Breaking

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Γιατί διεθνή ΜΜΕ στοχοποιούν τον Βαρθολομαίο για την Ιερουσαλήμ

EDITORIAL / ΔΙΕΘΝΗ / ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ / ΘΡΗΣΚΕΙΑ / ΚΟΣΜΟΣ / ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ / ΠΡΟΣΩΠΑ / 25 Ιανουαρίου 2018

Τα διεθνή ΜΜΕ ”απορούν” με τη σιωπή Πατριαρχείου για το ζήτημα της Ιερουσαλήμ… Μήπως όμως άδικα ή και τεχνηέντως;

Αποτέλεσμα εικόνας για βαρθολομαίοςΤις τελευταίες ημέρες, και ειδικά τα τελευταία 24ωρα, στα διεθνή και κυρίως Αμερικάνικα ενίοτε και στα τουρκικά ΜΜΕ, βρίσκεται σε εξέλιξη ένας δημόσιος «διάλογος» και ένας έντονος «προβληματισμός»… Ζητούμενο ; Η σιωπή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το ζήτημα της Ιερουσαλήμ…

Μάλλον υποβολιμαίος, υποκριτικός και αρκετά κατευθυνόμενος-  επιτρέψτε μου να πω βάση στοιχείων και ρεπορτάζ-, ο προβληματισμός αυτός… Προβληματισμός και αντίστοιχη αρθρογραφία πάντα με πρόσχημα την παρατεταμένη «σιωπή» του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, συγκριτικά με αρχηγούς άλλων Χριστιανικών (και όχι μόνον) Εκκλησιών και ηγετών Θρησκειών, οι οποίοι έσπευσαν να λάβουν θέση αναφορικά με την πρόσφατη απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Donald trump να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Μάλιστα, κάποιοι, ακροβατώντας σε λεπτές και ευαίσθητες ισορροπίες, παίζοντας εμφανώς παιχνίδια συνωμοσιολογίας αλλά υπογείως είναι ξεκάθαρο πως είναι υποκινούμενοι από σκοτεινά κέντρα… Δεν διστάζουν μάλιστα να συνδέσουν την 6η Δεκεμβρίου 2017, ήμερα που ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε την απόφαση του και έδωσε στην δημοσιότητα το σχετικό proclamation για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ, με την επίσκεψη στο Τελ Α Βίβ της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και την συνάντηση του με τον Ισραηλινό Πρόεδρο, την ίδια ημέρα, εξ αφορμής της ανακήρυξης του σε επίτιμο διδάκτορα από το κρατικό πανεπιστήμιο του Ισραήλ ως αναγνώριση των υπηρεσιών του για τον διαθρησκειακό διάλογο μεταξύ Ορθοδοξίας και Ιουδαϊσμού.

Μάλιστα εκείνη  την ίδια ημέρα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος  συναντήθηκε και με τον Ορθόδοξο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’. Παράλληλα αυτά τα ίδια κέντρα είναι που εμπλέκουν και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο με το υποτιθέμενο παρ ολίγον πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, εμφανίζοντας τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως άνθρωπο των ΗΠΑ(!) λόγω της στενής σχέσης του με τον Λευκό Οίκο, την Ιερά Αρχ. Αμερικής και ειδικά τον γνωστό για τις στενές –εδω και 30ετια από τα χρόνια ακόμα του μακαριστού Αρχ. Κυρού Ιακώβου- σχέσεις του με την Ουάσιγκτον και το State Department  ισχυρό κληρικό πατέρα Αλέξανδρο Καρλούτσο, ενώ παράλληλα αυτά τα ίδια κέντρα, είναι που διακινούν σενάρια διαδοχής του  331ου Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης  αναζητώντας  και τον …διάδοχο του κ. Βαρθολομαίου…

Την ίδια στιγμή  στην Άγκυρα, τα τελευταία 24ωρα προκλήθηκε  μεγάλος σάλοςτο ίδιο  και στους κόλπους της Τουρκικής κυβέρνησης ιδιαίτερης ανησυχίας μετά  το αποκλειστικό και άκρως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που είχε το περιοδικό Επίκαιρα στις 28 Δεκεμβρίου (και κυκλοφορεί ακόμα στα περίπτερα στην Ελλάδα) με τίτλο «ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ  ΜΙΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ».

Ένα ρεπορτάζ, που όμως , αφενός αδίκως προκάλεσε ανησυχία για την ζωή του Πατριάρχη σε κάποιους κύκλους στην Πόλη και στην Ελλάδα, και αφετέρου, πράγματι και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο ρεπορτάζ και την ανάλυση του περιοδικού, στόχο έχει να αφυπνίσει τους πάντες (σε Ελλάδα, ΗΠΑ και αλλού) για τους κινδύνους που ενδεχομένως να  διατρέχει ακόμα και η ίδια η ζωή του προκαθήμενου της Παγκόσμιας ορθοδοξίας Πατριάρχη Βαρθολμαίου. Κινδύνους που δείχνουν να αυξάνονται ιδιαίτερα, κάτω από το κλίμα πίεσης που υφίσταται ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, παρά την προσπάθεια μα κλείσει μέτωπα τουλάχιστον στους κόλπους της Ε.Ε.(συνάντηση με Γάλλο Πρόεδρο Εμ. Μακρόν, συναντήσεις με Γερμανό ΥΠΕΞ και άλλες προγραμματισμένες συναντήσεις σε Ευρώπη Τούρκων αξιωματούχων)

Μάλιστα το περιοδικό Επίκαιρα  παρουσιάζει πηγές και στοιχεία που συνηγορούν σε αυτό ακριβώς το συμπέρασμα : ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος χρήζει ιδιαίτερης  προστασίας και από τις Ελληνικές Αρχές, παρά τα μηνύματα καθησυχασμού που στέλνει η Αθήνα… Το έγκριτο περιοδικό, παρά τις αποκαλύψεις που κάνει και τα στοιχεία που παρουσιάζει,  δεν διστάζει να κάνει μια  « εσωτερική ενδοσκόπηση» των προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει η κεφαλή της παγκόσμιας Ορθοδοξίας.

Το ρητορικό ερώτημα «παγίδα» που τίθεται, με διαφορετικά κίνητρα από κάθε πλευρά, είναι γιατί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν λαμβάνει (μια κάποια ) θέση ως προς την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου για την Ιερουσαλήμ. Μιας και πράγματι και όντως – είναι θρησκευτικός αρχηγός και πνευματικός πατέρας , Πρώτος μεταξύ Πρώτων και Ίσος μεταξύ Ίσων, ηγέτης της Ορθοδοξίας ολόκληρης. Δηλ. Ηγέτης και καθοδηγητής μιας μεγάλης θρησκευτικής παγκόσμιας κοινότητας, της Κοινότητας των Ορθόδοξων Εκκλησιών, που πλέον ξεπερνά τα 330+ εκατομμύρια στον κόσμο ολόκληρο.

Η απάντηση είναι και απλή και σύνθετη. Πρώτον ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρίσκεται στη Τουρκία! Και αυτό τα λέει όλα! Ζει στην Τουρκία. Με ότι συνεπάγεται αυτό… Σε ένα Ισλαμικό(Σουνιτικό) κράτος που φαίνεται να  απέχει μόλις λίγα βήματα από ένα ακραίο Θεοκρατικό κράτος του Ισλάμ… ο καθείς μπορεί να καταλάβει τι θα σήμαινε τυχόν εμπλοκή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου σε αυτό το ζήτημα…

Δεύτερον, και επίσης ουσιαστικό, η Ορθοδοξία δεν έχει Πάπα! Δεν μιλάει ένας εξ ονόματος όλων και ειδικά για θέματα που δεν άπτονται άμεσα του Δόγματος και της Ουσίας της Ορθοδοξίας για τα οποία ο εκάστοτε Οικουμενικός Πατριάρχης οφείλει «αυτεπαγγέλατως» να λαμβάνει θέση ως θεματοφύλαξ της Ορθοδοξίας βάση των Ιερών Κανόνων και της Ιεράς Παραδόσεως.

Αποτέλεσμα εικόνας για πούτιν κύριλλοςΗ απόφαση για την αναγνώριση των Ιεροσολύμων ως πρωτεύουσα του Ισραήλ κατ αρχήν είναι πολιτική και ήδη θέση έλαβαν ο καθ ύλην αρμόδιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’ όπως επίσης και οι όμοροι Πατριάρχες Αντιόχειας κτλ. Παράλληλα ουδείς εκ των άλλων επίσης ισχυρών προκαθημένων, και εννοώ ευθέως τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο, έλαβε δημοσίως θέση όπως έκανε ο ηγέτης της Ρωσίας Β. Πούτιν. Το αυτό ισχύει και για τους άλλους Προκαθημένους των 14 Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών. Επί μέρους δηλώσεις Ορθοδόξων ηγετών, Μητροπολιτών, επισκόπων και κληρικών έγιναν, αλλά η επίσημη θέση εκφράστηκε από τον καθ ύλην αρμόδιο, κατά τα ειωθότα, τον Πατριάρχη Θεόφιλο και τον Πατριάρχη Αντιοχείας. Θα μπορούσαν να ειπωθούν πολλά ως απάντηση γιατί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν έλαβε ο ίδιος προσωπικά θέση όμως παρέλκουν καθώς ο κάθε ηγέτης κάθε Ορθόδοξης Εκκλησίας, ακριβώς επειδή δεν είναι Πάπας, αλλά υπάγεται και ελέγχεται από την Σύνοδο του, -στην Ορθοδοξία το πολίτευμα είναι η Δημοκρατία άλλως «η των πλειόνων ψήφος κρατείτω» – επομένως, προκειμένου και οι άλλοι προκαθήμενοι των υπολοίπων 14 Αυτοκεφάλων Εκκλησιών οφείλουν να «μιλήσουν» μόνο αν και εφόσον η «λαλιά» και οι τυχόν δηλώσεις τους θα έχουν περάσει από την βάσανο των Συνόδων των Εκκλησιών που ο καθείς εκ των 14 ηγείται. Αυτή είναι η Τάξη στην Ορθοδοξία.

Άρα όσοι υποκριτικά καμώνονται πως δεν γνωρίζουν και  «προβληματίζονται» ή αναζητούν απαντήσεις μάλλον θα πρέπει να εντρυφήσουν περισσότερο στα ενδότερα της Ορθόδοξης διδασκαλίας. Αν και ο «ιθύνων νους» φαίνεται να εδρεύει εκεί μεταξύ Νέας Υόρκης και Βοστόνης, γνωρίζει αρκετά καλά και τα δόγματα, και τα ιερά θέσμια της Ορθοδοξίας και την τάξη και τους Ιερούς Κανόνες…

Μάλιστα ο ίδιος «εγκέφαλος» είναι που ρίχνει στην «πιάτσα» και σενάρια διαδοχής του Πατριάρχη Βαρθολομαίου προτάσσοντας συγκεκριμένο ιεράρχη… μάλλον αρεστό στο βαθύ κράτος της Άγκυρας παρά στους κόλπους της εν συνόλω Ορθοδοξίας… Και δεν είναι μόνο αυτά.

Τα ίδια κέντρα σε όλο αυτό τον «αχταρμά» στοχευμένης παραπληροφόρησης, εμπλέκουν και τα εσωτερικά ζητήματα που έχουν ανακύψει στην Ιερά Αρχ. Αμερικής α) με την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Σικάγου και β) την επικείμενη διαδοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Γέροντα κ. Δημητρίου του οποίου η θητεία και τυπικά λήγει μετά την, την παραίτηση του τον περασμένο Αύγουστο(2017) ενώπιον της Πατριαρχικής Συνόδου, και το πέρας των εργασιών της  κληρικολαϊκή συνέλευσης, το κορυφαίο γεγονός ανά διετία της Ιεράς Αρχ. Αμερικής του προσεχούς Ιουνίου όπου και δημοσίως θα αποχαιρετίσει το Ποίμνιο που υπηρέτησε επί μια 18ετια(Αύγουστος 1999- Ιούνιος 2018).

Τα ίδια αυτά κέντρα όμως, προχωράνε ακόμα περισσότερο τους περίεργους ύποπτους και σκοτεινούς συλλογισμούς και προβληματισμούς τους, κάνοντας εσκεμμένη παραπληροφόρηση αποκρύπτοντας μάλιστα βασικά στοιχεία της πληροφόρησης και των πραγματικών γεγονότων που έχουν προηγηθεί, συνδέοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο με τον Σουνίτη Ιμάμη, και σήμερα ορκισμένο εχθρό τώρα πια του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν, Φεντουλάχ Γκιουλέν…

Αποτέλεσμα εικόνας για βαρθολομαιος γκιουλενΑποκρύπτοντας , όμως πολλά γεγονότα που σχετίζονται με αυτή την σχέση των δυο θρησκευτικών λειτουργών. Του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Ιμάμη Φεντουλάχ Γκιουλέν. Σημείο κλειδί αυτής της σχέσης των δυο ανδρών, είναι ο ίδιος ο Ερντογάν από τα χρόνια που ήταν ήδη δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης. Μια σχέση που οικοδομήθηκε σε καθαρά διαθρησκειακό επίπεδο διαλόγου, από τις αρχές της 10ετιας του 1990… λίγο πριν την εκλογή(Οκτώβριος 1991) του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο ύπατο Θρησκευτικό Αξίωμα αυτό του Οικουμενικού Πατριάρχη. Διαλόγου μεταξύ του Ισλάμ, μιας και μετά την 10ετια του 1980 ο Ιμάμης Φεντουλάχ Γκιουλέν κυριολεκτικά «μεταμορφώνεται» αμέσως μετά την γνωριμία του με τον νεοεκλεγή τότε Πατριάρχη Βαρθολομαίο…

Πως έχουν όμως τα γεγονότα και τι αποκρύπτουν όλα αυτά τα περίεργα και ύποπτα κέντρα που είναι ολοφάνερο τι ακριβώς επιδιώκουν και που στοχεύουν… Ας τα δούμε ορισμένα στοιχεία όπως τα βιώσαμε από τα χρόνια εκείνα. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι το 1999 το περιοδικό, τότε “God & Religion” η ελληνική έκδοση του, Θεός & Θρησκεία, κάνει ειδικό αφιέρωμα στον «μετριοπαθή» Ιμάμη Φεντουλάχ Γιουλέν καθώς αυτό είχε υποδειχθεί τότε από Ορθόδοξους κύκλους με τους οποίους άρχιζε να σχετίζεται το δίκτυο του Γκιουλέν στην Κων/Πολη αλλά και αλλού στην Δύση. Να προβάλλεται δηλ ο Ιμάμης  Γιουλέν, ως η μετριοπαθής και ήπια έκφραση του Ισλάμ στην Δύση. Όπερ και έγενετο.

Ο Ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν, από την άλλη, και ενώ παράλληλα  έχτιζε την σχέση του με την κορυφή της Ορθοδοξίας, τον έτσι κι αλλιώς μετριοπαθή Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αναζητώντας διέξοδο στον δυτικό κόσμο, και προκειμένου να απλώσει το παγκόσμιο δίκτυο του(σχολεία, ΜΜΕ, περιοδικά, κανάλια εφημερίδες κτλ) αλλά κυρίως μέσω της διείσδυσης του στο εκπαιδευτικό σύστημα κάθε χώρας, και με επίκεντρο τα σχολεία και τα πανεπιστήμια που άνοιγε παντού σε κάθε δυτική χώρα (κυρίως Γερμανία ) Αφρικανική Ήπειρο, αλλά και στις Τουρκόφωνες περιοχές την Ευρασιατικής περιοχής ανατολικά της Τουρκίας, καθώς νωρίτερα είχε ασπαστεί πλήρως το δόγμα του Τουρκούτ Οζάλ, του Παντουρκισμού, με την γνωριμία του με τον νεοεκλεγή τότε Πατριάρχη Βαρθολομαίο, βρίσκει αυτή την διέξοδο προς την δύση που χρόνια αναζητούσε. Έτσι κάνει την χρυσή τομή!

Και όχι χωρίς σχέδιο, αποφασίζει να κάνει αυτή την «μεγάλη στροφή» και με άρμα πάντα την παιδεία τον πολιτισμό, και παράλληλα σταδιακά κάνει το άνοιγμα προς την Δύση, μέσω πάντα αυτής της γνωριμίας του με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Μετά από αυτή την γνωριμία, που αποδείχθηκε κομβικής σημασίας οι δρόμοι για τον μέχρι προ τίνος σκληροπηρυνικό Ιμάμη Φεντουλάχ Γκιουλέν  ανοίγουν, step by step,  και ύστερα έπονται οι συναντήσεις με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο, και άλλους θρησκευτικούς ηγέτες του κόσμου  που εν τω μεταξύ μεσολάβησαν μετά την γνωριμία του με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο…

Έτσι σταδιακά ο Ιμάμης Γκιουλέν,  αλλάζει πρόσωπο, καθώς πριν ήταν ένας ακραίος πνευματικός διδάσκαλος του Ισλάμ, Ιμάμης του Σουνιτικού σκληρού Ισλάμ, ότι δηλαδή είναι σήμερα και ο Πρόεδρος της Τουρκίας και πνευματικόπαιδι του Ιμάμη  Φεντουλάχ Γκιουλέν, Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  Και όταν πια το Κεμαλικό κράτος αποφασίζει να κυνηγήσει τον Γκιουλέν, και η κατάσταση μύριζε μπαρούτι με σύλληψη του Ιμάμη το 1999, ήδη το κλίμα ήταν βαρύ και τεταμένο από πριν, αποφασίζει να πάει στις Ηνωμένες πολιτείες.

Τότε ακριβώς είναι που κάμει, και τυπικά αυτή την «στροφή» σχεδόν 180 μοιρών και από το ακραίο ριζοσπαστικό Σουνίτικο Ισλάμ και τον σκληρό Παντουρκισμό, αυτό δηλ που σήμερα στην πραγματικότητα ασπάζεται ο Τούρκος Πρόεδρος, και αρχίζει να ιδρύει και κέντρα διαθρησκειακού διαλόγου με έδρα στις ΗΠΑ και την Γερμανία, εκτός των σχολείων που ξεπετιούνταν σα μανιτάρια σε όλο τον κόσμο , και των ΜΜΕ, μέσω των οποίων ισχυροποιείται, συστηματικά.

Ο Ιμάμης Φεντουλάχ Γκιουλέν ήταν ο πνευματικός διδάσκαλος και μέντορας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η σχέση των δυο, δένοταν καθημερινά. Όσο ισχυροποιούνταν ο Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας, τόσο μεγάλωνε το δίκτυο του Ιμάμη Φεντουλάχ Γκιουλέν σε όλο τον κόσμο. Ο Ερντογάν είχε ασπαστεί τον ως τότε σκληροπυρηνικό Ιμάμη Γκιουλέν, γι αυτό και η σχέση των δυο, Γκιουλέν και Ερντογάν «δένεται», συστηματικά την δεκαετία του 1990 όλο και περισσότερο με ισχυρότατους πνευματικούς και πολιτικούς δεσμούς… Μέχρι την διάρρηξη αυτής της σχέσης των δυο ανδρών το 2010…

Σχετική εικόναΟ Ιμάμης Γκιουλέν μάλιστα είναι αυτός που γαλουχεί, κατηχεί και καθοδηγεί προσωπικά τον φιλόδοξο νεαρό, φέρελπη στην Πολιτική σκηνή τότε υπό το αξίωμα του Δημάρχου της Κων/Πολης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είναι εκείνος που τον πείθει να προχωρήσει και να κάμει το δικό του κόμμα!

Από την άλλη ο Ιμάμης Γκιουλέν, παύει να είναι αυτό που εξέφραζε από τα μέσα της δεκαετίας του 1950 και που εκφράζει στα κηρύγματα και τα βιβλία του μέχρι και τα τέλη της 10ετιας του 1980, για αυτό και ήταν μόνιμος στόχος του Κεμαλικού κράτους ακριβώς επειδή , ασπάζονταν θεοκρατικές αντιλήψεις(επιβολή του νόμου της Σαρία κτλ) εξέφραζε και διακήρυττε την θέσπιση ενός θεοκρατικού κράτους. Αλλάζει. Μεταμορφώνεται. Εξελίσσεται… Σε έναν μόνιμο ερευνητή και αναζητητή του διαθρησκειακού διαλόγου… Αξίζει να μελετηθεί η σχετική μελέτη για τον συγκεκριμένο Ιμάμη του καθηγητή κ. Ιωάννη Μάζη(στο περιοδικό Foreign Affairs  “ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ” 26 03 2014)

Αποκρύπτουν δε, όλοι αυτοί, μια σημαντικότατη λεπτομέρεια: ποιος(;) σύστησε σε ποιον (;) Ο Ερντογάν σύστησε τον Γκιουλέν στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο; Ή ο Γκιουλέν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο  στον Δήμαρχο της Κων /Πολης Ρ.Τ. Ερντογάν… ;

Όλα αυτά τα σενάρια…οι προβληματισμοί και ο δημόσιος διάλογος είναι το πρόσχημα. Είναι ηλίου φαεινότερο που αποσκοπούν… Πρόδηλη και ξεκάθαρη η πρόθεση: να στοχοποιήσουν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο! Αυτό ακριβώς είναι που θέλησε να αναδείξει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των Επικαίρων. Τους κινδύνους δηλ. που διατρέχει ο Πατριάρχης του Γένους των Ορθοδόξων ανά τον κόσμο!

Α.Σ.

 

ΔΕΙΤΕ και αυτά για πληρέστερη ενημέρωση σας αλλά και προς επίρρωση όσων γράφονται… :

Aναβλητικότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο υπαρκτό θέμα της Ιερουσαλήμ

Ετοιμάζει διάδοχη κατάσταση η Ουάσινγκτον για τον πνευματικό της εκπρόσωπο στην Τουρκία

 Οι προσπάθειες παραγκωνισμού του αρχιεπίσκοπου Δημήτριου συνεχίζονται

 

Επίκαιρα, τ. 390:

Ερντογάν και Μυστικές υπηρεσίες περικυκλώνουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη


Alexstefanopoulos ΣΠ
Previous Post

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Next Post

Ένα μήνυμα ενότητας και αγώνα για τη Μακεδονία μας!

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Εκατοντάδες χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη και βροντοφώναξαν...

24 January 2018
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία