Breaking

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Η Ελλάδα οφείλει και υποχρεωούται να αναθεωρήσει τα πάντα! Πολιτική! Σχέδια. Στρατηγική! Όλα!

Breaking news / EDITORIAL / Slider / 21 Ιανουαρίου 2020

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ / ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Η Ελλάδα οφείλει και ιστορικά  υποχρεούται να αναθεωρήσει τα πάντα! Αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό  ρόλο στην ευρύτερη και μείζονα περιοχή  Ανατολικής Μεσογείου και Βαλκανίων

Να αναθεωρήσει Πολιτικές! Γεωπολιτική! Με νέα κεντρική εθνική στρατηγική!  Νέα πολιτικά  Σχέδια!  Εγκαταλείποντας,  έστω και την τυπικά αυτή, καθ αυτή,   ηττοπαθή   τακτική του αμυντικού   κατευνασμού,  για  να περάσει στον πολιτικό και γεωπολιτικό  ρεαλισμό της «επιθετικής Ειρήνης»!

Η Ελλάδα δυστυχώς εδώ και αρκετό καιρό, τρέχει. Μόνον τρέχει όταν  δεν είναι απλός  παρατρητής και θεατής των εξελίξεων. Ο Ερντογάν προελαύνει στην Μεσόγειο και έρχεται η σειρά των Βαλκανίων. Κοσυφοπέδιο και μεγάλη Αλβανία ο επόμενος στόχος.

Παραμονές Χριστουγέννων 2019 και στο μεσοδιάστημα παραμονής Πρωτοχρονιάς του 2020, με αφορμή τις ευχές που όλοι ανταλάσσουμε, – δημοσιογράφος ως μοναδικό εφαλτήριο δύναμης έχει μόνον την πένα του οπότε – σημειώνα τούτες τις τραγικές και οδυνηρές  διαπιστώσεις , εν ήδει μικρού σημειολογικού μυθιστορήματος «συγγραφική αδεία».  Αλήθειες πικρές. Αλλά αλήθειες!

Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν μας πικραίνει γιατί μετά το εθνικό στραπάτσο που φάγαμε με την Μικρασιαστική Καταστροφή (1917-1924) έχουμε κατεβάσει τον αυχένα, εννοώ δηλ οι πολιτικές δοτές ηγεσίες μας, από το 1827, και εντεύθεν μετά την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια,  έτσι ώστε ασχέτως πολιτεύματος,  η μια πολιτική ή οικογνειακή ηγεσία και κάθε τοπική οικογενειακή και οικονομική  ελίτ, να  διαδέχεται η μια  την άλλη,  όχι με το άνοιγμα της όποιας κάλπης αλλά αρκετά νωρίτερα σε κλειστές συμφωνίες ερήμην των Πολιτών.

Οι εκλογές ήταν  πάντα “προσχηματικά” παιχνίδα ήταν,  πάντα κρίνονταν νωρίτερα, ας μη κρυβόμαστε. Τα κλειδιά παραδίδονται από του γνωστούς και μόνιμους  φεουδάρχες μας,    σε κάποιες κλειστές λέσχες κάποτε σε  αίθουσες παλατιών(…) σε  κάποια ευρωπαϊκά  σαλόνια,  ενιότε και σε  ευρωπαϊκά περίχωρα  ή εσχάτως την τελευταία 70ετια σε κλειστά   υπερ ατλαντικά  thin tank.

Αυτή είναι η βασική αιτία του προβλήματος που η Ελλάς από ηγέτιδα δύναμη που θα μπορούσε -και μπορεί να γίνει χωρις κάν την χρήση βίας ή των όπλων αλλά με άλλους αρκετά  πιο έξυπνους  και ευέλικτους χειρσμούς και διπλωματικούς  τρόπους, όπως εκείνους που είχε οραματιστήκε  εθνικός μας ηγέτης και πρώτος Κυβερνήτης, Ιωάννης Καποδίστριας  της  μικράς τότε και ακόμα χειμαζόμενης Ελλάδος, για το «Ιερό και απρόσβλητον κράτος»

Ένα style Ελβετίας ας πούμε, όπου οι Αυστρουγγαρέζικη πλευρά και οι άλλες δυνάμεις κατάφεραν εν τέλει να διαμορφώσουν και να  επιβάλλουν όταν συνέλαβαν το μέγα σχέδιο του πρώτου και μοναδικού αληθινού ηγέτη Ιωάννη Καποδίστρια. Έκαμαν την Ελβετία ουδέτερο κράτος. Αληθινά ουδέτερο και οικονομικά ισχυρό. Αυτό ήταν το όνειρο του Ιωάννη Καποδίστρια για την Ελλάδα. Το είχε ξανά κάμει. Θα το ξανά έκαμε.

Η Ελλάδα λοιπόν μετά την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρα συνεχώς τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις στην περιοχή της. Όπως έτρεχε όλα αυτά τα 24ωρα ο  Έλλην Υπ. Εξω Νίκος Δένιδας και νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  Ελλάδα πάλι τρέχει. Πάντα έτρεχε και θα τρέχει αν δεν αντιληφθεί το ιστορικό της μέγεθος και το πόσα πολλά μπορεί να κάμει. Όντως μικρή γεωγραφικά (ακόμα) χώρα…

Τρέχει,  άλλοτε ασθμαίνοντας,  όπως τώρα που ο Ερντογάν «προελαύνει»- έστω και προσωρινώς γιατί μετά θα δοκιμάσει και αυτός την αληθινή «φιλία» των Ρώσσων και γενικά του Σλαβόφωνου επεκτατισμού, που κρατά από τα χρόνια των Τσάρων απλώς  κόπασε λίγο στα 75 χρόνια που διήρκησε η ψευδαίσθηση του Κόκκινου Σοσσιαλισμού και επανέκαμψε δρυμήτερη η Ρωσσία  και τώρα απλώς περιμένει την κατάλληλη στιγμή…

Γιατί και αυτοί οι Ρώσσοι και το λεγόμενο «ξανθό γένος» όπως και ένας άλλος λαός που παρακάτω κατονομάζω, έχουν ορατό (σχέδιο) εθνικά αλλά και ένα  « αόρατο  μυστικό»  σχέδιο. Έχουν μια κοινή εθνικά ενιαία στρατηγική. Απαράβατη. Όσοι αιώνες και αν μεσολαβούν. Ανοίγουν τα ιστορικά κείμενα που είναι καλώς κρυμένα και κρύβουν τις μεγάλες αλήθειας και τότε ξανά χαράσσουν την μια εθνικά ενιαία στρατηγική αλλά το σχέδιο και ο στόχος εξακολουθεί να είναι πάντα ένας! Η στρατηγική αλλάζει. Μεταβάλλεται. Μετεξελίσσεται. Με ποια δεδομένα; Την εσωτερική και ψυχική ενότητα αυτών  των ιστορικών  Λαών και των Εθνών, ανεξαρτήτως καταβολής. Όλα τα καθορίζουν τα συμφέροντα! Μόνον τα συμφέροντα. Τίποτε άλλο. Στην πολιτική,  πόσο μάλλον στην γεωπολιτική σκακίερα, δεν υπάρχουν φιλίες! Υπάρχουν  μόνο ισχυρά, και πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα. Αυτά παράγουν δύναμη. Και η δύναμη και ισχύς παράγει το λεγόμενο «διεθνές δίκαιο»!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Alexandros Stafanopoulos
Previous Post

Όλη η λήθεια πίσω από τις "εμμονές" του Αμερικανού Προέδρου την "διγλωσία" και την πολιτική των ίσων αποστάσεων του State Department για Τουρκία - Ελλάδα -Κύπρο

Next Post

450 Σελίδες επίσημα (official) έγγραφα - ντοκουμέντα για την Τουρκία του 21ου αιώνα

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Όλη η λήθεια πίσω από τις "εμμονές" του Αμερικανού Προέδρου την "διγλωσία" και την πολιτική των ίσων αποστάσεων του State Department για Τουρκία - Ελλάδα -Κύπρο

Ποια είναι η πραγματικότητα πίσω από την συζήτηση για το ζήτημα των...

20 January 2020
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία