Breaking

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Η ιστορία αντιμέτωπη και με την αμνήμων λογική (του Ρ.Τ. Ερντογάν και της Τουρκίας)

EDITORIAL / Slider / ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ / 17 Αυγούστου 2020

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ , ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ , ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Μετά από όσα συνέβησαν με την ηχηρή Γερμανική  παρέμβαση υπέρ της Τουρκίας τα τελευταία κρίσημα αλλά «αθόρυβα» 24ωρα μέχρι λήξεως της Τουρκικής navtex στις 23 Αυγούστου (2020) το ρεπορτάζ και οι πληροφορίες αναφέρουν  ότι με την συνεχή πιεστική «διαμεσολάβηση» της Γερμανίας,} οι οποία ειρήσθω εν παρόδω, δεν πρέπει να διαλάθη της προσοχής μας ότι ίσχυαν και θα ισχύουν τα δικά της ζωτικής σημασίας συμφέροντα δηλ τα περίπου 3.500.000 Τούρκοι Πολίτες και οι περισσότερες από Τουρκικής ιδιοκτησίας  600.000 επιχειρήσεις και φυσικά τα δισεκατομύρια εμπορισκού διμερούς ισοζύγιου } θέλει επί Προεδρείας της είτε «το ζήτημα να τεθεί σε τροχιά διευθέτησης με την Ελλάδα και την Τουρκία με πάντα εποπτεύουσα την ίδια την Καγκελάριο Μέρκελ, είτε αν μη τι άλλο να μη εκτραχυνθούν οι σχέσεις των δυο χωρών». Αυτά μας έλεγε εμπειρότατος Έλλην διπλωμάτης  που επι μακρόν υπηρέτησε στην Γερμανία.

Μια άλλη πηγή πληροφόρησης επιμένει ότι οι μυστικές  συνομιλίες με την Τουρκία δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό! Και παρά την ένταση στο Αιγαίο συνεχίστηκαν οι πλευρές να εργάζονται επί συγκεκριμένων οδηγιών από Αθήνα και Άγκυρα αντίστοιχα. Το αν και κάτα πόσο αληθεύει το τελευταίο μένει να το δούμε τα προσεχή 24ωρα μετά την 23η Αυγούστου. Πάντως οι λεπτομέρειες που εντέχνως έχουν διαρρεύσει για τις συζητήσεις μεταξύ Αθήνας – Άγκυρας δεν αφήνουν περιθώρια για το που κατευθύνονται. Σε έναν άτακτο συμβιβασμό που τα εθνικά και κυριαρχικά ζωτικά συμφέροντα υποχωρούν έναντι της λελογισμένης υποχώρησης στα όρια των επιχειρημάτων της Τουρκίας περί δυσανάλογης  οριογραμμής Ελληνικών και Τουρκικών ακτών κτλ. Δεν χρειάζεται η επανάληψη τους.  Η ιστορική  πραγματικότητα όμως  που όντως αντιστρατεύεται της λογικής που θέλει οι παράκτιες ζώνες και άρα τα εως και 12 ν.μ. μέχρι και την ενδιάμεση γραμμή να ανήκουν στην χώρα που ανήκουν οι παράκτιες ζώνες. Αυτά ισχύουν όντως σε ορισμένες των περιπτώσεων και σε γενικές γραμμές όπου έχουν θεσπισθεί «όροι και κανόνες»   στο λεγόμενο διεθνές δίκαιο και όσα απορρέουν από αυτό. Από το σημείο αυτό, αρχίζουν οι συνεχείς εξαιρέσεις στον κανόνα περί διεθνούς δικαίου είτε αυτό αφορά το δίκαιο της θάλασσας είτε άλλες παραμέτρους και τις διεθνείς συμβάσεις που τα κράτη μέλη του ΟΗΕ έχουν υπογράψει.  Τι ισχύει με δυο λόγια για τη Τουρκία και την Ελλάδα και αυτό που φαντάζει ως λογικό φανές αλλά είναι ψευδές. Το αληθές είναι ότι η Τουρκία με την συνθήκη της Λωζάνης πήρε την μερίδα του Λεόντος αφού το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών που επανέκτησε με τις ανελέητες σφαγές του 1919-1922 δηλ Ιωνία Γη, η Κωνσταντινούπολη, η  Σμύρνη και μαζί με άλλα αρχαία  εδάφη και περιοχές όπως η Έφεσος η Πέργαμος η Καππαδοκία, ο Πόντος και πολλές  άλλες άλλες  περιοχές που επί αιώνες, και προ της 1000χρονης  Βυζαντινής περιόδου  αποτελούσαν ιστορικά  γεωγραφικά εδάφη της Παλαιάς Ελλάδος.

Αυτό άλλαξε μετά το 1922 και εδραιώθηκε με την συνθήκη της Λωζάνης αφού η τραυματισμένη και πολύ διχασμένη τότε  Ελλάδα, έχασε τραγικά και οδυνηρά εδάφη που και οι μεγάλες δυνάμεις ήθελαν να επιστραφούν στην Ελλάδα.  Έτσι αφού η Τουρκία πήρε -το σωστό είναι επανά κατέκτησε – όλα αυτά τα ιστορικά εδάφη της Μεγάλης Ελλάδος,  έτσι  δόθηκε στην Ελλάδα  ως “μικρό αντάλλαγμα” το Αιγαίο! Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια που παραβλέπουν και οι δικοί μας «μαξιμαλιστές» να αναφέρουν έχοντας στο DNA τους το λεγόμενο φοβικό “σύνδρομο της Σμύρνης” πελαγοδρομώντας στα αναρίθμητα  δαιδαλώδη  κανάλια των αναλύσεων,  πόσο μάλλον απάδει και να το αναφέρω, αυτή η ιστορική πραγματικότητα θα βρίσκοταν στην φαρέτρα των επιχειρημάτων των εκσυγχρονιστών του ΕΛΙΑΜΕΠ και των άλλων εθνομηδενιστικής και διεθνιστικής  προέλευσης ιδεολογημάτων.  Ιστορική αλήθεια που δυστυχώς ούτε η κυβέρνηση μας του Κυριάκου Μητσοτάκη θυμάται, και ίσως και να απεχθάνεται αφού και αυτή την κατάσταση στο Αιγαίο με την Τουρκία να αρμενίζει κάθε τόσο και λιγάκι, διαχειρίζεται με όρους επικοινωνιακών τρικ,  μπλεγμένη και αυτή στα υπόγεια κανάλια της διαπλοκής με τους ανθρώπους του Κώστα Σημίτη (δηλ του βαθέους κράτους της Γερμανίας).  Αυτή η ιστορική και απαράγραπτη αλήθεια, είναι  που πρέπει να ανασυρθεί από τα χρονό ντούλαπα της ιστορίας μας! Να γίνει πρώτο και βασικό μέλημα της χώρας.    Να κωδικοποιηθεί και να ενισχυθεί με  διπλωματικά αρχεία (πλήθος εγγράφων)  μέσα από τα επτασφράγιστα ιστορικά αρχεία του ΥΠ.ΕΞ αλλά και  της Βουλής των Ελλήνων και άλλων  επίσης σοβαρών ιδρυμάτων.  Έχοντας στην φαρέτρα των επιχειρημάτων της Ελλάδος όλα αυτά τα αδιάσειστα στοιχεία και παρουσιάζοντας τα στους Ευρωπαίους δυτικούς «συμμάχους» και εταίρους  μας -η Γερμανία βέβαια  τα γνωρίζει πολύ καλά έχει πλούσιο αρχείο –  για να τους δώσουμε να καταλάβουν πως αυτό το απλοϊκό  επιχείρημα της Τουρκίας που ναι μοιάζει λογικό, το περί ακτών και δυσανάλογης οριογραμμής -ακτογραμμής δεν συνάδει με την ιστορία. Και όπως η Τουρκία και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλάει με το συναίσθημα  της καρδιάς του για την «Γαλάζια Πατρίδα», δηλ την απ-ελευθερωμένη Ελλάδα από τον Κολοκοτρώνη και τους άλλους μεγάλους ήρωες του γένους μας, που και εκείνους τους απαξιώνει το εθνομηδενιστικό κύμα(τσουνάμι) για αυτήν την «γαλάζια σκλαβωμένη πατρίδα» εννοεί  ο Τούρκος Πρόεδρος!   Να ξέρουμε τι κρύβεται πίσω από την ιστορική και συμβολική σημειολογία. Το έγραφα και το εξηγούσα αναλυτικώς  στο αμέσως προηγούμενο κείμενο μου για τα βαθύτερα αίτια της Κρίσης Ελλάδος Τουρκίας.          

Κοντολογίς! Όταν η Τουρκία βαθαίνει στην πρόφαση ιστορία της και φτιάχνει θρύλους και δημιουργεί βιομηχανία ολόκληρη με ανεδαφική ιστορική προπαγάνδα η Ελλάδα απεμπολεί την ιστορία της εδώ και σχεδόν 50 χρόνια! Με κάθε πρόσχημα.  Τα ξέρουμε. Τα βιώνουμε και εμείς ως παιδιά οι σημερινοί 50αρηδες και οι νεότερη γενιά σημερινοί 25αρηδες που αγνοεί παντελώς την ιστορία της Πατρίδος μας.

Αυτά για να μη ξεχνιόμαστε για τα βαθύτερα αίτια αυτής της κατάστασης που στις ημέρες μας θα ζήσουμε και θα βιώσουμε ανεπανάληπτες άνευ ιστορικού προηγούμενου στιγμές και οδυνηρές καταστάσεις.  Δυστυχώς για να το κλείνω αυτό το κεφάλαιο επί σχεδόν  50 χρόνια(+) ιστορικής διαστροφής. Διαβολής της αλήθειας. Βαφτίζοντας το άσπρο μαύρο και το γκρίζο λευκό και τα νάπλιν κάπως  έτσι φτάσαμε να ονομάζουμε προδότες και δικτάτορες αληθινούς Έλληνες που κυρίαρχο και πρωτεύον στοιχείο τους όταν κυβερνούσαν την χώρα αυτή  ήταν τα ζωτικά και εθνικά κυριαρχικά συμφέροντα της Ελλάδος και το μεγάλωμα της (1908-1915) σήμερα δυστυχώς έχουμε φτάσει να υπερασπίζουμε ο καθείς μας τον καναπέ του! Ως εκεί φτάνουν τα εθνικά και κυριαρχικά ζωτικά προσωπικά και ιδιοτελή  συμφέροντα μας. Στο Σαλόνι μας άντε και η κρεβατοκάμαρα μας. Ως εκεί βρίσκονται τα εθνικά και κυριαρχικά συμφέροντα της χώρας μας. Και από το σαλόνι μας ακούμε και τον Πρωθυπουργό μας, μέσα στο θέατρο του παραλόγου, με την μουτσούνα(κοινώς την μάσκα) που σημειολογικά οι άρχοντες του κόσμου και ταγοί της παγκοσμιοποίησης, ορθώς μας έβαλαν στο Πρόσωπο και για να το βεβηλώσουν αλλά και για να μας πουν τώρα «βγάλτε και το σκασμό». Θα μιλάτε όποτε θέλουμε εμείς! Σκληρά όλα αυτά; Έχει και συνέχεια το θέατρο της παραφροσύνης. Σηκωνόμαστε λοιπόν; Από τον καναπέ ; όχι βέβαια!   Βολευόμαστε. Όλοι και εμείς και η εκάστοτε εξουσία.   Και άμα χρειασθεί έτσι για  να εκτονωθούμε, να αισθανθούμε και κομμάτι «πατριώτες» βαράμε και μια επανάσταση από τον καναπέ μας, γράφουμε καμία μπούρδα στο παγκόσμιο καφενείο το  face book, μετά μετράμε τα like  και μετά πάμε και για έναν ύπνον ελαφρύ. Και  όταν ξυπνήσουμε  θα ζήσουμε τον εφιάλτη μας!  Αυτή είναι η τραγική μας αλήθεια. Ως Χώρα που εν τέλει μόνοι μας την καταντάμε χώρο, αποθήκη, σκουπιδότοπο,  και όχι συντεταγμένη και οργανωμένη χώρα! Μια χώρα για να είναι κανονική χώρα που απαιτεί σεβασμό από άλλες όμορες γειτονικές, οργανωμένες  χώρες,  πόσο μάλλον συνοθύλευμα ατάκτων  φυλών όπως η Τουρκία με ιστορία μόλις 800 χρόνια που τολμά να  στέκεται με όρθιο ανάστημα σε ένα Έθνος με ιστορία σχεδόν 4.500 χρόνια! Αν δεν είμαστε λοιπόν  αντάξιοι της ιστορίας μας  ως  μικρόνοοι  και συνάμα ως  αμνήμων λαός,  άρα  και  ανάξιοι απόγονοι χιλιάδων μαρτύρων και εθνομαρτύρων,   αυτού του ιστορικού έθνους,  νομίζω τότε ότι ίσως και μόνον ένα ισχυρό ιστορικό τραυματικό, αν μη και οδυνηρό,  σοκ μπορεί να αναταράξει συθέμελα την διασυλλογική μας μνήμη επαναφέροντας την.  Τέτοιο ΣΟΚ και τέτοιας έκτασης που αναγκαστικά η χώρα με νέα, έστω και χιλιοτραυματισμένη πληγωμένη στο Σώμα, αλλά όχι στην Ψυχή του Έθνους, αυτή μένει ανέπαφη αν έστω και ένας Έλληνας το Γένος και την συνείδηση παραμένει Έλληνας Ορθόδοξος, τότε μπορεί να αναγεννηθεί! Να αναβαπτισθεί.  Να ανακάμψει και από το διχαστικό ΕΓΩ, που αιώνες τώρα βυθίζει το Γένος των Ελλήνων σε περιπέτειες,   να περάσει επιτέλους στο συλλογικό ΕΜΕΙΣ! Το ΕΜΕΙΣ που έφερε νίκες σαν αυτές του Στρατηλάτη όλων των εποχών Μεγάλου Αλεξάνδρου του Μακεδόνα!


Alexandros Stafanopoulos
Previous Post

ΤΑ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩΝ ΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Next Post

Πως συνδέονται η γεω"στρατηγική" των συνεχών -τακτικών- υποχωρήσεων της Ελλάδος

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

ΤΑ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩΝ ΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι λαοί, πολύ περισσότερο τα Έθνη όπως η Ελλάδα μεγαλουργούν όταν το...

13 August 2020
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία