Breaking

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Στρατηγικής σημασίας για τον Donald Trump η εξόντωση του Abu Omar Al – Baghdandi !

EDITORIAL / ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ / ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΘΕΜΑ Ι / 28 Οκτωβρίου 2019

Η ΔΙΑΜΟΡΦΟΥΜΕΝΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ(ΕΛΛΑΔΑ)

Η αστραπιαία επιχείριση των Αμερικανικών δυνάμεων εναντίον του πνευματικού, πολιτικού  και στρατιωτικού  ηγέτη του Ισλαμικού κράτους   Abu Omar al-Baghdadi ήταν το τελευταίο μεγάλο χτύπημα στην καρδιά του ακραίου ριζοσπαστικού Ισλαμισμού! Ένα καίριο χτύπημα στην ισλαμική προσπαγάναδα Μια γροθιά στο στομάχι σε όσους προετοιμάζονται να τον διαδεδχθούν αλλά και ένα μήνυμα στους κόλπους της νέας Al Qaeda  η οποία έχει αναδιαρθωρθεί και σχεδιάζει δυναμικά χτυπήματα σε στρατηγικούς στόχους της Δύσης και των ΗΠΑ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα τελευταία δυο χρόνια οι δίαυλοι επικοικνωνίας της Al Qaeda με τον Abu Omar al Baghdandi είχαν πυκνώσει και είχαν γίνει και κοινές επιχειρήσεις στην Υεμένη όπου κυριαρχούν πολλά και διάφορα παρακλάδια (απομεινάρια) και των δυο δολοφονικών Ισλαμικών οργανώσεων. Ωστόσο, ο απόηχος από αυτή την εξέλιξη στο εσωτερικό των ΗΠΑ και ειδικά στην εσωτερική πολιτική σκηνή με τους δημοκρατικούς και για τους ισχυρούς και ανίσχυρους επικριτές του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump, ήταν ένα επίσης μεγάλος χτύπημα!

 Ένα ακόμα ηχηρό  χαστούκι σε όλα εκείνα τα πρόσωπα που τον  μάχονται, λυσαλαία και μανιοδώς τον, πράγματι εκκεντρικό Αμερικανό μεγαλό επιχειρηματία. Κατέριψε και την τελευταία στρατιά επιχειρημάτων όσων των λοιδορούσαν. Τον ενέπαιζαν. Τον συκοφαντούν. Ψευδολογούν εις βάρος του! Το κατέκριναν για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το θέατρου του πολέμου που ξεκίνησε ο Τούρκος  Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν,  κομματιάζοντας, και κάνοντας  την συνθήκη της Λωζάνης κουρελόχαρτο. Γιατί αυτός είναι ο στόχος. Μέχρι τα τέλη του 2023/2024 να έχει ολοκληρώσει το σχέδιο του για επαναχάραξη των συνόρων της Τουρκίας με όσες χώρες  συνορεύει  από στεριά και από θάλασσα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, από την άλλη, αποδεικνύει καθημερινά ότι δρά  βάση  συντονισμένου και καλά επεξεργασμένου σχεδίου συγκεκριμένης, πολιτικής και στρατιωτικής  δράσης. Το απέδειξε. Οι Δημοκρατικοί όπως και οι εσωτερικοί ύπουλοι εσωκομματικοί του αντίπαλοι, δέχθηκαν ένα ισχυρότατο σόκ από την τελευταία εξέλιξη από  αυτή  την αιφνιδιαστική  κίνηση νίκης έναντι ενός πραγματικού και υπαρκτού κινδύνου- εφιάλτη για την Δύση και τις ΗΠΑ  που ήταν ο Abu Omar al-Baghdadi!

Η εξάλειψη  αυτού του αιμοσταγή δολοφόνου,  δίνει στον από παντού δεχόμενο ύπουλα χτυπήματα, Αμερικανό Πρόεδρο  ισχυρό πλεονέκτημα και προβάδισμα δυνάμεων και πολιτικής ισχύος και εν όψει των εκλογών που έρχονται την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ αλλά κυρίως προετοιμάζει το πολιτικό  έδαφος για την μεγάλη μάχη για την διεκδίκηση της δεύτερης θητείας του.

Αν οι αμερικανοί πίστευαν κατ ελάχιστον τα αμερικανικά συστημικά ΜΜΕ η δημοτικότητα του Trump θα είχε εκμηδενιστεί. Το αντίθετο. Βρίσκετια πάλι σε υψηλά ποσοστά. Αυτό κάτι λέει… Αν δεν ζεις στην Αμερική να αφουγκράζεσαι την κοινή γνώμη, που τον υπερασπίζεται με πολύ ισχυρά επιχειρήματα, της απλής κοινής λογικής, τα οποία   αντλούν από την καθημερινότητα τους σε κάθε επίπεδο, στις επιχειρήσεις, στον τομέα της υγείας, στην μείωση της ανεργίας, στην αύξηση των επιχειρηματικών δράσεων σε όλες τις πολιτείες, δεν είναι εύκολο να αντιστρέψεις επιχειρημαρτολογία σε κάποιον που ζει στο Παρίσι ή στην Αθήνα και καθημερινά βομβαρδίζεται από στοχευμένη παραπληροφόρηση σε σημείο γελοιότητας εναντίον του Αμερικανού Προέδρου. Ο απλός Αμερικανός πολίτης που βλέπει εξώφθαλμα τα ψεύδη που γράφονται στα δυτικά ευρωπαϊκά ΜΜΕ εναντίον του Αμερικανού Προέδρου, επιστρατεύει απλώς την κοινή λογική της δικής τους καθημερινότητας.  Μου έλεγε πολύ γνωστός ισχυρός ΕλληνοΑμερικανός επιχειρηματίας ότι «όταν ο απλός αμερικανός βλέπει ότι περισσότερο από 43.000.000 είναι οι δικαιούχοι των food stamps και αυτή την νοοτροπία που πάει πίσω την Αμερική από αυτό που φτιάχτηκε να είναι για να υπερισχύει ως χώρα με ελεύθερη οικονομία, τόσο, θα ψηφίζει τον Trump και με τα δυο χέρια».

Και ο συνομιλητής μου συνεχίζει «το σύστημα των Δημοκρατικών και ειδικότερα το σύστημα Clinton έχει μάθει τον κόσμο στα κουπόνια για το κάθε τι κάθε Παρασκευή. Κουπόνια για φαγητό σε κοινωνικά απαξιωμένους που όμως δεν είναι Αμερικανοί. Κουπόνια και χρήματα για τους ναρκομανείς. Κουπόνια για τους μετανάστες. Κουπόνια και χρήματα για τους παράνομους. Και ο ίδιος ο αμερικανός πλήτονταν από μια φοροκαταιγίδα φτάνοντας την Αμερική στα όρια της Βενεζουέλας η οποία παρ ότι πλούσια χώρα με κοιτάσματα και ένα σωρό πόρους είναι έτοιμη να εκραγεί κοινωνικά και οικονομικά, πως θα πάει να ψηφίσει τον οποιοδήποτε δημοκρατικό. Οι δημοκραρτικοί -μου συνεχίζει με πάθος ο συνομιλητής μου- κλέβουν εδώ και 30 χρόνια τις εκλογές με τα checks! Αυτό έπρεπε να αλλάξει και το άλλαξε αυτό ο τρελός πρόεδρος  όπως τον χαρακτηρίζουν όλοι αυτοί οι πληρωμένοι». Αυτή είναι η κρατούσα κοινωνική  άποψη της πλειοψηφίας  για τον Αμερικανό Πρόεδρο παρά τα όσα γράφονται στην Ευρώπη και αναμεταδίδονται δορυφορικά σε όλο τον κόσμο εναντίον του από στρατευμένα ΜΜΕ και στρατευμένους δημοσιογράφους.  Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι την δεύτερη θητεία ο Donald Trump την έχει στο τσεπάκι το ίδιο και τους ψήφους αυτή την φορά! Γιατί την προηγούμενη φορά ο απλός Αμερικανός Πολίτης πιστεύει-είναι πεποισμένος για αυτό- οι Δημοκρατικοί πάλι είχαν κλέψει στις κάλπες!

Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι δείκτες της αμερικανικής οικονομίας έχουν βελτιωθεί με απίστευτη ταχύτητα και ένα ένα ζήτημα για το οποίο ουδείς εκ των επικριτών του μιλάει στην δημόσια κριτική που ασκείται στον Αμερικανό Πρόεδρο. Η ίδια άποψη υπάρχει και στις τάξεις των ΕλληνοΑμερικανών εξ αρχής και πριν εκλεγεί το 2016 και φυσικά αφού εξελέγη. Το προφίλ του Αμερικανού Προέδρου έχει ενισχυθεί παρά την καθημερινή λάσπη που τρώει σε κάθε πτυχή της ζωής του. Όχι πως ήταν ένα καλό παιδί. Ένας τίμιος και ηθικός οικογενειάρχης επιχειρηματίας. Αλλά δεν τον νοιάζει τον Αμερικανό αυτό! «Ποιος νοιάζεται» ; «who cares»!  Σου λέει και σου τα έχει απαντήσει όλα πριν του πεις ότι δήποτε!  Και έχει δικίο! Γιατί ο κανονικός Αμερικανός κοιτάει το σπίτι του. Την  οικογένεια του. Τους ανθρώπους του. Τα παιδιά του.  Την φαμίλια του ολόκληρη. Την επιχείριση του. Την πρόοδο του και την δυνατότητα να παράγει χρήμα και ευημερία.  Αυτό είναι το αμερικανικό όνειρο! «the American dream»! Για αυτό ήρθε στην Αμερική πριν χρόνια ο παππούς του, για αυτό ήρθε ο ίδιος πρώτη γενιά!

Αυτά είχαν αρχίσει να χάνονται από την δεύτερη 4ετια Clinton. Τι και αν μεσολάβησε η διακυβέρνηση Bush, η ζωή τους δεν καλυτέρεψε. Τα πτώματα ήταν μια καθημερινή σκληρή πραγματικότητα για τον Αμερικανό και ας ήταν ισπανικής καταγωγής δεύτερη και τρίτη γενιά, γιατί ο κανονικός Αμερικανός, όποιας γενιάς, είναι ελίτ! Καταλαμβάνει κρατικά και άλλα πολιτικά και πολιτειακά αξιώματα. Ενώ οι άλλες φυλές και κοινωνικές τάξεις έχουν μεν χρήμα, ευημερία αλλά ως εκεί. Και δεν τους ένοιαζε. Έλα όμως που η δεκαετία του 1990 ήταν καθοριστικής και αποφασιστικής σημασίας για την δεύτερη και τρίτη γενιά κάθε εθνικότητας. Ισχύει και για την Ελληνική Κοινότητα. Υπήρξε ανέλιξη.  Άνοδος. Ανέλιξη κοινωνική και πνευματική. Άνοδος βοιτικού επιπέδου. Αλλάξαν οι προταιρεότητες. Τα θέλω και οι απατήσεις. Η παιδεία και η μόρφωση έπαιξαν καταλυτικό ρόλο. Έτσι αποτέλεσμα αυτής της ανέλιξης/εξέλιξης σε όλους τους τομείς της ζωής  υπήρξε η αναγκαιότητα ενός νέου είδωλου που όμως θα εξυπηρετούσε τα  βαθύτερα σχέδια της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης αλλά ταυτοχρόνως και της σύγκρουσης των πολιτισμών που πεισματικά προανήγγειλε ο Σάμιουελ Χάντικτον, ξεχασμένος σε κάποιο μουντό γραφείο ενός πανεπιστημίου, μέχρι που ήρθε η ώρα και η φιλοσοφία του, περί “σύγκρουσης των πολιτισμών και των θρησκειών” έλαβε σάρκα και οστά με ην άνοδο και την υπερίσχυση των δημοκρατικών. Έτσι, γεννήθηκε και η Al Qaeda   και εν συνεχεία το ISIS προκειμένου  να εξυπηρετηθούν τα σχέδια της παγκοσμιοποιήσης (Νέας Τάξης Πραγματων) την οποία όπου δεν μπόρεσαν αν επιβάλουν δια της οικονομικής παγκοσμιοποίησης την επέβαλαν βιαίως  πότε δια της λεγόμενης «αραβικής άνοιξης», που ως κατεδείχθει μόνον Αραβικής δεν προελεύσεως  δεν ήταν… και μετά με τον πόλεμο στην Συρία… Και άλλα όσα έχουν επεξεργαστεί με επίκεντρο την Ανατολική Μεσόγειο και σε λίγο το Αιγαίο και την Ελλάδα…

Εξ ου και ως αναγκαιότητα προέκυψε πια ως κεντρικό σύνθημα το Πρώτα η Αμερική! «AMERICA first», εκείνοι που το έβαλαν στο στόμα του μεγιστάνα έξυπνα και τεχνηέντως γνώριζαν σε βάθος τι έρχεται… Ήξεραν τι έρχεται και τι κάνουν.

Οι σοβαροί  οικονομικοί αναλυτές έβλεπαν ταχέως την Βενεζουελο-ποίηση των ΗΠΑ.  Το χρέος που παρέλαβε η διακυβέρνηση Obama ήταν κάτι λιγότερο από 9 τρις και το παρέδωσε σχεδόν 20 τρις(+)! Και επί τρία χρόνια ο Donald Trump μόλις που το προσαύξησε κατά 1,4 τρις! Ενώ καθημερινά οι δείκτες στην Union square (14Av) μεγάλωνε στον πίνακα που υπάρχει εκεί για να θυμίζει στους Αμερικανούς ότι η  επίπλαστη ευημερία έχει κόστος.

Ο Απλός Αμερικανός που υποστηρίζει τον όντως εκκεντρικό  Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump  ακόμα και αν κάποια από όλα όσα ανακαλύπτουν -και θα ανακαλύψουν ή και θα του στήσουν μέχρι τις εκλογές του 2020 – βρεθούν να έχουν ίχνος ή βάση αληθείας, είναι τόση η λάσπη και η συκοφαντία που έχει  δεχθεί, αν και ο ίδιος αποδεικνύεται τέρας αντοχής , που ο Αμερικανός Πολίτης,  και αλήθεια να υπάρχει σε ότι και αν του προσάψουν δεν θα την δει! Υπάρχει πλέον ένας είδος “κοινωνικής και πολιτικής τύφλωσης”! Αντιθέτως θα μεγάλωσει το χάσμα και η κοινωνική αναντιστοιχία με τους δημοκρατικούς και τα θολά σκοτεινά μουχλιασμένα δωμάτια των ρεμπουμπλικάνων που του στήνουν τις πιο φοβερές παγίδες σε κάτι ξεχασμένες και από τον Θεό Πολιτείες…

Μέχρι στιγμής οι Δημοκρατικοί δεν έχουν βρει το αντίπαλο δέος που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την κυνική σκληρή ψυχραιμία του Donald Trump! Τον ψάχνουν αλλά ψάχνουν μέσα στα ακουπίδια και αυτό είναι το χειρότερο για εκείνους και το καλύτερο για τον σκληροτράχειλο Τράμπ!

Δυστυχώς, τα αμερικανικά ΜΜΕ στην πλειοψηφία τους είναι στρατευμένα εναντίον του, όχι μόνο λόγω οικονομικό πολιτικών συμφερόντων και συμμαχίων των ιδιοκτητών τους με τους ισχυρούς της Παγκοσμιοποίησης, αλλά και διότι η πλειονότητα των δημοσιογράφων που εργάζονται σε αυτά βρίσκονται στις λίστες των pay role γνωστών δημοκρατικών γερουσιαστών και μελών του Κογκρέσου στο οποίο οι Δημοκρατικοί (δυστυχώς) έχουν την κρατούσα πλειοψηφία.

Από αυτές τις λίστες (δυστυχώς)  δεν λείπουν και ονόματα γνωστών δικών μας Ελλήνων και Κυπρίων δημοσιογράφων, όπως του Μιχάλη Ιγαντίου, οποίος λυσαλαία μάχεται τον Αμερικανό πρόεδρο λές και η πένα του μπορεί να επηρεάσει έστω 10 ψηφοφόρρους του Trump!

Πολύ δε περισσότερο που το λιγοστό αναγνωστικό κοινό που  έχει μείνει στον – κατά άλλα φίλτατο- Μ. Ιγνατίου, τον κοιτάει περισσότερο με την λογική του κουτσομπόλη και για να δει τι σκαρφίστηκε πάλι το αρωστημένο  μυαλό του, παρά γιατί θεωρεί αξιόπιστη οποιαδήποτε πληροφορία αναφέρει έστω πια και αν αποδίδει την πηγή.  Άλλωστε ουδείς σοβαρός αναλυτής, πια στην Κύπρο και την Ελλάδα, (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που και αυτοί πια έχουν αρχίσει και δεν τοθ βγαίνουν στο τηλέφωνο) αξιοποιεί ότι δήποτε από τις «πληροφορίες» ή τις εκτιμήσεις του…Γιατί σε όλα όχι απλώς έχει πέσει έξω αλλά γιατί όλα απεδείχθησαν παγίδες σε άλλους που έστηνε… Αυτά για να μη ξεχνιώμαστε μιας και είπαμε το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος του 2020 θα είναι σε εξέλιξη ένα μεγάλο διαρκές αφιέρωμα στον Μιχάλη Ιγνατίου…


Alexandros Stafanopoulos
Previous Post

Η λύση του Ουκρανικού ζητήματος στα χέρια του Αρχιεπισκόπου κ.  Ιερώνυμου!

Next Post

Απο το 1959 προειδοποιούσαν οι αρμόδιες επιτροπές ατομικής ενέργειας το Κογκρέσο για τον Κίνδυνο της Τουρκίας!

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Η λύση του Ουκρανικού ζητήματος στα χέρια του Αρχιεπισκόπου κ.  Ιερώνυμου!

Ιστορική ευκαιρία η δήλωση της Ρωσικής Εκκλησίας.  Η Ελλαδική Εκκλησία...

26 October 2019
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία