Breaking

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Η Τουρκία θα προχωρήσει! Εμείς τι κάνουμε ;

EDITORIAL / Slider / ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / 11 Αυγούστου 2020

Η  καλπάζουσα   Τουρκία , ο μεγαλομανής Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η τραγικά οδυνηρή διαχρονική  εσωτερική περιδίνηση της  Ελληνικής εσωστρέφείας   έλειψη πανελώς  αυτοκριτικής και αυτογνωσίας.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΝ  

Η Τουρκία, πάντα σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις εως και την ώρα που γράφεται τούτο το κείμενο (11 08 2020), δυστυχώς προχωρά στα σχέδια της.  Θα προχωρήσει ανεξαρτήτως εμποδίων που συναντά.

Υπάρχει αποφασιστικότητα. Προχωρά βάσει σχεδιασμού. Με δεδομένη στρατηγική. Και για το Αιγαίο όπως και στην Συρία και στην Λυβίη. Βάζει στο τραπέζι τα περισσότερα, διεκδικεί δηλαδή έστω και παράλογα (με το δικό μας λογικό φαίνεσθαι αλλά με το δικό της πολύ δίκαια), και μετά αφού πετύχει αυτό που θέλει τότε κάνει παζάρι! Τι θέλει; Να μας σύρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Με το κακό ή με το «καλό». Δοκιμάζει τις ελληνικές αντοχές. Προκαλεί. Αλλά προχωρά.

Επαναλαμβάνω!

Η Τουρκία θα προχωρήσει στα σχέδια της  ολοκληρώντας το έγκλημα του 1974, κατά της Ελληνικής Κύπρου αφενός, και συνεχίζοντας την διαδρομή των Νεότουρκων από εκείνο το σημείο της ιστορίας  που υποχρεώθηκαν, από την συνθήκη των Σεβρών και εν συνεχεία την συνθήκη της Λωζάνης να υπαναχωρήσουν. Και αφτέρου θα συνεχίσουν στην μεγάλη προέλαση προς την Ευρώπη από την μια και προς την Νέα Μέσση ανατολή από την άλλη.  Εμείς λέμε τα δικά μας για εσωτερική κατανάλωση και αυτοβαυκαλιζόμεθα περί μαξιμαλισμού και άλλων φαιδρών που ακούγωνται εδώ και μια 5ετια ποθυ απλώς τελευταία καταγραφονται πιο έντονα σε όλα τα μήκη και πλάτη των ερτιζιανών και των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Σε όλη την γεωγραφική εθνική επικράτεια της Ελλάδος.   Παρουσιάζουμε την Τουρκία ως χαμένη παντού. Γεμάτη εσωτερικά προβλήματα. Κάποτε έλεγαν ότι η ρητορική της Τουρκίας είναι για εσωτερικούς λόγους. Να όμως που δεν ήταν ποτέ για εσωτερική κατανάλωση. Η Τουρκία σημείο προς σημείο ακυρώνει την συνθήκη της Λωζάνης. Και προελεύνει. Προχωρά και ότι κερδίσει. Θα χάσει βεβαίως αλλά στο τέλος πάλι κερδισμένη θα έχει βγει. Ασχέτως τι θα λέμε εμείς όντως για εσωτερική κατνάλωση στην Ελλάδα.

Η Τουρκία προχωρά στα σχέδια της τώρα δια της Λιβύης διεισδύει και εισβάλει  χωρίς να αποστερούνται και στρατιωτικών  πλεονεκτημάτων και στο υπόλοιπο μέτωπο της Συρίας. Μόνοι τους ή με  ρώσους και αμερικανούς  «παρατηρητές».

Ένα κρίσημο ερώτημα είναι ο ρόλος του Ισραήλ. Παρό ότι φαίνεται βυθισμένο στην εσωστρέφεια του λόγω των εκεί σκανδάλων διαχείρισης της εξουσίας, και της ανάληψης καθηκόντων από την  νέα ηγεσία του,  εν τούτοις επειδή  εκεί σε αυτό το μικρό αλλά πανίσχυρο κράτος λειτουργεί το ίδιο και οι υπηρεσίες του παρακολουθεί άγρυπα τις εξελίξεις. Σίγουρα δεν το συμφέρει να δει την Τουρκία να θεριεύει, πολύ περισσότερο να απειλεί τα συμφέροντα του με τον αγωγό  east med  ή σε ένα πρώτο επίπεδο να αφήσει την Αίγυπτο να γίνει κυρίαρχος στην Νέα Μέση Ανατολή με την ανάμειξη της στα της Λιβύης αφενός εξ αιτίας της εισβολής της Τουρκίας στην περιοχή και αφετέρου να δει την Τουρκία να παίζει ένα γενικότερο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή σε θέσεις που εως σήμερα κατείχαν οι ΗΠΑ και γεωπολιτικά συμφέροντα τους.  Συμφέροντα που σταδιακά αρχίζει να διασφαλίζει δια της παρουσίας της η Τουρκία. Κοντολογίς. Για να το κάνω σαφέστερο! Η Τουρκία σε απόλυτη συνενόηση με το βαθύ κράτος των ΗΠΑ τους γραφειοκράτες του State Department και ανθρώπους σαν τον Jhon Bolton -που μερικοί λόγω  και προσωπικών ιδιοτελών σκοπιμοτήτων απευθυνόμενοι  στο ελληνικό αναγνωστικό και τηλεοπτικό κοινό  τον παρουσιάζουν εντελώς  διαφορετικά από αυτό που πράγματι είναι! Τι είναι;  Γεράκι!  Αποκρύπτωνας την αλήθεια, και   τον ακραιφνή  κομβικό μέγιστο ρόλο του στο Τουρκικό Lobby και την συστηματική προώθηση των συμφερόντων της Τουρκίας επί δεκαετίες τώρα στην Ουάσιγκτον.

Όπως επίσης θα επαναλάβω  ότι και όλη  η σχετική  παραφυλλολογία περί φιλίας και δεσμών του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν,  με τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump  δεν προκύπτει από πουθενά με βάση γεγονότα και αποδεδειγμένα επιχειρηματικά συμφέροντα,  παρά μόνο από όσα διασπείρουν ο γνωστοί σκοτεινοί  κύκλοι και στην Αθήνα ως αντανακλαση από τα θεό-σκοτεινά συμφέροντα των δημοκρατικών στην Ουάσιγκτον. Για να πάρετε μια γεύση όσων σας γράφω παραπέμπω στο πολύ   χαρακτηριστικό το άρθρο του Michael Rubin με τον σημειολογικό  τίτλο που λέει πολλά The State Department has a Turkey problem με το περιεχόμενο του άρθρου να αποκαλύπτει πολύ περισσότερα…

Στο γεωπολιτικό παίγνιο φυσικά υπάρχει και η Αίγυπτος η οποία πάντα θα αποτελεί τον μεγάλο κίνδυνο για το Ισραήλ. Η Αίγυπτος έκαμε ένα προσύμφωνο με την Ελλάδα! Στην πραγματικότητα υπέγραψε ένα memorandum  για ανακήρυξη ΑΟΖ με την Ελλάδα αλλά όχι  ανακήρυξη με συντεταγμένες που οφελούν και την Ελλάδα. Είναι άκρως κατατοπιστικό το ρεπορτάζ του συναδέλφου Άγγελου Αθανασόπουλου στο βήμα της Κυριακής.   Ίσως μεγαλύτερη σημασία έχει το πλαίσιο της υπογραφής δηλ όλα όσα εμφανή και αφανή  συνεπάγεται μια τέτοια συμφωνία παρά το ίδιο το περιεχόμενο του κειμένου που αμφότερα οι δυο χώρες συνυπέγραψαν θέτωντας τις βάσεις για μια πιο ενδελεχή ακριβή συμφωνία με συντεταγμένες κοινά αποδεκτές.

Σε ότι αφορά την Ρωσία. Αυτό τον μεγάλο παίκτη που η Ελλάδα σταδιακά  ελέω Geofry Payatt (Mike Ignatiou) και Νικολάου Κοτζιά(Mike Ignatiou)  απεμπολεί συστηματικά με συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν βλάψει αμφότρερα τα ειδικά  γεωπολιτικά και γεωοικονομικά συμφέροντα μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας. Δεν θα αναφερθώ στις ανοησίες περί «Ξανθού γένους» τις γερόντισες και τους γέροντες που Κύριος Οίδε τι συμφέροντα υπηρτεί όλος αυτός ο σκοτεινός μηχανισμός της  προφητολαγνείας… Ούτε όλα τα άλλα περί του ελευθερωτή «ξανθού γένους» το οποίο πάντα την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια… από τα Ορλωφικά εως την ναυμαχία του Ναυαρίνου…  Λίγο ιστορία να γνωρίει κάποιος  αρκεί για να απομυθοποιηθεί όλο αυτό  το τερατούργημα που αναπαράγεται χρόνια τώρα  και από κακοκπληρωμένα αρρωστημένα θρησκευτικά και μη site & blog στην Ελλάδα αναμειγνείοντας και «προφητείες»  που αποδίδονται σε  όντως όσιους ανθρώπους. Ανθρώπους Οσίους  που φυσικά ποτέ και δεν αναφέρθηκαν σε όλες αυτές τις εικοτολογίες και συνομοσιολογίες  που βλέπει ο παγκόσμιος ιστός ως  ξεβράσματα από κάδους απορρημάτων. Αλλά θα αναφέρω  τα πλέον σοβαρά ζητήματα που σταδιακά έχουν μειώσει και τραυματίσει  το ενδιαφέρον της Μόσχας για την Ελλάδα.   Από που να αρχίσω; Από τις απελάσεις ρώσσων διπλωματών την περίοδο της απομειωτικής των εθνικών κυριαρχικών αλλά και οικονομικών  συμφερόντων της συμφωνίας με τα Σκόπια Ιούνιο τον Ιούνιο του 2018 επειδή το ήθελε και το έσπρωχνε η Γερμανία; Να αναφερθώ στην γελοία υπόθεση του Αλεξάντερ Βίνικ ; Για να μην αναφερθώ στο μέγα ζήτημα που ως μη όφειλε ανακατεύτηκε το ελληνικό υπέξ επί υπουργείας του αλόφρωνος και «επαϊοντα» αλαζόνα και αλαλάζοντα  υπέρ-φίαλου Γερμανοτραφή  Νικολάου Κοτζιά με το ζήτημα της παράνομης και αντικανονικής επιδόσεως «Τόμου Αυτοκεφαλίας» στην  ήδη αυτοκέφαλη Ουκρανική  Εκκλησία που ανήκει στο Πατριαρχείο Μόσχας!     Και για να μη διαλάθει της προσοχής μας υπάρχουν γύρω μας η Αλβανία που ονειρεύεται να γίνει η Μεγάλη Αλβανία συνεπικουρούμενη από την Τουρκία και το βαθύ κράτος του State Department… Και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απομειώνεται ο ρόλος της Βουλγαρίας η οποία αν και έχει βαθύ τραύμα από την συνθήκη του Βουκουρεστίου της 10ης Αυγούστου του 1913  εν τούτοις έχει αποδείξει ότι έχει ιστορικά απωθημένα έναντι της Ελλάδος…

Αυτά με γεωπολιτικά κριτήρια,  γεωστρατηγικά και γεωοικονομικά  δεδομένα! Βασισμένη προσέγγιση   σε ψυχρά παγωμένα στοιχεία! Σε  ρεπορτάζ! Σε εκθέσεις, φανερές και μυστικές! Σε  κείμενα συμφωνιών, κτλ και όχι με εικασίες ή εικοτολογίες ή πολύ περισσότερο   θεωρίες της στιγμής και όσων απαιτεί μια τηλεοπτική εμφάνιση κάποιων  εκ των δημοσιολογούντων  αναλυτών  περί γεωπολιτικών και άλλων τινών…

Τα σημειώνω τούτα για να μην ομφαλοσκοπούμε και για  να κάνουμε που και που κάποια έστω εσωτερική αυτοκριτική όλοι μας και όχι θεωρίες και αναλύσεις  επί αναλύσεων, περί «θερμού επεισοδίου»,  που  όλες -μα όλες- έχουν   διαψευστεί 10αδες φορές την τελευταία 5ετια τουλάχιστον!

“Θεωρίες”  όπως αυτές που ακούγωνται πλέον από ένα σημείο και μετά αντιμετωπίζονται και ως φαιδρότητες, για όσους πράγματι  γνωρίζουν εσώτερα και βαθύτερα την γεωπολιτική σκακίερα μακριά από συναισθηματισμούς, αλλά και όχι αναλυτικές προσεγγίσεις με κυρίαρχο δεδομένο στους επί μέρους εκφραστές του, πολλά και  διαφορετικής εστίας και προέλευσης,  ενδογενή  ψυχοθυμικά στοιχεία ( αντικείμενο ευρύτερου επιστημονικό  ψυχοπαθολικών και ψυχαναλιτικών κλινικών  μελετών) , ειδικά μάλιστα,   όταν ακούω κάποιους νεοπαγείς βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς από  «αναλυτές» δήθεν γεωπολιτκούς,  που εν τω μεταξύ στο διάβα τουλάχιστον της 5ετιας, όλοι τους μα όλοι τους από τον αρχαιότερο εως τον νεότερο και δει φαιδρότατο, φέρελπη,  έχουν πέσει έξω σε αυτή την εκτίμηση τους σε ότι αφορά το «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία!  Καλύτερα να μη παρουσιάσω στοιχεία πόσοι και ποιοι το έχουν επαναλάβει 10αδες φορές μαζικά μάλιστα σχεδόν βιομηχανικά δείτε τα στοιχεία που παραπέμπω,  και παρακάτω,  και μια ιδέα θα την πάρετε…

ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΟ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ  Δείτε ΕΔΩ εως τέλους  & ΕΔΩ εως τέλους & ΕΔΩ επίσης εως τέλους… & ΕΔΩ επίσης εως τέλους. Ή όλους τους γνωστούς αντί μαξιμαλιστές που ειδικεύονται στο να εφυσηχάζουν στον Ελληνικό Λαό όπως ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΙΔΗΣ, Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΙΛΗΣ , και  όλοι οι άνθρωποι του ΕΛΙΑΜΕΠ και του περιβάλλοντος Κώστα Σιμήτη η σκιά του οποίου υπάρχει σχεδόν παντού στο διακυβερνητικό σχήμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

‘Ολοι αυτοί, για να λέμε και τα δικά μας ασκώντας εσωτερική αυτοκριτική, οι δικοί μας  αυτοπαρουσιάζονται, συναγωνιζόμενοι τους Τούρκους συναδέφλους τους στα αντίστοιχα τουρκικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα ως υπέρ πλεονάζοντες…πατριώτες!    «Πλειοδοτώντας»  όλοι τους με ελάχιστες, σοβαρές και πράγματι επιστημονικές παρουσίες, που αποτελούν ειλικρινείς εξαιρέσεις.   Ένθεν κακείθεν των συνόρων δώθε και κείθε του Αιγαίου…  Οι δικοί μας δε παρουσιάζονται με τέτοια έπραση και επιστημονική αλαζονία, εφαπτόμενοι όλοι στο -νομίζουν –  «μικρό μνημονικό»  μας αντιμετωπίζοντας μας όλους συλύβδυν ως έχοντες μνήμη χρυσόψαρου… Την πατάνε όμως οικτρά!

Αυτο εξεφτελίζονται… όλο αυτό το φαινόμενο βέβαια έχει την δική του ερμηνεία. Και την αληθή προσέγγιση.  Άλλοι στοχεύουν σε συγκεκριμένο ακροατήριο προσωπικών και ιδιοτελών  συμεφρόντων τους, άλλοι για να πουλήσουν βιβλία τους, μερικοί μάλιστα μετά από κάθε εμφάνιστη τους στα κανάλια,  πετάγονται και στον ιδιωτικό εκδοτικό οίκο τους να δουν αν ανέβηκαν οι πωλήσεις της πραμάτειας τους, εμφανιζόμενοι δε,    άλλος με σκωπτική και  ακαδημαϊκή ειρωνία λόγω σιγουριάς τους στην ανάλυση και τα πεπραγμένα της, και άλλοι με «ευρηματικότητα» στον δημόσιο Λόγο,  για να έχει και ένα «τικ» παραπάνω εκ των υπολοίπων, συναδέλφων τους,   ο επιστημονικός κατά άλλα  λόγος τους… και μερικοί με  απίστευτη σιγουριά «δοκιμασμένου» προφήτη!  Και άλλοι με απίστευτη αμετροέπεια στην επιφανειακή κατάρτιση και ανεπαρκή  γνώση τους,   παρελαύνουν ως μαϊντανοί του πεντάλεπτου στα κανάλια,  με την συνδρομή και το «σπρώξιμο»  γνωστών και κολητών τους, ή παρασίτων   που τους πουλάνε και εκδούλευση. Ενώ η πραγματικότητα, για όλους εμάς που έχουμε και εμπειρία και γνώση πως στήνεται ένα σοβαρό πάνελ και πως ένα ξεπέταγμα    μόνο και μόνο για να κλείσει ο «πιλότος» της παραγωγής της εκπομπής  που τους προσκαλεί και όχι γιατί πράγματι έχουν να προσθέσουν κάτι ουσιώδες, κάτι χρηστικό στο δημόσιο διάλογο που προσφέρει και συνεισφέρει στην υπηρέτηση των εθνικών μας συμφερόντων.  Αυτά καλόπιστα και καλοπροαίρετα.

Για να γνωρίζουμε τι λέμε στους αναγώνστες μας, ειδικά όταν ακούτε  να συχνό λένε και να επαναλαμβάνουν   την αγαπημένη τους  φράση «εκτιμήση μου είναι ότι…» Αυτά σε ότι μας αφορά για να μη αυτοβαυκαλιζόμεθα και αυταπατώμεθα!  Είναι σωστό να γνωρίζεις τον αντίπαλο παίκτη χωρίς να τον υποτιμάς. Να τον έχεις εμελτήσει σε βάθος και ουσιαστικά και όχι επιφανειακά για να μπορείς να κάμεις και την ανάλογη σωστή υπεύθυνη και πάντα κατά προσέγγιση ανάλυση του.  Αυτό θα κάνουμε στο επόμενο κείμενο που θα αναρτηθεί.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…






Alexandros Stafanopoulos




Previous Post

Η καλπάζουσα Τουρκία , ο μεγαλομανής Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η τραγικά οδυνηρή διαχρονική εσωτερική περιδίνηση της Ελληνικής εσωστρέφειας έλλειψη παντελώς αυτοκριτικής και αυτογνωσίας.

Next Post

Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Κυριάκο Μητσοτάκη





0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Η καλπάζουσα Τουρκία , ο μεγαλομανής Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η τραγικά οδυνηρή διαχρονική εσωτερική περιδίνηση της Ελληνικής εσωστρέφειας έλλειψη παντελώς αυτοκριτικής και αυτογνωσίας.

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ Μετά την μουσουλμανική επίδειξη δύναμης και ισχύος  παντουρκισμού,...

7 August 2020
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία