Breaking

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Ελληνική Βουλή: Θεατές στο ίδιο πληκτικό και τελματωμένο έργο

EDITORIAL / ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ / ΑΡΘΡΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΣΧΟΛΙΑ / 19 Μαΐου 2017

Έλεος! Λίγη σοβαρότητα, επιχειρήματα, σχέδιο για τη χώρα. Όχι άλλο κακόγουστο show…

Αποτέλεσμα εικόνας για Κασιδιάρης ΔένδιαςΚαλώς ή κακώς –γιατί το έργο είναι 1000παιγμένο- με ιώβειο υπομονή επί 3ημερο παρακολούθησα, όπως υποθέτω και κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας, την συζήτηση στην Βουλή για το  3ο, ή 4ο ή 14ο  νομοσχέδιο που έφεραν προς ψήφιση στο ελληνικό(;) κοινοβούλιο (και Κυνοβούλιο όπως τελευταία γράφεται όλο και περισσότερο στο ελληνικό διαδίκτυο). Κάθε φορά που έβλεπα ένα ομιλητή έλεγα « α! ωραία τα λέει. Δίκιο μου φαίνεται έχει. Ναι ναι ε το είχαν παρακάνει πια τόσα χρόνια οι ίδιοι και ίδιοι κυβερνούν την χώρα. Να αλλάξει και κάτι… επιτέλους πια!». Μετά μου τραβούσε την προοχή ένας άλλος, από το ίδιο κόμμα,  σημείωνα στα χαρτιά μου « α πολύ καλός! Να ψάξω να δω ποιος είναι και τι έχει κάνει…» έκανα ένα googlαρισμα τα έχανα….

Έβλεπα παλιότερες δηλώσεις του ιδίου έλεγε άλλα. Παρόμοια με ίδιο ύφος και styleμε ίδιες ιδέες, αριστρερές ή και πιο ακραίες πάντα προς τα αριστερά, έλεγε πιο δυνατά πράγματα. «Εμ έτσι εξηγείται πως βγήκανε» παραμιλούσα… Μόνος στα χαρτιά στους καφέδες και τα ξηροκάρπια.  Μετά έπαιρνε τον λόγο  κάποιος άλλος  από άλλο κόμμα τον άκουγα και πωρονόμουν. «..πέστα επιτέλους! Άντε πια! μας έχουν ξεσκίσει στους φόρους…δεν αντέχετε άλλο αυτή η κατάσταση, ο κόσμος  πεινά! Υποφέρει!». Τέλος πάντων για όλους μόνον καλά σχόλια είχα να κάνω. Έτσι βλεπω στα χαρτάκια μου. Εμένα  μου φαίνονταν πως όλοι καλοί ήταν. Από την πλευρά τους ο κάθε ένας είχε δίκιο όπως τα έλεγε. Όπως τα διατύπωνε όταν είχε ήπιο λόγο και επιχειρήματα. Δεν ξέρω… γιατί μεταξύ μας, έχουμε ακούσει και κάτι μαργαριτάρια από τους εκπροσώπους μας στην Βουλή…άσε καλύτερα να μη σας πω… Τις πρώτες δυο ημέρες άκουσα όλους!  Έναν προς έναν! Σχεδόν για όλους ομιλητές απλούς εισηγητές ή κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους όλο καλά σχόλια είχα να κάνω!

Ε φυσικά είδαμε και τις κορώνες. Τις ύβρεις και τα έκτροπα. Καλύτερα να μη σημειώσω την άποψη μου για το επεισόδιο μεταξύ Κασσιδιάρη – Δένδια. Αν και λογοκριμένη η εικόνα (δεν ξέρω γιατί βέβαια…) μιλά από μόνη της… Ποιος ξεκίνησε. Ποιος έχασε την ψυχραιμία του και τσίμπησε και τα έκανε λίμπα και ποιοι αμφότερα εκμεταλεύθηκαν με κάθε τρόπο το «επεισοδιο»… Τέλος πάντων δεν αυτό το ζήτημα.  Όλοι λίγο ως πολύ έχουμε βγάλει τα συμπεράσματα μας για αυτό που μας έδειξαν. Πάντως για να ξέρετε η Βουλή είναι γεμάτι κάμερες! Και ειδικά κάμερες από ψηλά από τα θεωρεία. Αν λοιπόν δει κανείς το αμοντάριστο υλικό πάνω από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής μάλλον θα καταλάβει περισσότερα… Για να μη το προσπεράσω δηλαδή…  Είδα λοιπόν όλους! Έναν προς έναν. Με άλλον ταυτιζόμουν. Με άλλον τσαντιζόμουν. Με άλλον τά έπαιρνα στο κρανίο. Ανάμεκτα συναισθήματα γενικώς. Αλλά έλα που για να έχεις άποψη , και να μπορείς να την εκφάζεις πρέπει να είσαι γνώστης των πραγμάτων και των αταστάσεων. Πόσο μάλλον όταν είναι η δουλειά σου.

Μετά την Πέμπτη 18 Μαϊου  εκεί μετά τα  μεσημέρι άρχισα να βλέπως τις τελικές αγορεύσεις των αρχηγών των κομμάτων.  Όποιον και αν έβλεπα, ένα περιέργο πράμα συμφωνούσα μαζί του!  Να πω για τον Βασίλη Λεβέντη; Μια χαρά τα είπε ο άνθρωπος! Αλήθειες λέει, λίγο πιο κάτω βέβαια από τις προσδοκίες μας αλλά λέει αλήθειες!  Αλλά μπορείς να μην συμφωνήσεις μαζί του; Δεν μπορείς! Έχει δίκιο! Απόλυτο! Σωστός 100& στις παρατηρήσεις και εκτιμήσεις του. Ύστερα πήρε τον λόγο άλλος, μεγάλος αρχηγός μικρού  κόμματος , πρώην συνάδελφος είπα «πέστα βρε Σταύρο! Άντε επιτέλους δηλαδή! Να ακουστεί και κάτι διαφορετικό μέσα εκεί. Μετά μανιοδώς επαναλάμβανα το ίδιο. Google. Έβλεπα το παρελθόν και άλλα πολλά.

Τα ίδια είπα και για τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ. Καλός! Άριστος. Μια χαρά τα είπα. Μετά ιάνω τον εαυτό μου να μονολογεί «μα καλά ρε γαμώτο με όλα αυτά που γίνονται το ΚΚΕ δεν θα έπρεπε να τους είχε πάρει τα σώβρακα; Γιατί τοσό κάτω; Αλλά πολύ κάτω…πάτος…δεν ξέρω τι  έχουμε πάθει; Μας τρώει ο καναπές… ο Καναπές και η ευθυνοφοβία. Περιέργως τα ίδια σκέφτηκα και για την Φώφη Γεννηματά. Δεν ξέρω αλλά μου φάνηκε πως και η Φώφη δίκιο είχε. Και μάλιστα πολύ δίκιο! Αλλά μετά προσγειωνόμουν… Ενθυμούμενος όσα νωρίτερα είχε πει ο Βασίλης Λεβέντης και φυσικά η ανάκληση γεγονότων και καταστάσεων από την «χρυσή εποχή» ΠΑΣΟΚ!… Τα είπε ο Λεβέντης! Τα έχουν πει και άλλοι με στοιχεία. Αριθμούς και γεγονότα. Τώρα ο ένας χώνει τον άλλο στην φυλακή… ε… αυτή είναι η αλήθεια όμως.

Μετά πήρε το λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Δεν θα πω τίποτα απολύτως! Μα τίποτα όμως γιατί απλώς δεν είπε τίποτα! Μα τίποτα όμως. τα ίδια και τα ίδια. Σα να ακούω την ιδια ομιλία σε παραλλαγές. Αλλού η μια παράγραφος αλλού μια άλλη. Μάλιστα έκανα το πείραμα γιατί δεν ήμουν σίγουρος άρχισα να βλέπω πρόσφατα βιντεο άλλων ομιλιών του. Τα ίδια ακριβώς! Μα τα ίδια όμως! καρμπόν. Ίδιο ύφος. Ίδιο style. Ίδιες ματιές. Ίδιες κορώνες. Α! εδώ να σας πω και κάτι που εύκολα διαπιστώνεται έχει δεν έχεις πείρα αρκούν λίγες ώρες συνέδριάσεων της βουλής να δεις..   Αν για κάτι διαγκωνίζοται οι βουλευτές μας, εννοώ οι πρωτοκλασσάτοι, αυτοί που ξέρετε από τα κανάλια, γιατί τους άλλους τους τρώει το μαύρο σκοτάδι, λες και δεν έχουν εκλεγεί άλλοι και βλέπουμε μόνον ότι επιλέγει το σύστημα,  είναι ο διαγωνισμός ατάκας! Ποιος θα πει την καλύτερη! Ποιος θα κάνει το καλύτερο show! Και εδώ βάλτε όποιον θέλετε από αυτούς που σας έρχονται στο μυαλό έτσι και αλλιώς δεν βλέπουμε άλλους μόνον όποιους θέλει το σύστημα (κανάλια, εκδότες, δημοσιογράφοι, εργολάβοι, επιχειρηματίες, τράπεζες τώρα  και δανειστές –εταίροι) βλέπουμε! Από Γεωργιάδη και Βορίδη με Μητσοτάκη μέχρι Κασσιδιάρη! Από Μπαλαούρα μέχρι Κανέλη! Όχι, sorry  η Λιάνα είναι καλή στην Ρητορική! Στην ευφράδια. Σην ευρημάθεια. Μαθαίνεις και κάτι εδώ που τα  λέμε… αλλά τα ιδια και τα ίδια… . το μόνο που την διαφοροποιεί, από τους υπόλοιπους -του ΚΚΕ εννοώ- είναι το διακρτικό κομποσχοινάκι και ο σταυρός που κάνει και η δήλωση της ότι είναι Χριστιανή Ορθόδοξη! Και το εννοεί! Και το πιστεύω. Την γνωρίζω και έχω άποψη.

Επίσης δεν μαθαίνεις τίποτα απολύτως! Μα τίποτα όμως! αντίθετα παραμορφώνεσαι κιόλας. Την πατάς αν τους πιστέψεις. Πέρα από αριθμούς και κορώνες άνευ ουσίας δεν μαθαίνεις κάτι! Δεν σπουδάζεις. Δεν διδάσκεσαι τίποτα! Ούτε καν ήθος. Ούτε κάτι που να σε κάνει να θες να ασχοληθείς με τα κοινά. Μια ολοκληρωτική αποστροφή! Και ύστερα –ένα περίεργο πράγμα σε αυτό συμφωνούν όλοι μα όλοι , δεν ξέρω για την Χρυσή Αυγή τι λέει ή μάλλον τι δεν λέει- όταν ο λόγος και η κριτική των πολιτών καταλήγει  και μάλιστα αβίαστα στο συμπέρασμα πως τελικά όλοι –μα όλοι όμως- είναι ίδιοι και νοιάζονται μόνο για τον μπερντέ(άλλως το χρήμα τα ευρωδάκια) ε τότε τος βλέπεις  και κορδώνονται. Και μαζί όλο το σύστημα! Κυρίως συστημικοί δημοσιογράφοι! «Ε! μη τα ισωπεδώνουμε όλα! Δεν είναι όλοι ίδιοι! Δεν το δέχομαι!» λέει και ξανά λέει  γνωστός συνάδελφος και από κοντά όλοι οι άλλοι… Και εν τω μεταξύ μόλις μας βλέπει ο κόσμος το μόνο που βλέπεις στο προσώπο του , για όλους μας , είναι αποστροφή! Αηδία! Αποτροπιασμός για το κατάντημα μας. Μάλιστα επ αυτού προ ημερών έχω γράψει μια σχετική πραγματεία, που θίγει όλα αυτά τα χαρίσματα που οφείλει και υποχρεούται να έχει ο δημοσιογράφος,  με επίκεντρο έναν καλό συνάδελφο μας τον οποίο και σέβομαι.Έλεγα λοιπόν ότι διαγκωνίζονται στην κατώτερης ποιότητας εξυπνάδα! Μάλλον τον εξυπνακισμό.  Από αυτό το ελάτωμα δυστυχώς δεν εξαιρείται ούτε ο νέος και φέρελπις Πρωθυπουργός μας Αλέξης Τσίπρας. Δυστυχώς. Ενώ του γάφουν καλές ομιλίες. Με κάποιο επίπεδο, στιγμές –στιγμές,  πετάει κάτι κουφά και σε ρίχνει στο πάτωμα από τα γέλια… με όσα λέει τώρα και όσα έλεγε προ δυο ετών. Άλλα! Εντελώς αντίθετα. Μα εντελώς αντίθετα!  Άλλες πάλι σε εκνευριζει! Σου έρχεται να σπάσει την τηλεόραση!

Εν τω μεταξύ ένα πρώτο συμπέρασμα που έβγαλα  ήταν ότι εδώ και χρόνια λείπει ο ουσιαστικός πολιτικός λόγος. Λείπει η υψηλή ρητορική. Έστω και με ένταση. Παλιά έβλεπες αντιπαραθεσεις μεταξύ Κων. Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου και έβλεπες πολιτικό λόγο. Βέβαια και οι δυο οι μακαρίτες «το είχαν»! Το χάρισμα. Και της ρητορικής και της πολιτικής και του πολιτεύεσθαι.  Ε! είχαν και λίγο τσίπα να το πω; Φιλότιμο(μπα όχι φιλότιμο σπάνιο χαρακτηριστικό για πολιτικό) αλλά πάντως κάτι είχαν…Γενικώς οι παλαιότεροι πολιτικοί, μέχρι και Παπαθεμελή, Μαγκάκη, για να μην πω Αθανάσιο Κανελλόπουλο,  Γιώργο Μαύρο, ή Κωστή Στεφανόπουλο,  ακόμα και Κωνασταντίνος Μητσοτάκης για να μη το χοντρίνω και πω για  Ευάγγελο Γιαννόπουλο κάτι είχαν να πουν  ρε γαμώτο! Κάτι !αυτοί όλοι τι λένε; Τι διαφορετικό λένε; Όλοι τα ίδια λένε! Και όλοι για ένα πράγμα ενδιαφέρονται! Μόνο για το πώς θα ξανά εκλεγούν!  Ασχέτως κόμματος αρκεί να εκλεγούν!  Μόνο σε ένα συμφωνούν και ταιριάζουν με ελάχιστεςδιαφοροποίσεις έτσι για ξεκάρφωμα: στα προνόμοια των βουλευτών. Στις φοροαπαλλαγές. Στο χρήμα. Στις μειώσεις φόρων τους ! κατά τα άλλα δυστυχώς όλοι ίδιοι! Ο ένας χειρότερος του άλλου! Όλοι προδίδουν τον ελληνικό λαό!

Πηγή

*Μέρος του άρθρου δημοσεύθηκε στη Huffington Post Greece στις 19.05.2017


Alexstefanopoulos ΣΠ
Previous Post

Το αδιόρατο νήμα που συνδέει Μ. Ιγνατίου, Μπόμπολα, Ι.Σαββίδη, Π.Καμμένο, Λευκό Οίκο και Μέγαρο Μαξίμου

Next Post

Η Δύση αντιμέτωπη με νέους δαίμονες, σε έναν κόσμο που αλλάζει

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Το αδιόρατο νήμα που συνδέει Μ. Ιγνατίου, Μπόμπολα, Ι.Σαββίδη, Π.Καμμένο, Λευκό Οίκο και Μέγαρο Μαξίμου

Το αμαρτωλό τρίγωνο των Βερμούδων: δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες...

17 May 2017
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία