Breaking

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Με σεβασμό στην δημοσιογραφική Δεοντολογία, στις Αρχές και το Ήθος, με Ευθύνη παραπέμπουμε στις Πηγές!

EDITORIAL / Slider / ΑΡΘΡΑ / ΕΠΙΚΑΙΡΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ / ΤΟ ΘΕΜΑ / 10 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια εποχή που η  Επαγγελματική Δημοσιογραφία  διεθνώς (& παγκοσμίως) περνάει κρίση ουσίας και υπαρξιακής  ταυτότητας, με τα fake news να κυριαρχούν στα λεγόμενα συστημικά ΜΜΕ, αποτελώντας το βασικό πυλώνα στήριξης της παγκοσμιοποίσης και   «οπλοστάσιο» πολιτικών, γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, ενίοτε δε και κατάχρησης  από μικρά προσωπικά (προσωποπαγή) ιδοτελή συμφέροντα, η επαγγελματική και ερευνητική δημοσιογραφία οφείλει, και υποχρεούται  να αντισταθεί.  Να ορθώσει ανάστημα αξιοπρέπειας. Να αρθρώσει Λόγο.  Να επιδείξει Ήθος.  Εντιμότητα.  Συνέπεια. Συνέχεια.  Ο κάθε Ένας και η κάθε Μια στο δικό του μέτρο ευθύνης. Είτε ως αποστολής -είτε ως Λειτούργημα / Υπούργημα έναντι της Κοινωνίας  των Πολιτών είτε ως Εππαγελματίας –  Ερευνητής – Μελετητής  οφείλει να αναλάβει Δράση εναντίον των fake news αντιτάσσοντας και αρθρώνοντας υπεύθυνο Λόγο! Εμπράκτως. Με χρήση και αναφορά στις πηγές. Χωρίς κατάχρηση του όρου ” ανώνυμες (κρατικές, διπλωματικές κλπ) “πηγές” και παραπομπής (με ενεργό link) στις απευθείας πηγές.

Με   προσωπική (ή και διασυλλογική) δράση. Με  προσωπική  Ευθύνη   αναλαμβάνοντας, δράση, στο μέτρο που  αναλογεί στις δικές του/ τους  δυνατότητες με αντίστοιχες  πρωτοβουλίες. Ο κάθε ένας. Η κάθε μια. Η κάθε συλλογική ομάδα, ή ακόμα και ως έντυπα ή ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Στην Ελλάδα η κρίση αυτή μαστίζει κυρίως την λεγόμενη επαγγελματική δημοσιογραφία σε όλα τα επίπεδα. Σε επίπεδο προσωπικό όπου ο καθείς κατασκευάζει μια είδηση(fake news) την στέλνει και σε δέκα κολητούς του συστήματος και του αυτού ιδίου φυράμος και αρχίζει η αναπαραγωγή (αναδημόσιευση) σε κάθε λογής, και πολλές φορές χωρίς ταυτότητα(όνομα και διεύθυνση) blog κτλ.  Το ίδιο ισχύει και στον   έντυπο και κυρίως στον ηλεκτρονικό συστημικό Τύπο. Δυστυχώς η παραγωγή fake news και μάλιστα από μεγάλης αναγνωρισμότητας πρόσωπα  (δημοσιογράφοι) οι οποίοι εκμεταλεύονται αυτού του είδους, το πρόσκαιρο προσόν που τους χάρισε το «ελληνικό»; πολιτικό και οικονομικό media-κο σύστημα τη τελευταία 20ετια, της αναγνωρισμότητας,  μέσα από κάθε δελτίο ειδήσεων, κάθε εκπομπή κτλ, είναι που ορισμένες των περιπτώσεων κραυγάζει για την κατηφορική πορεία της Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Ελλείψει, μάλιστα  σοβαρού και ικανού  θεσμικού νομικού πλαισίου, που να προλαμβάνει αλλά και να αποτρέπει από τέτοια φαινόνενα ηθικής και επαγγελματικής απόπτωσης,  ο κάθε ένας/μια φτιάχνει μια fake είδηση.  Όσο πιο μεγάλο το ψέμα τόσο μεγαλύτερη απήχηση. Όσο μεγαλύτερο το συστημικό ΜΜΕ τόσο μεγαλύτερος ντόρος.Θόρυβος!Κύμβαλλα  αλλάζοντα…

Συγκεκριμένη μάλιστα  περίπτωση ανδρός εξ Ουάσιγκτων ορμόμενου, και εν πολλοίς καταγινόμενου με την  βιομηχανική κατασκευή (ανά)κατάσκευή παρόμοιων fake news που μετά κάνουν μια γύρα  και στο  ελληνικό φθίνουσας πορείας διαδίκτυο. Πολλές φορές δε, για να έχει και ολίγον από «επίγευση» εθνικής απόχρωσης, είτε υπέρ Κύπρου, σπανιότερα υπέρ Ελλάδος,  κατασκευάζει -ανακατασκευάζει / ανασυντάσσει , είτε παλαιές επίσημες δηλώσεις Αμερικανών πάγιας πολιτικής  με ολίγη(ή και μπόλικη) από διαστρέβλωση, τις αποδίδει και  στον  αμερικανικό παράγοντα ( συνήθως σε αξιωματούχο του State Department)   τις  βαπτίζει και «αποκλειστικές  δηλώσεις» και δένει το γλυκόξυνο!   Και έτσι  το κάθε κατασκεύασμα και προϊόν της δικής του εγκαστρίμυθης, ενίοτε και φτωχής   φαντασίας, τοποθετείαι ως “αποκλεστική δήλωση” ανώτατου(;)  αξιωματούχου(;)  και πάντα ανώνυμου του   State Department -χωρίς ποτέ βεβαίως   να δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό στην επαγγελματική Δεοντολογία…   “δηλώσεις” δε που εν πολλοίς έρχονται και σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη ακολουθούμενη πολιτική των ΗΠΑ.  Το φρούτο τούτο καρποφορεί αποκλειστικά μόνο στην Ουάσιγκτον…

Η ερευνητική ομάδα του www.GreekAmericanNewsAgensy.com* By  alexstefanopoulos.gr  συμβάλοντας στο μέτρο του δυνατού στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της επαγγελματικής δημοσιογραφίας , αφενός ως απάντηση στην  βιομηχανία παραγωγής fake news και αφετέρου στοχεύοντας  στην σταδιακή  ποιοτική αναβάθμιση της ερευνητικής – επαγγελματικής δημοσιογραφίας,  εφ εξής καθιερώνει μια νέα υπηρεσία αποκλειστικά για τους συνδρομητές της. Εντελώς δωρεάν. Με μια εγγραφή -συνδρομή. Δοκιμαστικά  για όλο το 2020. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι και έχουν λάβει σχετικό news letter  ειδοποίηση απλώς επιβεβαιώνουν (αν χρειάζεται) την εγγραφή τους.

Το ερευνητικό  υλικό που δημοσιοποιείται  απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες (και όχι μόνον) δημοσιογράφους. Εραστές της αλήθειας. Ερευνητές. Μελετητές.  Αναλυτές. Φοιτητές.  Πανεπιστημιακούς, ιστορικούς. Think tank.  Ινστιτούτα. Ερευνητικά Κέντρα.  Κάθε άλλον/η που  επιθυμεί να έχει πρόσβαση απευθείας στις πηγές. Έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ

Οι θεματικές ενότητες πολλές και ποικίλες: Κοινωνία. Πολιτική. Γεωπολιτική. Οικονομία. Δικαιοσύνη. Δικαστικές αποφάσεις. Πρόσωπα. Απόρρητη αλληλογραφία. Ελληνισμός Αμερικής. Διασπορά.  Παλιά άρθρα. Εθνικά ζητήματα: Ελλάδος / Κύπρου. Φάκελος Κύπρου. Φάκελος Μακεδονία. Ορθόδοξη Εκκλησία. Θρησκεία. Διαθρησκειακός Διάλογος. Διορθόδοξα Θέματα – Αποφάσεις.  Ανέκδοτα -Αδημοσίευτα Ρεπορτάζ. Αφιερώματα. Πρόσωπα. Πορτραίτα. 

Εν ευθέτω χρόνω, και αναλόγως αποδοχής και απήχησης θα δημοσιοποιηθεί σχετικός κατάλογος (intex) με τις θεματικές.

Η κεντρική  βάση δεδομένων αποτελεί το ιστορικό ερευνητικό   αρχείο του Δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου (και της ομάδος του). Συσωρευμένη μια εμπειρία 35 ετών επαγγελματικής δημοσιογραφίας σταδιακά θα μπορεί να βρίσκεται στην διάθεση του κάθε ενός ενδιαφερόμενου με ΜΟΝΟΝ  μια απλή εγγραφή Συνδρομή(ή επιβεβαίωση).

Σε πρώτη φάση  από τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 11ης Νοεμβρίου 2019, αρχικώς , και σε τακτά χρονικά διαστήματα , ανά μια ή και δυο ώρες ανάλογα τον όγκο των αρχείων,  θα αρχίσει να απελευθερώνονται  Α δόση από  επίσημα  κρατικά αρχεία, εκθέσεις αμερικανικών ομοσποδιακών  οργανισμών και κέντρων σκέψης (think tank) και λήψης αποφάσεων.

Κεντρικό θέμα σε αυτή την  πρώτη  θεματική ενότητα η Τουρκία.   Θα απελευθερωθούν -δημοσιοποιηθούν συνολικά   450 αρχεία που αφορούν την Τουρκία και στα σχέδια της για το Αιγαίο, την Ελλάδα, την Συρία την Μέση -Νέα και Παλαιά – Ανατολή. Τους S-400 τα F-35, πυρηνικά-χημικά,και άλλα οπλικά συστήματα. Τον Αραβικό κόσμο. Τις επεκτατικές της  βλέψεις και διαθέσεις.  Τα βαθύτερα σχέδια για την βίαιη επέκταση των συνόρων της. 

Τυχόν ερωτήσεις – διευκρινήσεις  ή τυχόν αιτήματα χρήσης από έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ (χωρίς το υδατόγραφημα watermark) στο  info@alexstefanopoulos.gr

Με σεβασμό στην δημοσιογραφική  Δεοντολογία, στις Αρχές και το Ήθος,   επιστρέφουμε στις ρίζες , και τις μεγάλες Αξίες και Αρετές του Διαχρονικού Ελληνισμού των Πέντε Ηπείρων.  Καλή ανάγνωση.

Με συναίσθημα  Ευθύνης παραπέμπουμε στις Πηγές.

Για την ερευνητική ομάδα και του www.greekamericanewsagency.com

Αλέξανδρος Μ. Στεφανόπουλος     


Alexandros Stafanopoulos
Previous Post

"ΠΡΟΣΟΧΗ" Νέα κατασκευασμένη "είδηση" από τον Μιχάλη Ιγνατίου περί ανύπαρκτων δηλώσεων του Αμερικανού διπλωμάτη Matthew Palmer στην Αθήνα!

Next Post

Η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τι "έβλεπαν" Αμερικανοί Αξιωματούχοι του State Department από το 2016

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

"ΠΡΟΣΟΧΗ" Νέα κατασκευασμένη "είδηση" από τον Μιχάλη Ιγνατίου περί ανύπαρκτων δηλώσεων του Αμερικανού διπλωμάτη Matthew Palmer στην Αθήνα!

{NEW} Fake News  Hellas Journal by Mike Ignatiou Στις 7 Νοεμβρίου 2019, στο πλαίσιο περιοδείας...

8 November 2019
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία