ρομποτική και στην τεχνητή ψηφιακή νοημοσύνη.  Αλλαγές με υπέρ ανάπτυξη μοντέλων στις τηλεπικοινωνίες. Αλλαγές τόσες και τέτοιας έκτασης που θα νόμιζε κάποιος αν έβλεπε σε μια συμπαντική προβολή αυτό που συμβαίνει στην ανθρωπότητα πως κάποιο αόρατο χέρι σαν να πάτησε το κόκκινο κουμπί και επανεκκίνησε την ανθρωπότητα! Restart!

Σίγουρα η συζήτηση, στη ζωή μας, στην διεθνή  πανεπιστημιακή και επιστημονική κοινότητα,  για την «επόμενη ημέρα» μετά τον C19 εποχή,  ίσως ακόμα είναι πολύ πρόωρη καθώς η διαδρομή και η πορεία  που αναμένεται να ακολουθήσει ο μονοκυτταρικός  δολοφονικός ιός, προς το παρόν και μόνον  σε πρακτικό επίπεδο, -γιατί τα θεωρητικά και μαθηματικά μοντέλα τρομάζουν με τα  9ψηφια νούμερα που προσεγγίζουν-  ακόμα τουλάχιστον είναι άγνωστη.

Προς το παρόν στο πέρασμά του ο θανατηφόρος ιός  σαρώνει περιέργως πώς(;) τον δυτικό πολιτισμό χωρίς να γνωρίζουμε τις συνέπειές του στην Ανατολή και δεν εννοώ μόνον την Κίνα,  αλλά μιλώ και για την Ινδία, την Αφρικανική ήπειρο, η οποία ακόμα δεν έχει συνέλθει από το χτύπημα του ιού έμπολα και εκεί τα θύματα αναμένονται να αποτελέσουν την μεγαλύτερη τραγωδία στην ανθρώπινη ιστορία, αλλά γενικότερα και ειδικότερα δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα τι συμβαίνει  στον κόσμο του Ισλάμ. Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία. Και φυσικά μοντέλο ανάγνωσης δεν μπορεί να είναι η  αναξιόπιστη Τουρκία, ούτε το Ιράν.  Αναφέρομαι σε  δυτικού τύπου Ισλαμικές πολυπληθείς  χώρες όπως η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, γενικώς τις χώρες τους Αραβικού Συνδέσμου. Προς το παρόν αυτά που έρχονται από αυτές τις χώρες  στοιχεία δεν βοηθούν…

Μιλάμε δηλ για μια πληθυσμιακή κοινότητα που αριθμεί ή και ξεπερνά τα 3.000.000.000 ανθρώπων. Και έχει τεράστια σημασία τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί σε αυτούς τους πληθυσμούς…    Προς το παρόν βλέπουμε και υφιστάμεθα τις συνέπειες σε ένα σύνολο πληθυσμού περί τα 2.200.000.000.

Στο προηγούμενο σημείωμα μας  προσδιορίσαμε τις τρεις διαφορετικές φάσεις που πέρασε, τουλάχιστον ο δυτικός πολιτισμός, τουλάχιστον από την 10ετια του 1990, με την λεγόμενη πτώση του «κομμουνιστικού θεωρήματος» στις λεγόμενες χώρες του «υπαρκτού σοσιαλισμού» και την επικράτηση σε «ιστορική στιγμίαια»  μόνον της Pax Americana  και την προσωρινή υπεροχή της “Pax Pοwer  Globalization”  στην διασταύρωση του με το νέο πολιτικό ριζοσπαστικό  ακραίο Ισλάμ. Όσα δηλ ίσχυαν την περίοδο 1990 -2000 και  2000-2019  μέχρι και την κήρυξη της πανδημίας για τον COVID 19 στις αρχές Μαρτίου (2020).   Αυτά χθές.

Συμπερασματικά, περιγραφικά και εντελώς  συνοπτικά (κάτι σαν ένα πρόχειρο θεματικό index ) έχοντας απλώς κάνει ένα «πρώτο πέρασμα» και ανάγνωση στο υλικό που έχουμε προγραμματίσει, τα προσεχή 24ωρα προς άμεση δημοσιοποίηση-κοινοποίηση. Υλικό  για προβληματισμό, έρευνα, διασταύρωση και περαιτέρω μελέτη.  Αυτά που μπορούμε συμπερασματικά και μόνον  να πούμε,  σε ένα απολύτως εύλυπτο και κατανοητό «κώδικα επικοινωνίας» μαζί σας, -έτσι να εξάψουμε και λίγο την αγωνία, και  την προσμονή σας – πριν διαθέσουμε τα 100αδες  έγγραφα –  συνοπτικά τα νέα δεδομένα που, σταδιακά step by step  διαμορφώνονται  ( φαίνεται να ) έχουν ως εξής :

 1. Στην παγκόσμια σφαίρα αίφνης αλλάζουν τα πάντα!  Όλες  οι ισορροπίες διαταράσσονται. Τελούν υπό αμφισβήτηση.  Αλλάζουν. Μετεξελίσσονται. Μετασχηματ’ιζονται. Μεταλλάσονται.
 2. Τα διακρατικά μεγέθη και υπέρ μεγέθη αμφισβητούνται. Ακροβατούν.  Μετεξελίσσονται. Διευρύνονται. Ανασυγκροτούνται. Επανιδρύονται…
 3. Η παγκόσμια οικονομία δέχεται το ισχυρότερο πλήγμα και από αυτό ακόμα του κράχ του 1929. Η κρίση του 2008 που διαχύθηκε σε όλη την ευρώπη θα φαντάζει -λένε οι οικονομολόγοι – ως απλή ίωση μπροστά στο μέγεθος του τεράστιου κόστους σε κάθε επίπεδο που σκορπά γύρω του ο ιός του COVID19…
 4. Το ισχυρό σόκ (τεχνητό ή όχι τώρα λίγη σημασία έχει) που δέχεται η ανθρωπότητα μοιραία οδηγεί σε μονόδρομους ολοκληρωτικής υφής…
 5. Νέοι παγκόσμιοι διακυβερνητικοί οργανισμοί ολοκληρώνονται.  Χτίζονται νέες διακρατικές και διακυβερνητικές δομές ελέγχου της ανθρωπότητας σε όλους τους τομείς : Οικονομία. Πολιτική.  Διπλωματία. Γεωπολιτική.
 6. Το μέλλον εκατομμυρίων παιδιών θεωρείται από αβέβαιο εως και δυσοίωνο παρά την τεράστια αλματώδη «πρόοδο». Κάθε παιδί που γεννιέται καταγράφεται στο παγκόσμιο μητρώο γεννήσεων και απογραφής  και βιομετράται.
 7. Τα Ηνωμένα Έθνη ( εως σήμερα ΟΗΕ) αλλάζουν. Ισχυροποιούνται! Διευρύνουν τις αρμοδιότητες τους με απόλυτα καθοριστικό και αποφασιστικό χαρακτήρα για τις 193 χώρες μέλη του.
 8. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) πλέον αποκτά άλλη βαρύτητα. Καθίσταται το κέντρο του κόσμου. Τα πρώτα μηνύματα που εκπέμφθηκαν από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, αλλά και σποραδικά από ηγέτες κρατών του δυτικού κόσμου, με αφορμή την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού (τώρα)  μιλούν για την αναγκαιότητα μιας παγκόσμιας διακυβερνητικού χαρακτήρα,  Αρχής.
 9. Οι γνωστοί θιασώτες και «ευαγγελιστές»  της παγκόσμιας διακυβέρνησης πλέον θέτουν ως απαραίτητη προϋπόθεση την αναγκαιότητα μιας παγκόσμιας κυβέρνησης. Προς τον σκοπό αυτό ήδη έχουν μπει σε εφαρμογή σχέδια και πρωτόκολα  που (προ) υπήρχαν εδώ και 10ετιες.
 10. Η 75η Γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών 15 με 30 Σεπτεμβρίου 2020 λαμβάνει αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον του πλανήτη για την επόμενη 50ετια… Η 75η Γενική Συνέλευση πέραν των εορταστικών σε βαρύτατο κλίμα λόγω απολογισμού θυμάτων αποκτά πέρα από την ιστορική διάσταση της, αποφασιστικό χαρακτήρα για τα κράτη μέλη της. Τίθενται οι βάσεις για την Μια Ενιαία Παγκόσμια Αρχή Διακυβέρνησης(…) με τις διαδικασίες να προχωρούν ταχύτατα.   Το πόσο σημαντική είναι αυτή η  Γενική 75η Συνέλευση προκύπτει και από την αντίστοιχη προετοιμασία του συμβουλίου της Ευρώπης ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019
 11. Στην παγκόσμια σκακιέρα αναδύονται νέες υπέρ δυνάμεις. Τουλάχιστον στην Δύση. Και σταδιακά και στον υπόλοιπο κόσμο.  Ο κόσμος μας μετασχηματίζεται ραγδαία (και σε ορισμένες των περιπτώσεων βίαια!)
 12. Ο ρόλος της Κίνας καθίσαται απολύτως καθοριστικός. Σε κάθε επίπεδο.
 13. Η παγκόσμια οικονομία αλλάζει με τρομακτικές ταχύτητες σε κάθε επίπεδο.
 14. Οι διεθνείς αγορές αποκτούν νέους παίκτες. Τα χρηματιστήρια χάνουν τον βηματισμό τους και αυτό σημαίνει απώλεια δισεκατομυρίων (ευρώ ή δολαρίων).
 15. Οι παγκόσμιοι διακρατικοί οργανισμοί οικονομικού ελέγχου IMF , WBG, FED, ECB, IIF, «ξαφνικά» τροφοδοτούν την παγκόσμια οικονομία με άφθονο χρήμα σε μεγέθη των τρις. Και σε πολύ χαμηλά επιτόκια…
 16. Οι εθνικές κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών μελών ρίζνουν άφθονο χρήμα στις χώρες τους. Το τελικό ποσό προκαλεί ίλιγγο…
 17. Η Αμερική χρηματοδοτεί την οικονομία της με 2 τρις (προς το παρόν και έπεται και έταιρο οικονομικό πακέτο…)
 1. Σταδιακά ο πλανήτης, και όλοι μαζί, και ο κάθε ένας ξεχωριστά, οδεύουμε σταδιακά σε ένα «νέο πολύ διαφορετικό κόσμο».
 2. Ένα νέο πολύ διαφορετικό κόσμο. Ένα κόσμο. Με νέες αξίες. Νέα οικονομικό πολιτικά, οικονομικά και ιδεολογικά  δόγματα. Μια παγκόσμια διακυβέρνηση. Ένα παγκόσμιο ηγέτη!
 3.  Αναθεωρούνται όλα όσα γνωρίζαμε και όσες πρακτικές εφαρμόζονταν στον τομέα της παγκόσμιας υγείας.
 4. Αναθεωρούνται όλα τα πρωτόκολλα πρόληψης και προστασίας της Υγείας/ Υγιεινής αλλά και ειδικότερα  παγκόσμιας της δημόσιας Υγείας.
 5. Αναθεωρούνται όλα τα πρωτόκολλα της παγκόσμιας ασφάλειας.
 6. Ο κίνδυνος για τον μικροβιολογικό πόλεμο αναβαθμίζεται.
 7.   Αλλάζει μετεξελίσσεται και μετασχηματίζεται η ιεράρχιση των προβλημάτων και προτεραιοτήτων των εως προ εποχής C19 υπέρ δυνάμεων του -για λίγο ακόμα – πολύ πολικού μας κόσμου.
 8. Αλλάζουν οι όροι και οι έννοιες «προσωπικά δεδομένα» όπως τα γνωρίζαμε εως σήμερα.
 9. Η βιομετρία/κη αποκτά καθοριστική ιδιαίτερη βαρύτητα στην ζωή μας.
 10. Οι βιομετρικές ταυτότητες υψηλής τεχνολογίας μπαίνουν στην ζωή μας. Σε όλο τον πλανήτη. Περιέχονται όσα στοιχεία απαιτούνται και για το πλήρες ιατρικό profile…
 11. Η υψηλή ψηφιακή digital τεχνολογία περνά στην καθημερινότητα μας. Σε κάθε τομέα επιστήμης, έρευνας και τεχνολογίας. Σε κάθε πτυχή της ζωής.
 12. Αλλάζει κάθε κοινωνική έκφανση και έκφραση στον θαυμαστό αλλά με πολύ εφιαλτικές προοπτικές «νέο κόσμο» που αναδύεται…
 13. Αλλάζουν τα εως προ εποχής C-19 γεωπολιτικά και γεωοικονομικά δεδομένα σε όλο τον κόσμο. Για κάθε χώρα, κάθε κράτος, κάθε έθνος.
 1. Αλλάζουν τα πολιτικά οικονομικά και διπλωματικά προτάγματα κάθε κράτους, κάθε έθνους κάθε λαού.
 2. Αλλάζουν οι προτεραιότητες των κρατών και των οικονομιών τους.
 3. Ο στιγμιαία πολυ πολυπολικός κόσμος μας σταδιακά, μετατρέπεται και οδεύει σε ένα μονοπολικό κόσμο. Μιας ενιαίας παγκόσμιας διακυβερνητικής Αρχής.
 4. Αλλάζουν οι μεγάλες διακρατικές και διαταλαντικές συμμαχίες των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, του Καναδά,  της Κίνας, της Ινδίας, της Ρωσίας της Ευρώπης
 5. Δημιουργούνται νέες υποδομές για τις διακρατικές σχέσεις και τις μεγάλες ιστορικές συμμαχίες (ΝΑΤΟ, Ε.Ε. Αραβικός Σύνδεσμος, ΟΗΕ, κτλ)
 6. Αλλάζουν και μετασχήματιζονται οι οικονομίες του κόσμου.
 7. Νέο παγκόσμιο ψηφιακό νόμισμα εν όψει…
 8. Αλλάζουν οι διακρατικές συμμαχίες και οι σχέσεις των κρατών μεταξύ τους.
 9. Αλλάζουν τα οικονομικά και κοινωνικά προτάγματα των εθνών – κρατών.
 10. Ο κοινός «αόρατος εχθρός» εφεξής ενώνει και συνενώνει χθεσινούς εχθρούς και αντιπάλους στον κοινό σκοπό.
 11. Έθνη και ισχυρά πλούσια κράτη συστρατεύονται το ίδιο με ανίσχυρα κράτη και φτωχούς λαούς.
 12. Έχουν πλέον όλοι οι λαοί κοινά προτάγματα. Νέες διαχωριστικές γραμμές.
 1. Ήδη οι φωνές που εως την προ εποχής C19 ακούγονταν σε κλειστά διακυβερνητικά fora για μια ενιαία παγκόσμια διακυβέρνηση πληθαίνουν.
 2. Καθώς, αργά αλλά σταθερά, εισερχόμεθα στην μετά C- 19 εποχή αλλάζουν τα πάντα (!) και όλα! Σε κάθε επίπεδο και κάθε έκφανση της δημόσιας  σφαίρας  και ιδιωτικής μας, αλλά και προσωπικής και διασυλλογικής,  ζωής.
 1. Η επόμενη ημέρα δεν θα μοιάζει πια σε τίποτα με τις ημέρες πριν τον C-19. Θα αλλάξουν όλα προσωπικά για τον κάθε ένα μας αλλά και συλλογικά για μεγάλες κοινωνικές ομάδες ανθρώπων.
 2. Η κοινωνία μας, σε παγκόσμιο επίπεδο δεν θα είναι πια ίδια. Σε όλο τον κόσμο θα αλλάξουν όλα! Σταδιακά.
 3. Κάθε λεπτό οι αλλαγές στην καθημερινότητα μας της ζωής θα αρχίσει να αλλάζει και να διαφέρει. Από την πλέον έως σήμερα αυτονόητη λεπτομέρεια της καθημερινότητας μας έως την πλέον σύνθετη σε όλα τα επίπεδα: Κοινωνικά.  Επαγγελματικά. Προσωπικά. Το ίδιο, μάλλον αρνητικά μέχρι προσαρμογής στην νέα πραγματικότητα,  θα επηρεαστούν και οι καθημερινές διαπροσωπικές σχέσεις μας.  Αντίστοιχα θα επηρεαστούν και οι κοινωνικές μας σχέσεις.
 4. Οι επιπτώσεις σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο απροσδιόριστες. Οι διαφορές που θα αρχίσουν να καταγράφονται στην εως προ και μετά C-19 εποχής, σταδιακά θα σημειώνουν μια αύξουσα γεωμετρική «πρόοδο» στην καμπύλη των αλλαγών της ζωής μας.  Δεν υπάρχει τομέας της ζωής μας που δεν θα επηρεαστεί (για κάποιους ) θετικά ή (για κάποιους  άλλους) αρνητικά.
 5. Τεράστιες πρωτίστως και κυρίως οι αλλαγές και οι επιπτώσεις στον εργασιακό τομέα.
 1. Αμφίσημες και απροσδιόριστες προς το παρόν οι επιπτώσεις με ανυπολόγιστο κόστος οικονομικό και προσωπικό σε κάθε Άνθρωπο. Κόστος Προσωπικό. Ατομικό.  Ψυχολογικό. Οικονομικό.  Κόστος σε όλα τα επίπεδα, και για κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας.

Επίλογος

Αλήθεια  τι μέγιστη ειρωνεία;  Τι χαστούκι; Τι πόνος ; ποια οδύνη και ποιές ωδύνες να μας συνεγείρουν;

Ο Άνθρωπος, Αυτός  ο Μέγας! Ο κατακτητής των πάντων! Ο Ένας! «Ο μόνος Θεός επί γης και κατακτητής του σύμπαντος κόσμου»… Ο Κυρίαρχος της  Φύσης και των Πάντων της Δημιουργίας, επί αέρος γης αλλά και κυρίαρχος και αυτών  των δυνάμεων  των υπό κάτω της θαλάσσης, και της γης,  κατακτητής του Σύμπαντος Κόσμου! Σήμερα ηττάται… Συνθλίβεται. Δοκιμάζεται. Ο φόρος αίματος βαρύς.  Ο υβριστής Φύσεως και  Θεού σήμερα χάνεται… ο Άνθρωπος της βαβέλ! Ο άνθρωπος της σύγχυσεως και υπέρ Άνθρωπος σήμερα αναζητεί καταφύγιο στο …σπίτι του…    Ο αλλαζών Άνθρωπος! Ο υπερφίαλος,  καθώς είναι, ενάντιος στην ίδια του την φύση, κατακτητής των επιστημών θετικών και θεωρητικών, ο Παντογνώστης,  αλλά με απόλυτη έλλειψη αυτογνωσίας και αυτοκριτικής, εγωιστής καθώς είναι, σήμερα  γονατίζει αδύναμος…  αδύναμος παρά τα  τεράστια επίγεια και υπέρ ουράνια και υπέρ  επίγεια  επιτεύγματα του.. Χάνεται..δοκιμάζεται. σκληρά. Επώδυνα. Οδυνηρά. Με εκατοντάδες θύματα στο βωμό της αλλαζονείας του.  Ο ένας και μοναδικός «μικρός μέγας και μοναδικός θεός» επί γης και ουρανού, δυνάστης των άνω και κάτω , υβριστής Του Δημιουργού Του και  της Δημιουργίας του Θεού σήμερα τίθεται αιχμάλωτος  των δυνάμεων του… Αιχμάλωτος της υπεροψίας του. Της υπερ οψίας του. Της αλλαζονείας του.  Αιχμάλωτος σε  κατορθώματα ύβρεως… ο Άνθρωπος το τέλειον δημιούργημα Φύσης και Θεού σήμερα, 12.000 χρόνια πολιτισμού επί γης και βίου γεμάτου από τέτοια προηγούμενα μαθήματα φρίκης, και παρά τα κάθε λογής  υπέρ όπλα του, σήμερα (και πάλι) ταπεινώνεται! Γονατίζει  μπροστά σε ένα «αόρατο» δια γυμνού οφθαλμού, μικροσκοπικό  αντίπαλο. Σκύβει και υποκλίνεται στην απροσδιόριστη δύναμη ενός,  ούτε καν ολοκληρωμένου, όπως ο ίδιος, οργανισμού, σκύβει και γονατίζει μπροστά σε ένα πέπλο θανάτου που σκορπά επί γης ένα μονοκυτταρικός ερμαφρόδιτος  οργανισμός… Τι ειρωνεία αλλά και τι ύβρις;   ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟΝ…

 1. covid-19 – the impact on the world economy  and   More
 2. COVID -19 the impact on global society
 3. Europe open – COVID, Fed, Flybe, NFP, OPEC, gold
 4. Economic vulnerabilities to the coronavirus: top countries at risk
 5. Coronavirus: The Impact on Global Trade & Supply Chains
 6. Η υποδοχή του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την 75η Γενική Συνέλευση
 7. Μονοκύτταροι μικρό οργανισμοί
 8. Μικρόβια (Ιοί, βακτήρια, μύκητες) και αντιμετώπιση
LEARN MORE

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ.


Alexandros Stafanopoulos
Previous Post

Από την 11 Σεπτεμβρίου 2001 στην «11 Σεπτεμβρίου» του  2020

Next Post

Άγγελμα και Λόγος προς κενούς (και) κοινούς αποδέκτες...

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Από την 11 Σεπτεμβρίου 2001 στην «11 Σεπτεμβρίου» του  2020

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ... ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ, Αν...

22 March 2020
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία