Breaking

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Donald Trump: Τι εκφράζει η επιλογή του Αμερικανικού λαού;

EDITORIAL / Slider / ΘΕΜΑ Ι / ΚΟΣΜΟΣ / 16 Νοεμβρίου 2020

{ QVO VANDIS AMERICA ? }

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ, (4ο) ΦΑΚΕΛΟΣ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΈΣ 2020

Πριν προχωρήσω   όμως στην  συνέχεια της ανάλυση μας,  επιτρέψτε μου αρχικώς να διαχωρίσω την προσωπική μου θέση καθώς τα γραπτά μένουν (scripta manet),

FILE PHOTO: U.S. President Donald Trump arrives for a photo opportunity with sheriffs from across the country on the South Lawn of the White House in Washington, U.S., September 26, 2019. REUTERS/Erin Scott/File Photo

ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ -ΑΠΟΨΗΣ

Όχι {προσωπικα} δεν τιμώ ούτε εκτιμώ τον νυν Αμερικανό Πρόεδρο ούτε ως πολιτικό, ούτε πολύ περισσότερο ως οικογενειάρχη.  Αντιθέτως.   Πιστεύω ακράδαντα, από το ρεπορτάζ και τις πληροφορίες αλλά και τα δεδομένα που έχω στην διάθεση μου καθώς και την πρόσβαση σε μη δημόσιες και εκτεθειμένες  πηγές, ότι ο   Donald Trump δεν επελέγη τυχαία.  Ούτε το σύστημα τον άφησε τυχαία να ανέλθει στο ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ. Υπάρχουν λόγοι που εξακολουθούν να υφίστανται που δικαιολογούν την παρουσία του στο δημόσιο και πολιτικό βίο της ηγέτιδος δύναμης της Δύσης. Αλλά ολεραν αυτών οφείλω να τονίσω με έμφαση παρέχοντας και τα αντίστοιχα στοιχεία και δεδομένα πως  πράγματι  ήταν ο «κατάλληλος»  άνθρωπος στην κατάλληλη θέση  για να κάνει την βρόμικη δουλειά… εκούσια ή ακούσια. Να αποδομήσει δηλ. ένα { άκρως παγκοσμιοποιημένο} σύστημα ωστόσο, πλήρως και βαθιά διεφθαμένο. Εως το «μεδούλι»! Προσέξτε δεν εννοώ τόσο το αμερικανικό κράτος ως θεσμό, που όντως έχει ισχυρούς και θεμελειωμέ ους θεσμούς { με δομήτορα και γεννήτορα τους την Αρχαία Ελληνική Δημοκρατία -ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ -}   αλλά το βαθύ κράτος (deep state). Επελέγη δηλ για να αλλάξει ριζικά την ρότα της χώρας που γέννησε και «επέβαλε»  δια της ισχύος  το ιδεολόγημα της παγκοσμιοποίησης, με πρόσχημα την φιλελεύθερη οικονομία. Επέλεγη για να μαζεύψει τα ασημάζευτα οικονομικά και κοινωνικά αποστειρωμένα κρατικά αποθέματα των ΗΠΑ. Επελέγη από εκείνους, που αν και δεν φαίνονται δημοσίως ούτε και εκτίθενται, εν τούτοις είναι εκείνοι που είτε  συγκυβερνούν είτε  κυβερνούν επί της ουσίας τις ΗΠΑ. Έχουν, είχαν και θα έχουν  την ισχύ και την οικονομική υπεροχή (άρα και την πολιτική) εξουσία να επιβάλλουν καταστάσεις.  Με κάθε τρόπο. Κάθε μέσο. Θεμιτό (μέσω των οικονομικών συνλλαγών) των αγορών των χρηματηστηρίων ,  και κάθε  αθέμιτο τρόπο ή μεθο-δολογία. Επέλέγη ο Donald Trump λοιπόν και μάλιστα καθόλου τυχαία.  Και όπως προκύπτει {επελέγη} μάλλον εκουσίως.  Ο ίδιος δηλ μάλλον δεν γνωρίζει, ούτε και τον ενδιαφέρει άλλοστε,  ότι υπήρξε ως ένα βαθμό μαριονέτα στα χέρια κάποιων άλλων ισχυρότερων Εκείνου…

Ήταν όμως ο καταλληλότερος άνθρωπος  στην καταλληλότερη θέση  για τα εξής πολύ αναγκαία (αναφέρονται πιο κάτω) αλλά βεβαίως για να είναι ειδκά εκείνος που θα προχωρήσει  και στην εσωτερική  αναδιάταξη-αναδιάρθρωση  των ΗΠΑ. Την αναδιαμόρφωση του βαθέους κράτους (deep state).   Ποια αναδιάταξη;   Οι ΗΠΑ εδώ και τρεις δεκαετίες τουλάχιστον γνωρίζουν μια απίστευτη πολύπλευρη και πολυποίκιλη  εσωτερική κοινωνική  και οικονομική  κρίση που (ήταν και) είναι ζήτημα χρόνου να εκδηλωθεί σε όλες τις πτυχές.

Το εξωτερικό χρέος των ΗΠΑ, είναι το υπαριθμόν ζήτημα προς αντιμετωπιση τα στοιχεία αποκαλύπτουν την τραγική εικόνα  της Αμερικής παρά την οικονομική άνοδο επί θητείας Donald Trump.     

Οι βαθιές κοινωνικό πολιτικές πληγές που πλέον αιμοραγούν σε τίτλους

  1. Κοινωνικές διακρίσεις { Βορά Vs  Νότου >  Νότου Vs Βορά}
  2. Κοινωνική ασφάλιση { Social security  – health care  – Welfare }
  3. Μεταναστευτικό { Immigration }
  4. Ανεργία
  5. Παραδοσική Οικογένεια Vs νέων μοντέλων συμβίωσης
  6. Παιδεία
  7. Election Integrity
  8. Διαφορά νοοτροπίας (mentality) αστικών >< γεωργικών πολιτειών
  9. Το ζήτημα των Ισπανόφωνων (αρχίζουν να κυριαρχούν παντού!)
  10. Οικονομικές διακρίσεις (μεγαλωνει το οικονομικό χάσμα )
  11. Φυλετικές διακρίσεις (έγχρωμοι Vs λευκών / λευκοί Vs έγχρωμων)
  12. Θρησκευτικές διακρίσεις – Θρησκευτικές Ελευθερίες
  13. Άνοδος Ισλάμ ( ακραίων φουνταμεταλιστικών ομάδων)
  14. Διείσδυση της Κίνας στα πανεπιστήμια και στις αγορές των ΗΠΑ
  15. Διείσδυση της Ινδίας                              – // –

Most important issues facing the US

Αν θέλουμε όμως να δούμε μια ακτινογραφία των ζωτικών προβλημάτων της Αμερικανικής κοινωνίας δεν έχουμε παρά να ρίξουμε μια ματιά σε μια εμπεριστατωμένη έρευνα που καταγράφει και ιεραρχεί αυτή την στιγμή την κατάσταση των ΗΠΑ

Μια ματιά μόνο στα στοιχεία αυτά δίνει απλώς μια πρόγευση των προβλημάτων στις ΗΠΑ .

Ωστόσο, τα εως τώρα δεδομένα της επόμενης ημέρας μετά τις εκλογές  της 3ης Νοεμβρίου 2020 παραμένουν θολά εως σκοτεινά με αποτέλεσμα όσο η κατάσταση παραμένη συγκεχυμένη με αποτέλεσμα να φορτίζεται επικίνδυνα το κλίμα εντός των ΗΠΑ.

Όσο πλησιάζει η 14η Δεκεμβρίου 2020 ημέρα συνόδου του σώματος των εκλεγμένων εκλεκτόρων και αντιστοίχως η ανακοίνωση του ανώτατου ομοσπονδιακού δικαστηρίου, τόσο η 20η Ιανουαρίου 2021 μοιάζει σαν μια γκρίζα ημέρα. Και παρά το γεγονός ότι πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden προετοιμάζει ήδη την κυβέρνηση του εν τούτοις ο δρόμος προς την γνωστή  ενότητα του Αμερικανικού Λαού μοιάζει σαν ένα απόμακρο όνειρο.

Ο εμφύλιος είναι πλέον ορατός όχι ως ενδεχόμενο ανάλυσης και απευκταίας ευχής αλλά ως σίγουρο  δεδομένο προς αποφυγή. Οι πληγές που ανοίγουν στην Αμερικανική κοινωνία  ίσως χαράξουν μια βαθιά και πολύ σκοτεινή σελίδα στο νεότερο ισχυρό κράτος του κόσμου  που με απίστευτη έπαρση και αλαζονία αντιμετώπισε την ανθρωπότητα, κυρίως εκείνο  το ημισαφαίριο που διαπνέεται από τα ιδιανικά και τις αξιακές  αρχές του δυτικού πολιτισμού, με αυτοκρατορική οίηση και απίστευτη προκλητικότητα.  Δεν είναι ούτε της ώρας ούτε της στιγμής να κάνουμε βαθύτερη ιστορική κοινωνιολογική  ενδοσκόπιση αυτό θα γίνει αναγκαστικά όταν αρχίσει να εξέρχεται από αυτή την βίαιη και παρατεταμένη κρίση που εισέρχεται η έστω και στιγμαία -στο πέρασμα των αιώνων – υπερ δύναμης.

Μια κρίση τα τραύματα της οποίας δεν κλείνουν έστω από έναν καλοκάγαθο  άνθρωπο. Ούτε με έκφραση καλών προθέσεων.

Ο Donald Trump ήταν ο ικανότρος για  να διασύρει και να ευτελίσει σε βαθμό πλήρους εξευτελισμού  το φαινομενικά πιο ισχυρό κράτος στην υφήλιο. Όχι με τον χαρακτήρα του. Ούτε με το απλοπρόσαλο του χαρακτήρος του. Αναγκαίο στοιχείο όμως για την επιτυχημένη έκβαση αυτής της επιχείρισης αποδυνάμωσης και αποκάλυψης του γίγαντα με τα πύλινα πόδια. Πόδια που δέχτηκαν το πλέον ισχυρό τραύμα με την παρωδία εκλογών της 3ης Νοεμβρίου 2020.

Είναι ο άνθρωπος που -αν ζήσει και δεν τον εξοντώσουν αλλά γνωρίζω πολύ καλά τον χρειάζεται το ίδιο το σύστημα και εκείνοι που εν τοις πράγμασι και χειραγωγούν και αποφασίζουν πριν από εμάς για εμάς – θα ξεκίναγε την βρόμικη δουλειά. Την  έσχατη και αναγκαία συνθήκη με την ανθρωπότητα για την αμφισβήτηση του παλαιού διεφθαρμένου κόσμου και της παλαιάς αρχαίγονης παγκόσμιας τάξης για   την προετοιμασία  εισόδου  στο θαυμαστό  νέο κόσμο που  (προ) ετοιμάζεται.  Ένα κόσμο που σχεδιάζεται και προετοιμάζεται  πριν από εμάς για εμάς.  «Πρόγευση» και «προτύπωση»  του είδαμε σε πολύ λίγο διάστημα μόλις λίγων μηνών.

Αλλά, επειδή δεν είναι ούτε της ώρας ούτε η στιγμή να αποκαλυφθούν αλήθειες και μυστικά που βρίσκεις μόνον αν κάνεις ουσιαστική ενδελεχή και προσεκτική έρευνα σε ανεξάρτητες πηγές, ας προσεγγίσουμε με διαφορετική οπτική γωνία  το αποτέλεσμα των αμςρικανικών εκλογών και των επιπτώσεων τους στη Νέα Αμερικκανική πραγματικότητα που αναδύεται μέσα από τις εξελίξεις.

Αυτά που βλέπουμε στην πράξη και μέσα από συγκλονιστικά αδιαμφισβήτητα γεγονότα δηλ την αληθινή  αμφισβήτηση του υπάρχοντος όντως θλιβερού και πράγματι  διεφθαρμένου παγκόσμιου πολιτικού συστήματος, είναι μόνον η αρχή…

Αυτό όλο που ζει και βιώνει live η Αμερική, η καλώς αποκαλούμενη και «Νέα Βαβυλώνα», είναι το στάδιο πριν εκείνο το στάδιο,  όπου και  πάλι σε απευθείας συνδέσεις όλος ο πλανήτης θα ζήσει και θα βιώσει καταστάσεις, τον ερχομό εκείνου του Ανθρώπου που θα φέρει την ειρήνη στην ανθρωπότητα. Την ευημερία. Την ανάπτυξη. Την πρόοδο.

Αυτά  που φαίνεται να έρχονται στις ΗΠΑ   δεν θα μπορούσε ούτε στα πιο τρελά σενάρια τους να παρακολουθήσει έστω ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας….

συνεχίζεται…

ΜΕΡΟΣ 3ο     ΜΕΡΟΣ 2ο  , ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ






Alexandros Stafanopoulos




Previous Post

Quō vādis AMERICA? Τι φέρνει η3η Νοεμβρίου 2020 για τις ΗΠΑ

Next Post

{ΑΝΑΛΥΣΗ -ΕΡΕΥΝΑ } Τα αληθινά και βαθύτερα αίτια της βαθιάς κρίσης στις ΗΠΑ την επομένη των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου 2020





0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Quō vādis AMERICA? Τι φέρνει η3η Νοεμβρίου 2020 για τις ΗΠΑ

Quō vādis AMERICA?  ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ, (3ο) ΦΑΚΕΛΟΣ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΈΣ 2020 Πριν...

8 November 2020
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία