Breaking

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

ΤΑ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩΝ ΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

EDITORIAL / Slider / ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ / ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ / 13 Αυγούστου 2020

Οι λαοί, πολύ περισσότερο τα Έθνη όπως η Ελλάδα μεγαλουργούν όταν το βλέμμα στο μέλλον καθοδηγείται και οδηγείται  από την βαθιά γνώση της ιστορίας.

Όσο η Ελλάδα συνεχίζει τον διπλωματικό μαραθώνειο, με συνεχείς  επαφές του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε επίπεδο ηγεσιών,  και ταυτόχρονα οι συνεχίζονται οι επαφές και τηλ. επικοινωνίες   του Υπ. Εξ. Νίκου Δένδια με ομολόγους του της Ε.Ε. εν  όψει της  έκτακτης συνόδου  Υπ. Εξ.  με θέμα την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας  η Τουρκία τον χαβά της!  Και όσο η Ελλάδα  επίσης με  συνεχείς επαφές και συναντήσεις  με ομολόγους του ο Ν. Δένδιας επικοινωνεί με   Υπ. Εξ. της Σ.Αραβίας, της Αυστρίας, των ΗΠΑ, του Ισραήλ, των ΗΑΕ, και της Κύπρου,  η  Τουρκία θα  συνεχίζει ανενόχλητη τις προσκλήσεις της, με το Τουρκικό  Orus Reis να καταπλέει σε ελληνικά χωρικά ύδατα και να παραβιάζει συστηματικά ελληνικές θαλάσσιες ζώνες  και προ πάντων ανενόχλητο θα συνεχίζει να καταπλέει  στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Τι και αν η Γαλλία ενισχύει την παρουσία της στην ανατολική μεσόγειο και με κοινές ασκήσεις και με την Ελλάδα. Η Τουρκία συνεχίζει και θα συνεχίζει!  Από που όμως αντλεί η η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυτή την «δυναμική» προκλητική για τα δυτικά πρότυπα  συμπεριφορά; Συνεχίζοντας λοιπόν την ανάλυση μας,  ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ κείμενο μας αυτής της θεματικής ενότητας, και ειδικά  σε ότι αφορά τώρα την Νέα Μεγάλη Τουρκία,  για να μη  αφήνω ημιτελές το σκεπτικό αναζητώντας αίτια και ρίζες αμφοτέρων συμπεριφορών Ελλάδος αφενός και Τουρκίας αφετέρου.  

Και μιλάμε για  την  Τουρκία όχι όπως την οραματίστηκε ο Ρετζέπ  Ταγίπ Ερντογάν, μέσα από τα διδάγματα του παντουρκιστή ιμάμη Φεντουλάχ Γκιουλέν, πνευματικό παιδί δικό του είναι εως το κόκκαλο,  αλλά όπως την είχαν οραματιστεί όλοι οι προκάτοχοι του εως τον Μουσταφά  Κεμάλ! Τότε που εξαναγκάστηκε σε τακτικές υποχωρήσεις και σκληρές υπαναχωρήσεις εως  την στιγμή που ο Κεμάλ πήρε την μεγάλη εκδίκηση του με τον διμέτωπο ανταρτοπολεμο, αφενός εναντίον των σουλτανικών στρατευμάτων και αφετέρου εναντίον των ισχυρών ακόμα τότε ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή.   Η Τουρκία όσο και αν γονάτισε με τους πολέμους του 1912, 1913, 1914 μέχρι και το 1918 ποτέ -μα ποτέ – δεν έπαψε να διεκδικεί την οθωμανική αυτοκρατορία των, Σουλτάνων, Σελήμ,   Μουράτ,  των  Βαγιαζίτ,  και του Μωάμεθ β’ Πορθητή αλλά  και κυρίως του Σουλεημάν του Μεγαλοπρεπή.    Με αυτό το μεγάλο όραμα ζει ένας ολόκληρος Λαός δυο  αιώνες τώρα! Με αυτό το όραμα  γαλουχείται. Με αυτό το μεγάλο όραμα για την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας -και το λένε ευθέως μάλιστα συναγωνίζονται στις ακρότητες μεταξύ του οι τουρκικές πολιτικές δυνάμεις – προετοιμάζουν και  όλες τις επόμενες μετά από  τον Ερντογάν  γενιές. Το όραμα του Φεντουλάχ Κιουλέν είναι ο Σουλεημάν ο Μεγαλοπρεπής!  Παιδί μιας τέτοιας γενιάς είναι και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Μαγαλομανής.  Αυτή την δόξα ζήλεψε και ζηλεύει ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν. Του Σουλεημάν του Μεγαλοπρεπή.

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω, τον σημερινό πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  τον άνθρωπο που επιμελώς και συστηματικά αποκρύπτει τις γεναιολογικές του ρίζες. Αλλά  κοινό μυστικό των τούρκων ιστορικών και ερευνητών καθώς  γνωρίζουν πια  πως; και από που;  έλκει την καταγωγή του από τον Ελληνκό Πόντο και πώς και οι δυο γονείς του, ήσαν κρυπτοχριστιανοί!

Παρ όλο που μανιοδώς φροντίζει ειδική ομάδα που ελέγχει αποκλειστικά ο ίδιος ο Ερντογάν, με συνεργγάτες του από τα χρόνια που ήταν κολητός  με τον Ιμάμη Φ. Γκιουλέν να εξαφανίζει τα ιστορικά ίχνη εν τούτοις οι μαρτυρίες και τα στοιχεία πια είναι τόσα πολλά που όλα συνηγορούν και το ένα “δένει” το άλλο. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι έχει δημιουργηθεί  και ειδικό τμήμα στην ΜΙΤ που είτε αλοιώνει  ιστορικά στοιχεία είτε διαστρέφει γεγονότα με εκδόσεις και επανκδόσεις της βιογραφίας του Τούρκου προέδρου.  Όλη αυτή η ομάδα που αλλάζει και αλοιώνει δεδομένα της καταγωγής Ερντογάν είναι σχεδόν όλοι  παλαιοί γνώριμοι του, τους οποίους εν συνεχεία  ξεπάστρεψε έναν προς έναν(!) γιατί γνώριζαν το μεγάλο μυστικό.  Γνώριζαν ότι  στις φλέβες των γονέων του Ερντογάν έραιε  χριστιανικό αίμα. Δηλαδή το μίσος του Ερντογάν για τους Έλληνες και ειδικά την Ελλάδα και την Ορθοδοξία είναι διπλό και πολλαπλάσιο  ακριβώς γιατί είναι μίσος γενίτσαρου! Αυτά τα λίγα για τον άνθρωπο Ερντογάν και το μυστήριο που καλύπτει την καταγωγή και το γεναιολογικό του δένδρο…

Πρόκειται για άνθρωπο με σουλτανική συμπεριφορά. Έλεγα λοιπόν πως τον γνώρισα στο ξεκίνημα του.  Μάλλον   καλύτερα για να είμαι ακριβής μου τον γνώρισε η ΑΘΠ ο νεοεκλεγής τότε στον Πατριαρχικό Θρόνο Βαρθολομαίος Α’ , σε διαδοχικές συναντήσεις  το 1992 -1994 όταν εκείνος έκανε τα πρώτα πολιτικά βήματα ως δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης.  Άλλος άνθρωπος τότε άλλος σήμερα.  Γνήσιο πνευματικό τέκνο του Ιμάμη Φεντουλάχ Γκιουλέν.

Μη το λησμονούμε αυτό. Αρκετοί στις αναλύσεις και αναγνώσεις τους το λησμονούν εντελώς αυτό το κομβικό σημείο.  Μας πήγε τότε, σε όλες τις συναντήσεις μας  στο Μπλέ Τζαμί, στο Τοπ Καπί,  και στο Τολμά Παξέ και στα υπόλοιπα μεγαλοπρεπή  παλάτια  και όσο μας ξεναγούσε – κάποιες φορές  και ο ίδιος – μας μιλούσε με περίσσιο θαυμασμό,  όταν φτάσαμε ενώπιον του πορτραίτου του 10ου Οθωμανού  Σουλτάνου Σουλεημάν του Μεγαλοπρεπή. Του επονωμαζόμενου και ως «κανουνί». Δηλαδή νομοθέτη! Πορτραίτο  που συναντάς  σχεδόν παντού σε κάθε περίοπτη θέση σε ιστορικά μουσεία, σχολεία ιεροδιδασκαλεία  ακόμα και σε τζαμιά! Ο Ερντογάν λοιπόν σε τούτο τον Σουλτάνο ανατρέχει.  Από αυτόν εμπνέεται. Από εκείνον αντλεί δύναμη. Για αυτό και με δικές του οδηγίες το πρόσωπο του Σουλεημάν έχει αποθεωθεί μέσα από  σήριαλ.  Ταινίες μεγάλης παραγωγής. Ειδικές συλλετικές πλούσιες πολυτελείς εκδόσεις. Κρατικές και ιδιωτικές.  Και μια σειρά άλλων ενεργειών που εξυμνούν και εξυψώνουν ίσως και υπερβολικά σε σημείο θρύλου, το πρόσωπο του Σουλεημάν Μεγαλορεπή,  ενώ λίγοι γνωρίζουν στην Ελλάδα τουλάχιστον,   ότι στα βιβλία της Τουρκικής ιστορίας έχουν πολλαπλασιαστεί οι σελίδες που αναφέρονται στον Σουλεημάν τον Μεγαλοπρεπή το ίδιο έχει συμβεί και σε όλα  τα θεωρητικά μαθήματα όλων των βαθμίδων (ανάγνωση, κλασική τουρκική φιλλολογία, ιστορία κτλ).

Αυτά τα σημειώνω με έμφαση ως αντίστοιξη στο εθνομηδενιστικό κύμα με θυελώδη φονική  ορμή Τσουνάμι-ου  που έχει καταπνίξει την Ελλάδα, τουλάχιστον από την λεγόμενη μεταπολίτευση και εντεύθεν.  Τσουνάμι που στο  ολέθριο και θανατηφόρο πέρασμα του έχει σχεδόν καταπνίξει ιδέες, αρχές, και θεμελιώδεις αξίες που χαρακτήρισαν τον Ελληνικό και Βυζαντινό Κόσμο επί 4000 έτη.

Το τελευταίο αντίστοιχο ελληνικό σήριαλ, κρατικής παραγωγής μάλιστα που παρέπμπε στην Βυζαντινή περίοδο στην κρατική τηλεόραση , τότε ΥΕΝΕΔ, ήταν ο Ρωμανός ο Διογένης. Εκ τότε ουδέν παρά μόνο κάποιες ταινίες του τζέημις πάρις με ιστορικές αναφορές όπως ο Παπαφλέσσας και κάποιες ακόμα που όλες είχαν γυριστεί μέχρι και την πρώτη 5ετια του 1970 έκτοτε ουδέν. Οι όροι αντεστράφησαν και αρχίσαν να χρηματοδοτούνται ταινίες μίσους και διαβολής της ιστορίας μας ηρωποιώντας σφαγείς και αιμοσταγείς βιαστές παιδιών. Αυτά για να θυμόμαστε πως φτάσαμε στην λεγόμενη ιδεολογική ηγεμονία των αριστερών -κουμουνιστών  και αρνητών όχι μόνο της Ορθόδοξης  Πίστης μας αλλά κυρίως και πρωτίστως  αρνητών και κάθε άλλης  μεγάλης αξίας οραματικών διαστάσεων ιδέας, με  πλήρη  διαβολή  και διαστροφή, μεγάλων και  υπέρ αιωνόβιων,   θεμελιακής υπόστασης αξιών του Γένους και της Ρωμιοσύνης μας. Βήματα που έγιναν, με κάθε μέσο και τρόπο. «Θεμιτό» και αθέμιτο! Λεπτό το λεπτό ώρα την ώρα, μέρα τη μέρα, μήνα το μήνα χρόνο με χρόνο. Μέσα από κάθε πτυχή του δημοσίου, κοινωνικκού, κομματικού και πολιτικού βίου της Ελλάδος. Ξεριζωμός που έγινε όμως με σύστημα  κυρίως μέσα από την παιδεία και τα πανεπιστήμια μας.   Αντιθέτως όσο εμείς στην Ελλάδα «εκσυχρονιζόμασταν», και απομακρυνόμασταν από αξίες οράματα και ιδέες,  η Τουρκία θεμελίωνε στους κόλπους της κοινωνίας της,  βαθιά,  ρίζες ενός μεγάλου και ισχυρού οράματος. Το μεγάλο όραμα για την νέα μεγάλη Ισλαμική  Τουρκία του 21ου αιώνα.

Η Τουρκία, είναι μια χώρα που σέβεται την ιστορία της. Σε σημείο υπερβολής. Από την άλλη η Ελλάδα είναι μια χώρα, αν όχι ένα έθνος -θέλει μεγάλη συζητηση αυτό το περί έθνους γιατί περιλαμβάνει πολλές έννοιες μαζί και πολλές άλλες παραμέτρους που ούτε της ώρας είναι ούτε της παρούσης – που όχι μόνον δεν σεβάστηκε την ιστορία της αλλά αντιθέτως ως κράτος και ως συντεταγμένη πολιτεία -κράτος….πολιτεία…λέμε τώρα αυτό που υπάρχει τέλος πάντων-  όχι μόνο την υποτίμησε την ιστορία και τον μακρόχρονο πολιτισμό της   σε σκαιότατο υπερθετικό βαθμό, αλλά επιχειρήσε και εξακολουθεί τξν πλήρη διαβολή της ιστορίας μας! Την πλήρη εξαμβλωματική διαστροφή της διασύροντας και διαβάλλοντας τους οπλαρχηγούς της επανάστασης του 1821. Διαστρέφοντας πρόσωπα,   γεγονότα και καταστάσεις. Τελευταίο παράδειγμα η επιτροπή Αγγελοπούλου προσωπική  επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.   Επαναλαμβάνω ότι όταν αγνοείς την ιστορία σου αγνοείς όχι μόνο τους αντιπάλους γύρω σου αλλά και τους πραγματικούς εχθρούς όπως η Τουρκία που δεν παύει να το διακηρύσει εις τον υπερθετικό βαθμό! Πως «η Ελλάδα είναι απέναντι μας. Η Ελλάδα για εμάς είναι η γαλάζια (σ.σ σκλαβωμένη) πατρίδα»!

Αυτή είναι η Τουρκία! η μεγάλη Τουρκία όπως την οραματίστηκαν γενιές Τούρκων. Η Τουρκία που έρχεται, απειλητικά  και όσοι -στην δύση κυρίως με κέντρο το Βερολίνο όπως και τότε το 1919-1922- δεν θέλουν να το δουν όπως και τότε δεν  ήθελε (η Γερμανία) να το δει πόσο μάλλον να το αντιμετωπίσει συνολικά  ως γενικευμένο πρόβλημα, τότε  λεγόμενο και ως «μεσανατολικό ζήτημα». Σήμερα τραγικό τω τρόπω, δυστυχώς  αναδύεται μπροστά της ισχυρότερο και με μεγαλύτερη ένταση. Η Τουρκία δια του Ερντογάν επιδεικνύει φοβερή έπαρση που αντλείται από την μικρή σχετικώς  ιστορία της.   Έπαρση που αγγίζει και ξεπερνά τα όρια της τεχνοκρατικής αντίληψης των δυτικών  πόσο μάλλον  λογικής των συμφωνιών μεταξύ πολιτισμένων κρατών. Η Τουρκία  έρχεται με ταχύτητα και  ιστορική οίηση, τέτοιας  έκτασης και τόσης διαπερατότητας στο κόσμο του Ισλάμ,   που προσπερνά ακόμα και τις δυνατότητες της, πράγματι  σημερινής εύκαμπτης και ευάλωτης οικονομικά (και όχι μόνον) Τουρκίας.  Και προ πάντων έρχεται δυναμικά   με «αυτοκρατορική αλαζονία»  ως εκείνη του Σουλεημάν του Μεγαλοπρεπή που έφτασε την Οθωμανική Αυτοκρατορία στο απόγειο της  στην καρδιά της χριστιανικής ευρώπης! Το ίδιο αυτό όραμα διεκδικεί και σήμερα να πραγματώσει η Τουρκία και οι επόμενοι νεοπαγείς διάδοχοι του Ερντογάν. Ιμάμογλου και Νταβούτογλου.  Αυτό είναι το δίδυμο που έρχεται με απίστευτη δυναμική.

Το σύνδρομο της μικρασιατικής καταστροφής

Από την  άλλη πλευρά του Αιγαίου, την δική μας πλευρά, από την μικρασιατική καταστροφή και εντεύθεν,   ιστορικά καταγράφεται ένα  το «σύνδρομο της μικρασιατικής καταστροφής»! Σύνδρομο φόβου! Σύνδρομο που έχει διαπεράσει σχεδόν τρεις γενιές. Η διαπερατότητα του συνδρόμου της μικρασιατικής καταστροφής έχει διεισδύσει  σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο κάθε  σκέψη. Έχει γίνει σχεδόν αντίληψη πως η Ελλάδα δεν μπορεί να τα βάλει με την Τουρκία! Έχει γίνει κοινωνική και πολιτική  νοοτροπία.  Ίσως γιατί βολεύει κάποιους στα προνόμια που τους «εκχωρεί» η νομή της οικονομικής και πολιτικής  εξουσίας.  Την νοοτροπία αυτή την συναντάς σχεδόν παντού ασχέτως εθνομηδενιστικής φιλοσοφίας. Προϋπήρχε εδώ και 10ετιες. Άλλως πως να εξηγηθεί το γεγονός ότι ακόμα και τον καιρό, που η Ελλάδα μπορούσε την δεκαετία του 1980 και του 1990 δεν τόλμησε! Έμεινε μόνο στις ρητορικές διακηρυξεις. «Βυθίσατε το χώρα»  είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου. Αλλά δεν τόλμησε. Παρόμοια περιστατικά είναι δεκάδες την 10ετια του 1970, 1980 και 1990. Ακόμα και την δεκαετία του 2000. Αλλά η η Ελλάδα δεν τολμούσε! Αν κάποιος από όλους τους προκατόχους του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε τολμήσει η Τουρκία δεν θα αποθρασύνονταν! Δεν θα τολμούσε να σκεφτεί καν όσα ήδει έχει σχεδιάσει. Επί πλέον βρήκε έδαφος γόνιμο στο εσωτερικό της Ελλάδος. Όσο εκείνη από την μια εξοπλίζονταν και ενίσχυε την εθνική κοινωνική και ιστορική της συνείδειση παρά την κοσμικότητα του εως πρόσφατα κεμαλικού κοσμικού κράτους, η Ελλάδα από την άλλη πλευρά του Αιγαίου «εκσυχρονίζονταν»! Με την διπλωματία των ζεϊμπέκικων και την διπλωματία των σεισμών αφενός και τον ιστορικό  «εκσυχρονισμό» του ΕΛΙΑΜΕΠ με την πλήρη διαστροφή της  ιστορίας της Ελλάδος  από την άλλη.  Την πλήρη από ελληνοποίηση και από απορθοδοξοποίηση της Ελλάδος μέσα από τα πανεπιστήμια της! Με κέντρο το Πάντειο! Φυτώρειο παραγωγής ανθέλληνων. Με πολλές φυσικά λαμπρές εξαιρέσεις που χάνονται όμως στην πληθώρα των κερίδηδων! Των Φίλη-δων και πολλών άλλων που εσχάτως παρακολουθούμε το σκεπτικό τους περι μαξιμαλιστικών ιδεών για όσους τολμούν να πουν το αυτονόητο.

Δυστυχώς.  Αυτή είναι η πικρή αλήθεια που θα ανακαλύπτουν οι  ιστορικοί του μέλλοντος μας όταν αναζητούν τα αίτια της νέας  μεγάλης εθνικής καταστροφής του Ελληνισμού 100 χρόνια μετά την μικρασιατική καταστροφή και 200 χρόνια μετά την νικηφόρα εθνεγερσία του 1821.

Υπάρχει κανείς που θα μιλήσει χωρίς να διαστρέφει την ιστορία όπως κάνει συστηματικά προς ίδιο στρατηγικό, γεωπολιτικό και γεωοικονομικό όφελος εις βάρος της Ελλάδος και των εθνικών και κυριαρχικών της δικαιωμάτων η Τουρκία ; Υπάρχει κάποιος  που θα αποτολμήσει αν μη τι άλλο να σκιαγραφήσει έστω την ιστορική αλήθεια για την πραγματική Ελλάδα!

Την Ελλάδα που περιλαμβάνει την Ιωνία. Την Σμύρνη. Την  Έφεσο. Την Πέργαμο.  Τον Πόντο και την Κωνσταντινούπολη. Την πραγματική ιστορική  από γεωγραφικής καταβολής,  Ελλάδα(!);  Υπάρχει κανείς που έστω διεκδικεί το δικαίωμα όχι στους θρύλους , «πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα είναι», αλλά το δικαίωμα στην ιερή  μνήμη της ιστορίας μας; Επισήμως ; υπάρχει κάποιος; Απάντηση:  όχι! Ουδείς.  Και όσοι το αποτολμούν  στοχοποιούνται. Χλευάζονται. Γελοιοποιούνται. Διώκονται. Το επίσημο ελληνικό (;) κράτος τους διώκει!

Επιχειρείται ο πλήρης αφανισμός και εξωστρακισμός όσων αποτολμούν να κάνουν ιστορική αναγωγή στην αλήθεια για την Μεγάλη Ελλάδα.

Μόνον άναρθρες κραυγές κάποιων ελάχιστων μεμονωμένων.  Ίσως και ολίγον τι ρομαντικών.  Ασυντόνιστων. Κυρίως ασυντόνιστων.  Χωρίς σχέδιο. Χωρίς στρατηγική. Χωρίς πρακτικές εφαρμογές.  Κυρίως χωρίς ένα μεγάλο όραμα. Χωρίς μια μεγάλη ιδέα. Όπως η νέα μεγάλη ιδέα που γαλουχείται η νεοθωμανική Τουρκία.  Όπως το μεγάλο όραμα, για την παλινόρθωση της πάλαι ποτέ αιματοβαμμένης οθωμανικής αυτοκρατορίας,   που γαλούχησε όμως  αντίστοιχα γενιές Τούρκων και νεότουρκων, από τον τελευταίο νικημένο και ηττημένο από την Ελλάδα και τις δυνάμεις της, Μωάμεθ τον ΣΤ,   και 36ο Σουλτάνο της Οθωμανικής επικράτειας και δυναστείας των Οθωμανών.  Οι λαοί, πολύ περισσότερο τα Έθνη όπως η Ελλάδα μεγαλουργούν όταν το βλέμμα στο μέλλον καθοδηγείται και οδηγείται  από την βαθιά γνώση της ιστορίας.

Και το κράτος και η συντεταγμενη πολιτεία της Ελλάδος δείχνει να έχει πάθει ολοκληρωτικά   οργανική ιστορική νέκρωση.  Ιστορική Αμνησία.  Συστημική καθολικής εμβέλειας και διάχυσης στο κυρίως Σώμα που είναι ο Λαός (λαός χωρίς ιστορική μνήμη)   μεγάλη και υπέρτερη,  αγκύλωση! Αγκύλωση και καθίζηση πνευματική! Παθογενή οργανική ιστορική λοίμοξη!  Με βαριά-βαρύτατα- συμπτώματα αλτσχαϊμερ και οργανικής συστημικής  απώλειας  στην ιστορική της μνήμη. Ανεπάρκεια πλήρης.   Κομμάτια ολόκληρα εξαφανίζονται. Ξεριζώνονται με μανία. Με λύσσα!  Κεφάλαια ολόκληρα χάνονται από τις σελίδες της ιστορίας μας.  Δυστυχώς. Και η κατάσταση χειροτερεύει. Ανεπανόρθωτα. Βλάβη που δεν ξέρω με ποιο τρόπο μπορεί να επιδιορθωθεί. Ίσως μόνον με ένα ισχυρό ιστορικό σοκ! Τέτοιο και τέτοιου κοινωνικού βάθους σόκ που ίσως γλιτώσουν οι επόμενες γενιές αφού πρώτα ξυπνήσουμε εμείς από τον ιστορικό λήθαργο που μας επιβάλλεται!  Προφανώς η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα ενός τέτοιο τραντάγματος! Ενός τέτοιου ιστορικού σόκ. Σόκ που ίσως διαπεράσει τα στρώματα κοινωνικής  απάθειας! Σοκ τέτοιας έκτασης που ενδεχομένως απότομα σαν ηλεκτροσοκ να ξεριζώσει-και αυτή η διαδικασία είναι επίπονη και τραγικά  οδυνηρή- και το τελευταίο ίχνος εθνομηδενισμού!

Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό  όλο το περίγραμμα της κατάστασης που επικρατεί 10ετιες τώρα αλλά το άλλο… Το ακόμα χειρότερο. Οι “επαγγελματίες Πατριώτες” !

Και το χειρότερο απ όλα; Ότι όλοι οι επίγονοι σωτήρες και «θεράπωντες ιατροί» της( βαριά πάσχουσας Ελλάδος) που αυτοπαρουσιάζονται και αυτοχρίζονται, με το στομφώδες  «εμείς», (σ.σ.δηλαδή αυτοί ) «να σώσουμε την Ελλάδα»! Παρουσιάζονται αυτόκλητοι  εν ήδει εθνοσωτήρων και άλλων απελπισμένων σωτήρες, χωρίς ελπίδα!   Άλλοι πάλι εν ήδει πατριδοσωτήρων,  πατριδοφυλάκων, έχουν τραγική απώλεια αυτοσυνειδησίας! Τους λείπει το γνώθι σε αυτόν! Δεν γνωρίζουν ούτε που πάνε! Ούτε που πηγαίνουν! Ούτε που και πως πατούν! Όλοι είναι αρχηγοί. Χρείζονται αυτόκλητοι  αρχηγοί από μια ομάδα επίσης απελπισμένων και οι μεν απελπισμένοι παραμένουν τραγικά απελπισμένοι οι δε πονηροί «σωτήρες» και εθνοσωτήρες περιδιαβαίνουν την ελλάδα με έξοδα άλλων φυσικά και πουλούν την πραμάτεια τους! ‘Εχω στο νου μου συγκεκριμένο πρόσωπο /  πρόσωπα που πάντα με το ίδιο ταγικό καθ υποκρισίαν  πρόσχημα «να σώσουμε την Ελλάδα»-από αυτούς περιμένει μια ιστορία 4000 ετών να την διασώσουν τρομάρα τους – ενώ στην πραγματικότητα πωλούν τα βιβλία τους! Οι πιο τραγικοί ύπουλοι και υποχθόνιοι πατριδοκάπηλοι ηγεμονίσκοι της πεντάρας  όλοι (τυχαίο;) με ρίζες σφαγέων ανθέλληνων  κουμουνιστών.

Μα με πιο πικρό, ύπουλο,  γλυκόπικρο, και με κάκιστη δηλητηριώδη, επίγευση,  είναι αυτό το φρούτο  των «επαγγελματιών πατριωτών»!  Το βρίσκεις παντού στο  διαδίκτυο μα ανθοφορεί και καρποφορεί κυρίως  σε όλους τους τηλεοπτικούς  μπαξέδες. Σε όλα τα τοπικά μονοφωνικά ραδιόφωνα! Το συναντάς σε πολλές και καρποφόρες  ποικιλίες. Όλοι οι εναπομείναντες αχρειάστοι στο σύστημα πια, στις κομματικές οργανώσεις βάσεις, αχρειάστοι στις νομαρχιακές και τα κομματικά καφενεία που δεν υπάρχουν πια, γιατί δεν υπάρχουν ούτε τα κορόϊδα να πληρώνουν τα νοίκια και υψηλά μισθώματα για  κτήρια και ούτω καθ εξής.

Το βρίσκεις πλούσιο και καρποφόρο   σε ποικιλία πατριωτικού πασοκ. Σε γαλάζια και μαύρη ποικιλία πατριωτικής δεξιάς με όλες τις προσαγορεύσεις και τις στμοφώδεις και πομπόδεις ονομασίες. Η ποιο ύπουλη όμως πραγματικά δηλητηριώδης ποικιλία είναι εκείνη η ξεβαμμένη και ξεθωριασμένη  κόκκινη αριστερόφρονως φασισμού, που τάχα την είδαν πατριώτες

Το φρούτο των επαγγελματιών πατριωτών και πατριδοκάπηλων  απλώνεται σαν γάγγραινα στο έτσι και αλλιώς βαριά πληγωμένο  αρωστημένο και γεμάτο  χαίνουσες πληγές και συστημικές  παθογένειες, σώμα της Ελλάδας.

Τούτο το «μυρίπνοον με εύηχον κάλλος,   «άνθος»  δυστυχώς  ευημερεί,  εσχάτως και στην τελευταία γωνιά, ελεύθερης ακόμα Ελλάδος, πνίγοντας με την πληθώρα των «ανθών και των καρπών» του,  ακόμα και τα κάποτε,  πρασινοπά, ενίοτε  γαλαζόμαυρα  και επ εσχάτων καιρών,  κοκκινόμαυρα  ζιζάνια του εθνομηδενισμού και της πολύχρωμης αλλά στο βάθος της,  κατάμαυρης παγκοσμιοποίησης.

ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ,    ΕΔΩ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ, 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…






Alexandros Stafanopoulos




Previous Post

Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Κυριάκο Μητσοτάκη

Next Post

Η ιστορία αντιμέτωπη και με την αμνήμων λογική (του Ρ.Τ. Ερντογάν και της Τουρκίας)





0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Κυριάκο Μητσοτάκη

Εν όψει των επερχόμενων  κρισιμότατων -αν όχι και οδυνηρών -  καθοριστικών...

12 August 2020
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία