Breaking

Η αποκατάσταση της αλήθειας ως προς το χθεσινό (16.11.2021) εις βάρος μου δημοσίευμα του Μιχαήλ Ιγνατίου

450 επίσημες (officialy) σελίδες αποκαλύπτουν τα σχέδια της Τουρκίας και του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε βαρύ κλίμα η 44η Κληρικολαϊκή συνέλευση Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα και η εύλογη ανησυχία της Ουάσιγκτον...

Μνημειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Αυτή είναι η (μοναδική) αλήθεια για τον Εθνικό Κήρυκα κ. Διαματάρη και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν του!

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ( Father Alex Karloutsos) με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπογράφει υπέρ του Ιμάμη Fethulah Gulen για να παραμένει στην Αμερική!

ΦΕΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ (FETHULAH GULEN): Η ζωή του, η πολυσχιδής δράση του το έργο και όσα δεν γνωρίζουμε ...

Η τελευταία, μοιραία, ανάρτηση του Σωκράτη Γκιόλια , (στο τρωκτικό)

Εις το όνομα του Αλλάχ και του Προφήτη του Μωάμεθ...

Το Συνοδικό Πολίτευμα και ο Χρυσός Κανών της Εκκλησίας είναι η μια και μόνη απάντηση στα περί Σύγκλησης της Πανορθόδοξης...

Κρίσιμες ώρες (αγωνίας) και προσευχής εν όψει της Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου

Στην τελική ευθεία για την Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο ή για το μεγάλο σχίσμα;

9 Μαϊου 2010. Μια ημέρα πριν η Ελλάδα διαβεί την είσοδο στο βαθύ σκοτεινό τούνελ των μνημονίων...

Ενότητα και χέρι φιλίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η αποτύπωση της κοινωνικής πραγματικότητας

Δεκάδες εικόνες, δεν αρκούν οι λέξεις...

...επειδή πλέον η είδηση βρίσκεται πίσω από την "είδηση"

Πως συνδέονται η γεω”στρατηγική” των συνεχών -τακτικών- υποχωρήσεων της Ελλάδος

EDITORIAL / Slider / ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ / ΑΡΘΡΑ / ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ / 19 Αυγούστου 2020

με το υπάρχων κοινωνικό φαίνεσθαι της Ελληνικής Τραγωδίας (μας)

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Το Αμερικανικό Υπ. Εξωτερικών σε ρόλο πόντιου Πιλάτου όπως εδώ και 45 χρόνια,  απαντώντας σε συνάδελφο στην Ουάσιγκτον δίνει -δια της γνωστής πια μεθόδου – δήλωση για τις  δραστηριότητες της Τουρκίας πέριξ του Καστελόριζου  ότι αυτές  γίνονται σε «αμφισβητούμενα» και όχι σε ελληνικά ύδατα!

Το Αμερικανικό Υπεξ (State Department), ξέρω ξαφνίζω με αυτή την τοποθέτηση μου αλλά είναι αλήθεια-  κάνει λόγο για αμφισβητούμενα -διαφιλονικούμενα ύδατα- και ορθώς με βάση την γλώσσα των συμφωνιών και των διπλωματικών κειμένων καθώς η Ελλάδα δεν έχει καταθέσει συντεταγμένες για ανακηρυξη ΑΟΖ στην ευρύτερη και μείζονα θαλάσσια περιοχή. Να ξέρουμε τι λέμε! Και φυσικά, όλες οι ανοησίες που γράφτηκαν -για ακόμα μια φορά – περί ηχηρού  μηνύματος της Ουάσιγκτον υπέρ της Ελλάδος στερούνται οποιασδήποτε σοβαρότητας! Το πρόβλημα  είναι της Ελλάδος. Η Ελληνική  πολιτική ηγεσία, όλων των προηγούμενων ετών,  όφειλε να πράξει το αυτονόητο. Ανακήρυξη ΑΟΖ στην περιοχή αφενός και αφετέρου ανακήρυξη ΑΟΖ με την Κυπριακή Δημοκρατία! Τελεία (.) και Παύλα (-)! Αφενός. Και αφετέρου ανακύρηξη – επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τα 6 ναυτικά μίλια αν όχι στα 12 όπως δικαιούται η Ελλάδα να πράξει αν μη τι άλλο στα 10 ν.μ. και πλήρη ευθυγράμμιση εθνικών συνόρων από αέρα και θάλασσα στα 10 ν. μ. Αυτά δεν έχουν γίνει. Και όσο δίνουμε χώρο στην Τουρκία τόσο θα αμφισβητεί εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος. Νόμος της φύσης. Όπου υπάρχει κενό καλύπτεται. Τις περισσότερες φορές δια της ισχύος.  Και το αποτέλεσμα αυτής της ισχύος, άδικης τις περισσότερες φορές έναντι των παγκόσμιων  ανισοτήτων, ονομάζεται ως διεθνές δίκαιο και ως τέτοιο αναγνωρίζεται με διμερή ή πολυμερή κείμενα που μετά ονομάζονται συμφωνίες και διπλωματικά κείμενα. Αυτά με πολύ απλές κουβέντες για να γνωρίζουμε τι λέμε και που πατάμε. Χωρίς να είναι βέβαιο ότι γνωρίζουμε και ως χώρα,  που κατάντησε χώρος, προς τα που οδεύουμε συλλογικά.     

Ωστόσο, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, για κάθε ενδεχόμενο,  βρίσκονται για ακόμα μια φορά σε γενική επιφυλακή μετά την navtex που εξέδωσε η Τουρκία για επιχειρήσεις με γεωτρύπανο στην περιοχή του Καστελόριζου μέχρι και τις 23 Αυγούστου (2020).  Και θα το ξανά κάνει η Τουρκία μέχρι να φτάσουμε σε ένα σκληρό θερμό επεισόδιο. Ας ελπίσουμε να μη χαθεί ο έλεγχος. Ας το ευχηθούμε.

Η Ανατολική Μεσόγειος μοιάζει για ακόμα μια φορά έτοιμη προς ανάφλεξη στο πιο ευαίσθητο σημείο της. Το Αιγαίο. Στην Λιβύη οι επιχειρήσεις καλά κρατούν. Η Τουρκία μοιάζει να υποχωρεί σταδιακά από θέσεις που κρατούσε, αφήνωντας στις θέσεις της μισθφόρρους  μαχητές του ISIS-κάθε καρυδιάς καρύδι-  αλλά ουδείς γνωρίζει τι συμβαίνει παρά μόνον οι δορυφόροι και τα διεθνή δορυφορικά  συστήματα (Ρωσίας ΗΠΑ Κίνας, Γαλλίας Αγγλίας  και λοιπών δυνάμεων) παρακολούθησης.  Η Αίγυπτος ετοιμάζεται να εισβάλει μετά τις αποφάσεις του Λυβικού Κοινοβουλίου και το κάλεσμα των Αιγυπτιακών δυνάμεων ως εγγυήτριας δύναμης στην περιοχή… Στο Ισραήλ το καζάνι βράζει εσωτερικά και ο μόνος τρόπος εκτόνωσης ο γνωστός. Μια ακόμα αιματοχυσία δηλαδή στα κατεχόμενα εδάφη και στην Παλαιστίνη. Στην Συρία το μέτωπο ενώ η Τουρκία υποχωρεί (φαινομενικά) ατκάκτως αλλά κρατά τις θέσεις της με θεατές ΗΠΑ και Ρωσία το ίδιο και η Ευρώπη ούτε καν παρακολουθεί εκτός Ιταλίας και Γαλλίας που έχουν συμφέροντα με δικές τους εταιρίες. Και η Ελλάδα έχει εταιρία και είχε από το 2004 αλλά φρόνισε και τις ξεφορτώθηκε.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι ΗΠΑ εσωτερικά βρίσκονται σε μια απίστευτη εσωτερική περιδίνηση και μια επικίνδυνη εσωστρέφεια έτοιμη να διασπάσει κοινωνικούς ιστούς που ποτίσθηκαν με αίμα τον 21ο αιώνα και νωρίτερα κατά την σύσταση του νεο συσταθέντως πολυενικού κράτους.  Δηλ όσο οι ΗΠΑ, σε όλες τις εκφάνσεις, κανονικό κράτος αλλά κυρίως το άγνωστο και πολύ  βαθύ κράτος των ΗΠΑ, βρίσκεται σε μια εσωτερική υπαρξιακή αναταραχή και ουδείς μπορεί να διαγράψει την τελική έκβαση αυτής της σκληρότατης αντιπαράθεσης φαινομενικά με τον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ζωτικής σημασίας υπαρξιακής μορφής σύγκρουση του βαθέους κράτους, με το κανονικό ομοσπονδιακό κράτος.   Τι εννοώ;  Το πρόσχημα είναι το ιός του Covid19. Η πραγματικότητα και γεννεσιουργός αιτία  είναι κατά  πολύ αυτής της ολέθριας σύγκρουσης μέχρις εσχάτων με τον Αμερικανό Πρόεδρο. Θα αναφέρω μόνο ένα βασικό σημείο που στην Ελλάδα και γενικώς στα δυτικά ΜΜΕ που ελέγχονται πλήρως από γνωστά συστήματα επίσης πολύ γνωστών οικογενειών, και ούτε θα ακουστεί, όλα έχουν ξεκινήσει και θα ενταθούν ακόμα περισσοτερο από τότε που ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump  διέταξε πλήρη διαφάνεια και έλεγχο εις βάθος στα οικονομικά και των δυο κομμάτων Δημοκρατικών και Ρεμπουμπλικάνων. Και ειδικά τα όσα συμβαίνουν στο βάθος του σκοτεινού παρασκηνίου  στα οικονομικά των Δημοκρατικών είναι που πορκαλούν όλους αυτούς τους τριγμούς και τις αναταραχές. Φυσικά οι πλατιές μάζες των ανθρώπων που καλούνται να βγουν στους δρόμους εναντίον του Donald Trump  όχι μόνον δεν γνωρίζουν τα ψιλά γράμματα απίστευτων εσωτερικών διεργασιών στους κόλπους του βαθέους αμερικανικού κτάτους. Τόσο βαθύ όπου το πεδίο μυρίζει αίμα… δολοφονίες. Ατυχήματα περίεργα. Εξαφανίσεις. Σε πολλές πολιτείες. Μυστηριοδώς χάνονται άνθρωποι..

Και όσο οι ΗΠΑ βρίσκονται σε αυτή την εσωτερική σκληρή περιδίνηση, χωρίς να αποκλείονται και οι εκτροπές και παρεκτροπές καθ οδόν προς τις Αμερικανικές εκλογές, τόσο η περιοχή μας στο Αιγαίο και κατά ανάκλαση στην Μέση Ανατολή θα «τσιμεντώνει» την μεγάλη και παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας.  Και όσο η Τουρκία βρίσκει τέτοιο «άνοιγμα» σε διεθνές επίπεδο, τόσο θα επιχειρεί να το καλύψει υπέρ των δικών της γεωπολιτικών και γεωοικονομικών  συμφερόντων. Και καλά κάνει! Αυτό κάνει κάθε χώρα, μικρή η μεγάλη που σέβεται τον εαυτό της. Την ιστορία της.  Την εθνική κυριαρχία της, την οποία σταδιακά οφείλει να επεκτείνει -εις βάρος ή όχι άλλων γειτονικών δυνάμεων και κρατών – ουδεμία σημασία έχει. Το δικαίο παράγει η δύναμη! Η ισχύς. Η κραταιότης! Ο ισχυρός! Και η Τουρκία νιώθει και είναι ισχυρή! Μας αρέσει δεν μας αρέσει! Ας είχαμε και εμείς ως  Ελλάδα, στην κρατική της υπόσταση, την δυνατότητα να επιβάλλουμε τις θελήσεις (μας) και τα οθρώς  με βάση (και) τις διεθνείς συμφωνίες, δίκαια της Ελλάδος.

Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο απαιτείται πολιτική βούληση Τόλμη. Θάρρος.  Αποφασιστικότητα. Δυναμική επιχειρησιακή προβολής  ισχύος. Σχέδιο. Εθνική στρατηγική. Η Ελλάδα από το 1833 και εντεύθεν 1843 και ειδικά  στα χρόνια του Ελευθέριου Βενιζέλου, τότε που συγκηριακά μεγάλωνε,  ούτε  σχέδιο είχε ούτε εθνική στρατηγική. Πήγαινε με βάση την ρήση του Ελευθέριου Βενιζέλου «θα τεθούν όλα στη τελική λύση» και έτσι όλα έμεναν πίσω. Και δεν επιλύοταν. Ποτέ! Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν μας πληγώνει!

Αυτή η λογική της «τελικής λύσης»  ως γενική πολιτική  φιλοσοφία  χαρακτήρισε όλα τα προηγούμενα χρόνια την ελληνική εξωτερική πολιτική η οποία ήρθε και εδεσε με την πολιτική αντίληψη του κατευνασμού της Τουρκίας και όλα τα λοιπά ανεύθυνα που ακούγαμε εδώ και 10ετιες ότι όσα λέγονταν από εποχής Τουρκούτ Οζάλ ακόμα ίσαμε σήμερα ήταν γαι εσωτερική κατάναλωση. Να που δεν  ήταν. Η Τουρκία πάντα εννοούσε αυτά που έλεγε! Γιατί τα σχεδιάζε. Γιατί έθετε τους στόχους της σε μακρόπνοη και μακροπρόθεσμη στρατηγική. Δείτε το βιβλίο του Νταβούτογλου «το στρατηγικό βάθος της Τουρκίας» και θα καταλάβετε πόσα χρόνια πίσω δούλευε η Τουρκία και ο Ισλαμικός Παντουρκισμός.

Όταν και η Ελλάδα  αποκτήσει  σχέδιο και μακράς πνοής εθνική στρατηγική τότε ναι θα έχουμε και τις ανάλογες δυνατότητες! Θα έχουμε ως συντεταγμένη πολιτεία και συγκροτημένο έθνος άλλες προοπτικές. Άλλη δυναμική. Δυναμική προοπτικής. Δυναμική με το βλέμμα στο κοινό (μας)  μέλλον.

Αυτά τα σημειώνω, καθώς καθημερινά εδώ και μια 15ετια κρατώ ένα αρχείο (και όχι μόνον προσωπικά αλλά και άλλοι συνάδελφοι θα αναφέρω τον Κώστα Μαρδά φυσικά υπάρχουν και άλλοι λιγότερο προβεβλημένοι,  που με σοβαρότητα και νηφαλιότητα προσεγγίζουν τα λεπτά εθνικά ζητήματα),  με τις αναλύσεις τους. Αναλύσεις επιφανειακές και επιδερμικές σχεδόν των πάντων περιφερόμενων αναληταράδων στα κανάλια και τα δημόσια forum.  Αναλύσεις που με τον μανδύα της μεσσιανικής και προφητικής διαλέκτου «το είχα πει αυτό… το είχα αναλύσει…το ήξερα…το είχα γράψει πρώτος αυτό… κτλ φαιδρά ακούσματα πάντων των αναλυταράδων γνωστών και λιγότερων γνωστών οι οποίοι άλλοι στοχεύοντας στο θυμικό και άλλοι ακόμα και στο θρησκευτικό συναίσθημα, να επιστρατεύουν ακόμα και αυτό με απίστευτη χυδαιότητα προκειμένου να πουλήσουν την πραμάτεια τους. το χειρότερο όλων δε, είναι   σχεδόν στο γενικό σύνολο τους πέφτουν πάντα έξω! Με ελάχιστες εξαιρέσεις.  Δυστυχώς!

και μέσα σε όλα αυτά μας προέκυψε και ο “επαγγελματικός πατριωτισμός”

Φυσικά υπάρχουν και εκείνοι, αλλά -δυστυχώς ή ευτυχώς για τους ιστορικούς του μέλλοντος μας που δεν θα έχουν πολλες πηγές να διασταυρώνουν-  πολύ ελάχιστοι, που  αναλύουν με ορθότητα. Σοβαρότητα και υπευθυνότητα χωρίς να άγονται και να φέρονται από το θυμικό ή το δημαγωγικό γίγινεσθαι παρασυρόμενοι συχνά και από άλλους παράγοντες καθαρά ιδιοτελείς με καιροσκοπικά κίνητρα  ώστε να λένε μόνον ότι θέλει να ακούει το κοινό τους, και έτσι μετά  να τρέχει  να αγοράζει τα βιβλία και την «επιστημονική» πραμάτεια τους. Όλοι αυτοί δηλαδή που δρούν στο πλαίισο του συστήματος, και του   λεγόμενου «Επαγγελματικού Πατριωτισμού» ή μη ακόμα και μη χειρότερα  και του χυδαίως «Επαγγελματικού Εθνισμού»!  Του πλέον πικρού στην επίγευση  αλλά «εύωσμου» στην επιφανειακή όσφριση,  καρπού. Ενός καρπού πονηρού  που εσχάτως καρποφορεί στους  εφησυχάζοντες, και προκλητικά ευημερούντες αγγέλους και αρχαγγέλους του, διαπρίσιους κήρυκες τους αναμοχελύοντας τους φαινομενικά  ανησυχούντες κόλπους της Ελληνικής κοινωνίας.

Αυτό το πικρό αλλά διάσπαρτο φρούτο, του «επαγγελματικού πατριωτισμού και επαγγελματικού εθνισμού» και αυτή την αλήθεια  θα την ψηλαφίσουμε με  ονόματα, γεγονότα και καταστάσεις μέσα από μια πολυσχιδή σχεδόν 20ετη  δημοσιογραφική  έρευνα (μας). Μια έρευνα με στοιχεία. Ονόματα. Αποδείξεις και ντοκούμεντα. Κείμενα και ότι άλλο χρειάζεται για να αφυπνισθεί ο γίγας που βρίσκεται μέσα στα σπλάχνα της Ελληνικής κοινωνίας και στην ψυχή του έθνους μας.  Μια έρευνα εργαλείο στα χέρια των ιστορικών του μέλλοντος μας καθώς ο Ελληνισμός πράγματι παίζει τα ρέστα του, ευρισκόμενος σε πνευματικό  και ιδεολογικό τέλμα. Σε πλήρη κοινωνική και ακαδημαϊκή πνευματκή  απόπτωση. Σε κοινωνική αποσύνθεση. Σε αποτελμάτωση.  Σε πλήρη αποσάθρωση πολιτική ακριβώς διότι όλοι έχουν μπλεχτεί στα νήματα του χυδαίου δύσωσμου  και δυσώδους  άκρατου αδηφάγου κομματισμού. Του πλέον διχαστικού εργαλείου κατά των κοινωνιών, που εφηύραν… Όλοι αυτοί οι όψιμοι πατριώτες στο βάθος ορέγονται Βουλή+ σίγουρο μισθό! Μια δεν δίνουν για την Ελλάδα που καθημερινά πεθαίνει. Τρέχουν όλοι αυτοί οι επαγγελματίες πατριώτες μόνο όπου τους οδηγεί η οσμή του χρήματος. δολάριο ή ευρώ. Χρήμα να είναι. Θα μπορούσα να σας αναφέρω 10αδες  με ονόματα στοιχεία και αποδείξεις ονόματα περιφερόμενων  “Πατριωτών”  που το μόνο τους αληθινό παργματικό  ενδιαφέρον υποκρύπτεται μόνο στην εναγώνια προσπάθεια τους να ανακαλύψουν το χρήμα! Και ορισμένοι εξ αυτών όχι γιατί δεν έχουν. Όχι! αλλά είναι η απληστία τους! Η  φυλαργυρεία τους! η Φιλαυτία τους. Ο φαταουλισμός τους! Έτσι σπρώχνωνται και διαγκωνίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να μπουν στο σίγουρο υπέρ ταμείο: Την Βουλή των Ελλήνων. Έτσι είτε κάνουν τα πάντα για να μπουν στα συστημικά κόμματα είτε φτιάχνουν τους κομματίδια! Καιροσκοπισμός μέχρις αηδείας! Και έτσι ενισχύεται ο κομματισμός. 

Κομματισμός, που με το πρόσχημα της δημοκρατίας (…) και εν τέλει  του ενός ανδρός αρχής, αφού στο τέλος ένας αποφασίζει. Ένας  επιλέγει πρόσωπα και ψηφοδέλτια. Ένας διορίζει. Ένας  κυβερνάνει! Ένας μας κουνάει το δάκτυλο. Ένας μας φτύνει! Ένας μας δουλεύει! Και από πίσω οι παρέες του, συστήματος και των κομμάτων, ανεξαρτήτως χρωμάτος και προσχηματικών ιδεολογιών, μέσα στα εντευκτήρια της Βουλής και στις λέσχες έναντι και πέριξ  του κτηρίου της, μειδιούν… Και μας δουλεύουν ομάδικώς!

Εν τω μεταξύ όμως αυτοί  και οι άλλοι, εκείνοι και οι παρακοιμώμενοι τους, περνούν καλύτερα εις υγείαν των κορόιδων και αυτοί περνούν ακόμα καλύτερα (ειδικά τώρα με το πακέτο των 70 δις ) και εμείς θα συνεχίζουμε να περνάμε ακόμα χειρότερα! Ως κοινωνία. Πόνος. Πείνα. Οργή.

Εκείνοι, σχεδιάζουν συνεκμετάλευση και συνδιαχείριση, με το λιγότερο δυνατό για εκείνους κόστος, προκειμένου να συνεχίζουν να ευημερούν εις βάρος μας προκλητικά, όπως συμβαίνει εδώ και 200 χρόνια, από τότε που οι Βαυβαροί εγκατέστησαν τις ίδιες ευνοούμενες οικογένειες και δια αυτών ελέγχουν και συγκυβερνούν τον δύσμοιρο τούτο Λαό.

Όλη αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει μόνο με ένα ισχυρό ιστορικό σόκ! Ένα σοκ και ίσως μια εθνική ήττα, που ευχόμαστε να μη οδηγήσει σε μια οδυνηρή αιματηρή νέα μεγάλη  εθνική καταστροφή. Μια καταστροφή που φαίνεται να έρχεται με γεωμετρική πρόοδο και αυαξανόμενους ρυθμούς. Αν και πάντα ο Έλληνας έχει αποδείξει ότι την ώρα που πέφτει στην άββυσο του πηγαδιού, σχεδόν πάντα βρίσκεται ένα χέρι από ψηλά που τον σηκώνει και τον ξεσηκώνει. Τον ξεβαλτώνει. Τον βγάζει στην επιφάνεια και εκεί που νόμιζες ότι θα πνίγοταν μέσα στα βάθη των αιώνων και του σκότους της αιώνιας αφάνειας, εκεί ακριβώς είναι που πετιέται σαν ένα σώμα! Με έναν νου!  Μια καρδιά! Μια ψυχή και  τρέχει με επίστευτα άλματα χαρίζοντας στις επόμενες γενιές και τους απογόνους του νίκες και θριάμβους. Αυτή είναι η μεγάλη υπέρ χιλιόχρονη (+των 4000 ετών) ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός  από τις Βρυξέλλες μετά τετραήμερη Σύνοδο, για το νέο μηχανισμό ανάκαμψης,   μας ανακοινώνει το πακέτο των 72δις που κατάφερε -ίδρωσε ο άνθρωπος – να εξασφαλίσει για την Ελλάδα ενώ, στην πραγματικότητα  είναι και το μικρότερο πακέτο που λαμβάνει η χώρα μας υποχρεωτικά και αναντίστοιχο της ζημιάς που υπέστει -και οι επιζήμιες βλάβες στην οικονομία ακόμα δεν έχουν φανεί- από το γενικό κλείσιμο της οικονομίας το τρίμηνο Μαρτίου – Ιουνίου. Αλλά και οι όροι και τα ψιλά γράμματα της συμφωνίας θολά και αρκετά γκρίζα…

Τα όσα βιώνουμε, ως γεωγραφική επικράτεια του Ελλαδικού χώρου, λίγο πολύ γνωστά σε όλους μας. Η μεγάλη εικόνα  στην βαρέως πάσχουσα  κοινωνία μας περιλαμβάνει πάλι μια από τα ίδια. Εσωτερική φαγωμάρα. Οι της κυβέρνσης  τα βάζουν με τους  της αντιπολίτευσης. Η κοινή γνώμη, αμήχανη και πλήρως αδιάφορη , σχεδόν έπαψε να παρακολουθεί το ίδιο έργο με πολύ κακούς «πρωταγωνιστές». Κυριάκο Μητσοτάκη. Αλέξη Τσίπρα και τους προσωπικούς τους θιάσους.  Άλλους σε ρόλους κομπάρσων και άλλους σε ρόλους παρασκηνίου. Ενίοτε και σκοτεινού. Αηδιάζει με όλη αυτή ην δυσωδία που αναδύεται από τον πλήρως ελεγχόμενο και απολύτως εξαρτώμενο έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Άναυδοι παρακολουθούμε τις δήθεν  αποκαλύψεις για τα αλληλοκαρφώματα και τις παράνομες νόμιμες υποκλοπές συνομιλιών των πρώην από τους νυν και των νυν από τους πρώην. Τα ίδια συμβαίνουν και στο χώρο το δικό μας. Οι δημοσιογράφοι αλληλοκαρφώνονται μεταξύ τους ποιος πήρε τα λιγότερα και ποιος τα περισσότερα. Η κυβέρνηση-ο Θεός να την κάνει – συνεχίζει να αρμενίζει σαν να μη συμβαίνει τίποτα απολύτως. Αναγγγέλει και ξανά εξαγγέλει έργα. Εγαίνεια. Μοιράζει πακέτα της Ε.Ε. καθώς στο βάθος προετοιμάζονται εκλογές με απόλυτη -νομίζουν εκείνοι – μυστικότητα. Το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές. Οι θέσεις και διορισμοί μοιρασμένοι με την γνωστή ποσόστοση. Αν κάνει κανείς τον κόπο και ασχοληθεί -να «παίξει» δηλαδή μερικές ώρες (μια το πολύ δυο ώρες) με την ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ένα από τα καλύτερα επιτεύγματα του Γιώργου Παπανδρέου, θα ανακαλύψει θυσαυρούς. Για εμάς τους δημοσιογράφους όταν δεν υπάρχουν θέματα και αναδουλειές μια ματιά στην σελίδα λίγο πιο προσεχτική και βγάζει θεματάρες! Ας είναι. Έγραφα λοιπόν και περιέγραφα την μεγάλη εικόνα του φαίνεσθαι της ελληνικής κοινωνίας όπως αυτή καταγράφεται μέσα από τα συστημικά ΜΜΕ. Έντυπα και ηλεκτρονικά.  Ελεγχόμενα και μη(όσα τέλος πάντων υπάρχουν γιατί υπάρχουν και τέτοια μη ελεγχόμενα και μη συστημικά ΜΜΕ).

Μια γρήγορη ματιά στα δελτιά της ζώνης των 19 00 με 21 00 είναι σαν να κοιτάζεις τα ίδια ακριβώς θέματα -μα τα ίδια όμως μέχρι και στην σειρά μερικές φορές λες και κάποιοι μοιράζουν  τον ίδιο πιλότο με τα ίδια θέματα μόνο την σειρά αλλάζουν έτσι για ξεκάρφωμα,   όπως λέγαμε παλιά στις συσκέψεις πριν το δελτίο των οκτώ, είναι ακριβώς τα ίδια! Πανομοιότυπα. Καρμπόν! Λίγο εως και πολύ covid19, έτσι για να προετοιμάζουμε το  έδαφος για το νέο mini  Lockdown. Μη ξεχνιώμαστε. Υπάρχει σε εξέλιξη και ένα τέτοιο μεγαλύτερο παιχνίδι σκιών στην παγκόσμια σκακιέρα εξουσίας στο οποίο είναι υποχρεωμένη να εκτίθεται μέσα σε άλλα και η Ελλάδα. Μετά συνεχίζοντας για τα δελτία των οκτώ, παίζουν λίγο κοινωνία με αίμα, σπέρμα και δάκρυα. Βία και άλλα υπό παράγωγα της. Επίσης για να μη ξεχνιώμαστε καθώς έρχονται εκλογές παίζουμε και  λίγο «κανονικότητα» με αγορές και τρέλα με κορδέλα, τουρισμός που πάει κατά στα τρίσβαθα του βυθού, λίγα  ψώνια (πληρωμένα όλα αυτά)  κτλ μπόλικο αντί Trump δελτίο -ειδικά στον ΣΚΑΙ- μέσα στο ψέμα και την εξαπάτηση!  Και κλείνουμε με δελτίο καιρού. Εδώ έχει ποικιλία το πράγμα και πολλές επιλογές. Από Αρνιακό μέχρι ένα σωρό άλλες καλές και επιτυχημένες εκδοχές.  Αυτά μας δείχνουν ομοθυμαδόν όλα τα κανάλια πλην των περιφερειακών και τοπικών που έχουν εντελώς άλλη θεματολογία. Κάπως πιο προσγειωμένη στην τοπική πραγματικότητα.

Φυσικά ουδείς εξ αυτών θέλει να αντιληφθεί και στις πρωινές ζώνες και τις βραδυνές ότι ο κόσμος μεταξύ 18 00 και 22 00 κλείνει τις τηλεοράσεις του. Βγαίνει μια βόλτα με ότι έχει. Πάντως ένα καφέ θα τον πιει.  Δόξα τω Θεώ για ένα καφέ του μένουν. Για πόσο ακόμα δεν ξέρω; Και εκεί αν θέλει κάποιος να πιάσει το σφυγμό της κοινωνίας αν -αν λέμε αν – μεταξύ σοβαρού και αστείου «στήσει αυτί»  για να το πω πιο κόσμια και λίγο δημοσιογραφικά επιτηδευμένα θελήσει να αφουγγραστεί την ελληνική κοινωνία. Ε ! εκεί θα δει την κανονική ελληνική πραγματικότητα. Από το ένα του αυτί, ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας η θεματολογία που ακούς. Από το ένα αυτί ακούς: για τους λογαριασμούς που έχουμε να πληρώσουμε. Το ενοίκιο. Τα δάνεια. Τα δανεικά. Τα οφειλόμενα. Τις δόσεις στην εφορία. 12 δόσεις.  16 δόσεις. Μέχρι και 124 δόσεις! Έχουν φτάσει να κάνουν οι αθεόφβοι! Ακούσς για τους λογαρισμούς που πρέπει να πληρωθούν   στις εταιρίες κινητών, παροχής ρεύματος και αερίου, νεού, και άλλες εταιρίες παροχών άλλων υπηρεσιών. Στα φροντΙστήρια και φυσικά στους φόρους που έχουν τσακίσει όλες τις οικονομικές τάξεις!

Μετά μέσα σε όλα θα ακούσεις και για τα προβλήματα της κάθε οικογένειας, φροντιστήρια. Φαγητό. Έξοδα έσοδα(που δεν υπάρχουν πια πουθενά σε καμιά μεσοαστική οικογένεια! Μεσοαστική; Που ζω; Στην Ελλάδα είμαι. ΟΚ κάποια φτωχή φτοχώτατη οικογένεια. Θεόφτωχη μου λένε μερικοί που συζητώ.  Αν πέσεις σε παρέα ηλικιωμένων ακούς πόσα έδωσε στο εγγόνι για να καλύψει τις ανάγκες και τις ελλείψεις ο παππούς και η γιαγία από την σύνταξη τους. θα ακούσεις για την παράνοια του ελληνικού -λέμε τώρα – κράτους και τον ακραίο παραλογισμό. Για την απίστευτης ανοησίας μέχρι εγκλήματος, γραφειοκρατισμό! 1.000.000 τα παραδείγματα τρέλλας με κορδέλα της ελληνικής γραφειοκρατικής τρέλλας και παράνοιας! Α! Θα ακούσεις για τον σκοτωμό Μαρινάκη -Σαββίδη.  Θα ακούσεις τα εξ αμάξης εις βάρος του συναφιού μας. Τους δημοσιογράδφους.  Για φτύσιμο μας έχουν! Όλους και ειδικώς όσους νομίζουν πως έχουν πιάσει τον πάππα από τα @…@ επειδή έκαναν περιουσίες με κλεμένα και ξανά κλεμένα -όπως έλεγε ο Θεόδωρος Πάγκαλος τι να κάνει άραγε τούτο το παιδί; – και φυσικά μετά, για να σοβαρεύουμε λίγο. Θα ακούσεις και ανθρώπινες τραγωδίες. Για οικογένειες που πεινούν και χρωστούν και της μιχαλούς (στον μπακάλι στο φαρμακείο στο τοπικό βενιζινάδικο, στον μανάβη κτλ). Θα ακούσεις για ανθρώπους που δυστυχούν γιατί δεν έχουν φάρμακα. Θα ακούσεις προβλήματα που δημιουργεί το κράτος της γραφειοκρατίας και στημένος παραλογισμός τους! αν μάλιστα  κάνεις το λάθος και κυκλοφορήσεις με τα ΜΜΜ ε! Εκεί είναι που θα δεις την κρατική τρέλα σε όλη την δόξα! Εκεί είναι που θα διασπιστώσεις την απίστευτη κοροϊδια. Μάσκες λένε υποχρεωτικά μέσα στα ταξί και τα ΜΜΜ και μέσα στον ηλεκτρικό και το μετρό είναι σαν σαρδέλλες και οι συρμοί περνούν κάθε 7 με 10 λεπτά αντί να περνούν κάθε τρία λεπτά. Και από αποστάσεις; Καλύτερα να μη περιγράψω. Ο ένας πάνω στον άλλο! Για να μη σχολιάσω επί της ουσίας τούτο το ζήτημα με το κλείσιμο από τον Μάρτιο εως τον Ιούνιο και την απίστευτη ζημιά στην ελληνική οικονομία. Τις επιχειρήσεις που κλείσανε και δεν θα ξανά ανοίξουν το ίδιο και οι  μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που δεν θα ανοίξουν! Μερικές ίσως και ποτέ ξανά!

Ο Πρωθυπουργός μας Κυρ. Μητσοτάκης, περιχαρείς από τις Βρυξέλλες, έκανε ανακοινώσεις για τα (δήθεν) 72 δις που διασφάλισε για τον ελληνικό Λαό και την επανεκίνηση της Ελληνικής οικονομίας.  Βεβαίως για άλλη μια φορά δεν είπε την καθαρή αλήθεια καθώς ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες… Από τα 72 δις τα 19 θα πάνε στις «απώλειες»  από την ζημία που υπέβαλε την ελληνική οικονομία η γρίπη του Cocid 19. Περίπου 32 δις θα πάνε στα υπόλοιπα προγράμματα του ΕΣΠΑ -που εν τω μεταξύ με παρέμβαση και εμμονή της Γερμανίας ακυρώθηκαν και ανανεώθηκαν ως νέα δανειακή σύμβαση (δηλ 5ο μνημόνιο για να μιλάμε κανονικά, καθαρά και ξάστερα)! Και από τα υπόλοιπα που θα απομείνουν  περίπου υπόλοιπον άλλα 20 δις προγραμματίζεται να πάνε στην πραγματική οικονομία! Και ω ςπραγματική οικονομία εννοούμε καθαρές επενδύσεις. Που εδώ και 15 χρόνια όλο έρχονται και όλο στο δρόμο μένουν… υπάρχει όμως εξήγηση και για αυτό το θέατρο.  Όμως εν τέλει ούτε στην πραγματική οικονομία   φαίνεται πως  θα πάνε! Καθώς το κράτος όπως έχει καθιερώσει εδώ και μια 12ετια σχεδόν δεν πληρώνει -και χωρίς τόκο και πανωτόκια όπως κάνει  αντίστοιχα για τον εαυτό του -οι δανειστές μας δηλ γιατί αυτοί διαχειρίζονται τα έσοδα αν θυμάστε τα περιβόητα «τεχνικά κλιμάκια» που τα ακούγαμε την προηγούμενη 10ετια ναι εδώ παραμένουν και  λαμβάνουν – για τις δανειακές υποχρεώσεςι τις χώρας με τις ζημιογόνες δανειακές  συμβάσεις που συνυπέγραφαν όλοι μαζί από την μια πτέρυγα της βουλής εως την άλλη- λαμβάνουν   την μερίδα του λέοντος από τα γενικά έσοδα του κράτους!  Και το κράτος, δηλ ένας συγκεκριμένος μηχανισμός,    τότε και μόνον τότε πληρώνει σε όσους οφείλει! Πληρώνει και χρεώνει ταυτόχρονα!  Με απίστευτη καθυστέρηση τις υποχρεώσεις του σε προμηθευτές (νοσοκομείων στρατού, δημοσίου,  υπουργείων, κοινωνικών δομών και υποδομών.  κτλ) και αποπληρώνει κατόπιν συμψηφισμού, δηλαδή σου κρατά ότι του οφείλεις -και ποιος Έλλην δεν οφείλει(;) Ποιος ευνοείται από όλο αυτό το θεάτρο του παραλόγου;  Φυσικά μόνον οι λίγοι μπροστά στην παρακμάζουσα κοινωνκή πλειοψηφία. Ποιοι είναι αυτοί οι λίγοι; Οι κυβερνώντες. Οι κολητοί τους. οι γνωστές ευημερούσες οικογένειες και οι κολητοί τους. φυσικά οι πολιτικοί ταγοί μας όλων των τάσεων και αποχρώσεων.   Και ποιον έβαλε να τα διαχειριστεί αυτά τα δις; των κ. Σκυλακάκη! Τον άνθρωπο του βαθέους κράτους του Σημίτη ( κάθε αναφορά στο πρώην πρωθυπουργό παραπέμπει στο βαθύ κράτος της ενωμένης Γερμανίας. Μη λησμονείτε ότι ο αδελφός του Σπύρος Σημίτης ποιο είναι και που υπηρέτησε…) Όλα έχουν την απάντηση τους. Όλα έχουν την άκρη τους στο ατέλειωτο και φαινομενικά μπεδρεμένο νήμα… Όλα.  Η σκιά δηλ του π. Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη υπάρχει παντού όσο στην διακυβέρνηση της χώρας βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή αργότερα άλλα μέλη της αυτής οικογένειας. Υπάρχει και ο υιός του Κυριάκου που εκπαιδεύεται όπως κάποτε εκπαιδεύονταν ο πατέρας σημερινός πρωυπουργός Κυρ. Μητσ. και για να μη ξεχνιώμαστε υπάρχει και ο ανηψιός Κώστας Μπακογιάννης και υιός της Θεοδώρας Μπακ…

Αυτή είναι τραγική αλήθεια, που την ξέρουμε βέβαια, όλοι μας αλλά βολευόμαστε στο δικό μας «προσωπικό κρατίδιο»! «Τον καναπέ μας»! Ως εκεί φτάνει η εθνική μας κυριαρχία! Μιλώ δυστυχώς  για την μεγάλη φαινομενικά «απαθή» πλειοψηφία του λαού μας αλλά βαθιά -βαθύτατα- πνιγμένη μέσα στα τόσα προβλήματα (χρέη, δάνεια, λογαριασμοί, καθημερινό τραπέζι, φροντιστήρια, 10αδες άλλες καθημερινές υποχρεώσεις). Προβλήματα   που απλώς σκιαγράφισα προηγουμένως. Ουδείς από όλους αυτούς που βλέπετε να παρελαύνουν στα κανάλια τα ραδιόφωνα και όλες τις σελίδες τα υποσέλιδα τα blog  και τα blogκάκια ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα μας. Τα πορβλήματα τα δικά σου. Τα δικά μας προβλήματα. Το πρόβλημα των παιδιών σου.  Ουδείς, από όλο αυτό τον συρεφετό, (μερικοί εκ των οποίων κρύβουν και το δικό τους πρόβλημα για να συνεχίζουν να επιβιώνουν μέσα στο βρόμικο και ανήθικο σύστημα ) ουδείς λοιπόν ρωτάει  αν υπάρχει το καθημερινό τραπέζι μας!  Αν υπάρχει γεμάτο ψυγείο καν…  Όλοι δυστυχώς βολεύονται και μεριμνούν μόνον για την πάρτη τους! Ελάχιστες οι εξαιρέσεις στο πλήθος του Ελληνικού λαού. Που έχουν άλλη ενσυναίσθηση. Ακόμα πιο ελάχιστοι εκείνοι που σκύβουν στο πρόβλημα σου…  Τις αιτίες για όλο αυτό το τραγικό φαινόμενο  τις αχνο σκιαγράφισαμε. Και το ερώτημα που αναδύεται σκληρό και αδυσώπητο πάντα   με την επίκληση της λογικής μας, χωρίς άλλες υπογραμμίσεις και υπενθυμήσεις περ πατριωτισμού κτλ  είναι ένα: υπάρχει λύση σε όλο αυτό τον κυκεώνα;  Σε όλο αυτό τον φαύλο κύκλο υπάρχει λύση;  Απάντηση:  Ναι Υπάρχει!

Συνεχίζεται

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ       ΜΕΡΟΣ  ΔΕΥΤΕΡΟ          ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ       ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ

 


Alexandros Stafanopoulos
Previous Post

Η ιστορία αντιμέτωπη και με την αμνήμων λογική (του Ρ.Τ. Ερντογάν και της Τουρκίας)

Next Post

Μιχάλης Ιγνατίου για perouka gate : «Eγκέφαλος ήταν ο Θανάσης Τσίτσας! Αυτός τα οργάνωσε όλα! Δικό του σχέδιο εκτελούσαν ο Σουλτογιάννης και ο Δημάδης!»

0 Comment


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


More Story

Η ιστορία αντιμέτωπη και με την αμνήμων λογική (του Ρ.Τ. Ερντογάν και της Τουρκίας)

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ , ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ , ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ Μετά...

17 August 2020
Γραφτείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Ενημερωθείτε στο email σας για όλες τις νέες μας αναρτήσεις

Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία