Breaking

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Προς πείσμα κάποιων, ο (Πρόεδρος) D. Trump είναι εδώ!

EDITORIAL / ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ / ΔΙΕΘΝΗ / ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ / ΗΠΑ / ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ / ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν.Υ. / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΠΡΟΣΩΠΑ / ΠΡΟΣΩΠΑ / 19 Ιανουαρίου 2017

Όσα δεν θα σας πουν για τις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις και τις πολιτικές τομές του.

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 ορκίζεται –με κάθε επισημότητα και πρωτοφανή μέτρα άνευ ιστορικού προηγουμένου – ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ! Ο Donald Trump. Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, είτε αρνούνται να κατανοήσουν την πραγματικότητα, -προσέξετε που επέλεξε, εντός της κάλπης (γιατί νωρίτερα άλλοι είχαν προαποφασίσει) όχι η ελίτ και οι πλούσιοι πολύ περισσότερο ή αστική τάξη των ΗΠΑ αυτοί ψήφιζαν συνειδητά έτσι και αλλιώς την Hillary Clinton) ή πλούσιοι του Forbs ή οι κάθε λογής εργαζόμενοι σε ισχυρές και πανίσχυρες πολυεθνικές και ακόμα ισχυρότερα think tank, αλλά οι εργάτες! Στην μεγάλη πλειοψηφία τους. Ο απλός λαός! Φαινομενικά οξύμωρο αλλά αυτή είναι η αλήθεια που επιμελώς σας –και μας – κρύβουν! Ψήφισαν οι εργάτες από τα μεταλλεία της χώρας. Οι εργάτες στις πολυεθνικές και φαρμακοβιομηχανίες. Οι εργαζόμενοι στις πολυεθνικές των πετρελαίων. Οι εργάτες στις πολυεθνικές των πολεμικών βιομηχανιών. Οι χαμηλόμισθοι εργάτες στις αστικές πολιτείες. Οι κομισσάροι των πανίσχυρων εργατικών συνδικάτων και σωματείων. Μη πάει ο νούς σας σε συνειρμούς και παραληλισμούς π.χ. με τους δικούς αντίστοιχους του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ! Καμία σχέση! Εκεί τα σωματεία νοιάζονται μόνο για τα μέλη και τις ανάγκες τους, δηλ για να έχουν οι εργαζόμενοι συνάδελφοι τους παιδικους σταθμούς Υγεία, κοινωνική πρόνοια κάθε είδους φροντίδα και κοινωνικά προνόμια και όχι προνόμια μόνο για την ηγεσία και την νομενκλατούρα των συνδικαλιστων όπως συμβαίνει στην Ελλάδα κατά κόρρον εδώ και 45 χρόνια, και φυσικά καμία σχέση και όχι για την προώθηση κάθε είδους πολιτιών ή κομματικών ιδεών ή πολύ περισσότερο παροχημένων ιδεών και αγκυλώσεων του 19ου αιώνος. Να ξέρουμε τι λέμε!

Τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump φυσικά ψήφισαν οι αγρότες στις αχανείς εκτάσεις που καλλιεργούν πατάτες και απέραντες φυτείες με καλαμπόκια. Οι 1000αδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. Όλων των κλάδων. Μεταξύ αυτών, ευκαιρίας δοθείσης να το πούμε και αυτό να καταγράφεται, και οι δικοί μας οι Ελληνοαμερικανοί όλων των τάξεων και των τάσεων! Ακόμα και αυτοί που θεσμικά, μέσω οργανώσεων που διατηρούν η ελέγχουν, οργάνωνουν και οργάνωσαν και εκδηλώσεις οικονομικής στήριξης προς την Χίλαρυ Κλίντον! Και παρακαλώ μη σας κάνει εντύπωση οι Ελληνες της Αμερικής και ορθως πράττουν θέλουν, και έτσι πρέπει, να τα έχουν πολύ καλά και να έχουν διόδους επικοινωνίας και με τα δυο πολιτικά «θηρία», Δημοκρατικούς και Ρεμπουμπλικάνους- που στα «χρυσά χρόνια» του Obama, όλοι αυτοί οι 1000αδες επιχειρηματίες μικρομεσαίοι είδαν να μειώνεται δραστικά το εισόδημα τους! Είδαν να στέλνουν στην ανεργία 100αδες 1000αδες ανθρώπους.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και όχι σύμφωνα με τις ιδεολογικές αγκυλώσεις του κάθε τυχαίου στην Ελλάδα που όντως άσχετος δηλώνει και ειδικός σε ότι θέλεις. Ότι του φανεί δηλ του λολοστεφανή! Αυτό το «φρούτο» ευδοκιμεί στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια.

Τα λέω- κατά κυριολεξία τα σημειώνω και (σας) τα γράφω – με αφορμή όλες αυτές τις ανοησίες και τον ορυμαγδό της κάθε μπουρδολογίας που ακούω, από τα χαράματα που σηκώνομαι και βάζω να ακούω, μια περατζάδα, ραδιόφωνο και παράλληλα ανοίγω και το χαζόκουτι (την τηλεόραση εννοώ) έτσι μήπως συμβεί κάτι έκτακτο από αυτά που δυστυχώς συμβαίνουν έτσι και αλλιώς.

Και, να πούμε και κρατήστε το αυτό, όσο πάει και τα περιστατικά με τα έκτακτα γεγονότα τις αιμοτοχυσίες τις τρομοκρατικές πράξεις και τα ασύμμετρα χτυπήματα εναντίον της Δύσης και του Χριστιανικού κόσμου, από φανατικούς του Ισλάμ(Σουνίτες δηλαδή) θα αυξάνονται δραματικά.

Και αυτό θα εξακολουθεί να συμβαίνει και να λαμβάνει δραματικές διαστάσεις όσο η Δύση και οι πολιτικοί και στρατιωτικοί ταγοί της, αφενός αρνούνται να παραδεχτούν ότι το πείραμα της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΕΤΥΧΕ! Διάδοχη κατάσταση του διεθνισμού που ετσιθελικά επέβαλαν τα κάθε λογής ιδεολογήματα και αγκυλώσεις κυρίως δήθεν «αριστερής» προέλευσης της 10ετιας του ‘60 που ήρθε και μας προανήγγειλε, ήδη από την 10ετια του ’70- και ενώ ο διεθνισμός ψυχοραγούσε ως παγκόσμιο κίνημα και παράλληλα ο ψυχρός πόλεμος όδευε προς το τέλος της πρώτης ιστορικής φάσης του(1950- 1990), τώρα ζούμε ήδη την δεύτερη φάση του (2010- μέχρι σήμερα και βάλε μερικά χρόνια ακόμα..) με τις νέες δοξασίες και το δόγμα περί «σύγκρουσης των πολιτισμών και των θρησκειών», όντας άσημος ακόμα ο πολύς κύριος Σάμιουελ Χάντικτον, απέτυχε παταγωδώς! Απόδειξη; η εκλογή του Donald Trump!

Και αφετέρου –αρνούνται πεισματικά οι ταγοί και ηγεσία της Ε.Ε και έτσι – δεν αλλάζουν στρατηγικά την φιλοσοφία τους και την αντιμετώπιση του παγκόσμιου , και οικονομικού φαινομένου της συρρίκνωσης των οικονομιών που συνδέεται ανακαστικά και με τα πολιτικό κοινωνικά δεδομένα του νέου υπαρκτού φαινομένου της δραματικής αλλαγής του κόσμου και της αναγκαστικής μεταστροφής δυστυχώς σε εσωστρεφείς καταστασείς των λαών, εθνών και κρατών με το σύνδρομο του φόβου να κυριαρχεί παντού.

Έλεγα λοιπόν –για να κλείσω αυτή την μικρή αλλά αναγκαία παρένθεση- ότι τον 45ο Πρρόεδρο των ΗΠΑ τον ψήφισαν οι άνεργοι από το Οχάϊο. Και γενικώς για να μη καταλήξω να κάνω κοινωνιολογκή ανάλυση του φαινομένου –πάντα με την εμπειρία των βιωμάτων ζωής επί 17 και πλέον ετών επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής στις ΗΠΑ και ειδικότερα στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης και έχοντας παρακολουθήσει από το 1992 μέχρι και το 2012 συνεχώς τις εκλογικές αναμετρήσεις από την άνοδο μέχρι την πτώση του Bill Clinton την επίσης θριαμβευτική άνοδο του George W. Bush έως της όντως διπλής εκλογής του νέου Πολιτικού Μεσσία Barack Obama – τον Donald Trump το επέλεξαν οι λαϊκές και φτωχές μάζες των λαών των ΗΠΑ.

Μεταξύ αυτών και απλοί σπανιόλοι δεύτερης και τρίτης γενιάς, όπως και οι Έλληνες και άλλες εθνικές κοινότητες αντίστοιχα δεύτερης και τρίτης γενιάς, που εν τω μεταξύ με την πάροδο των ετών μετά κόπου και βασάνων και αφού έγιναν κομμάτι και σάρξ εκ της σαρκός και οστό εκ των οστέων αυτού του νεοπαγούς κράτους, μετείχαν δηλ όλοι αυτοί, που εξ ανάγκης και ελλείψει άλλου καλύτερου εντιμότερου και ηθικότερου πολιτικού, επέλεξαν ένα επιχειρηματία, που ενσαρκώνει όμως το αμερικανικό όνειρο αφενός και αφετέρου, είναι εκεινος που τα έβαλε κυριολεκτικά ως επιχειρηματίας και με το βαθύ Αμερικανικό και διεθνές τραπεζικό σύστημα, για αυτούς δηλ τους λόγους επέλεξε η πλειοψηφία τον Ντόναλτ Τράμπ για 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ. Τον επέλαξαν όλοι αυτοί που οι οικογένειες τους έδωσαν αίμα στους πολέμους που έστηναν τα κάθε λογής συμφέροντα στο Βιετνάμ! Και σε κάθε άλλη πολεμική παραφροσύνη που έστηνε το βαθύ Αμερικάνικο κράτος. Τον στήριξαν αυτοί που χρόνια τώρα μετείχαν και έδωσαν αίμα σε αυτή την χώρα! Εκείνοι που μετείχαν στις πολεμικές επιχειρήσεις του 1990 στο Ιράκ και το 1992 στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, στον πόλεμο κατά τουΣαντάμ Χουσεϊν και εν τέλει στον πόλεμο κατά των δαιμόνων που εφηύρε το καθεστώς Bush και οι συνέχεια του με την Hillary Clinton, και εξακολουθούν να μετέχουν σε όλα τα όπου γης –πάνω από 200 σημεία στον πλανήτη- η καταρρέουσα PAX AMERICANA έχει στήσει πολεμικά μέτωπα για να πουλάνε οι πολυεθνικές και οι αλυσίδες τους, όλοι αυτοί οι άνθρωποι, περισσότεροι από δυο γενιές παραφροσύνης. Τον ψήφισαν όλοι εκείνοι που είδαν τα παιδιά τους να επιστρέφουν κομματιασμένα μέσα σε ένα φέρετρο σφιχταγκαλιασμένο με μια αστερόεζα.

Τον επέλεξαν όμως νωρίτερα και εκείνοι οι μυστικοί ηγέτες του κράτους και των think tank που αποφάσισαν να αλλάξει η χώρα ρώτα. Και έτσι (έκαναν το λαό ) πίστεψει σε αυτόν που εξέφρασε αντισυστημικό λογο αφενός. Και αφετέρου είπε μεταξύ πολλών άλλων και παρανοησιων – προσέξτε γιατί αυτά είναι που δεν λένε οι νεοαριστεροί του κώλου και οι όμοιοι τους, ότι : «δεν θέλω να είμαι πλανητάρχης πια! Θέλω ο Αμερικανός να είναι Αμερικανός μόνο για την Αμερική! Θέλω να ξανά κάνω την Αμερική πρώτα ισχυρή και δυνατή οικονομικά για τον εαυτό της, για τους πολίτες της για το κράτος μας το ίδιο! Δεν θέλω πια κάθε σπίτι να θρηνεί και έναν νεκρό! Δεν θέλω να κλεινουν οι επιχειρήσεις η μια μετά την άλλη! Δεν θέλω να πηγαίνουν οι πολίτες μας , και οι κυβερνήτες μας στα λαϊκά συσίτια! Θέλω να ξανά γίνει πρώτα κυρίαρχη και δυνατή «σπουδαία και πάλι η Αμερική» μέσα στο ίδιο της το κράτος» Σ.σ. που όντως πράγματι μαστίζεται από 100αδες αυτονομιστικά και αποσχιστικά κινήματα κάντε μόνο μια καλή προσεχτική και σε βάθος έρευνα σε κρατικές σελίδες Homeland Security, FBI, DIA, CIA κτλ και θα μάθετε πολλά και κυρίως θα μάθετε όσα δεν σας λένε εκείνοι που ελέγχουν την ενημέρωση και δεν είναι άλλοι από τους ταγούς της παγκοσμιοποίησης και του διεθνισμού και φυσικά αριστεροί! Τι άλλο θα ήταν;

Όλοι αυτοί δηλ. οι άνθρωποι πάνω από 60.000.000 που είδαν την Αμερική να αλλάζει. Να είναι κάτι άλλο από αυτό που χρόνια πριν οραματίστηκαν και οικοδόμησαν ηγέτες όπως ο Τζώρτζ Ουάσιγκτον, ο Τόμας Τζέφερσον, ο Αβραάμ Λίνκον, ο Θεόδωρος Ρούσβλετ ο Τζών Κένεντυ, ο Ρόναλντ Ρήγκαν. Να μεταλάσσεται –κάτι που έγινε με σύστημα και βάση σχεδίου εδώ και 10ετιες από το 1960 με αντάλλαγμα την παγκόσμια εξουσία και κυριαρχία – σε μια κοινωνία εντελώς διαφορετική. Διεστραμμένη. Διασαλλεμένη. Διαταραγμένη. Μια κοινωνία που μεταλλάχτηκε σε στυγνή «δικτατορία της μειοψηφίας» και των διαφορετικοτήτων –όχι πως το διαφορετικό είναι κάτι κακό ή πρέπει να τρομάζει ή να απορρίπτεται- αλλά άλλο να γίνεται κατανοητό και εν μέρει αποδεκτό σε οποιον το θέλει και είναι ανοιχτός και άλλο να επιβάλλεται δια της πειθούς πρώτα και εν συνεχεία δια του στιγματισμού εκείνων που διαφωνούν και εν τέλει της διαπόμπευσης τους – και άλλο να το αποδέχεσαι και να συνυπάρχεις μαζί του (με το διαφορετικό) ή ακόμα και να το ανέχεσαι. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι «Φασίστες»! Στην Ελλάδα της Δημοκρατίας και της προόδου των αριστερών μόνο! Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν στο δικαίωμα στην διαφωνία. Στην διαφορετική επιλογή. Όποια και αν είναι αυτή(η ιδεολογία , φιλοσοφία κτλ) αρκεί εν τέλει να μη μεταβάλλει σε κοινωνία κανιβάλλων όπως δυστυχώς μας μεταβάλλει step by step όλο αυτό το σαθρό και σάπιο ανήθικο ιδεολόγημα που εδώ και 45 χρόνια αναπαρέγεται στην Ελλάδα που υπακούει στο δόγμα! ΔΕΝ ΕΊΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ; ΔΙΑΦΩΝΕΊς ΜΑΖΙ ΜΟΥ; ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΟΥ; ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ! Όλοι αυτοί οι Αμερικανοί που επέλεξαν κάτι άλλο από αυτό που ήθελε το σύστημα του George Soros και των ομοίων του αποκαλούνται φοβικοί και ότι άλλο σκαρφιστεί το νοσηρό μυαλο των μυστικών οργανώσεων του George Soros και των ομοίων του, σήμερα ανεύθυνα και ανερυθριάστα και χωρίς αιδώ! Χωρίς καμία ντροπή-και στην Ελλάδα δυστυχώς – αποκαλούνται συλλύβδιν από όλους, τους τάχα μου προοδευτικούς και προ πάντων αριστερους, ΦΑΣΙΣΤΕΣ! Επειδή ψήφισαν Trump. Επειδή δαφωνεις μαζί τους! Επειδή δεν θες να μοιάζεις με εκείνους. Επειδή αγαπάς την Πατρίδα σου. Επειδή αγαπάς την Οικογένεια σου. Επειδή αγαπάς και σέβεσαι την Ορθοδοξία. Επειδή θες να τιμάς τα όσια και ιερά τις χώρας και τους νεκρούς σου. Τους ήρωες σου. Το Εθνος σου! Τους πρόγονους και τους μάρτυρες του έθνους σου είσαι ΦΑΣΙΣΤΑΣ!

Δηλαδή: Κοινώς όποιος δεν συμφωνεί «μαζί μου», σε ότι λέω ότι πρεσβεύω και κάθε άλλη ανοησία που μου έρχεται στο κεφάλι και μου την βαράει η τεμπελιά και το ακάματον , και κυρίως όποιος δεν είναι αριστερός, όπως «ΕΓΩ» – αυτό το γ@μημένο ΕΓΩ ΚΑΤΑΤΡΏΕΙ ΓΕΝΙ΄ΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΕς- ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ! (Sic)…

Και αυτό το αξιωματικό δόγμα είναι και «δημοκρατία»! Αχ Περικλή και Πλάτωνα και Σωκράτη έλα να δεις και να ακούσεις τα «παιδιά» και τους «απογόνους» σου -μπάσταρδα όλα μας- πως στρεβλώνουν και διαστρεβλώνουν όσα όσα μέσα στη Σοφία και τη δύναμη της σκέψης και της διανόησης σας, (και αν είμαστε κιόλας;) οι απόγονοι και τα παιδιά σου; Σηκωθείτε από τους τάφους σας να μας θαυμάσετε! Ε ! ναι λοιπόν ο Donald Trump θα ορκιστεί 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσία περισσότερων από 2500 επίσημων προσκεκλημένων, αρχηγούς κρατών, βασιλέων, διπλωματών και υπό τις επεφημίες άνω 10.000 που επίσης έχουν προσκληθεί να μετέχουν της επίσημης τελετής.

Οι «Φασίστες» δηλαδή που τον επέλεξαν όχι τυχαία φυσικά… και μη φανταστείτε, ότι η εκλογή του D. Trump ήταν κάτι απροσδόκητο! Για να «βλέπουμε» και την σκοτεινή όψη του φεγγαριού… Ούτε για το βαθύ Αμερικάνικο ομοσπονδιακό κράτος ούτε για το σύστημα ήταν κάτι απρόσμενο. Το ήξεραν. Το καλλέργησαν εντέχνως. Το έθρεψαν. Το εξέθρεψαν. Το γνώριζαν. Το περίμεναν. Το ήθελαν.

Απλά αυτή η εκλογή του 45ου Αμερικανού Προέδρου, ο οποίος θα είναι ο πρώτος που θα δολοφονηθεί live κάποια στιγμή, μόνο έτσι είναι χρήσιμος στο παγκόσμιο σύστημα και τα μυστικά και απόκρυφα σχέδια αυτών που πραγματικά κυβερνούν –και μη πάει το μυαλό σας στις μπούρδες που ακούτε πέρα δώθε ή στους προφηοτολάγνους κάθε λογής που θέλουν να πουλάνε τα προιόντα τους γιατί πίσω από

κάθε συνομωσιλογία υπάρχει μια επικύνδινη αλήθεια: το χρήμα! “The God we Trust!” Η εκλογή Donald Trump σηματοδοτεί την αλλαγή του κόσμου σε κάτι διαφορετικό. Άγνωστο, θολό και σκοτεινό, αλλά διαφορετικό. Το σίγουρο είναι πως η Αμερική μετά από σχεδόν 70 έτη μιας ελεγχόμενης παντοκρατορίας (της) φαίνεται να συνειδητοποιεί την πραγματικότητα.

Οδεύουμε προς έναν πλυπολικό κόσμο. Και αυτό δεν είναι απαραίτητα άσχημη εξέλιξη ούτε κακή.Ούτε απαραίτητα αρνητική για εμάς τους λαούς. Δηλ: τώρα πια υπάρχει η Ρωσσία ως νέα αναδυόμενη δύναμη,αλλά με σαφώς περιορισμένες δυνατότητες, και πάντως με ένα τέλος που δεν θα αρέσει σε όλους εκείνους που οραματίζονται αναβιώση του ξανθού γένους και βλέπουν σωτήρες εκεί που ήταν ιστορικά υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν. Την σημερινή Ρωσσία του Πούτιν θα διεδεχθεί μια νέα, μια άλλη Ρωσία. Μια επανένωση κρατών. Μια νέου τύπου ένωση. Αλλά όχι σοβιετική πια.

Υπάρχει η Κίνα με τεράστιες δυνατότητες και άδολο μέλλον και ακόμα πιο θολλές προθέσεις… Προσέξτε εμείς στην Δύση γνωρίζουμε μόνο τι συμβαίνει στο Καπιταλιστικό μέρος των περίπου 100.000.000 για το υπόλοιπο κομμάτι της των περίπου 1.000.000.000 κατοικων υπό στυγνό κουμουνιστικό καθεστώς δεν γνωρίζουμε τίποτα απολύτως. Ζητείστε βίζα για περισσότερο από 30 ημέρες για τουρισμό και πηγαίντε και μετά ελάτε πίσω να μας διηγηθείτε την εμπειρία σας.

Υπάρχει η Ινδία του επίσης άνω του 1.000.000.000 κατοίκων και μιας ολόκληρης αναδυόμενης νέας υπερδύναμης και θα την δούμε μετά το δεύτερο μισό του 21ου αιώνα που θα έχει φτάσει. Αν ζούμε.

Υπάρχει το πηρυνικό Πακιστάν που ακόμα δεν έχει σηκωθεί στα πόδια του αλλά υπάρχει και έρχεται…

Υπάρχει η Αφρικανική ήπειρος που αν και αληλοσπαρασσόμενη εν τούτοις υπάρχουν σαφή σημάδια ανάκαμψης παρά τα υπολοίματα της αποικιοκρατίας των προηγούμενων αιώνων.

Υπάρχει φυσικά η ένωση των Καυκάσιων χωρών που αναδυκνείονται με αργό βηματισμό σε μια σταθερή νέα οικονομική και πολιτική δύναμη.

Υπάρχει η ισχυροποίηση της Αιγύπτου ως κυριάρχης χώρας στην (νέα) Μέση Ανατολή που επανά σχεδιάζεται πάλι… και ανασυτνάσσει την νέα ήπια ήρεμη Ισλαμική δύναμη. Αυτήν που θα διεδεχθεί όλο αυτόν τον τρόμο και το θα σταματήσει το αρθρόο αίμα να κυλάει βάζοντας σε μια άλλη βάση το ρόλο του Ισλάμ και κατ επέκταση των Ισλαμικών χωρών με ηγέτιδες δυνάμεις την Αίγυπτο και την Ιορδανία..αν ο Ισλαμικός κόσμος δεχθεί να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ σε αντάλλαγμα του τεμένους του Ομάρα και της γης των προγόνων του Μωάμεθ. Με επαναδιάταξη συνόρων και νέων κρατών στην περιοχή.

Και φυσικά αυτό για το οποίο ουδείς μιλά ακόμα δημοσίως αλλά έρχεται και είναι καθο Οδόν είναι και έρχεται –όσων ούπω θα το δούμε να ξεπροβάλλει με την ταχτοποίηση της κατάστασης μετά το τέλος του πολέμου στην Συρία και την «νέα κατάσταση» που θα δημιουργηθεί στην μείζωνα περιοχή – το όραμα για Μεγάλο Ισραήλ (the Greater Israel project).

Εδώ σημειώστε –και κρατήστε το καλά στο πίσω μέρος του μυαλού σας – ο μοναδικός ηγέτης που προεκλογικά συνάντησε ο ίδιος ο Donald Trump ήταν μόνον ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ ο κ.Νετανιάχου. Έτσι για να μη τρέφουν αυταπάτες κάποιοι φανατικοί και θρησκόληπτοι και στις ΗΠΑ και αλλού για οσα αναμένουν και κυρίως για όσα «πιστώνουν» στον εκλεκτό τους Donald Trump…

Αυτά και άλλα πολλά «είδε» και συνειδητοποίησε το βαθύ αμερικανικό κράτος και κάνει μια στροφή 180ο προς τον εαυτό του. Αυτός ο «εσωτερικός πολιτικός αυτισμός» ίσως κρατήσει για περισσότερο

από μια 10ετια. Όσο ίσως χρειαστεί μπορεί να διαρκέσει και περισσότερο αυτή η «εσωτερική ανασύνταξη» και ενδυνάμωση των ΗΠΑ. Μια φαινομενικά ισχυρή αλά που όμως εσωτερικά αντιμετωπίζει 100αδες κινδύνους. Ένα γιγάντιο κράτος, , το βαθύ αερικάνικο κράτος, που όμως βρίσκεται αντιμέτωπο με τεράστια και δυσεπίλυτα προβλήματα και εσωτερικές απειλές. Κινδύνους που χρειάζεται χρόνο προκειμένου και τον εαυτό του να ξανά βρει. Και την πάλαι ποτέ παντοδυναμία του να αναζητήσει προς ανάκτηση. Αν την ξανά βρει… Και αν στο μεταξύ οι εξελίξεις και ο 21ος αιώνας δεν σηματοδοτει το τέλος αυτου του νεπαγούς κράτους εις τα εξών συνετέθει…

Η «Επιλογή» Trump κοντολογίς, δεν ήταν κάτι τυχαίο. (Προ) Σχεδιασμένο και αναμενόμενο για το σύστημα. Μόνο για τον λαό δεν ήταν αναμενόμενο που τον έκαμαν να πιστέψει πως ο Trump ήταν δική του επιλογή. Ναι τον ψήφισε. Αλήθεια είναι και τον οδήγησαν να τον θέλει με όσα επί 10ετιες προηγήθηκαν και περίπου τα υπαινίχθηκα σε όσα προείπα.

Αλλά –και θα το θυμηθείτε αυτό που γράφω – αν ο Barack Obama προετοιμάζονταν ήδη από το 2000 και το προαναήγγειλε χαριτολογώντας –(ποιος νομίζετε 😉 μα ο ικανότατος George Soros σε κλειστή εκδήλωση που χρηματοδοτούσε ο ίδιος ενός μεγάλου αμερικανικού πανεπιστημίου που νεότατος τότε ο αφροαμερικανός πολιτικός έκανε δειλά δειλά την πρώτη εμφάνιση ως υποψήφιος γερουσιστής – λέγοντας στους έκπληκτους συνδαιτημόνες τους «αυτός σε μερικά χρόνια θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ» κάνοντας κάποιους άλλους να μειδιούν κάτω από τα μουστάκια τους γνωρίζοντας πως κάτι τέτοιο και πρόωρο ήταν για τις ΗΠΑ και ανέφικτο και οι προϋποθεσεις δεν υπήρχαν (αλλά εν τω μεταξύ δημιουργήθηκαν μέχρι το 2008 χάρη στην παντοδυναμία των ΜΜΕ) και κάποιους άλλους να κοκκινίζουν…από ντροπή.

Και όμως ο Barack Obama και πρόεδρος έγινε και ρόλο μεσσία ανέλαβε αλλά δεν έφερε τίποτα νέο μόνο σταδιακή συρίκνωση της πάλαι ποτέ πανίσυχρης παντοκρατορίας των ΗΠΑ και αποστρατεύεται ως πιο «πετυχημένος» ασχέτως αν επί των ημερών του το αμεριανικό εξωτερικό χρέος υπεδιπλασιάστηκε. Αν η ανεργία εκτοξεύτηκε και άλλα πολλά που δεν είναι τοις παρούσης. Ναι είτε το θέλουμε είτε όχι είτε μας αρέσει είτε όχι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 – ο Donald Trump ορκίζεται 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Α! και κάτι ακόμα: Μην ακούτε όλες αυτές τις ανοησίες για τον τάδε τον δείνα τον Πατούλη τον Αυγούλη και τον κάθε λούλη (ελληναρά ) ότι θα παραβρίσκεται στην ορκωμοσία. Οι μοναδικοί ελληνικής καταγωγής και έληνες που είναι πράγματι προσκεκλημένοι και έχουν λάβει την χρυσή πρόσκληση είναι θεσμικά ο (εκάστοτε) Αχιεπίσκοπος Αμερικής δηλ ο κ.Δημήτριος και ο πολύς και πανίσχυρος Father Alex Karloutsos. Αυτός μάλιστα έχιε δώσει και την λίστα με τους 100 εκλεκτούς έλληνες που θα παρεβρίσκονται στην ορκωμοσία αλλά όχι στους επισήμους και σε ειδική θέση με βάση την αυτηρότατη εθιμοτυπία και το αντίστοιχο Αμερικανικό πρωτόκολο αλλά ανάμεσα στους 10.000 που τους έχει επιτραπεί να γεμίσουν τους χώρους γύρω από το καπιτώλειο.ε κάπου μέσα στους 10.000 πιθανώς να βρεθούν και αρκετοί που διατείνονται ότι έχουν προσκληθεί είτε εξ Ελλάδος –πράγμα δύσκολο γιατί δεν προβλέπεται οπότε μην ακούτε μπούρδες και ανοησίες που έχουν πουλήσει σε όλους εκείνους που γυρνάνε τα καναλια και στο αυτό τον δημοσιογραφων (κρυφά να μην ακουστεί αλλά να γραφεί όμως ως διαρροή) ότι «θα είμαι και εγώ στην Ορκωμοσία του Αμερικανού Προέδρου… έχω λάβει πρόσκληση» ούτε φυσικά ουδείς Έλλην Υπουργός θα βρίσκεται μεταξύ των 2500 προσκεκλημένων πολύ απλά γιατί δεν προβλέπετε αν δεν είναι αρχηγός κράτους.

Αυτό που προβλέπετε είναι ότι στις τέντες που θα στηθούν για να δεξιωθεί ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος κατ αρχήν τους 2500 επίσημους προσκεκλημένους του μπορεί να επιτραπεί και η είσοδος μόνον σε ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους ξένων κρατών, εν προκειμένω δηλ των κ.κ. Νίκου Παππά και Πάνου Καμμένου, και της συνοδείας τους αλλά ως εκεί και τίποτα περισσότερο. Και ίσως κάπου μέσα στο στριμωξίδι για να βγάλουν μια selfie να δούμε και κανά στιγμιότυπο… Αυτά για να μη σας παραμυθιάζουν.

Πηγή

*Μέρος του άρθρου δημοσιεύτηκε στη Huffington Post στις 19.01.2017


Alexstefanopoulos ΣΠ
Previous Post

Όλα όσα σηματοδοτεί η εκλογή του Doanald Trump

Next Post

Τα χαρακτηριστικά που συμπυκνώνονται πίσω από το "σωτήρα'' Αρτέμη Σώρρα

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Όλα όσα σηματοδοτεί η εκλογή του Doanald Trump

...και όσα δεν θα σας πουν και ούτε θα μάθετε... Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου...

19 January 2017
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία