Breaking

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Ανυπεράσπιστη η Βουλή για υποκλοπές και διαρροές, επίκειται θωράκιση

(ΑΛΛΕΣ) ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ / EDITORIAL / ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΑ / ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ / ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ / ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ΕΥΠ-ΚΥΠ) / ΠΡΟΣΩΠΑ / ΣΚΑΝΔΑΛΑ / ΣΤΟΙΧΕΙΑ / 9 Ιουλίου 2014

Προστατεύουν την Βουλή, προληπτικά μέτρα κατά της κατασκοπείας

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Σχετική εικόναΤο νέο δημοσίευμα του «Βήματος» έρχεται να δημιουργήσει αναταράξεις στην κοιμώμενη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αφού σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται σε αυτό, δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση και υπάρχουν σοβαρότατοι φόβοι για ύπαρξη και λειτουργία συστημάτων υποκλοπής εις βάρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Το ζητούμενο, όμως δεν είναι τι πληροφορίες και από ποιους υπεκλάπησαν, αλλά ποιοι έκαναν τις υποκλοπές (και μάλιστα χωρίς εισαγγελική άδεια), τι μέσα χρησιμοποίησαν (προφανώς «βαλιτσάκια»), σε ποιους ανήκαν αυτά τα μέσα παρακολούθησης. Επίσης, πρέπει να υπάρξει έρευνα για το πότε έγιναν αυτές οι υποκλοπές, υπό την ευθύνη ποιών διοικήσεων των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας (ΕΥΠ, αντιτρομοκρατική κ.α.)…

Δυστυχώς, το δημοσίευμα του «Βήματος» προσπερνάει πολύ εύκολα μία σειρά από εύλογα και καίρια ερωτήματα, δημιουργώντας πλήθος άλλων -επιπρόσθετων- ερωτημάτων σχετικά με την ό,ποια σκοπιμότητα μπορεί να έχει η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου γεγονός τα υποκλοπών (σύμφωνα με το «Βήμα»).

Θωρακίζεται για «κοριούς» η Βουλή μετά την αναστάτωση στο Υπουργικό Συμβούλιο

Ενδείξεις για υποκλοπές στην αίθουσα συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου στη Βουλή είχαν αναστατώσει προ μερικών μηνών τις κρατικές αρχές χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε. Από την έρευνα των Αρχών δεν έγινε εφικτό να εντοπισθούν «κοριοί», αλλά αποφασίστηκε η θωράκιση της αίθουσας από τυχόν ηλεκτρονικές επιθέσεις. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την τελευταία έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών για τα δεδομένα των ερευνών και των ελέγχων της στη διάρκεια του 2013.

Οπως σημειώνεται στη σελίδα 33 της έκθεσης, «η ΑΔΑΕ το 2013 διενήργησε 22 έκτακτους ελέγχους σε 11 παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών σε δύο δημόσιες υπηρεσίες, στην ΕΥΠ και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και στη Βουλή των Ελλήνων, για τους οποίους απαιτήθηκαν 33 επισκέψεις στις εγκαταστάσεις των παρόχων υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και των δημοσίων υπηρεσιών. Τα συμπεράσματα των 22 ελέγχων έχουν ως εξής: σε 19 περιπτώσεις έγιναν παρατηρήσεις που αφορούσαν τη βελτίωση των μέτρων που λαμβάνονται για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών. Οι διοικούμενοι ενημερώθηκαν εγγράφως για την υποχρέωση συμμόρφωσής τους. Σε μία περίπτωση προτάθηκαν μέτρα για τη διασφάλιση του απορρήτου επικοινωνιών. Σε δύο περιπτώσεις δεν υπήρξαν ευρήματα».

Ακολούθως προσδιορίζεται στην έκθεση ότι διενεργήθηκαν δύο έκτακτοι έλεγχοι, με τρεις συνολικά επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (δηλαδή, της ΕΛ.ΑΣ.) και ένας έλεγχος με δύο επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ, δύο συστημάτων που βρίσκονται σε γειτονικούς χώρους στον 15ο όροφο του μεγάρου της λεωφόρου Κατεχάκη.

Ανιχνευτές στη Βουλή

Στο πολυσέλιδο έγγραφο της ΑΔΑΕ επισημαίνεται ότι «για την εξέταση της πιθανότητας παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών πραγματοποιήθηκαν δύο επισκέψεις σε συγκεκριμένους χώρους της Βουλής των Ελλήνων μετά από σχετικό αίτημα». Από την περαιτέρω αναζήτηση στοιχείων και αναφορών προκύπτει ότι ο έλεγχος στη Βουλή πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2013. Τότε σε περιοδικό έλεγχο ρουτίνας από την αρμόδια Ε’ Διεύθυνση της ΕΥΠ σε σημαντικές αίθουσες του κτιρίου εντοπίστηκαν ίχνη ύπαρξης «κοριών» στον χώρο όπου πραγματοποιείται το Υπουργικό Συμβούλιο στον πρώτο όροφο του κτιρίου της Βουλής.

Αμέσως φέρεται να εκλήθησαν με κάθε διακριτικότητα στη Βουλή στελέχη της ΑΔΑΕ προκειμένου με ειδικές συσκευές να εντοπίσουν τυχόν «κοριούς» ή άλλα συστήματα παρακολούθησης της συνεδρίασης. Στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου κλήθηκαν και ειδικοί της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών. Σύμφωνα με την ενημέρωση από κρατικούς παράγοντες, «από τη σάρωση του χώρου δεν βρέθηκε ύποπτος μηχανισμός. Εξετάστηκε η εκδοχή αυτό το ηλεκτρικό σήμα να σχετίζεται με εκπομπή κεραίας κινητής τηλεφωνίας ή ακόμη και με την εκπομπή κεραίας ραδιοφωνικού σταθμού από τον Υμηττό. Δεν δόθηκε όμως οριστική απάντηση. Ωστόσο αποφασίστηκε η ηλεκτρονική θωράκιση που μπορεί να γίνει είτε με απενεργοποιητή ηλεκτρονικών σημάτων με σταθερό ανιχνευτή μικροπομπών ή ακόμη και με τη μετατροπή του χώρου συνεδρίασης σε ειδικό κλωβό “ηλεκτρονικής ασφαλείας”».

Διαγραφή log files

Ενα άλλο σημείο ενδιαφέροντος της έκθεσης της ΑΔΑΕ είναι η αναφορά για «ύποπτα ευρήματα» σε 20 ελεγχόμενους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Από την περαιτέρω αναζήτηση προκύπτει ότι αφορούν και την ΕΥΠ και το σύστημα της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Οπως ανέφεραν αρμόδια στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη αλλά και υπεύθυνοι αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, «τα ευρήματα δεν φαίνεται να αφορούν κυρίως τα κεντρικά συστήματα νομίμων συνακροάσεων που συνδέονται με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και υποκλέπτουν χιλιάδες συνομιλίες. Προβληματικά σημεία βρέθηκαν στα επονομαζόμενα “βαλιτσάκια” κυρίως της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αλλά και σε αυτό των μυστικών υπηρεσιών. 

Πρόκειται για τις ειδικές φορητές συσκευές υφαρπαγής συνομιλιών από κοντινή απόσταση από τον “στόχο” τις οποίες χρησιμοποιούν ειδικά κλιμάκια αυτών των υπηρεσιών. Εντοπίστηκαν λοιπόν προβλήματα που αφορούν τη μη ορθή τήρηση ή τη διαγραφή των log files. Πρόκειται, δηλαδή, για τα ηλεκτρονικά αρχεία τα οποία δίνουν πληροφορίες για να διαπιστωθεί αν οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που έγιναν μέσω αυτών των συσκευών αντιστοιχούν στα αιτήματα και στα έγγραφα των αρμοδίων δικαστικών συμβουλίων ή στις εισαγγελικές διατάξεις. Και τα προβληματικά log files είναι μια ένδειξη ότι ενδεχομένως να έγιναν υποκλοπές εκτός δικαστικών εντολών και για άλλους λόγους. Δόθηκε ωστόσο διαβεβαίωση ότι το πρόβλημα αυτό θα διορθωθεί».

Αριθμός-ρεκόρ

Τεράστιος είναι πάντως ο όγκος των υποκλοπών στη διάρκεια του 2013, όπως αποκαλύπτεται από την έκθεση: «Η ΑΔΑΕ παρέλαβε 4.141 εισαγγελικές διατάξεις που αφορούσαν νέες περιπτώσεις άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών έναντι 2.634 το 2012 (αύξηση κατά 52,2%), καθώς και 5.006 εισαγγελικές διατάξεις για παρατάσεις προγενέστερων διατάξεων έναντι 3.913 το 2012 (αύξηση 28%). Ακόμη παρέλαβε 2.334 βουλεύματα δικαστικών συμβουλίων έναντι 2.055 το 2012 (αύξηση 13%)».

Μάλιστα, οι παρακολουθήσεις υπερτετραπλασιάστηκαν την τελευταία πενταετία καθώς το 2009 ο αριθμός των σχετικών εισαγγελικών διατάξεων ήταν μόλις 970 και των σχετικών εντολών των δικαστικών συμβουλίων 1.061.

Σχόλιο ιστολογίου: Μάλλον δεν είχε άδικο ο κ. Δραβίλας όταν σε κάποια κλήση του για κατάθεση σε επιτροπή της Βουλής είχε πάρει μέτρα κατά πιθανής παρακολούθησης του χώρου της κατάθεσης…

 

Πηγή

*Δημοσιεύτηκε στο Greek American News Agency στις 09.07.2014


Alexstefanopoulos ΣΠ
Previous Post

Μάνα μου Ελλάς που τα παιδιά σου ξεπουλάς

Next Post

Όλοι είμαστε έρμαια των κατασκόπων. Πρωτίστως οι πολιτικοί!

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Μάνα μου Ελλάς που τα παιδιά σου ξεπουλάς

 ΞΥΠΝΑ! ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙΣΕ!...

8 July 2014
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία