Breaking

Ανοιχτή επιστολή προς την Α.Θ.Π. Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΟΗΕ, εδώ και μια 10ετια, καλεί τα κράτη μέλη του να σεβαστούν την ιδιωτικότητα και το δικαίωμα στην ψηφιακή τεχνολογία χωρίς παρεμβάσεις και παρακολουθήσεις

Αποκάλυψη ΣΟΚ: Πόρισμα κόλαφος του ΟΗΕ καταγγέλει και αποκαλύπτει ποιοι και με ποιες μεθόδους μας παρακολουθούν

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Για 3η συνεχόμενη ημέρα η συκοφαντικη δυσφήμηση και διαστροφή της αλήθειας

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

Τα κρίσημα ερωτήματα που τίθενται από την επιστολή του Αμερικανού ΥπΕξ κ. Antony Blinken -της 12ης Οκτωβρίου '21- προς την Ελλάδα

CIA : ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ!

CIA : ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ! { NTOKOYMENTO }

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (2) Επιστολή (καταγγελία) προς τον Έλληνα Υπ. Εθνικής Άμυνας (Ευάγγελο Μεϊμαράκη)

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (2) Διαβάστε την μυνητήρια αναφορά προς τον Άρειο Πάγο για την Κυπριακή Τραγωδία

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ : Ελληνική Δημοκρατία γιατί αρνείται πεισματικά την παραπομπή των υπευθύνων της Εθνικής Τραγωδίας

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (2) : Επιστολή προς τον Έλληνα Υπ. Δικαιοσύνης (2008)

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (2) Επιστολή καταγγελία προς τον Έλληνα Υπ. Δικαιοσύνης Σωτήριο Χατζηγάκη (2008)

Έρχεται μεγάλη πείνα (!) πρωτοφανής στην ανθρώπινη ιστορία

Η δική μας μεγάλη Πατρίδα Κύριε Ερντογάν! {Open letter to Turkish President Recep Tayip Erdogan}

Αυτά που ζούμε(...) και αυτά που έρχονται... το 2021

Quō vādis AMERICA? Τι φέρνει η3η Νοεμβρίου 2020 για τις ΗΠΑ

Που πορεύονται οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής;

Η 24ης Ιουλίου ημέρα εθνικού πένθους και Ορθόδοξης περισυλλογής. Ημέρα Εθνικής Ενότητας και Ομοψυχίας.

Αν ήταν σήμερα Αρχιεπίσκοπος ο Χριστόδουλος θα σείοταν όχι μόνον η πλατεία συντάγματος αλλά ολόκληρη η Ευρώπη! Στο άκουσμα και μόνον της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί!

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

STATE DEPARTMENT : ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Slider / ΒΑΛΚΑΝΙΑ / ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΗ / ΘΕΜΑ Ι / ΚΟΣΜΟΣ / ΝΕΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ / ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ / 24 Οκτωβρίου 2021

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ > ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ  

AUGUST 12, 2021

ΣΧΈΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΕΛΛΆΔΑΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διόρισαν τον πρώτο τους πρόξενο στην Ελλάδα το 1837, μετά την ανεξαρτησία της Ελλάδας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, και σύναψαν διπλωματικές σχέσεις με την Ελλάδα το 1868.  Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεισέφεραν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμηση των κτιρίων, της γεωργίας και της βιομηχανίας της Ελλάδας στο πλαίσιο του Σχεδίου Μάρσαλ.  Σήμερα, περίπου τρία εκατομμύρια Αμερικανοί κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών δηλώνουν ελληνική καταγωγή.  Αυτή η μεγάλη, καλά οργανωμένη κοινότητα καλλιεργεί στενούς πολιτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με την Ελλάδα.  Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και το Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη φιλοξενούν πολυάριθμες αμερικανικές υπηρεσίες για την υποστήριξη μιας ισχυρής διμερούς ατζέντας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα εγκαινίασαν τον Δεκέμβριο του 2018 έναν στρατηγικό διάλογο που επικεντρώνεται στους τομείς της περιφερειακής συνεργασίας, της άμυνας και της ασφάλειας, του εμπορίου και των επενδύσεων, της ενέργειας, της επιβολής του νόμου και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, καθώς και των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων.  Ως ηγέτης στην περιοχή και μακροχρόνιος σύμμαχος του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ), η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό εταίρο των Ηνωμένων Πολιτειών στην προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας, της σταθερότητας και της οικονομικής ανάπτυξης, στη δημιουργία μιας οδού για τη διεύρυνση της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια και στη στήριξη της διαφοροποίησης του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης.

Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και η συμμετοχή της σε πολυμερείς διπλωματικές πρωτοβουλίες, όπως το “3+1” με την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ συν τις Ηνωμένες Πολιτείες, την καθιστούν επίσης σημαντικό εταίρο στην ενθάρρυνση της ανάπτυξης και του διαλόγου σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

 

Η Ελλάδα κατέχει στρατηγική θέση στην Ανατολική Μεσόγειο στη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Η ενισχυμένη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας, η οποία επικαιροποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2020, υποστηρίζει τη λειτουργία από τις Ηνωμένες Πολιτείες μιας δραστηριότητας ναυτικής υποστήριξης στο λιμάνι βαθέων υδάτων και το αεροδρόμιο στον κόλπο της Σούδας στην Κρήτη, καθώς και την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων σε διάφορες άλλες τοποθεσίες στην Ελλάδα.  Η Ελλάδα συνέβαλε στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και συμβάλλει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς και στις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας και επιβολής του νόμου.

Η Ελλάδα γιορτάζει τη διακοσιετία της το 2021, και η Αποστολή των ΗΠΑ στην Ελλάδα ξεκίνησε μια εκστρατεία για τον εορτασμό της, που διαρκεί ένα χρόνο, με τίτλο “ΗΠΑ & Ελλάδα:  Γιορτάζοντας 200 χρόνια φιλίας”.  Η εκστρατεία περιλαμβάνει εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα που αναδεικνύουν την ιστορική σχέση των δύο χωρών μας και τους δεσμούς που μας ενώνουν: τη δημοκρατία, την εταιρική σχέση και τις κοινές αξίες.

Βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ελλάδα

Η αμερικανική βοήθεια ενισχύει τις ισχυρές διμερείς στρατιωτικές σχέσεις και συμβάλλει στη διαλειτουργικότητα των ελληνικών δυνάμεων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Διμερείς οικονομικές σχέσεις

Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης.  Ο τεχνολογικός τομέας της Ελλάδας έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια με σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές cloud από τη Microsoft, την Digital Realty και την Amazon Web Services.  Η εστίαση της Ελλάδας στην ενεργειακή μετάβαση και ασφάλεια και η κεντρική θέση της χώρας ως κόμβου μεταφορών για την Ευρώπη προσφέρουν πρόσθετες ευκαιρίες στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το φυσικό αέριο, τα διυλιστήρια, τα logistics και τους συναφείς τομείς.

Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει προσελκύσει επενδύσεις από αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες όπως η Pfizer, η Cisco και η Deloitte, ιδίως στη Θεσσαλονίκη, στη βόρεια Ελλάδα, η οποία εξελίσσεται σε τεχνολογικό κόμβο για τα Βαλκάνια.  Οι αμερικανικές εταιρείες ενδιαφέρονται και συμμετέχουν στις προσπάθειες της Ελλάδας για ιδιωτικοποίηση, ψηφιοποίηση των κυβερνητικών υπηρεσιών και ενεργειακή μετάβαση. Οι κορυφαίες αμερικανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα είναι αμυντικά είδη, αν και η αμερικανική επιχειρηματική δραστηριότητα αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας, της βιοϊατρικής, της τουριστικής ανάπτυξης, της ιατρικής, των κατασκευών, της επεξεργασίας τροφίμων, της ειδικής γεωργίας και συσκευασίας και του franchising.

Δεν υπάρχουν σημαντικά μη δασμολογικά εμπόδια στις αμερικανικές εξαγωγές.

Η Ελλάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης, το οποίο επιτρέπει στους υπηκόους των συμμετεχουσών χωρών να ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για ορισμένους επαγγελματικούς ή τουριστικούς σκοπούς για διαμονή 90 ημερών ή λιγότερο χωρίς να απαιτείται θεώρηση.

Η συμμετοχή της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς

Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανήκουν σε αρκετούς από τους ίδιους διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου, του Συμβουλίου Ευρωατλαντικής Εταιρικής Σχέσης, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.  Η Ελλάδα είναι επίσης μόνιμος παρατηρητής στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών.  ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΗΓΗPrevious Post

STATE DEPARTMENT :ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Next Post

CIA : ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ! { NTOKOYMENTO }

1 Comment

on 25 October 2021

Για πιο σχέδιο Μάρσαλ μιλούν? Οι βοήθεια ήταν των Ηνωμένων εθνών, ίσως ο σχεδιαστής ήταν ο Μάρσαλ. Αδιάψευστα τα ντοκουμέντα απο φωτογραφικό υλικο. Αυτα…..Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

STATE DEPARTMENT :ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑ!

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ > ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ   OFFICIAL TEXT / ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ STATE...

24 October 2021
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία