Breaking

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Η Τουρκία, η ΗΠΑ και ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump, και το ελληνικό συστημικό κατεστημένο!

EDITORIAL / Slider / ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ / ΔΙΑΦΘΟΡΑ / ΣΚΑΝΔΑΛΑ / ΣΤΟΙΧΕΙΑ / 23 Ιουλίου 2020

Η Καθεστωτική Γ’ Ελληνική(;) Δημοκρατία,  “επαγγελματικός πατριωτισμός”! και η μοιραία ιστορική  επερχόμενη εθνική καταστροφή

ΑΡΘΡΟ – ΑΝΑΛΥΣΗ 

Η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχωρά ακάθεκτη στα σχέδια τους, σε πρώτη φάση για υφαρπαγή τμήματος εθνικής κυριαρχίας (καστελόριζο ΑΟΖ κτλ). Το Αμερικανικό Υπ. Εξωτερικών απαντώντας σε συνάδελφο στην Ουάσιγκτον δίνει -δια της γνωστής πια μεθόδου – δήλωση για τις  δραστηριότητες της Τουρκίας πέριξ του Καστελόριζου που όπως γίονονται σε αμφισβητούμενα ύδατα!

Το Αμερικανικό Υπεξ (State Department), ξέρω ξαφνίζω με αυτή την τοποθέτηση μου αλλά είναι αλήθεια-  κάνει λόγο για αμφισβητούμενα -διαφιλονικούμενα ύδατα- και ορθώς με βάση την γλώσσα των συμφωνιών και των διπλωματικών κειμένων καθώς η Ελλάδα δεν έχει καταθέσει συντεταγμένες για ανακηρυξη ΑΟΖ στην ευρύτερη και μείζονα περιοχή. Να ξέρουμε τι λέμε! Και φυσικά, όλες οι ανοησίες που γράφτηκαν -ηια ακόμα μια φορά – περί ηχηρού  μηνύματος της Ουάσιγκτον υπέρ της Ελλάδος στερούνται οποιασδήποτε σοβαρότητας! Το πρόβλημα της είναι της Ελλάδος. Η Πολιτική ηγεσία όφειλε από ετών να πράξει το αυτονόητο. Ανακήρυξη ΑΟΖ στην περιοχή αφενός και αφετέρου ανακήρυξη ΑΟΖ με την Κυπριακή Δημοκρατία! Τελεία (.) και Παύλα (-)!

Ωστόσο, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, για κάθε ενδεχόμενο,  βρίσκονται για ακόμα μια φορά σε γενική επιφυλακή μετά την navtex που εξέδωσε η Τουρκία για επιχειρήσεις με γεωτρύπανο στην περιοχή του Καστελόριζου.  Και θα το ξανά κάνει η Τουρκία. μέχρι να φτάσουμε σε ένα σκληρό θερμό επεισόδιο. Ας ελπίσουμε να μη χαθεί ο έλεγχος. Ας ελπίσουμε..

Από την άλλη,

Η Ανατολική Μεσόγειος μοιάζει για ακόμα μια φορά έτοιμη προς ανάφλεξη στο πιο ευαίσθητο σημείο της. Το Αιγαίο. Στην Λυβίη οι επιχειρήσεις καλά κρατούν. Η Τουρκία μοιάζει να υποχωρεί σταδιακά από θέσεις που κρατούσε, αφήνωντας στις θέσεις της μισθφόρρους  μαχητές του ISIS-κάθε καρυδιάς καρύδι-  αλλά ουδείς γνωρίζει τι συμβαίνει παρά μόνον οι δορυφόροι και τα διεθνή δορυφορικά  συστήματα (Ρωσίας ΗΠΑ Κίνας, Γαλλίας Αγγλίας  και λοιπών δυνάμεων) παρακολούθησης.  Η Αίγυπτος ετοιμάζεται να εισβάλει μετά τις αποφάσεις του Λυβικού Κοινοβουλίου και το κάλεσμα των Αιγυπτιακών δυνάμεων ως εγγυήτριας δύναμης στην περιοχή… Στο Ισραήλ το καζάνι βράζει εσωτερικά και ο μόνος τρόπος εκτόνωσης ο γνωστός. Μια ακόμα αιματοχυσία δηλαδή στα κατεχόμενα εδάφη και στην Παλαιστίνη. Στην Συρία το μέτωπο ενώ η Τουρκία υποχωρεί (φαινομενικά) ατάκτως αλλά κρατά τις θέσεις της με θεατές ΗΠΑ και Ρωσία το ίδιο και η Ευρώπη ούτε καν παρακολουθεί εκτός Ιταλίας και Γαλλίας που έχουν συμφέροντα με δικές τους εταιρίες. Και η Ελλάδα έχει εταιρία και είχε από το 2004 αλλά φρόντισε και τις ξεφορτώθηκε.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι ΗΠΑ εσωτερικά βρίσκονται σε μια απίστευτη εσωτερική περιδίνηση και μια επικίνδυνη εσωστρέφεια έτοιμη να διασπάσει κοινωνικούς ιστούς που ποτίσθηκαν με αίμα τον 20ο αιώνα και νωρίτερα κατά την σύσταση του νεο συσταθέντως πολυεθνικού κράτους.

ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ: Δηλ όσο οι ΗΠΑ, σε όλες τις εκφάνσεις, κανονικό κράτος αλλά κυρίως το άγνωστο και πολύ  βαθύ κράτος (των ΗΠΑ), βρίσκεται σε μια εσωτερική υπαρξιακή αναταραχή και ουδείς μπορεί να διαγράψει την τελική έκβαση αυτής της σκληρότατης αντιπαράθεσης φαινομενικά με τον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ζωτικής σημασίας υπαρξιακής μορφής σύγκρουση του βαθέους κράτους, με το κανονικό ομοσπονδιακό κράτος.   Τι εννοώ;  Το πρόσχημα είναι το ιός του Covid19.  Νωρίτερα ήταν άλλα ζητήματα που εν τέλει όλα εξέπεσαν ως κακόγουστες θεωρείες συνωμοσίας ενδυναμώνοντας τον ίδιο και την οικονομική  πολιτική που εφαρμόζει και για αυτό τον ψηφίζουν οι Αμερικανοί.  Η πραγματικότητα όμως  και γεννεσιουργός αιτία  είναι κατά  πολύ διαφορετική  αυτής της ολέθριας θανάσιμης  σύγκρουσης μέχρις εσχάτων με τον Αμερικανό Πρόεδρο. Θα αναφέρω μόνο ένα βασικό σημείο που στην Ελλάδα και γενικώς στα δυτικά ΜΜΕ,  που στην πλειονότητα τους,  ελέγχονται πλήρως από γνωστά συστήματα επίσης πολύ γνωστών ευμεγεθών οικονομικά παγκόσμιας εμβέλειας οικογενειών, και ούτε θα ακουστεί πουθενά , ότι  όλα έχουν ξεκινήσει και θα ενταθούν ακόμα περισσοτερο, και σε χειρότερη μορφή,  από τότε που ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump  διέταξε πλήρη διαφάνεια και έλεγχο εις βάθος στα οικονομικά και των δυο κομμάτων Δημοκρατικών και Ρεμπουμπλικάνων.  Αυτό που ανησυχεί το δημοκρατικό κόμμα, σαν να του γνέφει με νόημα επιλέγοντας τον Τζό Μπάϊντεν για  προεδρικό υποψήφιο, με συνοπτικές διαδικασίες, προαναγγέλωντας το τέλος των εκλογών με νικητή τον Donald Trump,  λές και υστερεί σε άλλα αξιόλογα στελέχη…

Και ειδικά τα όσα συμβαίνουν στο βάθος του σκοτεινού παρασκηνίου  στα οικονομικά των Δημοκρατικών είναι που πορκαλούν όλους αυτούς τους τριγμούς και τις αναταραχές. Φυσικά οι πλατιές μάζες των ανθρώπων που καλούνται να βγουν στους δρόμους εναντίον του Donald Trump  όχι μόνον δεν γνωρίζουν τα ψιλά γράμματα απίστευτων εσωτερικών διεργασιών στους κόλπους του βαθέους αμερικανικού κτάτους.

Τόσο βαθύ όπου το πεδίο μυρίζει αίμα… δολοφονίες. Ατυχήματα περίεργα. Εξαφανίσεις. Σε πολλές πολιτείες. Μυστηριοδώς χάνονται άνθρωποι… {ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ   ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΗΓΕΣ…}

Και όσο οι ΗΠΑ βρίσκονται σε αυτή την εσωτερική σκληρή περιδίνηση, χωρίς να αποκλείονται και οι εκτροπές και παρεκτροπές καθ οδόν προς τις Αμερικανικές εκλογές, τόσο η περιοχή μας στο Αιγαίο και κατά ανάκλαση στην Μέση Ανατολή θα «τσιμεντώνει» την μεγάλη και παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας.  Και όσο η Τουρκία βρίσκει τέτοιο «άνοιγμα» σε διεθνές επίπεδο, τόσο θα επιχειρεί να το καλύψει υπέρ των δικών της γεωπολιτικών και γεωοικονομικών  συμφερόντων. Και καλά κάνει! Αυτό κάνει κάθε χώρα, μικρή η μεγάλη που σέβεται τον εαυτό της. Την εθνική κυριαρχία της, την οποία σταδιακά οφείλει να επεκτείνει -εις βάρος ή όχι άλλων γειτονικών δυνάμεων και κρατών – ουδεμία σημασία έχει. Το δικαίο παράγει η δύναμη! Η ισχύς. Η κραταιότης! Ο ισχυρός! Και η Τουρκία νιώθει και είναι ισχυρή! Μας αρέσει δεν μας αρέσει! Ας είχαμε και εμείς ο Ελλάδα, στην κρατική της υπόσταση, την δυνατότητα να επιβάλλουμε τις θελήσεις και τα οθρώς και με βάση τις διεθνείς συμφωνίες, δίκαια της Ελλάδος. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο απαιτείται πολιτική βούληση. Αποφασιστικότητα. Δυναμική στρατηγική. Σχέδιο. Εθνική στρατηγική. Η Ελλάδα από τα χρόνια του Ελευθέριου Βενιζέλου ούτε  σχέδιο είχε ούτε εθνική στρατηγική. Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν μας πληγώνει! Όταν αποκτήσουμε σχέδιο και μακράς πνοής εθνική στρατηγική τότε ναι θα έχουμε και τις ανάλογες δυνατότητες!

Αυτά τα σημειώνω, καθώς καθημερινά εδώ και μια 15ετια κρατώ ένα αρχείο (και όχι μόνον προσωπικά αλλά και άλλοι συνάδελφοι θα αναφέρω τον Κώστα Μαρδά φυσικά υπάρχουν και άλλοι λιγότερο προβεβλημένοι,  που με σοβαρότητα και νηφαλιότητα προσεγγίζουν τα λεπτά εθνικά ζητήματα),  με τις αναλύσεις. Αναλύσεις επιφανειακές και επιδερμικές σχεδόν των πάντων περιφερόμενων αναληταράδων στα κανάλια και τα δημόσια forum.  Αναλύσεις που με τον μανδύα της μεσσιανικής και προφητικής διαλέκτου «το είχα πει αυτό… το είχα αναλύσει…το ήξερα…το είχα γράψει πρώτος αυτό… κτλ φαιδρά ακούσματα πάντων των αναλυταράδων γνωστών και λιγότερων γνωστών οι οποίοι άλλοι στοχεύοντας στο θυμικό και άλλοι ακόμα και στο θρησκευτικό συναίσθημα, να επιστρατεύουν ακόμα και αυτό με απίστευτη χυδαιότητα προκειμένου να πουλήσουν την πραμάτεια τους. το χειρότερο όλων δε, είναι   σχεδόν στο γενικό σύνολο τους πέφτουν πάντα έξω! Με ελάχιστες εξαιρέσεις.  Δυστυχώς!

Φυσικά υπάρχουν και εκείνοι, αλλά -δυστυχώς ή ευτυχώς για τους ιστορικούς του μέλλοντος μας που δεν θα έχουν πολλες πηγές να διασταυρώνουν-  πολύ ελάχιστοι, που  αναλύουν με ορθότητα. Σοβαρότητα και υπευθυνότητα χωρίς να άγονται και να φέρονται από το θυμικό ή το δημαγωγικό γίγινεσθαι παρασυρόμενοι συχνά και από άλλους παράγοντες καθαρά ιδιοτελείς με καιροσκοπικά κίνητρα  ώστε να λένε μόνον ότι θέλει να ακούει το κοινό τους, και έτσι μετά  να τρέχει  να αγοράζει τα βιβλία και την «επιστημονική» πραμάτεια τους. Όλοι αυτοί δηλαδή που δρούν στο πλαίισο του συστήματος, και του   λεγόμενου «Επαγγελματικού Πατριωτισμού» ή μη ακόμα και μη χειρότερα  και του χυδαίως «Επαγγελματικού Εθνισμού»!  Του πλέον πικρού στην επίγευση  αλλά «εύωσμου» στην επιφανειακή όσφρηση,  καρπού. Ενός καρπού πονηρού  που εσχάτως καρποφορεί στους  εφησυχάζοντες, και προκλητικά ευημερούντες αγγέλους και αρχαγγέλους του, διαπρίσιους κήρυκες τους αναμοχελύοντας τους φαινομενικά  ανησυχούντες κόλπους της Ελληνικής κοινωνίας.

Αυτό το πικρό αλλά διάσπαρτο φρούτο, του «επαγγελματικού πατριωτισμού και επαγγελματικού εθνισμού» και αυτή την αλήθεια  θα την ψηλαφίσουμε με  ονόματα, γεγονότα και καταστάσεις μέσα από μια πολυσχιδή σχεδόν 20ετη  δημοσιογραφική  έρευνα (μας). Μια έρευνα με στοιχεία. Αποδείξεις και ντοκούμεντα. Κείμενα και ότι άλλο χρειάζεται για να αφυπνισθεί ο γίγας που βρίσκεται μέσα στα σπλάχνα της Ελληνικής κοινωνίας και στην ψυχή του έθνους μας.  Μια έρευνα εργαλείο στα χέρια των ιστορικών του μέλλοντος μας καθώς ο Ελληνισμός πράγματι παίζει τα ρέστα του, ευρισκόμενος σε πνευματικό  και ιδεολογικό τέλμα. Σε πλήρη κοινωνική και ακαδημαϊκή  απόπτωση. Σε κοινωνική αποσύθεση. Σε πλήρη αποσάθρωση πολιτική ακριβώς διότι όλοι έχουν μπλεχτεί στα νήματα του χυδαίου δύσωσμου  και δυσώδους  άκρατου αδηφάγου κομματισμού. Του πλέον διχαστικού εργαλείου κατά των κοινωνιών, που εφηύραν…

Κομματισμός, που με το πρόσχημα της δημοκρατίας (…) και εν τέλει  του ενός ανδρός αρχής, αφού στο τέλος ένας αποφασίζει. Ένας  επιλέγει πρόσωπα και ψηφοδέλτια. Ένας διορίζει. Ένας  κυβερνάνει! Ένας μας κουνάει το δάκτυλο. Ένας μας φτύνει! Ένας μας δουλεύει! Και από πίσω οι παρέες του, συστήματος και των κομμάτων, ανεξαρτήτως χρωμάτος και προσχηματικών ιδεολογιών, μέσα στα εντευκτήρια της Βουλής και στις λέσχες έναντι και πέριξ  του κτηρίου της, μειδιούν… Και μας δουλεύουν ομάδικώς!

Εν τω μεταξύ όμως αυτοί  και οι άλλοι, εκείνοι και οι παρακοιμώμενοι τους, περνούν καλύτερα εις υγείαν των κορόιδων και αυτοί περνούν ακόμα καλύτερα (ειδικά τώρα με το πακέτο των 70 δις ) και εμείς θα συνεχίζουμε να περνάμε ακόμα χειρότερα! Ως κοινωνία.

Εκείνοι, σχεδιάζουν συνεκμετάλευση και συνδιαχείριση, με το λιγότερο δυνατό για εκείνους κόστος, προκειμένου να συνεχίζουν να ευημερούν εις βάρος μας προκλητικά, όπως συμβαίνει εδώ και 200 χρόνια, από τότε που οι Βαυβαροί εγκατέστησαν τις ίδιες ευνοούμενες οικογένειες και δια αυτών ελέγχουν και συγκυβερνούν τον δύσμοιρο τούτο Λαό.

Όλη αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει μόνο με ένα ισχυρό ιστορικό σόκ! Ένα σοκ και ίσως μια εθνική ήττα, που ευχόμαστε να μη οδηγήσει σε μια οδυνηρή αιματηρή νέα μεγάλη  εθνική καταστροφή. Μια καταστροφή που φαίνεται να έρχεται με γεωμετρική πρόοδο και αυαξανόμενους ρυθμούς. Αν και πάντα ο Έλληνας έχει αποδείξει ότι την ώρα που πέφτει στην άββυσο του πηγαδιού, σχεδόν πάντα βρίσκεται ένα χέρι από ψηλά που τον σηκώνει και τον ξεσηκώνει. Τον ξεβαλτώνει. Τον βγάζει στην επιφάνεια και εκεί που νόμιζες ότι θα πνίγοταν μέσα στα βάθη των αιώνων και του σκότους της αιώνιας αφάνειας, εκεί ακριβώς είναι που πετιέται σαν ένα σώμα! Με έναν νου!  Μια καρδιά! Μια ψυχή και  τρέχει με επίστευτα άλματα χαρίζοντας στις επόμενες γενιές και τους απογόνους του νίκες και θριάμβους. Αυτή είναι η μεγάλη υπέρ χιλιόχρονη (+των 4000 ετών) ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

  1. The role of political party finance reform in the transition from dominant to competitive party systems
  2. Two Parties, Two Platforms on Criminal Justice
  3. Political Party Platforms and the Death Penalty
  4. The Democratic Party Must Harness the Legitimate Rage of Americans. Otherwise, the Right Will Use It With Horrifying Results.
  5. https://www.ft.com/stream/d3022c39-5296-4f1b-bb29-e104acd9e9ee
  6. https://www.nytimes.com/2020/01/24/opinion/sunday/democrats-republicans-polarization.html

 






Alexandros Stafanopoulos




Previous Post

Αν ήταν σήμερα Αρχιεπίσκοπος ο Χριστόδουλος θα σείοταν όχι μόνον η πλατεία συντάγματος αλλά ολόκληρη η Ευρώπη! Στο άκουσμα και μόνον της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί!

Next Post

Η 24ης Ιουλίου ημέρα εθνικού πένθους και Ορθόδοξης περισυλλογής. Ημέρα Εθνικής Ενότητας και Ομοψυχίας.





0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Αν ήταν σήμερα Αρχιεπίσκοπος ο Χριστόδουλος θα σείοταν όχι μόνον η πλατεία συντάγματος αλλά ολόκληρη η Ευρώπη! Στο άκουσμα και μόνον της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί!

Τούτες τις σκέψεις μου τις αφιερώνω στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο...

17 July 2020
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία